Satakunta-ajon säännöt

1 § Kilpailun järjestää Porin Ravit Oy Porin raviradalla vuosittain Suomen Hippoksen hyväksymänä ajankohtana.

2 § Kilpailu ajetaan 2100 metrin tasoitusajona p. 2.500 € + 20 m / 2.500 €, pt 60 m. Loppukilpailussa hevosen juostava matka on sama kuin karsinnassa.

3 § Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan nelivuotiaat suomenhevoset, joista on maksettu kilpailuvuonna seuraavat osanottomaksut:

erä / summa / eräpäivä

  • 1. erä / 30 € / 15.11 kaksivuotiaana (koskee 2010 ja myöhemmin syntyneitä)
  • 2. erä / 40 € / 15.5 kolmivuotiaana (koskee 2010 ja myöhemmin syntyneitä)
  • 3. erä / 50 € / 31.1 neljävuotiaana (koskee kaikkia ikäluokkia, 2009 syntyneet maksavat ensimmäisen maksun)
  • 4. erä / 60 € / 15.5. neljävuotiaana (koskee kaikkia ikäluokkia)
  • 5. erä / 60 € / 15.8. neljävuotiaana (koskee kaikkia ikäluokkia)

Hintoihin lisätään arvonlisävero 10%.

Muutokset astuvat voimaan vuonna 2012. Vuonna 2014 1. palkinto 20.000€. Vuodesta 2015 eteenpäin 1. palkinto on vähintään 15.000 euroa, mutta mahdollisesti enemmän, mikäli kilpailuun kerätyt varat sen mahdollistavat. Kaikki kilpailuun kerätyt varat maksetaan kilpailun palkintoina.

Yhden eräpäivään mennessä maksamatta jääneen erän voi suorittaa kaksinkertaisena viimeistään seuraavan erän eräpäivänä. Maksettuja eriä ei suoriteta takaisin, paitsi siinä tapauksessa, että hevonen, josta viimeinen maksuerä on suoritettu, karsitaan karsintakilpailusta tai suoraan loppukilpailuna ajettavasta kilpailusta. Tällöin viimeinen maksuerä maksetaan takaisin hevosen omistajalle. Järjestäjä takaa ensimmäiseksi palkinnoksi vähintään suurkilpailupalkinnon.

4 § Karsintakilpailu järjestetään n. 2‐4 viikkoa ennen loppukilpailua. Jos karsintakilpailuun ilmoitetaan enintään 16 hevosta, kilpailu ajetaan suoraan loppukilpailuna ja loppukilpailun lähtöradat arvotaan. Mikäli yhdelle matkalle ilmoitetaan enemmän kuin 12 hevosta, on järjestäjällä oikeus karsia hevoset Suomen Hippos ry:n voimassaolevien suurkilpailukarsintaperusteiden mukaan.

Muussa tapauksessa karsintalähtöjen lukumäärä ja niistä loppukilpailuun pääsevät hevoset määräytyvät seuraavasti:

ilmoitettuja hevosia / karsintalähtöjä / loppukilpailuun

  • 17 ‐ 32 / 2 / 8 parasta
  • 33 ‐ 48 / 3 / 5 parasta ja kokonaisajaltaan nopein kuudenneksi sijoittunut
  • 49 ‐ 64 / 4 / 4 parasta
  • 65 ‐ 80 / 5 / 3 parasta ja kokonaisajaltaan nopein neljänneksi sijoittunut
  • 81 tai enemmän / 6 / 2 parasta ja neljä kokonaisajaltaan nopeinta kolmanneksi sijoittunutta

Jos kilpailuun ilmoitetaan hevosia enemmän kuin kuuteen karsintalähtöön voidaan ravikilpailusääntöjen mukaan ottaa, karsitaan hevoset voimassaolevien Suomen Hippos ry:n suurkilpailukarsintaperusteiden mukaan. Loppukilpailuun pääsee enintään 16 hevosta. Mikäli viimeisestä loppukilpailuun oikeuttavasta sijoituksesta tulee tasapääjuoksu, ovat nämä hevoset etusijalla aikavertailun kautta loppukilpailupaikkaa tavoitteleviin nähden. Mikäli aikavertailua ei käytetä tai aikavertailussa viimeisestä loppukilpailupaikasta kokonaisajat ovat samat, arvotaan loppukilpailuun pääsevä hevonen. Mikäli karsintalähdöistä selviää loppukilpailuun yhdelle matkalle enemmän kuin 12 hevosta, karsitaan hevoset ensisijaisesti karsintalähdön sijoituksen, toissijaisesti kokonaisajan perusteella. Jos kokonaisajat ovat samat, arvotaan loppukilpailuun pääsevä hevonen. Lähtöradat loppukilpailuun valitaan siten, että ensin saavat valita karsintalähtöjen voittajat, sitten toiseksi tulleet jne.. Valintajärjestyksen määrää parempi kokonaisaika, jos aika on sama valintajärjestys arvotaan.

5 § Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjä.

6 § Näihin sääntöihin voi tehdä muutoksia ainoastaan Porin Ravit Oy:n hallitus. Muutokset tulee esittää Suomen Hippos ry:n hallituksen hyväksyttäviksi.


Porin Ravit Oy