Vauhdikas Amerikkalainen ilta vuorossa 4.8.

Porin ravikesän loppupuolelle jo pieneksi perinteeksi muodostunut Amerikkalainen ilta on vuorossa tiistaina 4. elokuuta klo 18:00 alkavissa raveissa. Amerikkalaisessa illassa kilpaillaan kaikki illan totolähdöt amerikkalaiseen tyyliin ryhmäajoina 1600 metrin kilpailumatkalla. Lyhyt kilpailumatka, lämmin sää, huippukuntoinen kavioura ja kovakuntoiset hevoset ovat yleensä tarkoittaneet sitä, että ennätyksiä parannellaan roppakaupalla, ja miksei näin tänäkin vuonna.

Porin raviradan uniikki jenkki eli Chevrolet lähtöauto johdattelee valjakot matkaan ravien jokaisessa totolähdössä. Näin ollen siis ravien jokaiseen totolähtöön on tarjolla myös Astora lähtöautokyydityksiä! Liput lähtöautokyyditykseen ovat myynnissä ravien aikana Pystiksessä.

Illan Peli-mix totossa on seuraavanlainen: Toto5 lähtöihin 4-8, Päivän Duo lähtöihin 8-9, Troikka lähtöihin 7 ja 9. Voittaja-, Sija- ja Kaksaripeli jokaiseen lähtöön.

Katsaus Toto5-lähtöihin (4-8)

Ensimmäisessä kohteessa erottuu kaksi kovaa. Kyseessä on lämminveristen voittosummaltaan avoin lähtö. 2 JUSTICE ÅS oli viimeksi Kultaloimessa mahtava, kun se paikkasi pahan lähtölaukkansa kirimällä vielä takaa kolmanneksi. Nyt hyvältä paikalta ruuna on pakkorasti kaikille Toto5-kuiteille. 6 CAMERON EVO (kuvassa) on toinen kova. Kultaloimessa toiseksi sijoittunut ori voitti tässä välissä Joensuussa hienoon tyyliin kovalla tuloksella. Lähtökiihdytys on nyt todella mielenkiintoinen. Pekka Korven tallin kaksikko 3 EXPRESS DUO ja 5 TWIST OF FATE kärkkyvät ensimmäisenä kovan suosikkikaksikon epäonnea.  

Toisessa kohteessa Jouni Miettisen tallin kaksikko on vahvoilla. 1 RÅGER kilpailee ennen tätä Porin starttia vielä kaksi välistarttia, joten ne kannattaa ehdottomasti seurata. Toinen Miettisen tallin hevonen, 5 PONUTELLA, kilpailee sekin vielä kertaalleen. 6 VIRIORI on nopea lähtijä ja viihtyy tällä lyhyellä kilpailumatkalla. 8 VARJONOVA on arvottu huonoimmalle lähtöpaikalle, mutta tamman kunto on ollut koko kesän hyvä.

2 FLIRTING saa kolmannessa kohteessa lähtöpaikan muodossa selkeän edun 10 MINECRAFTIIN, mutta se ei silti tarkoita sitä, etteikö maalissa järjestys voisi olla toisin. Ruotsista Suomeen tullut 4 DUGARRY on voittanut urallaan vain kerran. Tämä toki tapahtui Solvallassa, joten nelivuotias lienee mielenkiintoinen lisä Suomen lähtöihin. Kokemäeltä tuleva 7 OUR LEXA on hyvässä kunnossa ja ihan mahdollinen menestyjä.

6 GILLIAN COMERY on menestynyt kesän starteissaan hyvin Porissa ja taas siihen on oiva mahdollisuus. Tamma luotettaneen suosikiksi, vaikka sisäpuolellakin on kovia. 2 WESTCOAST SKIPPER, 3 LANGEN’S CZA CZA ja 4 WALL IN CARLINA ovat kaikki pelihevosia hyviltä paikoilta. 12 UCCIO avasi kautensa juhannuksena Porissa avoimessa lähdössä, jolloin se kierrätettiin alussa Sobel Conwayn rinnalle. Väsyminen pois kärkitaistosta oli tuolloin ymmärrettävää. Taas paikka on todella huono, mutta ruuna on tähän lähtöön eräänlainen jokerikortti.

Toto5-peli päätetään melko vaikeaan pelipähkinään. Erkki-Pekka Mäkisen 4-vuotias 2 HADES vaikuttaa lahjakkaalta. Hyvältä paikalta kehittyvä ruuna on suosikki. 4 KNOWWHENTOHOLD’EM on edellisen ikätoveri ja niin ikään kiinnostava pelimielessä. Jukka Torvinen kannustaa sen kärkikamppailuun. 7 KISS OF JUDAS ja 9 BARON BOX ovat myös mahdollisia, mutta lähtöpaikat ovat hieman haasteelliset. 1 OVE on huippupaikalla ja sitä ei voi myöskään unohtaa.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.