”Mikäli kuitenkin keulat menetetään, en nosta hevosta johtavan rinnalle”

Katso tallikommenttipaketti lauantain Kultaloimiraveihin!

Lähtö 1:
6 Mylverin Muisto On mennyt paljon eteenpäin, vauhtia on tullut selvästi lisää. Laukat ovat olleet kiusana. Sekkiä todennäköisesti tiukennetaan, josko siitä saataisiin apua. Mylverin Muisto pystyy menemään 30-tuloksen tai jopa alle. Ravilla menestyy. (Ari Moilanen)

7 Enriko on kehittyvä hevonen, joka ei oikein tahdo ymmärtää mistä raveissa on kyse. Enriko ei ota kilpailua tosissaan. (Harri Koivunen)

14 Vieskerin Virva on lahjakas nuori hevonen, jonka tähtäin on asetettu syksyyn. Totosija tässä lähdössä ei yllätä. Vieskerin Virva intoilee vielä liikaa, kuten viime startissaan. Nyt tärkeintä on saada ehjä suoritus, mutta ei menestyskään poissuljettua ole. (Mika Forss)

Lähtö 2:
2 Six One on oikein hyvällä mallilla. Sen kohdalla odotukset ovat korkealla ja uskon Six Onen parantavan vielä. Autolähtöä ei ole ennen ajettu, joten pelureiden kannattaa katsoa autolähtöharjoitus ennen starttia. (Olli Lähtinen)

Lähtö 3:
2 Arctic Muscles: Hevonen on hyvällä mallilla. Tehnyt tauon jälkeen hyvät suoritukset ja odotan sen parantavan tähän edelleen. Lähtöpaikka on nopealle lähtijälle hyvä ja uskon Arctic Musclesin olevan lähellä voittoa. (Hannu-Pekka Korpi)

6 Herakles palasi viimeksi tauolta ja teki kohtuullisen esityksen kuolemanpaikalta. Lähtöpaikka on nytkin ulkona, mutta kolmen joukkoon on mahdollisuudet. (Tapio Perttunen)

8 Fine By Me teki tauolta paluussaan oikein hyvän esityksen Made In Shadea vastaan. Avasi kovaa, sai rauhoittaa matkalla vauhtia ja lopetti vielä lujaa. Nyt tehtävä on erinäköinen ja paikka on surkea. Fine by Mellä on kova pätkänopeus. (Harri Koivunen)

11 Winner Type: Takarivin lähtöpaikka vie voittohaaveet. Eturivistä hevonen olisi osallistunut kärkikamppailuun, mutta nyt tehtävä on maililla liian vaikea. Winner Type on ollut toisten takaa muutoinkin nihkeämpi. (Seppo Markkula)

Lähtö 4:
3 Suiketar palailee tauolta. Lähtö on tosi kova, joten rahasija olisi jo hyvä suoritus. Suiketar on voltistakin nopea, joten juoksupaikka pitäisi löytyä kyllä. (Seppo Markkula)

7 Vitter on ajokkina uusi tuttavuus. Todella mielenkiintoinen hevonen. Teemu on ollut tyytyväinen hevosen treeneihin viime startin jälkeen ja lähtöpaikkakin on Teemun mukaan paras mahdollinen. Suiketar on voltista paalun nopein, mutta uskoisin keulapaikan olevan saatavilla. Teemu tullee Mökin Tähdellä myös eteenpäin ja sitten katsotaan mitkä juoksupaikat otetaan. Takamatkan kovat vastustajat eivät pelota, mutta Koivikon Kalle, Costello ja kumppanit ansaitsevat suuren kunnioituksen. Erittäin hienotasoinen lähtö. (Mika Forss)

11 Koivikon Kalle: Hyvillä mielin lähdetään matkaan. Koivikon Kalle on saanut olla terveenä ja tehnyt maksimisuoritukset kivenkovissa avoimissa lähdöissä. Viime startissaankin Lahdessa Kalle kulki tosi kovaa, joutui tekemään itse töitä koko matkan ja tsemppasi hienosti. Kalle kohtaa nyt ensi kertaa tällä kaudella oman ikäisiään, jotka se voitti Derbyssä viime syksynä, vaikka kilpaili tuolloin puolitehoisena. Nyt nähdään, miten voimasuhteet ovat kehittyneet ja jos tässä lähdössä ei pärjätä, niin sitten on mietinnän paikka. Hyviä, hienoja hevosia on lähdössä monta, kovimpia Satakunta-Ajoja hetkeen, mutta luotto Koivikon Kalleen on kova. (Markus Porokka)

Lähtö 5:
4 Summer Prince on uusi tuttavuus. Lähtöpaikka on hyvä. Tämäkin on hyvätasoinen lähtö, jossa Summer Prince ei ole kuumimpia pelihevosia, mutta 4-5 joukkoon yritetään. (Seppo Markkula)

6 Jamieson on viime viikkoina vihdoin alkanut antaa periksi miehelle. Vielä talvella Jamieson kuumeni vetoja ajettaessakin, mutta on nyt alkanut toimia yhteistyökykyisemmin. Viime starttinsa hevonen voitti helposti. Nyt Esa hyppää rattaille, pidetään Jamieson rauhallisena ennen starttia, talutetaan auton taakse ja ajetaan selästä. Jamiesonilla on iso moottori ja siitä kehittyy hyvä hevonen. Menestymään lähdetään ja mielestäni Jamieson voittaa tämän lähdön. (Erkki-Pekka Mäkinen)

9 Record Dei Rexin ura oli katkolla vakavan loukkaantumisen jälkeen reilu vuosi sitten. Tämä on lahjakas hyvä hevonen, joka voitti pitkän tauon jälkeen hyvällä tyylillä ja hienolla ajalla. Record Dei Rexiä on pidetty kuin kukkaa kämmenellä, sitä ei ole prässäilty, vaan kevyehköillä valmisteluilla tullaan starttiin. (Harri Koivunen)

10 Boulder Cannon kulki talvella hienosti. Vuohisrupi ja kaviopaise hidastivat ja haittasivat menoa lopputalvesta, mutta nyt vaivat on voitettu ja hevonen on taas mallillaan. Kaustisilla ja Forssassa Boulder Cannon jäi voimissaan pakettiin. Viimeksi Kouvolassa ori voitti pintakaasulla. Tämä on vahva ja jaksava hevonen, joka ei ole juoksupaikasta riippuvainen. Mikäli vauhti alkaa lähdössä hidastua, ajetaan johtavan rinnalle. Boulder Cannonilla ei ole nopeaa rytminvaihtokykyä, vaan se menee pitkään tasaisen kovaa. (Markus Porokka)

12 Incredible Ironman: Hevosella on kaikki oikein hyvin. Kaksi hyvää voittostarttia on alla. Forssan vaikeissa olosuhteissa Incredible Ironman liukasteli ilman kenkiä laukalle ja menetti ainakin kakkossijansa. Pärjäämään lähdetään nytkin, mutta paikka on karmean huono. Juoksunkulusta ei voi sanoa oikein mitään, tuolta täytyy tarkkailla mitä tapahtuu ja ajaa sen mukaan. (Mika Forss)

Lähtö 6:
1 Westcoast Piratella on ollut paljon vaivoja ja vastoinkäymisiä, jotka jättävät hienoonkin hevoseen jälkensä. Pirate on kuitenkin hyvässä iskussa ja lähtöpaikka sekä juostava matka ovat erinomaiset. Toiveena olisi saada hyvä selkä eteen ja johtavan takaa Westcoast Pirate on mitalikamppailussa. (Olli Lähtinen)

2 Amazing Koks: Tulosrivi ei tee oikeutta hevoselle. Amazing Koks kilpailee tauluaan selvästi paremmassa kunnossa. Viime startin, joka meni pieleen, saa unohtaa. Nyt hyvältä lähtöpaikalta Amazing Koksia voisi kokeilla yllätyshevosena mukana peleissä. (Seppo Markkula)

3 Yahuu Hoss on tehnyt hyviä startteja ja suorittanut hyvin. Luvassa on varmasti kova kiihdytys ja paikka kärjen lähellä olisi hyvä. Mielestäni mahdollisuudet on toto-sijoille. (Tapio Perttunen)

6 Predator Icon teki viimeksi huippujuoksun vermossa ja voitti kovalla ajalla. Parhaat esityksensä se on tehnyt keulasta ja sinne tähytään nytkin. Mikäli askel osuu lankulle samalla tavoin kuin viimeksi, on Predator Iconilla hyvät mahdollisuudet ottaa keulapaikka ja taistella lähdön voitosta. (Harri Koivunen)

7 Classic St. Pat: Keskiviikkona meni kaikki pieleen. Ensimmäisessä kurvissa osuttiin kaveriin 06 –vauhdissa, mistä syystä hevonen laukkasi. Tuo laukka on ainoa pieni huolenaihe, hevonen ei sitä muutoin ole tehnyt. En kuullut kärryille, että hevonen on hylätty ja siksi tuli turhaan ajettua loppuun asti. Torstaiaamuna Classic St. Pat oli kuitenkin oma itsensä, eikä millänsäkään keskiviikon startista. Lähtökiihdytys ratkaisee tässä lähdössä voittajan. Uskon, että Classic St. Pat pystyy ohittamaan kiihdytyksessä Predator Iconinkin ja keulaan päästessään se voittaa tämän lähdön. (Erkki-Pekka Mäkinen)

9 Diamond Duo oli viimeksi selkeä pettymys. Uskon sen kuitenkin parantavan tähän starttiin. Voitto tässä lähdössä ei ole mahdottomuus, mutta tiukassa se on kyllä. Realistisempaa on tavoitella sijoja 3-4. (Hannu-Pekka Korpi)

Lähtö 7:
6 Air Fox on juossut helpommissa lähdöissä kuin tämä. Nyt otetaan kengät pois ja kokeillaan saataisiinko yksi lisävaihde käyttöön. Air Fox on nopea startista ja mikäli keulaan ehditään, niin siitä todennäköisesti voisi myös koettaa ajaa. Air Fox taistelee ainakin toto-sijoista. (Seppo Markkula)

7 Rooney on kehittyvä kolmevuotias. Se on vielä hieman vihreä näihin lähtöihin. Voitto tässä lähdössä on tosi tiukassa, mutta sijat kolmen neljän sakkiin ovat tähtäimessä. (Mika Forss)

9 Callela Noshaq oli kauden avauksessaan pettymys. Tämä on jaksava hevonen, joka pystyy tiputtamaan ennätystään huomattavasti. Hevosella on hyvä kapasiteetti, mutta sitä ei ole vielä prässätty. Voittoon asti Callela Noshaq tuskin rittää vielä tässä, mutta parantaa edellisestä. (Hannu-Pekka Korpi)

Lähtö 8:
2 Iron Smile oli viimeksi liian innokas, höyrysi ensimmäisen kilometrin liian kovaa ja tyhjeni. Nyt tukitaan korvia lisää, jotta saataisiin se olemaan rauhallisempi. Iron Smile on perushyvä hevonen, joka lähtee voltista lujaa ja mikäli malttaa jakaa voimansa paremmin, pystyy se kamppailemaan kärkisijoista. (Hannu-Pekka Korpi)

12 Make Me Happy on tehnyt tauon jälkeen kaksi hyvää starttia. Volttilähtöjä ei ole paljon ajettu ja se on pieni kysymysmerkki. Tässä lähdössä pyritään saamaan hyvä selkäjuoksu, jonka jälkeen Make Me Happy pystyy tekemään kovan loppukirin ja nousemaan mitalitaistoon. (Harri Koivunen)

13 Like You on kehittynyt todella kovasti ja tehnyt hienoa jälkeä. Starttiväliä on kuitenkin jo kolme viikkoa, eikä mitään virityksiä ole tehty, vaan normaalitreenistä tullaan. Nyt on takamatkaa ja lähdöt kovenevat koko ajan. Mahdollisuudet on, mutta juoksunkin pitää onnistua. (Tapio Perttunen)

Lähtö 9:
8 Tuhti-Parooni jäi viimeksi kaikki voimat tallella pussiin. Lähtörata on huono, mutta jos onnistuisi saamaan hyvän reissun sisäradalla, pystyisi se yllättämään jopa näin kovassa lähdössä. Tuhti-Parooni ei kestä kierrellä, joten paljon riippuu siitä minkä paikan tuolta saa. (Olli Lähtinen)

Lähtö 10:
1 Big Sky Hurricane on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Hevonen on ravannut hienolla tyylillä. Lähtökiihdytyksellä on tässä iso rooli. Jos kukaan ei kiihdytyksessä mene ohi, ei enää pääsekään. Laukkariskiä ensimmäiseen kurviin ei tarvitse spekuloida. Mikäli kuitenkin keulat menetetään, en nosta hevosta johtavan rinnalle. Silloin ajetaan vain selistä, koska viikon päästä on Seinäjoella iso lähtö. Luotto hevoseen on kuitenkin kova –keulaan ja kukat. (Mika Forss)

5 Dream Director: Lähtö on liian kova Dream Directorille. Juoksupaikka on näin kovissa lähdöissä tärkeä ja hevosen lähtönopeus ei riitä sellaisen saamiseen. Rahasija olisi hyvä suoritus. (Hannu-Pekka Korpi)

6 Bret Boko oli Tampereella tukkoinen, mutta Vermossa jo huippuhyvä. Tämä startti ajetaan kengät jalassa ja säästetään kavioita Seinäjoelle. Lähtöön ladataan, mutta Mikan hevosesta tuskin päästään ohi, mikäli Hurricanen askelmerkki yhtään osuu kohdalleen. Mikäli keulaan ei päästä niin ajetaan sitten johtavan rinnalta. Sekään ei vie Bret Bokolta menestymismahdollisuuksia. (Ari Moilanen)

9 Mr Exquisite teki hyvän ensimmäisen startin, mutta sen jälkeen en ollut hevoseen tyytyväinen, odotukset olivat korkeammalla. Viime starttiin koki kuitenkin muodonmuutoksen ja teki hurjan juoksun Kouvolassa. Paljolti sen takia ilmoitin tähän mukaan. Yritetään päästä Mikan hevosen taakse, niin ettei kukaan muu ehtisi tiputtaa väliin. Johtavan takaa Mr Exquisite on totokamppailussa. (Tapio Perttunen)

Lähtö 11:
4 Vihin Mahti vaatii tarkan juoksun. Lähtöpaikka on ok ja tuosta yritetään päästä sisäradalle ja lopussa odotellaan tilojen aukeamista. (Ari Moilanen)

8 Loisto-Piirto on mielialahevonen, joka on itse itsensä pahin vastustaja. Kunto on kohdallaan ja tiivis starttaaminen auttaa Loisto-Piirtoa. Viimeksi Tampereella hevonen ei esittänyt mitään, mutta mikäli nyt on hyvä päivä ja huumori kohdillaan niin jopa voittoon voisi olla mahdollisuudet. (Mika Forss)

10 Sirkan Sakari: Juostava matka sopii hyvin vahvalle hevoselle. Vauhti ei kesäkeleillä meinaa riittää. Takarivin lähtöpaikka on tälle hyvä. Mikäli matkalla pidetään vauhtia niin Sirkan Sakari jaksaa jyrätä kamppailuun mukaan. (Seppo Markkula)

Lähtö 12:
5 Bakels Birdland on kilpaillut koko ajan erinomaisesti. Mitään erikoisuuksia ei ole tehty vaan normaalisti on treenattu ja kaikki on mennyt hyvin. Lähtö on nyt hyvätasoinen, mutta kyllä Bakels Birdland on yksi voitontavoittelijoista. (Harri Koivunen)

10 Yes Man Hossilta on puuttunut se viimeinen puristus. Kaustisilla ori teki hyvän juoksun. Kuiva keli olisi tälle tärkeää ja kengittä ajaminen auttaisi paljon, mutta todennäköisesti ajetaan kengät jalassa, koska kaviot ovat jonkin verran kuluneet. (Tapio Perttunen)

11 Going Strong on uusi tuttavuus. Olen aina pitänyt tätä hyvänä hevosena ja nyt on kolmas startti tauon jälkeen. (Mika Forss)