Yrittämisen riemua Porin perjantai-illassa 30.9.

Perjantaina 30.9. klo 18 Porissa ravataan jo perinteeksi muodostuneet Yrittäjäravit. Sekä kaviouralla että katsomossa on luvassa henkeäsalpaavaa yritystä, kun peräti 125 hevosta ja kuusi ponia valtaavat kilpa-areenan ja Satakunnan yrittäjät saapuvat sankoin joukoin nauttimaan ravien tunnelmasta. Ohjelmassa on koe- ja ponilähdön lisäksi 10 toto-lähtöä. Toto-lähdöt starttaavat kello 18:00. Illan päätteeksi yleisöä viihdyttää ja bileitä jatkaa ravintolakatsomossa esiintyvä Duo Coverdose!

Toto5-kohteissa ravataan neljä lämminveristen 12 hevosen ryhmäajoa, sekä päätöskohteena ajettava 16 kylmäverihevosen aikatasoituslähtö. Avauskohteessa, lähdössä 4, kotiradan voimat ovat vahvasti esillä. Sisäradalta kiihdyttävä 1 Criminal Ace on noussut hyvään vireeseen ja valmentaja-ohjastaja kaksikko Mikko Aro – Janne Ranta-Krenkku on menestynyt Porissa upeasti läpi vuoden. 3 Don’t Say Nay ei ole vielä koskaan hävinnyt, kun kärryillä on istunut perusporilainen Jouni Riikonen – joka palaa perjantaina ruunan ohjastajaksi. 5 Porla Futura on tehnyt vakuuttavaa jälkeä läpi kauden ja isä-tytär parivaljakko Seppo Markkula – Laura Markkula hakee niinikään kotivoittoa.

Toto5-2, lähtö 5, on lämminveristen pikamatka. 4 Lex Nicolas tykitti viimeksi Porin amerikkalaisessa illassa piippuhyllyn paikalta tulisen loppukirin ja voitti näyttävästi komealla uudella ennätysajallaan 12,3a. Nyt Jussi Salojensaaren hirmuvireinen ruuna pääsee erinomaiselta lähtöpaikalta tavoittelemaan kokomatkan johtoa. Lähdössä on luvassa kovaa kilvanajoa: 1 Speedy Scion on namupaikalla ja mailin matka sopii loistavasti. 3 New Grove Waylon voitti myös oman lähtönsä Porin amerikkalaisessa illassa elokuussa huipputuloksella 12,8a. Kahdessa edellisessä startissaan 5-vuotias ruuna on joutunut takarivin vaikeille lähtöpaikoille mutta kiertänyt molemmilla kerroilla kolmanneksi ja on nyt hyvältä lähtöradalta kova kukistettava.

Illan kuudennessa lähdössä Jussi ja Tapani Salojensaarella on jälleen mielenkiintoinen hevonen, kun lupaava 4-vuotias tamma 6 Bachelorette hakee jo kolmatta voittoaan vasta uransa seitsemännessä kilpailussa. Kotiradan valmentajan Sebastian Långströmin 9 Il Quito on voittanut kaksi viimeisintä starttiaan ja kilpaillut kovassa vireessä läpi kesän. Sukuhirmu 10 Piece Of Battle on vasta kolmevuotias mutta osoittanut omaavansa kapasiteettia nousta sarjoissaan. Il Quito ja Piece Of Battle joutuvat kuitenkin starttaamaan takarivistä.

Lähtö 7, Toto5-4 on samalla troikkakohde ja Päivän Duon avaus. Ruotsissa lupaavasti uransa aloittanut ja kesällä Anna Torvisen valmennukseen siirtynyt 3-vuotias 1 Williamsburg saa nyt rattailleen Porin ohjastajaliigaa ylivoimaisesti johtavan Olli Koivusen. Williamsburg on kilpaillut kovissa ikäluokkalähdöissä ja kapasiteettia löytyy. Julkkishevonen 2 Goldiivo Hoss teki keväällä hyvää jälkeä kasvattajansa Viljami Härmälän käsistä, takoen kuusi perättäistä toto-sijaa. Perjantain starttiin ruuna palaa reilun neljän kuukauden tauolta. 5 Laurila’s Gimli kiri toissaviikolla Porin raveissa tuulispäänä kakkoseksi hyvässä lähdössä, häviten vain keulassa juosseelle suursuosikille. Ruuna ottelee jälleen voitosta.

Lähtö 8 on Toto5 ja Päivän Duon päätöskohde. Harvemmin kilpailtavassa aikatasoituslähdössä hevosten voittosummilla ei ole merkitystä, vaan juostava matka määräytyy hevosen juokseman ennätysajan perusteella. 6 Landen Vinkka on vasta 5-vuotias mutta kovakapasiteettinen ruuna. Viime startissaan se pilasi laukkaan, mutta sitä ennen Jouni Miettisen suojatti voitti tyylikkäästi kahdesti peräkkäin. 40 metrin takamatkalta starttaavat voimanpesä 8 Masavesa, sekä kovakuntoiset 11 Kretonki ja 12 Poken Roope ovat ennätysaikojensa puolesta nappisarjassa. Pisimmältä 60 metrin takamatkalta lähtevä 15 Karlo on kerännyt lähdön hevosista selkeästi suurimman voittosumman ja sen voimat riittävät jyräämään pitkänkin kirin ulkoradoilla.

Toto5-kohteiden lisäksi ilta tarjoilee kaviouralla monté-lähdön, suomenhevostammojen nuorten sarjan, kaksi lämminveristen ryhmäajoa, sekä toisenkin kylmäveristen aikatasoituslähdön. Ravintolan puolella tarjoilusta vastaa jälleen huippusuosittu Ravintola Gomee.

Porin Ravit toivottaa kilpailijat, hevosten taustavoimat ja yleisön sekä Satakunnan Yrittäjät lämpimästi tervetulleiksi viihtymään ja nauttimaan perjantaina Porin raviradalle.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.