Pelivihjeet Porin lounasraveihin

Keskiviikkona 27.5. ravataan Porissa lounasravien merkeissä klo 12 alkaen. Alla Jouni Toroskan laatimat pelivihjeet. Pelionnea!

Lähtö 01

A)4,9,1
B)3,2,11,6,7,8,5
C)12,10

(4) LUMI-KEKE laukkasi Kokemäellä takakaarteessa molemmilla kierroksilla eikä pystynyt ottelemaan totosijoista. Turussa Vieskerin poika irtosi kuitenkin johtopaikalta 26,5-kyytisellä kiripuolikkaalla niin vakuuttavaan voittoon, että kohoaa ykkösvihjeeksi alla olevasta epäonnistumisesta huolimatta. (9) VASTAVALO on aina ollut hevonen, jonka nopeus kyllä riittää sarjoihinsa, mutta toimivuus ja kilpailukäyttäytyminen ei ole ollut läheskään sataprosenttista. Viimekertainen hyvä suoritus ja 1.30-rajan puhkaisu ei siten tullut minkäänlaisena yllätyksenä. Huumorin ollessa kohdallaan Vastavalo menestyy jälleen. (1) VISLER on ihan hyväkapasiteettinen 5-vuotias ja mahtuu pitkästä tauosta huolimatta mukaan A-ryhmään. (3) METKU MAINIO tavoittelee hyvältä lähtöpaikalta tiukasti totosijaa. Kyseessä on kehityskelpoinen 4-vuotias. (2) TUTUN TYTTÖ on ravia kulkiessaan mahdollinen yllättäjä. Viimekertainen Lahden suoritus laukan jälkeen ei ollut lainkaan nolo. (11) TURKKALA jäi Turussa lähtösuoralla pitkäksi aikaa hakaukseen, mikä vaikutti ilman muuta lopputulokseen heikentävästi. (6) KEITAAN SANJA pystyy ravilla ottelemaan kärkisijoista, mutta kyseessä on varsin laukkaherkkä tapaus. Viimeksi Forssassa Keitaan Sanja laukkasi viimeisen kaarteen lopussa, kun oli menettänyt hetkeä aiemmin johtopaikkansa. Ravilla tamma olisi kuitenkin todennäköisesti sijoittunut toiseksi.

Lähtö 02

A)6,2,11,10
B)1,3,4,12
C)9,8,5,7

(6) ZETA THE TUNE kehittyy kaiken aikaa ja ansaitsisi jo uran avausvoitonkin. Viimekertainen Vermon kolmossijakin tuli oikein positiivisella suorituksella 4. sisältä. Zeta The Tune avaa sen verran reippaasti, että se päässee kuutosradaltakin hyviin asemiin. (2) OLIVIER oli kauden avauksessaan johtavan rinnalta kelpo kolmas. Kaiken järjen mukaan startti vei hevosta vielä eteenpäin. (11) KING OSKAR sai viimeksi Lahdessa johtavan takaa voittoa ajatellen liian myöhään kiritilaa. Ruuna on noussut niin hyvään kuntoon, että kiertänee tässä lähdössä kärkitaistoon takarivistäkin. Myös tauolta palaava (10) BESSIE BLISS on syytä huomioida ajoissa peleissä. (1) WILDS BONFIRE omaa loistopaikalta täydet totosaumat. Viimeksi Kokemäellä ori ei saanut 3. sisältä käytännössä mahdollisuutta neljättä sijaa parempaan, sillä todella rauhallisen matkavauhdin jälkeen tempo kiihtyi vasta kirisuoralla. (3) NO SENSE VIA suorittaa tasaisen asiallisesti ja ainakin rahasijoille on nytkin hyvät mahdollisuudet. Voitto olisi kylläkin iso yllätys.

Lähtö 03

A)9,6
B)4,11,3,2,8
C)7,10

(9) HOTHEADED on lähdön kovakuntoisin ja on juoksun onnistuessa tiukasti kiinni kauden kolmannessa voitossaan. Viimeksi Forssassa Hotheaded tykitti loppusuoraa 4. ulkoa hurjaa vauhtia, muttei aivan ehtinyt tavoittaa jo karussa ollutta Laurila's Eowyniä. (6) DUNCAN BOKO kohtaa paljon viime kertoja helpomman vastuksen, ja tässä tehtävässä kovasukuiselta ruunalta pitää odottaa ravilla menestystä. Viimeksi Seinäjoella Duncan Boko oli johtavan takaa täysin hyväksyttävä viides. (4) VIKING MERCEDES ei riittänyt viimeksi Turun tasokkaassa lähdössä, mutta tässä porukassa totosija on erittäinkin realistinen tavoite. Edes voitto ei erityisemmin yllättäisi. Viking Mercedes kiri viime Porin vierailullaan päätöspuolikkaan 5. sisältä kolmatta rataa pitkin ihan mukavasti 14,2-vauhdilla ja nousi neljänneksi. (11) HUNTER'S MIRACLE pystyy parempaankin kuin tämän kauden näytöt antavat ymmärtää. Ylivauhtinen juoksu helpottaisi menestymistä. (3) SENSUEL DONNA pysyi viimeksi koko ajan hännillä. Nyt tammalla on kuitenkin startti alla, ja lähtöasetelmatkin ovat paljon paremmat. Suureen Toto4-systeemiin mahtuvat myös tasainen (2) OMEGA TILLY sekä ravilla melko reippaasti avaava (8) FORTUNE TELLER.

Lähtö 04

A)7,2,3
B)11,6,9,1,5,10,8
C)4,12

(7) WILLSON BIRDLAND aloitti kautensa Harri Koivusen valmennukseen siirtyneenä lupaavasti. Ruuna kiertyi matkalla johtavan rinnalle, mistä tsemppasi mukavasti kolmanneksi. Viimeksi tuli epäonnistuminen, mutta ravilla Willson Birdland on tosi kova luu tällaiseen lähtöön. Pine Chipin poika pystyy menestymään tässä lähdössä miltä juoksupaikalta tahansa. Olennaisinta on ravin kasassa pysyminen. (2) BWT FIERA kilpailee nousuvireessä. Viimeksi Kokemäellä tamma kiri 5. ulkoa jo ihan mukavasti. Kun lähtöpaikkakin on mainio, voi onnistuminen tulla nyt. (3) HIT AVALANCHE saattaa olla lähdön yllättäjä. Kyseessä on nopea avaaja, joka täräyttänee keulaan. Mikäli vire on pitkän tauon jäljiltä kohdallaan, riittää Hit Avalanche kyllä tällaisessa lähdössä kärkitaistoon. (11) HEAD UP HIGH pääsi perjantaina Kokemäellä vastaavalta lähtöpaikalta sujuvasti 2. ulos, mistä kiri kakkoseksi vain keulasta hallinneelle Ranch Movie Starille häviten. Vastaavanlaisella juoksulla Head up High menestyy kyllä tässäkin, mutta lähtöpaikka on kuitenkin riskitekijä, sillä tamma ei ole mikään varsinainen kiertelijä. (6) BARBERA suoritti täysin hyväksyttävän tauolta paluun. Mikäli startti vei tammaa vielä hieman eteenpäin, ei menestyminen tässä tehtävässä ole juoksun onnistuessa lainkaan utopistinen ajatus. Seuraavina rankingissa tulevat jälleen tauolta palaava (9) LEWIS HIP sekä Kokemäellä 3. sisältä kolmanneksi sijoittunut (1) GALLIT RAJ.

Lähtö 05

A)4
B)10,6,8,1,11,2
C)9,5,7,3,12

(4) MARSHALL MAURICE ei todennäköisesti ole runsaan puolentoista kuukauden tauolta aivan terävimmillään. Lähtöasetelmat ovat kuitenkin muita suosikkeja paremmat. Kyseessä on muutenkin sen verran lahjakas 4-vuotias, että ruuna kohoaa tauosta huolimatta ainoaksi A-hevoseksi. Viimeisimmässä voitossaan ennen taukoa Marshall Maurice esiintyi vahvasti edukseen. Harri Koivusen valmennettava kiersi kolmatta rataa, kunnes pääsi laskeutumaan 2. radalle ilman selkää 1500 jäljellä. Marshall Maurice tavoitti karkumatkalla olleen Editor Rapidan viimeisen kaarteen lopussa ja jyräsi lopulta oikein varmaan voittoon. (10) SUPER CLASSIC kohoaa ykköshaastajaksi. Classic Responsen poika voitti viikko sitten Seinäjoen lounasraveissa selvästi. (6) NOT SO EASY BLUE pilasi Kokemäellä pelinsä pahaan lähtölaukkaan, mutta laukan jälkeinen suoritus taustalla osoitti kunnon olevan edelleen kohdallaan. (8) PRIORITY TAG nappasi viime kuussa Porissa kaksi lounasravivoittoa. Voittoputken jatkaminen kasiradalta ei ole kuitenkaan tässä tehtävässä helppo juttu. Toki Riina Walleniuksen suojatti on kuitenkin yksi lähdön perushevosista. (1) ALICE SISU on oikealla paikalla, sillä kyseessä on tarkan juoksun hevonen. (11) RED DIAMOND VIA vakuutti Kokemäen keulavoitossaan, mutta nyt moni asia on eri tavalla kuin Kokemäellä; matkaa on puoli kierrosta enemmän, lähtöpaikka on paljon huonompi ja kuski merkittävällä tavalla kokemattomampi.

TOTO4 (lähdöt 2-5)

Pieni systeemi
I 2,6,10,11 (1,3)
II 6,9 (4,11)
III 2,3,7 (11,6)
IV 4 Marshall Maurice (10,6)
24 riviä*0,20 euroa = 4,80 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,6,10,11 (3,4)
II 2,3,4,6,8,9,11 (7,10)
III 1,2,3,5,6,7,9,11 (10,8)
IV 4 Marshall Maurice (10,6)
280 riviä*0,20 euroa = 56 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 4-5)

Pieni systeemi
I 2,3,7
II 4 Marshall Maurice
3 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,2,3,5,6,7,9,11
II 4 Marshall Maurice
8 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi
I 4 Marshall Maurice
II 1,6,8,10,11
III 1,6,8,10,11
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 4 Marshall Maurice
II 1,2,6,8,10,11
III kaikki
60 yhdistelmää*0,50 euroa = 30 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska