Pelivihjeet keskiviikon Lounasraveihin Poriin (Toto4)

Katso Jouni Toroskan kuuma vihjepaketti keskiviikon lounareihin Poriin. Pelaa totopelipisteellä ja tule paikan päälle jännittämään!

Lähtö 01

A)2,6,3
B)7,8
C)4,5,1

(2) TULI-KISMET aloitti kautensa Porin lounasravien keulavoitolla, ja kovasukuisella tammalla on hyvä mahdollisuus napata keulavoitto näistäkin lounasraveista. Vieskerin tytär oli perjantainakin Porissa johtavan rinnalta kelpo kolmas. (6) CARONI on merkittävästi lahjakkaampi tapaus kuin uran saldo antaa ymmärtää. Ongelmia on kuitenkin mahtunut matkan varrelle. On mielenkiintoista nähdä, lähteekö tauolta palaava Caroni nyt vihdoin kulkemaan kykyjensä edellyttämällä tavalla. Ainakin allekirjoittanut uskoo Caronin nostavan tällä kaudella selvästi profiiliaan. (3) VAJAUS kilpailee nousuvireessä ja kuuluu sekin ehdottomasti mukaan A-ryhmään. B-ryhmän muodostavat tauolta palaava (7) KATRILLA sekä tasavauhtinen (8) UNELMIEN TÄYTTYMYS. Ei C-ryhmäkään täysin vailla mahdollisuuksia ole, mutta kannanottona kolme hevosta pudotetaan kuitenkin C-ryhmään.

Lähtö 02

A)1
B)10,4,9,12,8,6,3
C)11,5

(1) KIRSBERG pilasi kauden avauksensa pitkäksi asti jatkuneeseen laukkaan, mutta sen jälkeen se on tehnyt kaksi lupaavaa suoritusta. Viimeksi Turussa Anderbergin tytär vastaili johtopaikalta rehdisti maaliin asti. Seinäjoen kohdalla on syytä noteerata, että rata oli useita sekunteja normaalia raskaampi. Onnistuessaan Kirsbergillä on hyvä mahdollisuus toiseen peräkkäiseen voittoon. Tamma ei ole riippuvainen edes olosuhteista. (10) PHANTOM HIGH ei ole ollut viime starteissa aivan nin hyvä kuin uran alussa. Hyvänä ollessaan ruuna kirii terävästi. Tehtävä on nyt tosin sen verran sopiva, että Peter Lindroosin ajokki voi onnistuneella juoksulla yltää totoon puolitehoisenakin. (4) DENISE WEBin kohdalla normaalikuntoinen rata ja kuiva ilma olisi ilman muuta paras vaihtoehto. Denise Webin valttikorttina on hyvä lähtönopeus. Toissakerralla koukku venyi hieman lopussa johtavan takaa, mutta silloin keliolosuhteet eivät olleet mieleen. Voi hyvinkin olla, että olosuhteet eivät ole tammalle nytkään optimaaliset. Ei totosija silti tässä tehtävässä raskaallakaan radalla yllätyksenä tulisi. (9) TOO DRUNK FOR YOU on kuumaluontoinen, mutta paljon tauluaan kyvykkäämpi. On mielenkiintoista nähdä, onko ruunan uusi valmentaja Katri Pakarinen saanut ohjattua hevosta oikealle tielle. (12) FAKIR ja (8) DRACAENA kuuluvat huonoilta paikoiltakin leveisiin peleihin.

Lähtö 03

A)7
B)5,2,1,8,4,6,9,3
C)-

(7) NOT SO EASY BLUE on esiintynyt Pertti Ketolan käsissä koko ajan edukseen. Taulussa näkyvä Porin voitto tuli johtavan rinnalta, joten ruuna jaksaa tehdä tarvittaessa oman juoksunsa. Myös voittojuoksun jälkeinen Teivon kakkossija tuli johtavan rinnalta vain kovalle Ramble Onille häviten. Myös perjantaina Porissa Not So Easy Blue olisi taistellut totosijoista 900 metrin kirillä 4. ulkoa ilman loppusuoran alun laukkaansa. Ravilla Not So Easy Blue on tässä tehtävässä oikein todennäköinen menestyjä. (5) PRIORITY TAG on napannut kaksi peräkkäistä kolmossijaa, eikä kuntokäyrä osoita ainakaan alaspäin. Riina Walleniuksen valmennettava on suosikin ykköshaastaja. (2) CLUMBUMBLE ja (1) ILO kohtasivat jo viimeksi Teivossa ja ovat sen juoksun perusteella keskenään varsin tasavertaisia. (8) SUMMER PRINCE on kulkenut hyvin Jukka Torvisen ajamana, mutta nyt ohjiin kohoaa enemmän montélähtöihin keskittynyt ruunan valmentaja. Kun lähtöpaikkakin on huono, on riskitekijöitä ilmassa. Huikeassa ohjasvireessä narutteleva Jukka Torvinen hyppää tällä kertaa tauolta palaavan (4) DESIGN FOR LIVEn ohjiin. Menestyminen ei olisi mikään jymypaukku.

Lähtö 04

A)11
B)4,3,5,6,8,9,10,1,7
C)2,12

(11) GOUANN LAUKKO on napannut Vermosta kolme peräkkäistä totosijaa. Menestys ei ole tullut yllätyksenä, sillä Janne Ranta-Krenkun suojatti paikkasi jo kauden avauksessaan pahan alkulaukkansa lupaavasti. Tällä kertaa lähtöasetelmat eivät ole suosiolliset, mutta muuten tehtävä on kyllä oikeinkin sopiva. (4) LAURILA'S CAMRIAlla on nopeana avaajana hyvältä lähtöpaikalta kaikki eväät onnistuneeseen juoksuun. Perjantaina Porissa Laurila's Camria laukkasi ensimmäisen kaarteen lopussa ja putosi aivan joukon hännille, mutta kiri vielä hyväksyttävästi rahoille. Tämänkertainen vastus on perjantaista köykäisempi. (3) CELEBRATION SONG ei ole helppo ajettava. Mikäli Jukka Torvinen pääsee kuitenkin hevosen kanssa sinuiksi, on kaikki mahdollista. Le Monteilin tytär on fyysisesti vahva menijä. (5) VERSAILLES K. tekee tasaista työtä vailla loistoa. Tässä tehtävässä totosija on täysin mahdollinen. (6) RED DIAMOND VIA taipui viimeksi keulasta Not So Easy Bluen mankelin alla. Raskas rata ei ollut puolella. Saa kuitenkin nähdä, ajetaanko nytkin raskaissa oloissa. Mikäli Red Diamond Via saa vetää johtopaikalla rauhassa, ei edes voitto yllättäisi. Kokematon kuski lisää kuitenkin tuntuvasti alun laukkariskiä. (8) VICTORIA DEL ORO, (9) BWT MISTRAL ja (10) WILLY HOOPER kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 05

A)12,3
B)4,5,1,8,9,2,11
C)10,7,6

(12) LAURILA'S DENETHOR on kilpaillut viime aikoina paljon tämänkertaista kovemmissa lähdöissä. Ruuna on piippuhyllyn lähtöpaikasta sekä kuukauden starttivälistä huolimatta selkeä ykköshevonen tähän lähtöön. Viimeisimmässä startissaan Teivossa Katri Pakarisen valmennettava oli 2. ulkoa 900 metrin kirillä positiivinen kolmas vain piikki-selkä -asetelmassa juosseille Don Corleonille sekä Made In Shadelle häviten. (3) CHOCO CARAMEL kärsi viime kaudella synkästä lähtöratatuurista, mikä näkyi selkeästi vuoden kokonaissaldossa. Tuurit eivät ole olleet puolella tänäkään vuonna. Ensiksi ruuna teki kovia suorituksia vaikeista asemista, kunnes kahdessa viimeisimmässä kilpailussaan Choco Chip Hanoverin poika sai tehdä johtopaikalla oman juoksunsa, muttei ollut enää parhaimmillaan. Choco Caramelin ei pitäisi olla ainakaan huonompi kuin ennen taukoaan. Mikäli ruuna saa tehdä johtopaikalla suht oman juoksunsa, on se suosikin ykköshaastaja. (4) BWT ERNE aloitti kautensa kohtuullisella suorituksella. Nyt starttiväli on sopivampi, ja asetelmatkin paljon paremmat. Totosija on täysin mahdollinen, mikäli BWT Erne ei sorru alussa kilvanajoon Choco Caramelin kanssa. Tämä tietysti laskisi myös Choco Caramelin osakkeita. (5) AUGUSTUS kilpailee hyväksyttävässä vireessä ja on tällaiseen lähtöön täysin mahdollinen totohevonen. Viimeksi Vermossa Augustus kiri joukon hänniltä hyväksyttävästi viidenneksi uudella ennätysajallaan. (1) METTERNICH kiri perjantaina 5. ulkoa positiivisesti. Asetelmat ovat mielenkiintoiset, vaikkei Metternich erityisen nopea avaaja olekaan. Kuski kylläkin heikkenee. (8) BENJAMIN FAME on kaarteissa kovin vino, joten sisäratajuoksu auttaisi. Niinpä lähtöpaikka laskee selvästi osakkeita. Keulasta Benjamin Fame olisi tällaisiin lähtöihin kova tekijä, mutta keulaan pääsy vaikuttaa mahdottomalta. Edellisissä Porin lounasraveissa Benjamin Fame voitti nimenomaan johtopaikalta. (9) TIFFANY HOSS omaa hyvän kapasiteetin, mutta tamman ura on ollut kokonaisuudessaan ongelmista johtuen kovin epäonninen.

TOTO4 (lähdöt 2-5)

Pieni systeemi
I 1,4,9,10 (12,8)
II 7 Not So Easy Blue (5,2)
III 3,4,11 (5,6)
IV 3,12 (4,5)
24 riviä*0,20 euroa = 4,80 euroa

Suuri systeemi
I 1,4,8,9,10,12 (6,3)
II 7 Not So Easy Blue (5,2)
III 1,3,4,5,6,7,8,9,10,11 (2,12)
IV 3,4,12 (5,1)
180 riviä*0,20 euroa = 36 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 4-5)


Pieni systeemi
I 11 Gouann Laukko
II 3,12
2 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 3,4,11
II 3,12
6 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi
I 12 Laurila's Denethor
II 3,4
III 1,3,4,5,8,9
10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

Suuri systeemi
I 12 Laurila's Denethor
II 1,2,3,4,5,8,9,11
III 1,2,3,4,5,8,9,11
56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska