St. Legeriin toivottu sääntömuutos

Porin raviradan syksyinen kohokohta on ollut jo viimeiset 46 vuotta St. Leger -ravit, jotka kilpaillaan yleensä loka-marraskuun taitteessa. Kilpailun suosio on ollut viime vuosina noususuhdanteessa. Vuosien 2000 – 2014 välillä St. Leger kilpailtiin vielä peräti 10 kertaa vajaana lähtönä. Nyt kilpailuun ilmoitettujen hevosten määrä on parina viime vuotena noussut jo yli 30:n hevoseen. Ongelmaksi onkin muodostunut se, että kilpailusta ollaan jouduttu karsimaan pois paljon hyviä hevosia.

Kilpailun sääntöihin tuleekin nyt urheilullisessa mielessä erittäin hyvä muutos, joka tuo St. Legeriin mukaan karsinnat. Vuonna 2021 karsintalähdöt kilpaillaan perjantaina 15.10.2021 ja itse finaali ajetaan lauantaina 23.10.2021. Karsintalähdöissä sarjamääritys on täysin sama kuin finaalissakin. Karsintalähtöjen ykköspalkinto on tänä vuonna 5 000 euroa. Finaalissa kilpailee edelleen 16 hevosta ja kuinka monta hevosta kustakin karsinnasta pääsee finaaliin, riippuu karsintalähtöjen määrästä.

Toinen pienempi sääntömuutos liittyy kilpailun ensimmäisen, toisen ja kolmannen ennakkomaksuerän eräpäivään, jotka siirtyvät elokuun 15. päivästä kuukaudella eteenpäin syyskuun 15. päivään.

St. Legerin uudet säännöt löydät kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

https://porinravit.fi/st-leger/

Kiitokset myös Suomen Hippokselle St. Leger -karsintojen mahdollistamiselle kilpailukalenteriin!

 

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.