St. Leger tarjoilee huippuraviurheilua

Tulevana lauantaina 24. lokakuuta klo 13:30 pääsevät vauhtiin Porin ravikauden kovimmat ravikilpailut. SF-Caravan ry St. Leger 2020 -kilpailu huipentaa ravi-iltapäivän ja kokoon on saatu käsittämättömän huima porukka suomalaisen raviurheilun nykyisiä ja tulevia tähtiä. Myös 4-vuotiaiden suomenhevosten Satakuntaliitto Satakunta-ajo on upea lähtö.

 

 

Ravipäivän peli-mixin kruunaa tietysti Toto75-peli, joka pelataan lähtöihin 5-11. Toto4-peli on tarjolla lähtöihin 8-11. Troikka-kohteina on neljä lähtöä: lähdöt 4, 7, 9 ja 11. Päivän Duo pelataan lähtöihin 10-11. Näiden lisäksi voittaja,- kaksari ja sijapeliä voi pelata jokaiseen ravilähtöön.

 

 

Katsaus Toto75-kohteisiin:

 

 

Ravien viidennestä lähdöstä laitetaan Toto75-peli käyntiin ja kyseessä on enintään 20 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin ryhmäajo. Nelivuotiaat tammat ovat lähellä voittoa tässä lähdössä, sillä 1 RIM BAY ORCHID, 10 UNIVERSE LEADER ja 12 ADANNA ovat kaikki lahjakkaan oloisia. Lähtörata-arvonta suosi tällä kertaa Minnan Rampan valmentamaa Rim Bay Orchidia ja se voisi jättää voiton Satakuntaan. 11 MALFOY on myös yksi varteen otettava pelihevonen.

 

 

Toinen kohde on rajattu lämminveritammoille, jotka ovat tienanneet enintään 40 000 euroa. 4 BANSKY on nopea ja sitä suosii kilpailtava 1600 metrin matka. Sille moni varmasti povaa koko matkan johtoa. 6 SELAH vakuutti Vermon Toto75-lähdössä Superlauantaina. Tamma hakee jo viidettä peräkkäistä voittoaan, eikä se olisi yllätys. 1 JUSTINE CASE on pystyvä hevonen huippupaikalla ja sitä ei sovi unohtaa. Mikäli matkavauhti muodostuu turhan reippaaksi, voi 10 STONECAPES POE korjata koko potin.

 

 

Tasaisella lähdöllä jatketaan, kun enintään 70 000 euroa tienanneet kylmäveriset ovat viivalla. 2 HYMYNKARE voitti Teivon Toto75-kierroksella ja on saanut erittäin hyvän lähtöpaikan. 6 MELLUN MYRSKY ja 8 TAKSVENLA kohtasivat toisensa viime lauantaina Helsingissä. Edellä mainittu kiri toiseksi ja jälkimmäinen jäi pussiin johtavan taakse. Myös takarivissä on pelihevosia. 10 NAPUTUS ja 12 ENON VILPPI ovat suotuisilla juoksunkuluilla kärkikamppailussa mukana.

 

 

Tuore Pohjoismaiden mestari 10 JORIINI on itseoikeutettu suosikki avoimen sarjan Kavioliiga-osakilpailuun. Nyt kilpaillaan keskipitkällä 2600 metrin matkalla ja sen ei pitäisi vahvaa oriitta haitata. 5 KOSKELAN AKSELI oli samaisessa PM-kisassa kuudes ja ottanee nyt nopeana lähtijänä ainakin aluksi johtopaikan hallintaansa. Kuninkuuskisaan osallistunut 4 VIXEN ei ole vielä tänä vuonna voittanut. Nyt siihen voisi olla hyvältä paikalta sopivalla matkalla pieni mahdollisuus. 6 JULMIN vaikuttaa nousukuntoiselta ja hakee kolmatta perättäistä voittoa, toki lähtö on nyt kova.

 

 

Jo 43. Satakunta-ajo on tänäkin vuonna upea lähtö. 13 VILLE KALLE kantaa hallitsevana Kriterium-voittajana ja oman karsintalähtönsä voittajana suosikin paineet. Tehtävä tulee olemaan kyllä vaativa, sillä haastajat ovat myös kovia. 1 NEVAN MAJURI pääsee matkaan 60 metriä Ville Kallen edeltä ja se saattaa kääntää pelin haastajan eduksi. Takamatkan muista hevosista Kriterium kakkonen ja kolmonen 16 HUISI HEMMO ja 11 ELAN tulee myös huomioida pelejä laatiessa. 5 ANTIN KROISOS voi olla myös yllättävän korkealla.

 

 

St. Leger -ravien helmenä on tottakai jo 46. kertaa kilpailtava St. Leger itse. Tänä vuonna St. Leger on todella tasainen ja todella tasokas. Suosikin nimeäminen on todella vaikeaa. 9 WILLOW PRIDE sai lähtörata-arvonnassa juoksuradan paikan ja jos askeleet osuvat lähdössä kohdalleen, se voi saada hyvät asetelmat. Jos taas lähtö ei onnistu, voi se jäädä taasen tukaliin asemiin. 5 ALWAYS READY sijoittui Derbyssä toiseksi ja on varmasti pelihevosia. Viime vuoden St. Leger sankari 10 PEANUTS ei ollut rata-arvonnassa onnekas, sillä se joutuu 20 metrin pakilta ainoana matkaan suljetulta lähtöradalta. Voiton uusiminen on siis hankala. Kisassa on mukana myös toinenkin St. Legerin valloittanut hevonen, sillä 8 CLUB NORD ELIT (kuvassa) vei kisan nimiinsä kaksi vuotta sitten. Viime vuonna 5-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittanut 6 STONECAPES QUEILA puolestaan viimeisteli sunnuntaina Lahdessa hienolla tyylillä. 40 metrin takamatkalta starttaavat vanhemmat oriit ja ruunat ovat vaativan tehtävän edessä. 12 LEXUS DREAM oli vuosi sitten St. Legerissä loistava kakkonen ja on muutenkin viihtynyt Porin kaviouralla erityisen hyvin. Juoksunkulku tulee tällä kertaa varmasti määrittelemään pitkällti voittajan nimen.

 

 

Toto75-kierros päättyy enintään 75 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin ryhmäajoon. 3 AMAZING WARRIOR sai rata-arvonnasta loistopaikan ja on sen myötä selkeä suosikki. Haastajat ovat toki hyviä. 9 IN ROYALTY BOKO palasi perjantaina Porissa parin kuukauden tauolta ja kiri tulisesti voittokamppailuun jääden kuitenkin toiseksi. 6 FAST TIME juhli Superlauantaina 75-voittoa Seinäjoella ja hevonen vaikuttaa huippukuntoiselta. 2 TRUE DEVOTION halunnee huippupaikaltaan suojaisen sisäratajuoksun, jonka jälkeen kiriä tulisesti.

St. Leger -ravien yhteistyökumppanit:
SF-Caravan ry toimii ravien pääyhteistyökumppanina

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.