Suurkilpailukausi starttaa Porissa

Ravivuoden 2022 Suurkilpailukauden lähtölaukaus kajahtaa lauantaina 9.4, kun Porissa ravataan perinteiset lämmin- ja kylmäveristen Kultaloimet, sekä suomenhevosten Satakunta Senior. Tunnelma, sekä urheilullinen anti ovat huipussaan, kun loppuunmyydyn katsomon edessä avautuvalla kaviouralla paremmuudestaan mittelevät molempien rotujen parhaimmistot. Lämminveristen Kultaloimessa maamme terävin kärki on paikalla hallitsevan Suomen Mestarin American Heron, sekä Elitloppet-finalisti Next Directionin johdolla. Kansainvälistä väriä lähtöön tuo Ruotsin ikäluokkasankari, Breeder’s Crown voittaja, Selmer I.H., jota valmentaa Gabriella Laestander ja ohjastaa Samu Sundqvist. Laestander-Sundqvist duo tuo länsinaapurista kaikkiaan kolme hevosta Poriin, kun ylimmissä rahasarjoissa nähdään myös voitokkaat Dante Godiva sekä Avaboy.

Lämminveristen puolella taso on timantinkova, mutta vähintään yhtä huikea on kylmäveristen kattaus. Kultaloimessa starttiviivalla nähdään alkuvuoden kovatasoisin mittelö. Ruunaruhtinas Stallone, sekä Elitkampen- ja Nordic King -kakkonen H.V. Tuuri saavat vastaansa kuusi Kuninkuusravikilpailijaa sekä huippukuntoiset voimanpesät Nylandin, Morisonin, Karlon ja Wellekin.

5 ja 6-vuotiaiden suomenhevosten Satakunta Seniorissa ovat vastakkain ikäluokkiensa hallitsijat. Kriterium-sankari V.G. Voitto ja Varsakunkun ykkönen Siirin Valtsu sekä viime syksynä Satakunta-Ajossa juhlinut Pro haastavat vuotta vanhemman ikäluokkahirmun, lähes kaiken voittaneen Ville Kallen. Kisan ”musta hevonen” on Core, joka saapuu Poriin kuuden voiton putkessa. Viimeisin voitto tuli Mauri Tuurnan Ajossa, jossa se löi alkuun laukanneen Ville Kallen.

Porin Kultaloimiravit alkavat lauantaina kello 13.00.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.