Pelivihjeet perjantain 9.10. Toto4-raveihin

Raviasiantuntija Jouni Toroskan kuumat pelivihjeet Porin perjantai-iltaan, Tuokkolan Touho Toto4-rivin varmana!

Lähtö 01

A)16,15
B)4,12,2,11,10,14,6,7,1,9
C)8,13,5,3

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. (16) ARINKKA on luonteeltaan vaikea ja laukkariski on varsin korkea. Muiden takaa Tutuarin tytär voi kuitenkin käynnistyä ravilla, ja koko matkan ravatessaan Toni Törmäsen valmennettava on 40 metrin takamatkasta huolimatta vahvoilla. (15) LIIVATE punnersi maanantaina Seinäjoella Ilkka-ajon karsintalähdössä 4. ulkoa ihan mukavasti viidenneksi. Liivate vaikuttaa kehityskelpoiselta 4-vuotiaalta, ja tässä tehtävässä Liisingin tyttärellä on hyvät menestyssaumat. B-ryhmä on erittäin tasainen, ja rankingjärjestyksen muodostaminen on lähinnä arpapeliä. (4) KAISALIISA on mielenkiintoinen debytantti, joka on syytä huomioida vakavasti. (12) SORRETUN VOIMA sinnitteli elokuussa Vaasassa vielä tototaistossa ennen kuin alkoi laukkailla päätöspuolikkaalla. (2) NOKEVA sijoittui pari viikkoa sitten valmentajansa ajamana Kokemäen pokaaliraveissa laukanneena kolmanneksi ajalla 37,7. Ohjastajan vahvistuessa tamma on mahdollinen yllättäjä. (11) LUMOLIN on kulkenut nuoret lähdöissä asiallisesti. (10) SURRIKKA on vielä epävarma sekä tasavauhtinen, mutta startit vievät Vieskerin Valon velipoikaa hiljalleen eteenpäin. (14) PELIPISTE ei ravaa vielä kunnolla, mutta silti Vokun Viiman poika vaikuttaa ihan lahjakkaalta aloittelijalta. (6) VOIMA-SIMO voitti Kokemäen pokaaliraveissa viime kuun 13. päivä ajalla 38,2. Nyt rima on paljon korkeammalla, mutta joka tapauksessa Hannu Lähteenmäen suojatti on merkittävästi taulussa näkyviä tuloksiaan paremmassa iskussa.

Lähtö 02

A)12
B)7,10,6,11,3,8,1,2
C)5,4,9

NAKKILA VS. KIUKAINEN -HAASTEAJO. (12) ROSE COGER on aika tarkan juoksun hevonen, joten lähtöpaikka on pahoin vastaan. Tamman vire on kuitenkin kanssakilpailijoita parempi. Viimeksi Turussa Rose Coger olisi voittanut huomattavasti tämänkertaista tasokkaamman Tammasarjan, mikäli olisi päässyt tulemaan lopussa vapaasti. On myös syytä huomata, että Teemu Toroska on kovan kaliiberin ohjastaja tähän lähtöön. Toroska on nimittäin ajanut tänä vuonna enemmän voittoja, rahaa sekä startteja kuin muut tämän lähdön ohjastajat yhteensä! Suosikin kovin vastustaja tulee ohjastuspuolella samasta suvusta, kun Teemun setä Kauko Toroska hyppää (7) TOCCARA ZESTin ohjiin. Kauko on ajanut Toccara Zestiä kerran aiemminkin, ja silloin Pertti Alangon suojatti hävisi vain Teemun ajamalle Choco Caramelille. Viime starttien suoritukset paljon tämänkertaista kovemmissa lähdöissä ovat olleet varsin positiivisia, vaikka totosijoja ei ole tullutkaan. Kyseessä on melko nopea avaaja, ja varsinkin johtopaikalta Toccara Zest tavoitteli tiukasti uransa avausvoittoa. (10) PIECE OF GOLD on suoritusvarma menijä. Viimeksi paikka johtavan rinnalla oli ymmärrettävästi liian vaativa. Aki Bly on ajanut hevosta aiemminkin ja on muutenkin tähän lähtöön pätevä narumies. (6) COLD HARD SILVER on paljon tauluaan vaarallisempi. Viimeksi Turussa juoksu meni täysin pieleen ruunan juututtua kiertämään valtaosan matkasta 3. rataa. (11) JOHNNY SAVAGE on tähän lähtöön varsin mielenkiintoinen tauolta palaaja. (3) VICTORIA DEL ORO avaa reippaasti ja on hyvältä paikalta täysin mahdollinen totohevonen. Janne Ranta-Krenkun valmennuksesta aloittava (8) LORD OF SPRING on vaikea veikattava, sillä hevonen palaa seitsemän kuukauden tauolta ja kuski peräti yhdentoista ja puolen vuoden tauolta.

Lähtö 03

A)6,1,11,8,4,3
B)7,10,15,9,13,5,2,12,14
C)-

ORIGINAL SOKOS HOTEL VAAKUNA PORI -LÄHTÖ. Vaikea pelilähtö! Isokokoinen (6) WILSON MAGUIRE harppoo aika isoilla välityksillä, mutta ravin pysyessä kasassa ruuna riittänee tässä aivan kärkeen. (1) RAINBOW FAME on tauluaan parempi aloittelija. Loistava lähtöpaikka sekä hyvä kuski antavat täyden mahdollisuuden onnistumiseen. (11) SAHARA HEADLONG on vielä raakile, mutta ravilla tamman resurssit riittävät tässä takamatkasta huolimatta korkealle. (8) CEASEFIRE on varmasti pätevä aloittelija tällaiseen lähtöön. (4) MOONLIGHT AWSOME on aloittanut uransa kahdella hylkäyksellä, mutta suorituksissa on ollut hieman hyvääkin. Viimeksi laukka tuli ahtaassa tilanteessa. Ori vaikuttaa myös aika nopealta avaajalta. (3) MISS SALLY on vielä täysin kääntämätön kortti. Uran avauksessa tuli epäonnistuminen, mutta tuloksista puuttuu kyllä laukkamerkintä. B-ryhmän avaa uransa tasaisella suorituksella käynnistänyt (7) WISTERIA LANE.

Lähtö 04

A)13,2,8,12,9,3
B)1,6,11,16,15
C)4,10,14,7,5

R-KIOSKI NAKKILA –LÄHTÖ/TAMMASARJA. (13) JOE'S POKERFACE voitti Teivossa johtopaikalta hallitusti. Nyt tehtävä on erilainen, mutta takamatkasta huolimatta porukka on kovakuntoiselle tammalle varsin sopiva. Mikäli juoksu yhtään luontuu, ottelee Jarkko Hohtarin valmennettava tässä ilman muuta voitosta. (2) EYEBELIEVE tavoittelee tässä jo toista peräkkäistä Tammasarjan voittoa. Kunto on hyvä, ja pikkutamma pystyy tekemään vähän omaakin juoksua. (8) IN ICE PRINCESS hävisi viimeksi Villinmiehen Tammakilpailun karsintalähdössä 4. sisältä koville hevosille. Edellä maaliin tulivat nimittäin Kiikku's Chance, Sylvie de Vie, Neige du Pommier sekä Iron Smile. Nyt vastassa ei ole yhtä kovia menijöitä, joten Anne Takapuron valmennettavaan on syytä suhtautua vakavasti. (12) TEA CAKE kärsii huonosta lähtöpaikasta, mutta muuten kilpailuvire on ilman muuta tähän lähtöön riittävä. Viimekertainen viides sija on peräisin Kriteriumin karsintalähdöstä. (9) ELENA BOKO on ysiradalta valmiiksi parijonossa, eikä Juliano Starin tytär ole lainkaan nolo menopeli tällaiseen lähtöön, vaikka alla onkin pari täydellistä epäonnistumista. (3) MELILLA vaikutti viimeksi pahan alkulaukkansa jälkeen nousuvireiseltä. (1) ANGRY BIRD ja (6) CRANBERG voivat saada hyvän juoksun, minkä jälkeen voivat laittaa kovat A-ryhmäläiset ahtaalle.

Lähtö 05

A)8
B)1,7,6,2,5,3
C)9,4

JAAKKOLAN RUSTHOLLI –LÄHTÖ. (8) TUOKKOLAN TOUHO on todella hyvä hevonen tällaiseen lähtöön. Kahden pitkän tauon jälkeisen startin perusteella kuntokäyrä on niin vahvasti nousujohteinen, että voittokantaan palaaminen on nyt lähellä. (1) VEERAN TURO ei riittänyt viimeksi Teivossa 3. ulkoa terävimpään kärkeen, mutta nyt rima on paljon matalammalla ja lähtöpaikkakin on mainio. Ravilla totosija on erittäin todennäköinen. (7) TOPIN MUSTA ansaitsisi ilman muuta totosijan, sillä kunto on kohonnut hyvälle tasolle. Viimeksi Turussa Topin Musta laukkasi lähtöön, mutta kulki viimeiset kaksi kierrosta 24,8-vauhdilla. Teivossa taas Topi Piikkilän valmennettava ei luovuttanut koskaan, vaikka juuttui kiertämään koko matkan ajaksi kolmatta rataa. (6) SEKOTTAJA ja (2) VILLIKUNKKU kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Sekottajan kohdalla kuntokäyrä ei ole ainakaan laskussa. Villikunkun viimekertainen heikko sijoitus taas johtuu jäämisestä 2. radalle ilman selkää. (5) TESANTTI ja (3) KEMUN TUTU kelpuutetaan nekin mukaan B-ryhmään, mutta kaksarisijoitus olisi kyllä yllätys.

Lähtö 06

A)5,10,3,7
B)4,9,1,8,2
C)11,12,6

NAKKILA-LUVIAN OSUUSPANKKI –LÄHTÖ. Mikäli (5) TRADE A PHOTOn askelmerkit osuvat täysin lankulle, se saattaa edetä tässä lopulta jopa johtopaikalle. Sen jälkeen kauden avausvoitto olisi erittäin lähellä. Viimeksi Teivossa Bella Varjosen valmennettava spurttasi pirteästi kakkoseksi 3. sisältä. (10) ROBIS SILVER on napannut molemmat Suomen voittonsa johtavan rinnalta. Kunto on vahvalla tolalla, mutta pikamatka ja takarivin lähtöpaikka ei ole yksinkertainen yhdistelmä. (3) BLUEHILL'S THUNDER oli viimeksi vaisu, mutta nyt moni asia on Diesel Donin pojan puolella. Lyhyt matka on valtava plussa, ja loistopaikalta ruuna saa onnistuneen juoksun joko keulassa tai hyvän hevosen takana 2. sisällä. Loppuun kaivattaisiin lisää puristusta, mutta tässä tehtävässä voittokaan ei saa yllättää. (7) BIG MUSCLES joutuu lähtemään liikkeelle aika huonoista lähtöasetelmista. Ruunan kunto on kuitenkin juoksun vähänkään onnistuessa tähän lähtöön riittävä. (4) TRUE BLUE ei ole lainkaan omimmillaan tällä pikamatkalla ja putoaa siksi hyvästä vireestään huolimatta B-ryhmään. Nousuvireinen (9) SILVESTRO olisi ollut tässä lähdössä eturivistä mielimatkallaan todella mielenkiintoinen, mutta takarivistä voitto on kuitenkin tiukassa. (1) BIG DOG ONLINE ja (8) BWT BOOS mahtuvat Toto4-revitykseen, vaikka voitto ei kyllä kovin todennäköiseltä vaikutakaan.

Lähtö 07

A)5,1
B)4,10,3,11,2,8,9,6
C)7,12

TILINOTA OY –LÄHTÖ. (5) VICTOR QUO VADIS on alisuorittanut kahdessa viimeisessään, minkä vuoksi ruunaan ei voi luottaa tässä varauksetta. Mikäli Victor Quo Vadis kuitenkaan suorittaa yhtään tasollaan, se ottelee tässä ilman muuta voitosta. Lass Zefyrin poika juossee joko keulassa tai johtavan rinnalla. Mikäli vire on kohdallaan, sopii paikka johtavan rinnallakin tässä tehtävässä hyvin. (1) DESIREE LADY on mielenkiintoinen tauolta palaaja. Kyseessä on oikein hyväkapasiteettinen tamma, ja esillä olleet treenitiedot ovat positiivisia. Desiree Lady juossee tässä joko keulassa tai Victor Quo Vadiksen takana 2. sisällä. (4) FEAST YOUR EYES onnistuu aika harvoin, mutta kyseessä on kilpailukykyinen hevonen tähän lähtöön. Viimekertainen kiri 4. ulkoa oli positiivinen. (10) VOLUME HOSS kilpailee varsin mukavassa vireessä. Kengitysbalanssia on syytä seurata, sillä kengittä ajaminen toisi vielä yhden lisäpykälän. (3) THOMSON HOSS voi saada tarvitsemansa tarkan juoksun kärjen tuntumassa, minkä jälkeen voittokaan ei olisi järin suuri yllätys. (11) SAICHANIA kiri viimeksi Turussa loppusuoraa varsin lupaavasti. Lähtöasetelmat ovat kylläkin jälleen aika haastavat. (2) OPEN WAY ei päässyt tulemaan Turussa kirivaiheessa sujuvasti. Suoritus oli huonosta sijoituksesta huolimatta täysin siedettävä. Loistopaikalta viimeistä kauttaan kilpaileva veteraani voi saada nappireissun hyvien hevosten takana 2. tai 3. sisällä, minkä jälkeen totosija ei yllättäisi. (8) MAX MOONLIGHT tuskin oh suoraan tauolta terävimmillään, joten ruuna jää huonolta lähtöpaikalta selkeästi vain haastajan rooliin.

Lähtö 08

A)2,1
B)7,6,10,9,3,8,5
C)4

PORIN YRITTÄJÄT & EUROPCAR -LÄHTÖ. (2) FANNIKKA on ilman muuta lähdön kovakuntoisin. Kolmesta viime startista tulleet kaksi voittoa ovat olleet vähintäänkin ansaittuja. Mikäli varsin harvoin kilpaa ajava amatöörikuski yhtään onnistuu, on Fannikka taas vaikeasti lyötävissä. Tamman tähtäimessä on Turun ensi vuoden Kuningatarkilpailu, ja sinne mukaan pääseminen on kyllä ilman muuta realistinen tavoite – sen verran kovasta tammasta on kyse. (1) PUHARIN ARMAS kiri viimeksi varmaan voittoon. Nousuvireinen ori on loistopaikaltaan suosikin ykköshaastaja. B-ryhmä on tasainen. (7) TILTUN TÄHTI on kovin epävarma, mutta ravilla vahva tamma pystyy menestymään. (6) LAURILAN AAMOR ei päässyt tulemaan viimeksi vapaasti 4. sisältä. Nopea avaaja saanee hyvän juoksun. (10) SEPPÄLÄN WOUTI jyräsi viimeksi varmaan voittoon 2. radalta ilman selkää. Kunto on siis kohdallaan, mutta ylisarjassa menestys ei ole kuitenkaan saletissa. (9) JÄRVSÖELD hävisi tiistaina Forssassa vain Fannikalle. Mikäli huumorihevosella on paras päivänsä, ottelee se taas kärkisijoista. (3) HILPERTLIINA kilpailee nousuvireessä, ja ainakin ylivauhtisessa juoksussa Marika Hammarin valmennettava on varteenotettava tekijä.

Lähtö 09

A)3,10
B)6,1,4,7,9,2,8,12,11
C)-

MYLLYKOSKEN TALLI –LÄHTÖ. Illan toisessa troikkalähdössä kaksi hevosta kohoaa selvästi muiden yläpuolelle. (3) GRAINFIELD OLIVIA kohoaa lähtöasetelmien ansiosta ykkösvihjeeksi. Teemu Toroskan suojatti kiri Turun tauolta paluussaan 4. ulkoa 900 metrin kirillä mainiosti kakkoseksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat 11,5-vauhdilla. Ilman muuta startti vei tammaa edelleen eteenpäin. On erikoinen juttu, mikäli jollakin eturivin hevosista halutaan ajaa Grainfield Oliviaa vastaan. Keulasta voitto olisi lähellä. (10) SHADOW OF BRISBANE on lahjakas 4-vuotias, ja kuntokin on kohdallaan. Keskipitkä matkakin suosii vahvaa menijää. Mikäli Grainfield Olivia pääsee kuitenkin odotusten mukaisesti suosiolla johtopaikalle, jää Harri Koivusen suojatti voiton suhteen vain hyväksi haastajaksi. On myös syytä huomata, että Classic Photon pojalla on rutiinia paljon Grainfield Oliviaa vähemmän. (6) LINE DEMOLITION JAM hyötyy juostavasta matkasta. Ruuna paikkasi Turussa alkulaukkansa varsin positiivisesti. Viimeksi Teivossa juoksu ei mennyt lainkaan putkeen. (1) FU KING FAST juoksee tässä todennäköisesti 3. sisällä, mistä omaa täydet totosaumat. (4) TOURGAN on vahvasti ehdolla johtavan selkään. Sieltä totosija on hyvinkin mahdollinen, vaikka juostava matka ei ole kyllä eduksi. (7) ZABATA ZET ei ollut viimeksi niin huono kuin sijoitus antaa ymmärtää. Ruuna on juoksun onnistuessa mahdollinen yllättäjä. Lähtöpaikka ei tosin tee hommasta helppoa. (9) LILI SISU kilpailee esillä olleiden kommenttien mukaan nousuvireessä. Totosija edellyttää kuitenkin nappionnistumista.

Lähtö 10

A) 10,1,12,8,6
B) 5,9,14,2,4,15,3
C) 7,16,13,11

ANOLAN VUOKRATYÖ OY -LÄHTÖ. (10) BIG BOSS KEMP on oikein kehityskelpoinen 3-vuotias. Vaikka Seppo Mäntyniemen suojatti jäi viimeksi Vermossa viidenneksi, kiri se taustalla oikein positiivisesti. Takarivistä huolimatta uran toiseen voittoon on hyvät mahdollisuudet. (1) JUDY'S LOVE GIRL laukkasi viimeksi johtavan takaa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Muuten ura on kuitenkin alkanut mukavasti, ja loistopaikalta Harri Koivusen suojatti tavoittelee tiukasti voittoa. (12) MEADOW MAESTRO ei menestynyt viimeksi tasokkaassa Nuorten Sarjassa, mutta on aloittanut uransa muuten mukavasti. (8) SHINY BOSS kamppaili viimeksi rehdisti ykköseksi, vaikka jäi johtavan rinnalle 1200 jäljellä. (6) HAMIS HEARTBREAKER kiri viimeksi Ylivieskassa päätöspuolikkaan 14,7-vauhdilla ja nousi joukon hänniltä neljänneksi. Nuorella ja ”nälkäisellä” kuskilla kaikki on tässä porukassa mahdollista. B-ryhmän avaa taustavoimien mukaan hyvässä vireessä tauolta palaava (5) BETTER IN EVER. Voltin viitosrata Porin kapealla radalla ei tee kuitenkaan epävarman menopelin hommasta helppoa.

Lähtö 11

A) 2,3,6,14
B) 4,12,13,1,9,11,8,5
C) 15,7,10,16

KARJALA -LÄHTÖ. (2) NOORAN VILI kesti maanantaina Seinäjoella johtopaikalta siihen nähden mainiosti kolmanneksi, että sai välillä matkalla melkoista prässiä. Edellä maaliin saapui vain laadukas kaksikko Taksrok ja Meliisi. Nooran Vili on jälleen vahvasti ehdolla johtopaikalle ja sen jälkeen Ville Koiviston suojatti olisi myös tiukasti kiinni voitossa. (3) VENLI on hieman epävarma, mutta pystyy ravilla paljoon. Sunnuntaina Turussa Venli laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta kulki viimeiset 1700 metriä 28,9-vauhdilla ja nousi vielä neljänneksi. (6) KIVINIEMEN MANTA oli viimeksi Turussa johtavan takaa kelpo neljäs. Todennäköisin juoksupaikka on johtavan selkä, ja sieltä Oiva Käsnäsen ajokki tavoittelee tiukasti kärkisijoja. A-ryhmään mahtuu myös vauhdikas, mutta usein huonosti ravaava (14) TUPLA-LILLI, joka on viime startin jälkeen palannut Seppo Schwartzin valmennukseen. Tauolta palaava (4) INTO ROLS on tehnyt tällä kaudella kelpo suorituksia ja on tiukka haastaja A-ryhmäläisille. (12) TÄHTI-AURA omaa hyvän statistiikan. Suurin ongelma on, että ravi ei ole aina kohdallaan. (13) SANTAMAAN EERIK kiri viimeksi positiivisesti kakkoseksi. Kyseessä on kuitenkin oikein tarkan juoksun hevonen. (1) PAOLA aloitti Kari Puosin käsistä kohtuullisesti. Tamma laukkasi ensimmäisen kaarteen lopussa, mutta kulki viimeiset 1400 metriä 30,2-vauhdilla.

Lähtö 12


A) 5,6,14
B) 3,10,1,7,9,8
C) 4,13,12,11,2

FINN-TACK -LÄHTÖ. (5) SOMETHING QUALITY pääsee aloittamaan uransa niin sopivasta lähdöstä, että tavoittelee heti tiukasti voittoa. (6) HIDALGO SLIM oli viimeksi laukkapäällä, mutta kovasukuisen oriin ura alkoi kuitenkin voitolla. Tässä tehtävässä Pine Chipin pojalta on lupa odottaa menestystä. (14) BERTHA'S GEMSTONE ei ole kapasiteetiltaan edellisten veroinen, mutta kunto on huipussaan. Rutiiniakin on edellisiä enemmän. Viimekertainen Forssan kakkossija 2. ulkoa tuli ehdottomasti positiivisella suorituksella. (3) COMPLETER on ravatessaan täysin mahdollinen totohevonen. Mervi Mäkelän valmennettava voitti viime kuussa Kokemäellä Teemu Toroskan ajamana kaksissa pokaaliraveissa. Jälkimmäisissä syntyi johtavan takaa voittotulos 19,5. (10) SAMCILIOUS paikkasi viimeksi lähtölaukkansa positiivisesti. Mikäli lähtö hankalalta lähtöpaikalta onnistuu, on Simb Chaplinin poika yllätysvalmis. (1) CATRIN DEL ORO pystyy harjoitusotteiden perusteella 1.19-tulokseen, joten loistopaikalta totosija ei olisi järin suuri yllätys. (7) SPEAK OF THE DEVIL vaikutti uran alussa ihan lahjakkaalta tapaukselta, mutta viime starteissa kehitys on junnannut paikallaan. Niinpä Jouni Nummen ajokki jää vain haastajaosastolle.

TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 2,3,8,9,12,13 (1,6)
II 8 Tuokkolan Touho (1,7)
III 3,5,7,10 (4,9)
IV 1,5 (4,10)
48 riviä*0,20 euroa = 9,60 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,3,6,8,9,11,12,13,16 (15,4)
II 8 Tuokkolan Touho (1,7)
III 1,3,4,5,7,8,9,10 (2,11)
IV 1,2,3,4,5,8,10,11 (9,6)
640 riviä*0,20 euroa = 128 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 5 Trade a Photo
II 1,5
2 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 3,5,7,10
II 1,5
8 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 1,5
II 1,5
III 2,3,4,8,10,11
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1,5
II 1,2,3,4,5,8,10,11
III 1,2,3,4,5,6,8,9,10,11
112 yhdistelmää*0,50 euroa = 56 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 3 Grainfield Olivia
II 10 Shadow of Brisbane
III 1,4,6,7,9
5 yhdistelmää*1 euro = 5 euroa

Suuri systeemi
I 3,10
II 3,10
III kaikki
18 yhdistelmää*2 euroa = 36 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska