Tähtien tuiketta Kultaloimiraveissa

Kevään 2022 suurkilpailukauden lähtölaukaus kajahti lauantaina Porissa, kun lämmin- ja kylmäverihuiput iskivät yhteen. Loppuunmyydyssä ravintolakatsomossa tunnelma oli katossa kun raviurheilu tarjoili parastaan.

Iivon Herkut Oy kylmäveristen Kultaloimen voitto matkasi Laihialle, kun Hannu Hietasen valmentama ja ohjastama Joriini oli toissavuoden tapaan vahvin. Ossi Nurmosen tallin suursuosikki Stallone, rattaillaan Ari Moilanen, latasi startista keulaan ja sai nopeasti rinnalleen hirmukuntoon kohonneen, Jussi Suomisen valmentaman ja Jarmo Saarelan ajaman Veeran Pojan. Stallone ja Veeran Poika vetivät kärkiparina tasaisen reipasta koko matkan ja viimeisellä takasuoralla kyyti oli niin kylmää, että rakoja alkoi syntyä ja kaksikko irtaantui muista. Neljännessä sisällä matkaa taittanut Joriini oli juuttua liikenneruuhkaan, mutta Hietanen löysi taitavasti kiritilat ja viimeisessä kaarteessa Joriini pinkaisi hurjaan takaa-ajoon. Maalisuoralla Stallone, Veeran Poika ja Joriini kävivät tiukan kamppailun. Joriini oli lähellä kadottaa ravirytminsä kesken taiston, mutta kontrasi ja vyöryi vastustamattomasti voittoon. Stallone pinnisti toiseksi, Veeran Poika oli urhea kolmas.

 

Selmer I.H. komensi lämminveristen Tilitoimisto Ollikainen Oy Kultaloimessa. 8-vuotias ruotsalaisvieras kiersi kovassa avauksessa ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa. Samu Sundqvist Selmer I.H:n rattailla prässäsi armottomasti johtoon avannutta Excalibur Itiä ja painui voimalla keulaan takakaarteessa. Väli viissatasella vauhti hieman rauhoittui, mutta kirikierroksella Sundqvist painoi kaasua ja Selmer I.H. pinkoi muilta karkuun voittaen erinomaisella tyylillä. Selmer I.H:n taustajoukot, valmentaja Gabriella Laestander ja omistaja Bert Pettersson pääsivät juhlimaan ensimmäistä voittoaan Suomessa ja saivat kutsun kahden viikon kuluttua ajettavaan Seinäjoki Raceen. Selmer I.H:n kuski, Uumajassa asuva ja talliaan pitävä, lapinlahtelaislähtöinen Samu Sundqvist oli myös erittäin onnellinen hevosen onnistuttua palaamaan suurkilpailuvoittajaksi. Next Direction teki vahvan kirin takapareista ehtien hopealle ja myöhään kiritilaa löytänyt Jason’s Camden spurttasi terävästi kolmanneksi.

 

Ravien häikäisevin suoritus nähtiin 5- ja 6-vuotiaiden suomenhevosten Satakunta Seniorissa, kun molempien ikäluokkien kirkkaimmat tähdet iskivät yhteen. 5-vuotias voittokone Siirin Valtsu järjesti maailmanluokan soolon. Hannu Torvinen ajoi Siirin Valtsun keulapaikalle ensimmäisellä takasuoralla ja valjakko karkasi muilta maisemiin tyylillä, joka sai paikallaolijat hieraisemaan silmiään. Valmentaja Petri Laine on kertonut Siirin Valtsun olevan jopa lahjakkaampi kuin tallikaverinsa Parvelan Retu. Lauantainen esitys osoitti Laineen kehujen olevan täysin ansaittuja. Kaukana ”suoranmitanpäässä” nähtiin tiukka kamppailu muista totosijoista. Seppo Suurosen valmentama ja Esa Holopaisen ohjastama 6-vuotias Core puristi vahvan suorituksen päätteeksi kakkoseksi ja Tapio Perttusen 5-vuotias Zelos kamppailli sitkeästi kolmanneksi. Nuoret suomenhevoset tekivät lähdössä oikein hyviä juoksuja, mutta Siirin Valtsun esitys oli kuin toiselta planeetalta.

 

Montén SM-karsinnassa, joka samalla oli Dacia Monté Cupin toinen osakilpailu, juhli Hannu Korven talli, jonka hevoset kahmivat sijat 1,2 ja 4. Anette Antti-Roiko ratsasti Van Kronoksen voittoon keulasoolon päätteeksi, Maija Forsin ratsastama Janis Joplin Boko varmisti Korven tallin kaksoisvoiton ja Langen’s Airborne Suvi Vaittinen satulassaan täydensi menestystä nelossijalla. Ainoana väliin onnistui kiilaamaan kotiradan Seija Myllyharju Redhot Tap Dancerin kanssa.

 

Kultaloimiravien pääsponsori Tilitoimisto Ollikainen Oy maksoi komeat bonukset ravipäivän kovimmat voittoajat tehtailleille hevosille. Lämminveristen nopein voittoaika oli ruotsalaistykki Selmer I.H:n 14,4a. Kylmäveripuolella sekä Joriini että Siirin Valtsu pinkoivat omissa voittojuoksuissaan saman ajan 26,0. Tilitoimisto Ollikainen Oy palkitsi kaikki kolme hevosta 1.000€ bonuksilla.

 

Kultaloimiravien voittajat:

L1   Visler – Ari Moilanen (Anni Tammipuro)

L2   Van Kronos – Anette Antti-Roiko (Hannu Korpi)

L3   Furiosa – Jukka Torvinen (Matti Patronen)

L4   Ken’s Carlos – Olli Koivunen (Harri Koivunen)

L5   Jakob K.Boko – Jari Kinnunen

L6   Sofianna Pee – Hannu Torvinen (Jouni Miettinen)

L7   Knocking Match – Santtu Raitala (Juho Ihamuotila)

L8   Siirin Valtsu – Hannu Torvinen (Petri Laine)

L9   Joriini – Hannu Hietanen

L10 Selmer I.H. – Samu Sundqvist (Gabriella Laestander)

L11 No Limit Royalty – Olli Koivunen (Jarno Kauhanen)

 

Porin Ravit onnittelee menestyjiä ja kiittää kilpailijoita, toimihenkilöitä, yleisöä sekä yhteistyökumppaneita ikimuistoisesta Kultaloimi-ravipäivästä!

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.