Pelivihjeet Porin Raveihin Pe 8.5.

Katso raviammattilainen Jouni Toroskan laatimat kuumat pelivihjeet perjantaisiin iltaraveihin Poriin!

Lähtö 01

A)3
B)6,15,7,10,14,11,9,13,4
C)5,1,12,8,2

(3) NIEMEN EEMIL ylsi uran avauksessaan Kokemäellä kolmanneksi, vaikka laukkasi kahdesti. Ravilla Veikko Leinosen suojatti kirkastanee tässä pronssimitalin kullaksi. Ori voi tosin voittaa tämän lähdön laukanneenakin. (6) ARINKKA on vaikealuontoinen tapaus, mutta ravia kulkiessaan ja muutenkin normaalisti käyttäytyessään Tutuarin tyttärellä on tässä hyvät mahdollisuudet kaksarisijoitukseen. Arinkka pääsee lähtemään liikkeelle yksin juoksulangan paikalta, mikä antanee huomattavasti paremmat saumat päästä ravilla matkaan kuin muiden välistä. (15) LARVAN HURMOS kiri Kokemäellä kauden avauksessaan vahvasti ykköseksi, vaikka laukkasi matkalla kahdesti. Vaikka meno oli vahvaa, oli tyyli kuitenkin läpi matkan epävarman näköistä, ja ori laukkasikin pian maaliintulon jälkeen. Laukkariski on nytkin konkreettinen, ja mikään salettimenestyjä Larvan Hurmos ei 100 metrin takamatkalta ole, vaikka fyysinen vire onkin kohdallaan. (7) VALSSAUS ja (10) KARMAN TUUMAS ovat nekin erittäin epävarmoja hevosia, mutta ravilla molemmat pystyvät tuntuvaan ennätysparannukseen. (14) TOKKERI voi juoksun luontuessa nousta 80 metrin takamatkaltakin kärkitaistoon. (11) ULVIN HERMANNI on kyllä kunnossa, mutta ravilla pysyminen tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa.

Lähtö 02

A)2
B)9,12,5,4,11,13,8,14,7
C)3,1,10,15

(2) LADY GRASSHOPPERin olemus Porin nuoret -lähdössä oli sen verran mainio, että ravilla ura alkanee voitolla. Tamma meni 22,4-tuloksensa johtavan rinnalta käytännössä kiinni pidellen. (9) MY BABY BEE kulki Teivossa alkumatkan laukkansa jälkeen mukavasti ja omaa ravilla hyvät kaksarisaumat. (12) SUPER STARS parantaa hiljalleen starttien myötä. Kokemäellä tamma otteli voitosta 2. ulkoa. Super Stars vaikuttaa ravivarmalta, mikä on näissä lähdöissä iso etu. (5) LONELY RIDER kulki 2-vuotiaana nuoret -lähdöissä kohtuullisesti, ja tauon aikana kehitystä on todennäköisesti tapahtunut. (4) PINKY WINKY yritti jo kerran startata Porissa, muttei silloin toiminut samalta lähtöpaikalta kuin nyt. Saa nähdä, että miten käy tässä yrityksessä. Toimiessaan tamma ei liene ihan pihalla, vaikka koelähtöaika ei kova olekaan. (11) BERTHA'S GEMSTONE oli Forssassa johtavan takaa hyväksyttävä kakkonen ja kärkkyy kuumimimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 03

A)6,11,7
B)8,5,12,2
C)9,10,1,3

CRIOLLO-LÄHTÖ/MONTEN SM-karsinta. (6) MONSIEUR CANNIBALE on napannut kaksi peräkkäistä montékakkosta hyvillä suorituksilla. Viimekertainen Lahden kakkossija tuli johtavan rinnalta. Nyt ruuna tavoittelee tiukasti voittoa, ja haavereitta ainakin totosija on saletissa. (11) TIMBAL LAKE puurtaa jatkuvasti mukavasti, vaikka ehkäpä aivan huippuvireessä ruuna ei kuitenkaan tällä hetkellä ole. Joka tapauksessa tässä tehtävässä Miia Myllymäen suojatilla on hyvät mahdollisuudet palata takaisin totokantaan. (7) BE BOX KOKS tekee montélähdöissä jatkuvasti hyviä suorituksia. Viimekertainen Lappeenrannan kakkossija tuli 2. radalta ilman selkää. (8) MANDA FRIDO on mielenkiintoinen montédebytantti. Se voitti montélähdön Kokemäen pokaaliraveissa kuukausi sitten. Sinänsä voitolla ei ollut arvoa, että vastassa oli vain yksi kanssakilpailija, joka sekin jäi heti alkumatkasta ratkaisevasti. Manda Frido kulki kuitenkin täyden matkan voltin lupaavasti aikaan 17,6. Mikäli tamman kilpailuhuumori on kohdallaan, eivät suosikitkaan ole Manda Fridolta turvassa. (5) JOHNNY MUSCLES avaa lujaa, mutta loppuun saisi löytyä lisää puristusta. Voitto yllättäisi, mutta totosija ei. (12) ELLHILL'S LOFTY kokeili viime kaudella montéa kahdesti, muttei saanut kummallakaan kerralla rahaa. Aivan kärkeen voi olla vaikea riittää, mutta rahasijan luulisi jo ravilla irtoavan.

Lähtö 04

A)7,8,2
B)1,4,9,5
C)3,6

KARJALA -LÄHTÖ. (7) HILLBILLY HILDA palaa pitkältä tauolta, joten tuskinpa vire on aivan tapissaan. Timo Leivolla on kuitenkin tapana tuoda suojattinsa kilpailuihin hyvässä vireessä, joten Viking's Wayn tytär kohoaa pitkästä tauosta huolimatta ykkösvihjeeksi. Varma-ainesta tamma ei kuitenkaan pitkältä tauolta ole. (8) GLOBAL KID kilpailee fyysisesti väkevässä vireessä, mutta varsinkin kiihdytysvaiheessa hyppy on herkässä. Mikäli kiihdytys sujuu kunnialla, lähtee Antti Teivainen ajamaan varmasti heti eteenpäin. Ravilla Global Kidillä on hyvät voittosaumat. (2) LESTER ei ole kapasiteetiltaan edellisten veroinen, mutta oriilla on tässä suosikkikaksikkoon nähden omat vahvuutensa; alla on säännöllinen starttirytmi ja lisäksi ori on ravivarma. Viime kilpailun Seinäjoen kakkossija tuli positiivisella 900 metrin kirillä 4. ulkoa, joten kuntokin on kohdallaan. Niinpä myös Lester ansaitsee paikan Toto4-systeemeissä. (4) SWEET MAMA BLUE oli Kokemäellä 2. sisältä varma kakkonen ennen Classic Fridoa. Tällä kertaa Sweet Mama Blue juossee Classic Fridon takapuolella, mutta startti alla Sweet Mama Blue voi olla silti kirikykyisempi. Voitto on kuitenkin tiukassa. (1) CLASSIC FRIDO voi loistopaikaltaan roikkua kärjen tuntumassa maaliin asti. Voitto edellyttäisi kuitenkin merkittävää lisäpuristusta viime startteihin nähden. Tämänkertainen matkakaan ei ole Classic Fridolle paras mahdollinen. (9) AMAZING KOKS kilvoittelee edellä mainitun kaksikon kanssa, mutta tämänkin kohdalla voitto vaatisi venymistä.

Lähtö 05

A)5,6
B)1,4,7,12,11,2,9,10
C)3

SHKL –KASVATTAJALÄHTÖ. (5) ALL BEHIND MATCH oli Porin 76-lähdössä johtavan rinnalta hyvä neljäs ja on tässä lähdössä vahva menestyjäehdokas juoksunkulusta riippumatta. (6) RALLY TROLL on lähdön toinen A-hevonen. Rally Troll on All Behind Matchiä selvästi epävarmempi, mutta vastaavasti ravilla Rally Troll päässee alussa tämän edelle, mikä antaisi etulyöntiaseman. Itse asiassa Rally Troll saattaa edetä tässä ravilla johtopaikalle asti. (1) ENCHANTING STAR eteni viimeksi Teivossa johtopaikalle 1500 jäljellä ja kesti hyväksyttävästi neljänneksi. Tamma pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa, minkä ansiosta omaa hyvät menestyssaumat. (4) JUST TELL US ei ole ollut viime starteissa aivan niin hyvä kuin talvella, mutta suunta lienee tällä hetkellä taas ylöspäin. (7) JOE'S POKERFACE aloitti Jarkko Hohtarin valmennuksesta hyväksyttävällä kakkossijalla 2. ulkoa. Tuskinpa startti tammaa ainakaan taaksepäin vei. (12) BANQUETTE QUEEN toivoo ylivauhtista juoksua, jolloin piippuhyllyn paikalta olisi helpompi menestyä. Banquette Queen on juossut kahdessa viimeisessään keulassa, mutta ehkäpä selkäjuoksu sopii kuitenkin paremmin. Tauolta palaava (11) JOHAN NASH ei ole niin vailla mahdollisuuksia kuin tulosrivi antaa ymmärtää.

Lähtö 06

A)3,8,1
B)2,4,9,11,10,6
C)12,5

SOKOS HOTEL VAAKUNA –LÄHTÖ. (3) EXDELL jäi viimeksi Turussa hyvävoimaisena pussiin 2. ulos, koska hevosta ei käännetty kiriin 500 jäljellä. Joka tapauksessa startti osoitti sen, että Exdell on jälleen mainiossa vireessä. Exdell on kaarteissa ulkoradoilla vino, minkä vuoksi keulajuoksu sopii parhaiten. Tällä kertaa Exdell voi hyvinkin edetä johtopaikalle, minkä jälkeen muiden tehtävä olisi tukala. (8) PAZZO LINDY on täysin kääntämätön kortti Suomessa. Kun valmentajan paikalla lukee Tapio Mäki-Tulokkaan nimi, on hevoseen ilman muuta syytä suhtautua vakavasti. Tauolta palaava (1) BYEBYECYA pystyy kaiken ollessa kohdallaan kirimään säästöreissun jälkeen napakasti. (2) CHEAT SHEET eteni Kokemäellä voittotaistoon 3. sisältä. Ruuna kilpaili Kokemäellä kengät jalassa. Kenkien riisuminen toisi vielä yhden lisäpykälän, ja Porissa kaviouran pinta on sellainen, että kengittä ajaminen lienee todennäköinen vaihtoehto. (4) CALLELA TOPCLASS pujotteli Kokemäellä sisäratoja pitkin ihan mukavasti kolmanneksi. Kyseessä on nopea avaaja, joka voi saada hyvän juoksun. (9) PRINCE AS voitti Kokemäellä 2. sisältä. Nyt juoksusta ei tule yhtä helppo, ja voiton uusiminen edellyttäisi huippuonnistumista. (11) BWT BOOBS kilpailee ihan mukavassa vireessä, mutta lähtöratatuuri on tällä hetkellä käsittämättömän huonoa.

Lähtö 07

A)2,5,10
B)3,7,12,4,6,14,11,9,13
C)8,1

BIOFARM –LÄHTÖ. (2) SUHHAUS on jo pitkään kilpaillut hyvässä vireessä. Viimeksi Kokemäellä tamma ei voinut mitään Laurilan Aamorille, mutta oli selvä kakkonen. Tässä todennäköisin juoksupaikka on johtavan selkä, mistä voitto olisi erittäin lähellä. (5) LAURILAN AAMOR ei ollut viimeksi Turussa 2. ulkoa aivan niin hyvä kuin edellisiin startteihin. Kovatasoisessa Lahden Suomen Cupissa ruuna pujotteli oikein pirteästi kolmanneksi. Mikäli Laurilan Aamor käynnistyy ravilla, se edennee johtopaikalle. (10) NAHKAPARTURI on lähdön kolmas A-hevonen. Vistarin poika kilpailee tasaisen vahvassa vireessä. Viimeksi Vermossa Nahkaparturi jäi 2. ulkoa ilman selkää runsaat 800 jäljellä ja säesti mukavasti keulasta voittanutta Merran Emiliä. (3) UJORI saanee hyvän sisäratajuoksun kärjen imussa, minkä jälkeen totosija on mahdollinen. Voitto olisi kuitenkin yllätys, sillä ruuna ei ole mikään lopunpuristaja. (7) PELI-PERTSA on esittänyt nousukunnon elkeitä, vaikka viime startit ovatkin pilaantuneet laukkoihin. Viimeksi Lappeenrannassa ruuna laukkasi loppusuoralla kärjen tuntumasta. (12) HISKIN MUISTO on asiallisessa vireessä ja voi ravilla nousta ainakin kärjen tuntumaan. (4) HILPERTLIINA on kohtuullinen tauolta palaaja.

Lähtö 08

A)10,4,7
B)6,9,8,3,1
C)2,5

FINN-TACK -LÄHTÖ/TAMMASARJA (10) FINE BY ME aloitti kautensa keulavoitolla, mutta pysyi viimeksi Porissa koko ajan taustalla, vaikka pinkoi ihan mukavasti. Kyseessä on kovakirinen tamma, joka voi palata nopeasti takaisin voittokantaan. (4) EX GRACY jaksoi Vermossa johtavan takaa ihan mukavasti kolmanneksi. Tamma on tehnyt läpi kauden varsin positiivisia suorituksia. (7) MOUNTAIN CLEAVER kiertyi Seinäjoella kierros ennen maalia 3. ulkoa johtavan rinnalle ja taisteli raskaalla radalla tiukasti voitosta. Kuntokäyrä ei osoita ainakaan alaspäin. (6) DREAM STEP WILI eteni Teivossa sisäratajuoksun jälkeen lopussa kärkirintamaan. Ainakin totosijaan on täydet mahdollisuudet. (9) VICI K.A. väläyttelee aina välillä mukavia kirejä. (8) BWT FIERA ei päässyt tulemaan Seinäjoella lopussa vapaasti. Tamma oli ilman muuta parempi kuin kauden avauksessaan Jyväskylässä. (3) AIR FOX väsyi Porin 76-lähdössä johtopaikalta 600 jäljellä. Tässäkin tehtävässä aivan kärkisijat ovat tiukassa. Volttilähtökin on riskitekijä.

Lähtö 09

A)1,7,9,11,10,12
B)8,2,3,4,6,5
C)-

(1) SEPPÄLÄN WOUTI on kohonnut kovaan iskuun. Kenkien riisuminen vaikuttaisi tuoneen menoon lisäpykälän. Kokemäellä Seppälän Wouti eteni johtavan rinnalta kärkeen kierros jäljellä ja irtosi loppusuoralla ylivoimaiseen voittoon. (7) MARTTI palaa pikkutauolta, mutta se ei ole ennenkään estänyt hyvää suoritusta. Nopea avaaja ottanee ravia aloittaessaan paaluhevoset heti kiinni. (9) MIKOLAN AATU marssi Kokemäellä 40 metrin takamatkasta huolimatta kärjen rinnalle jo 1300 jäljellä ja pääsi laskeutumaan kierros ennen maalia johtavan rinnalle. Päätöspuolikkaalla Mikolan Aatu ei kestänyt enää Seppälän Woudin matkassa, mutta kesti kuitenkin ihan kunniakkaasti kolmanneksi. (11) RYTI-TYTTÖ on noussut nopeasti sarjoissaan, minkä vuoksi voittotehtailu on ymmärrettävästi selvästi hiljentynyt. Kunto on kuitenkin säilynyt hyvänä. (10) PASSITA on vahva tamma, joka pystyy tekemään itse juoksunsa. Laukkariski on kuitenkin konkreettinen. (12) SUVI KEVÄTÖN on sekin ravia kulkiessaan ihan mahdollinen totohevonen tässä varsin hyvätasoisessa troikkalähdössä.

Lähtö 10

A) 2,5
B) 3,4,8,7,10,6,11
C) 1,12,9

Amatööriohjastajien SM-karsinta. (2) KIRSBERG on menestynyt viime aikoina mainiosti. Se punnersi sunnuntaina Kokemäelläkin 3. sisältä ykköseksi, vaikka näytti ennen lähtöä täysin epävireiseltä. Moni asia puoltaa onnistumista; vastus on arkinen, lähtöpaikka mainio ja ohjastaja ylivoimaisesti lähdön paras. Niinpä Kirsberg on ilman muuta lähdön ykkösrankkaus. Sen verran pahoin epävireiseltä tamma kuitenkin Kokemäellä ennen lähtöä näytti, että täysin varauksetta siihen ei voi luottaa. (5) GLAMOROUS GIRL on tehnyt tämän kauden starteissaan varsin mukavat suoritukset. Harvakseltaan kilpaileva tamma palaa jälleen kahden kuukauden tauolta, mutta kauden avauksessa tauko oli vielä selvästi tätäkin pidempi, ja silti tamma sijoittui heti ennätysajallaan kolmanneksi. Kyseessä on melko nopea avaaja, joten Seppo Palmroos ajanee suoraviivaisella taktiikalla. Glamorous Girl voi edetä ensimmäisen puolikkaan aikana keulaankin. (3) SUNRISE ENERGY ja (4) SEAGIRL saanevat hyvät juoksut kärjen tuntumassa, minkä ansiosta ovat mahdollisia menestyjiä. (8) MARANGONI on tauluaan parempi hevonen, mutta viime onnistumisista on jo aikaa. Lähtöpaikkakaan ei tee hommasta helppoa. (7) PIECE OF GOLD kiri sunnuntaina Kokemäellä kalkkiviivoilla viimeiselle rahasijalle niukasti hyväksytysti seitsemänneksi sijoittuneen Qualifiedin edelle. Qualified kylläkin laukkasi lähes koko loppusuoran aina maaliin asti.

Lähtö 11

A) 2,9
B) 4,3,15,11,1,14,8,10,7,5,12,16,13
C) 6

(2) MERRAN PETRA on lahjakas 4-vuotias tamma, jonka oli kauden avauksessa tyytyminen viidenteen sijaan kovasta täyden matkan volttituloksesta huolimatta. Vaikka muu porukka on paljon rutinoituneempi, tavoittelee Merran Petra tässä tiukasti voittoa. (9) MYLVERIN MUISTO eteni viime Porin vierailullaan puolimatkassa johtavan rinnalta kärkeen ja oli hyvä kakkonen. Oriilla on edelleen konkreettinen laukkariski, mutta ravilla Fannin Muiston poika ottelee ilman muuta kärkisijoista. (4) IRANPEPI on ihan kehityskelpoinen 5-vuotias, joka pystyy kyllä parantamaan ennätystään. (3) CARONI on toivottoman epävarma. Ravilla resursseja olisi paljon nähtyä parempaan. (15) TUISKUPOIKA ei ole yltänyt Turun ylivoimavoittonsa jälkeen totoon, mutta jatkaa edelleen normaalikunnossa. (11) PAOLA ei ole kovinkaan sähäkkä avaaja, mutta puksuttelee aina tasaisen rehdisti maaliin asti. (1) PIIRRON VAUHTI voitti viime vuoden ainoan starttinsa. Saa nähdä, palaako ori jälleen tauolta yhtä hyvässä vireessä. (14) RIKASSON ei ole kovinkaan nopea, mutta voimat eivät lopu kesken.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 2,7,8 (4,1)
II 5,6 (1,4)
III 3 Exdell (8,1)
IV 2,5,10 (7,3)
18 riviä*0,20 euroa = 3,60 euroa

Suuri systeemi
I 2,4,7,8 (1,9)
II 1,4,5,6,7,11,12 (2,9)
III 3 Exdell (8,1)
IV 2,3,4,5,7,10,12 (6,14)
196 riviä*0,20 euroa = 39,20 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 3 Exdell
II 2 Suhhaus
1 yhdistelmä

Suuri systeemi
I 3 Exdell
II 2,5,10
3 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 2
II 5,10
III 3,4,5,7,10,12
10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

Suuri systeemi
I 2,5,10
II 2,3,4,5,7,10,12
III 2,3,4,5,6,7,10,12
108 yhdistelmää*0,50 euroa = 54 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 1 Seppälän Wouti
II 7,9,10,11,12
III 7,9,10,11,12
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 1,7,9,10,11,12
II 1,7,9,10,11,12
III 1,7,9,10,11,12
120 yhdistelmää*0,50 euroa = 60 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska


Toto4-vihjerivin varmana toimii Exdell.
Toto4-vihjerivin varmana toimii Exdell.