Pelivihjeet perjantai 17.10. raveihin

Alla Jouni Toroskan laatimat vihjeet Porin hienotasoisiin perjantai-illan raveihin.

Lähtö 01

A)13,5
B)12,3,9,11,8,10,6,1,14,7
C)2,4

(13) PIREUS tykitti viime Porin vierailullaan loppusuoralla varmaan voittoon. Mikäli juoksu yhtään onnistuu, on vauhdikas Turon poika loppukirissä jälleen vahvoilla. (5) ROKKA VEIKKA ei aivan kestänyt viimeksi Turussa totoon, mutta nyt starttiväli on optimaalisempi. Hannu Torvisen jatkaessa ohjissa Rokka Veikka on ilman muuta suosikin ykköshaastaja. (12) NOVAN VUOKKO kiri kuukausi sitten Forssassa mukavasti. Laukkariski on konkreettinen, mutta ravilla tamma nousee vastaavalla suorituksella korkealle. (3) JUSSIN VEITIKKA kesti viimeksi Lahdessa johtavan rinnalta kunnialla. Ravilla epävarma ruuna on yksi kovista. Tauolta palaava (9) SUHHAUS kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Jere Kiveisen suojatti ei ollut enää viimeisimmissä starteissa parhaimmillaan, joten tauko on voinut tehdä hyvää. (11) TAKSEKO kesti viimeksi Vaasassa johtopaikalta niukkaan yllätysvoittoon. Voitto olisi edelleen yllätys, mutta totosija ei.

Lähtö 02

A)1
B)3,7,8
C)6,4,5,2

KASVATTAJAKRUUNU-VÄLIERÄ/VAPO-FINNTACK -LÄHTÖ. (1) FASHION DUO on voittanut tänä vuonna vain kerran, mutta Kriteriumin karsintaa lukuun ottamatta tamma on esiintynyt läpi kauden kovissa lähdöissä vahvasti edukseen. Viimeksi Forssassa edellä maaliin saapui vain voittokone El Catwalk. Tässä tehtävässä muu kuin keulavoitto olisi selkeä pettymys. (3) SYLVIE DE VIE kiri Forssassa 4. sisältä mukavasti kolmanneksi vain El Catwalkille sekä Fashion Duolle häviten. Nyt Sylvie De Vie voi päästä kiihdytyksen onnistuessa Fashion Duon selkään 2. sisälle, minkä jälkeen kakkossijaan olisi hyvät mahdollisuudet. (7) GOLDA NIGHTWISH olisi todennäköisesti hävinnyt Forssassa 2. radalta ilman selkää vain El Catwalkille sekä Fashion Duolle, mikäli ei olisi laukannut 400 metriä ennen maalia. Lähtöasetelmien vuoksi Golda Nightwish jää rankingissa Sylvie De Vien taakse. (8) ANNIE BELL on sekin oikein hyvä tamma. Kasiradan lähtöpaikka ja puolentoista kuukauden starttiväli ei ole kuitenkaan paras mahdollinen lähtökohta tähän kilpailuun. (6) IRON SMILE ja (4) CAROLINE'S TRUCK ovat kohtuullisia 3-vuotiaita, mutta kaksariin yltäminen edellyttäisi lisää puristusta otteisiin.

Lähtö 03

A)5
B)2,4,7,9,1,6
C)8,3

KASVATTAJAKRUUNU-VÄLIERÄ/VAPO-FINNTACK -LÄHTÖ. (5) EL CATWALK on kulkenut tällä kaudella voitosta voittoon. Meno on ollut vakuuttavaa, ja ainakin etukäteen on täysin mahdotonta keksiä mitään syytä, miksei voittokulku saisi tässä jatkoa. (2) FORSBERGilla ei ollut viimeksi kaikki kunnossa. Mikäli tamma palaa tasolleen, on kakkossija lähellä. (4) ELENA FOR EVER kiri Forssan Kasvattajakruunu-alkuerässä loppusuoraa niin pirteästi 6. sisältä, että tamma taistelee juoksun onnistuessa tiukasti totosijoista. (7) BWT FIERA palaa tauolta uudelta valmentajalta lievänä arvoituksena. Mikäli kaikki on tauosta huolimatta kohdallaan, ottelee Bob Heydenin tytär tässä tiukasti totosijoista. (9) QUATRIEME ETAGE suoritti Forssassa hyväksyttävästi 3. sisältä. Varsinkin takarivistä kaksarisija vaatii pientä venymistä. (1) ARCTIC FILM STAR ei Forssassa vakuuttanut. Finaalipaikka lienee ykkösradasta huolimatta riittävä tavoite.

Lähtö 04

A)1,3,5,4
B)6,8,7
C)2,9

KASVATTAJAKRUUNU-VÄLIERÄ/VAPO-FINNTACK -LÄHTÖ. Kriteriumissa 3. sisältä hienosti kolmanneksi sijoittunut (1) OLIWER HIP tavoittelee loistopaikalta koko matkan johtoa. (3) RANCH NERO ei ole ollut viime starteissa parhaimmillaan ja (5) RANCH NEWMAN väsyi Kriteriumin karsintalähdössä johtopaikalta taustalle. Tommi Kylliäisen tallin kaksikko omaa kuitenkin potentiaalia taistella tämän lähdön voitosta. Molemmat ovat nopeita avaajia. Myös Kriteriumissa vaikealta lähtöpaikalta hännille jäänyt (4) CINCINNATI mahtuu mukaan A-ryhmään. Oriilla on esittää kova meriitti, sillä kyseessä on Hambo-voittaja. (6) ARCTIC MUSCLES, (8) FREEZING DUO ja (7) LEEMARK'S CASIMIR ovat nekin kaikkia realistisia voitontavoittelijoita. Näistä jokainen selviytyi Kriteriumin finaaliin. Korven tallin kaksikko Arctic Muscles ja Freezing Duo saa suorituksistaan puhtaat paperit, mutta Leemark's Casimir väsyi 2. ulkoa varsin pahoin.

Lähtö 05

A)1,3
B)9,5,7,6,8,2,4
C)-

KASVATTAJAKRUUNU-VÄLIERÄ/VAPO-FINNTACK -LÄHTÖ. (1) WINTER'S ICEMAN saa ilman muuta puhtaat paperit Kriteriumin suorituksestaan, vaikka joutuikin tyytymään 2. radalta ilman selkää kakkossuosikkina neljänteen sijaan. Mikäli kiihdytysvaihe sujuu ravilla, on Markku Niemisen valmennettavalla hyvä tilaisuus palata takaisin kultakantaan. (3) VICTORY PILOT on ilman muuta ykköshaastaja. Ruuna oli Kriteriumin finaalissa sijoitustaan parempi. Victory Pilot on sen verran vauhdikas avaaja, että voi hyvinkin päästä alussa ohi Winter's Icemanista. (9) MIDNIGHT HOUR taipui Kriteriumin karsintalähdössä johtopaikalta ulos finaalista. Oulu Expressin finaalissa Diesel Donin poika hävisi kuitenkin 2. sisältä vain El Catwalkille, joten kyseessä on laadukas ikäluokkahevonen. (5) FABRICE DUO on kovin epävarma, mutta voimat eivät lopu ensimmäisenä kesken. (7) TILIA'S ABRAHAM on väläytellyt välillä oikeinkin hyviä otteita, mutta epäsäännöllinen starttirytmi saattaa näkyä suorituksessa. (6) SAHARA ROUGE kokee mielenkiintoisen kuskinvahvistuksen, mutta tuskinpa ruuna silti aivan voittoon asti riittää.

Lähtö 06

A)5,10,6,1,9
B)8,2,4,12,13,7
C)11,14,3

KARJALA –LÄHTÖ. (5) GRI DI S.J. ei ole kilpaillut viime aikoina pikamatkalla, mutta ilman muuta tämänkertainen matka on pelkkää plussaa. Mikäli voltin viitosrata sujuu ongelmitta, on Ari Moilasen ajokilta lupa odottaa menestystä juoksupaikasta riippumatta. (10) VICTOR QUO VADIS kilpailee kovassa kunnossa ja olisi eturivistä ollut ehdoton ykkösrankkaus. Viimekertaisessa Vermon 75-lähdössä Markus Ketolan suojatti sitkisteli oikein rehdisti 2. radalta ilman selkää. (6) CLASSIC FRIDO on parhaimmillaan selkäjuoksulla, mistä saatiin hyvä todiste viimeksi Forssassa. Ruuna lannistui nimittäin johtopaikalta täysin, ja viimeiset 400 metriä sujuivat enää 19,2-vauhdilla. Edellisessä Porin kisassa Classic Frido hävisi vain kovalle Callumille, vaikka kurakeli ei todellakaan ole ruunan mieleen. Kunto on siis kohdallaan. Pikamatkalla Classic Frido voisi kestää keulastakin. Huumorihevosen kohdalla päivän motivaatio ratkaisee. (1) CIOCCOLATA laukkasi viimeksi Vermossa rahataistosta viimeisen kaarteen lopussa. Pikamatka ja voltin ykkösrata on vauhdikkaalle tammalle optimaalinen yhdistelmä. Voittokaan ei yllättäisi lainkaan, vaikkei kyseessä mikään tolppakone olekaan. Myös (9) ABSOLUTE RULER mahtuu mielimatkallaan mukaan A-ryhmään, vaikka kärsiikin takarivin lähtöpaikasta. Taulun molemmat voitot ovat tulleet keulasta. Viimeksi juoksu meni täysin pieleen. (8) ALEXANDRETTA voi roikkua kärjen tuntumaan, mutta voitto olisi pikkuyllätys. Tamma ei nimittäin ole ollut viime aikoina aivan parhaimmillaan. (2) CARDINAL GALAX ei päässyt tulemaan tauolta paluussaan vapaasti. Silti voitto jo tähän toiseen pitkän tauon jälkeiseen kilpailuun yllättäisi hieman.

Lähtö 07

A)11,10,7,8,9
B)6,5,2,3
C)4,1

SATAKUNTA-AJON KARSINTA/RAVIKAUPPA.FI –LÄHTÖ. Tuore Kriteriumin pronssimitalisti (11) KIHISEE on läpi uransa kuulunut ikäluokan kärkivarsoihin. Tehtävä 60 metrin takamatkalta ei todellakaan ole yksinkertainen, mutta kierrettäviä ei kuitenkaan ole kovin paljon ja tämä lähtö vaikuttaa kolmesta Satakunta-ajon karsintalähdöstä heikkotasoisimmalta. Niinpä voittoonkin on täydet mahdollisuudet. (10) H.V. TUURI taivalsi Kriteriumin finaalissa 2. radalla ilman selkää, mikä ymmärrettävästi oli liian vaativa juoksupaikka. Nyt juoksusta tulee toisenlainen. Oriin valttikorttina on ravivarmuus. (7) LISSU ROLS pilaa juoksujaan jatkuvasti laukkoihin, mutta ravilla tamman resurssit riittävät tässä paalulta pitkälle. (8) SHEIKKI on sekin epävarma, mutta varsin pystyvä. Viimeksi Vaasassa Liisingin poika laukkasi johtopaikalta 850 jäljellä ja putosi viidenneksi, mutta paikkasi erheensä ja nousi vielä ykköseksi. Lähtö ei kylläkään ollut erityisen kovatasoinen. (9) PEHVERI aloitti uransa oikein lupaavasti, mutta sen jälkeen raviongelmat ovat astuneet kuvaan mukaan. Mikäli mahdollista, kannattaa oriin ravi tarkistaa vielä ennen lähtöä. Jos ravi on kohdallaan, ei voittokaan yllätä. B-ryhmän avaa Jouni Miettisen tallista debytoiva (6) TOKKERI.

Lähtö 08

A)4
B)11,10,9,3,2
C)6,1,5,8

SATAKUNTA-AJON KARSINTA/RAVIKAUPPA.FI –LÄHTÖ. (4) UNICA hallitsi Lahdessa johtopaikalta oikein varmasti. Varaa jäi selvästi. Kaiken järjen mukaan tauon jälkeinen startti vei vielä eteenpäin, joten laadukkaasta vastuksesta huolimatta Unica ei todellakaan ole johtopaikalta helppo kukistettava. (11) PERTTURI sijoittui Kriteriumin finaalissa upeasti kakkoseksi. Hienolla tyylillä askeltava Villiarin poika lähtee ajamaan tiukasti takaa paalun Unicaa. Tehtävä ei kuitenkaan ole todellakaan kadehdittava, jos ajattelee, että Unica voisi pystyä normaalikelillä 1.29-alkuiseen tulokseen. (10) MÖKIN TÄHTI voitti toissakerralla Kuopiossa Nuorten Sarjan, mutta viimeksi johtopaikan hakeminen 24-kyytisellä avauspuolikkaalla maksoi liikaa. Mökin Tähti on niin nopea avaaja, että se voi edetä 40 metrin takamatkaltakin nopeasti pääryhmään. (9) VALTRAN PIMU omaa lähdön kovimman ennätyksen. Kun kuskikin vahvistuu, on viimeksi Oulu Expressin finaalissa kilpailleella lahjakkaalla tammalla täydet totosaumat. Myös kovan emälinjan omaava (3) MAIKKIS lukeutuu pelihevosiin.

Lähtö 09

A)6,12,2
B)9,7,10,11,1,5
C)3,8,4

SATAKUNTA-AJON KARSINTA/RAVIKAUPPA.FI –LÄHTÖ. (6) TERHON TUURI voitti viimeksi Jyväskylässä Nuorten Sarjan sen verran vakuuttavasti, että Kriteriumissa johtopaikalta vakuuttavan voiton napannut (12) SÄIHKEEN SÄPINÄ joutuu 60 metrin takamatkalta tiukan haasteen eteen. Startti kropassa Terhon Tuuri nimittäin vain parantanee menoaan. Mikäli Teemu Okkolinin suojatti on odotetun hyvä, ei Säihkeen Säpinällä ole varaa minkäänlaisiin haparointeihin. Myös (2) VIKA HAASTE saa paikan A-ryhmästä. Oulu Expressissä neljänneksi sijoittunut Vieskerin poika oli Kriteriumin karsintalähdössä laukkapäällä, mutta olemus oli muuten oikein positiivinen. (9) ÄRSYKE tuli viimeksi ihan mukavasti perille. Voitto on tiukassa, mutta totosija on täysin mahdollinen. (7) TURON TAIKA ROLS saanee nopeana avaajana hyvän juoksun. (10) EKKO RAM vakuutti alkukaudesta, mutta hieman epäilyttää, että onko ori suoraan kahden ja puolen kuukauden tauolta aivan yhtä hyvä. (11) TULINKO hävisi Kriteriumin karsintalähdössä vain Säihkeen Säpinälle, mutta finaalissa peli pilaantui alkulaukkaan. Laukkariski onkin varsin suuri, mutta ravilla Turon pojalla on potentiaalia otella totosijoista.

Lähtö 10

A) 6
B) 14,15,12,8,4,2,9,16,11
C) 3,1,10,7,13,5

(6) EDGAR BOKO on aloittanut uransa lupaavasti kahdella voitolla. Viimeksi Teemu Toroskan suojatti voitti Nuorten Sarjan tyylipuhtaasti johtavan rinnalla. Edgar Bokon sisäpuolelta matkaan lähtee hieman huonosti toimiva hevonen, mutta alun karikot selvittäessään suuntaus lienee heti eteenpäin. Edgar Boko pystyy normaalikelillä selvään ennätysparannukseen, joten varsinkin johtopaikalta olisi vaikea kuvitella kovien takamatkalaistenkaan ehtivän edelle. Edgar Boko omaa tosin selvästi muita vähemmän rutiinia, mikä tietysti on pieni riskitekijä. Kovimmat vastustajat tulevat Harri Koivusen valmennustallista. (14) CABERNET tekee suoritusvarmaa työtä. Viimeksi Teivossa Love Youn tytär kulki viimeiset 600 metriä ulkoratoja pitkin 12,5-vauhdilla ja nousi joukon hänniltä neljänneksi. (15) EXDELLin kohdalla ei tunnu tällä hetkellä onnistuvan mikään. Tamma on saanut taulunsa käsittämättömän huonoon kuntoon, vaikka kilpailee huippuvireessä. Viimeksi Lahdessakin Exdell olisi kyllä voittanut Jokimaa Tekee Tähtiä -karsintalähdön, mikäli olisi saanut loppusuoran alussa tilaa. (12) BE SEEN KING kiri Vermossa 4. sisältä mukavasti neljänneksi. (8) WHISKY DANCING on parantanut viime aikoina otteitaan. Viimekertaisella Porin vierailullaan Olli Lähtisen valmennettava ei voinut kuitenkaan 2. ulkoa mitään johtavan rinnalta voittaneelle Edgar Bokolle. (4) SENSUEL DONNA on varsin kankea kiihdyttäjä, minkä jälkeen homma voi mennä kaksarisijaa ajatellen turhan hankalaksi.

Lähtö 11

A) 1
B) 5,10,7,3,15,12,14,11,9,2,13,8,4,6
C) -

Täysipainoinen ravi-ilta päättyy melko vaikeasti veikattavissa olevaan lähtöön. (1) VIKSUN VEERA kohoaa ykkösvihjeeksi. Viimeksi Seinäjoella 3. sisältä positiivisesti tuikannut tamma voi hallita loistopaikalta alusta loppuun. (5) AIKA KIHO teki viimeksi Forssassa väkevän juoksun ja kamppaili ykköseksi 2. radalta ilman selkää. (10) R.R. RUSKARIINA on kulkenut viime starteissaan ihan mukavasti. (7) DIPOREX puurtaa tasaisesti. Keskiviikkona Vermossa Siporin poika ylsi 3. ulkoa viimeiselle rahasijalle.(3) HILPERTLIINA on varsin kankea kiihdyttäjä, mutta tulee yleensä loppua rehdisti. (15) SOPUN HAASTE on kilpaillut jatkuvasti kivikovissa lähdöissä. Kari Rosimon ajokki voi kiertää 40 metrin takamatkaltakin totoon. (12) SOHVIN VALLE hakee tällä hetkellä parasta kuntoaan, mutta ei menestyksestä voi silti yllättyä. (14) TUULEN ILO parantanee saatuaan startin kroppaansa. (11) JOANNAN TÄHTI on vauhdikas, mutta loppuun saisi löytyä hieman lisää puristusta.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 1,3,4,5 (6,8)
II 1 Winter's Iceman (3,9)
III 1,5,6,9,10 (8,2)
IV 7,8,9,10,11 (6,5)
100 riviä*0,20 euroa = 20 euroa

Suuri systeemi
I 1,3,4,5,6,7,8 (2,9)
II 1 Winter's Iceman (3,9)
III 1,5,6,9,10 (8,2)
IV 2,3,5,6,7,8,9,10,11 (4,1)
315 riviä*0,20 euroa = 63 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 5 Gri Di S.J.
II 7,8,9,10,11
5 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,5,6,9,10
II 7,8,9,10,11
25 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 2,6,12
II 2,6,12
III 2,6,12
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 2,6,12
II 2,6,12
III 1,2,5,6,7,9,10,11,12
42 yhdistelmää*1 euro = 42 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 1 Viksun Veera
II 3,5,7,10,15
III 3,5,7,10,12,14,15
30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 1 Viksun Veera
II 3,5,7,10,12,14,15
III kaikki
91 yhdistelmää*0,50 euroa = 45,50 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska