Pelivihjeet Porin raveihin perjantaiksi 30.1.2015

Raviasiantuntija Jouni Toroska on jälleen laatinut vihjeet Porin perjantai-iltaan.

Lähtö 01

A)1,13
B)4,9,8,10,12,2,6,16,5,11
C)3,14,7,15

(1) BLACKENED lopetti viimeksi Turussa nuoret lähdössä päätöspuolikkaan raskaalla radalla niin helpon näköisesti 19,5-kyytiä, että ura voi hyvinkin alkaa loistopaikalta voitolla. (13) PHANTOM HIGH on aloittanut uransa mukavasti ja kohoaa toiseksi A-hevoseksi. Viimeksi Porissa ruuna täräytti Nuorten Sarjassa nopeasti keulaan 20 metrin takamatkalta, joten lopun taipuminen oli ymmärrettävää. Ura alkoi kuitenkin komeasti kahdella kakkossijalla. (4) SO REBECK on mielenkiintoinen debytantti. Sekä valmentaja että ohjastaja ovat huippuluokkaa. (9) ZIWE ARTIST pilasi kauden avauksensa erittäin pahaan alkulaukkaan, mutta Meri Elomaan valmennettava kulki jatkossa taustalla varsin mukavasti. (8) DUE QUATTRO kulki koelähdössä positiivisesti. Uran ensimmäiseen kaksarisijaan on hyvät mahdollisuudet. (10) ROBBY BUBBLE on fyysisesti hyvässä vireessä. Hitaan avaajan sijoitus riippuu pitkälti kiihdytyksen onnistumisesta. (12) LOVE ALLEY'S DON on aloittanut kilpailu-uransa hyväksyttävästi. (2) STELLA DEL ORSO tuli koelähdössä maaliin ykkösenä, eikä tamma ole missään nimessä vailla mahdollisuuksia. Isä Domingo Ors on aloittanut keskinkertaisilla tammoilla pienellä määrällä oikein lupaavasti.

Lähtö 02


A)2,11,4,1,5,8,7
B)6,10,3,9
C)-

Tästä ei ravilähtö enää vaikeammaksi muutu! Jokaisella osallistujalla on ilman muuta realistiset voittosaumat. (2) MAYATUULI saa niukan ykkösvihjeen. Apassin tytär sijoittui viimeksi Kaustisella johtavan rinnalta ihan mukavasti kolmanneksi, ja tuskinpa siirtyminen Hannu Hietasen valmennukseen ainakaan heikentää menoa. Myös kakkosvihje menee Hannu Hietasen talliin. (11) ILEN VIESTI laukkasi Seinäjoella ensimmäisellä puolikkaalla, mutta kulki jatkossa varsin mukavasti. Tuskinpa Vieskerin poika startti kropassa ainakaan huonontaa. (4) SANTAMAAN EERIK laukkasi Turussa loppukaarteessa häirittynä. Kyseessä on huumorihevonen, joka pystyy juoksun onnistuessa ottelemaan voitosta. (1) MISTERSUOMI teki Turun tauolta paluussaan kelpo suorituksen johtavan rinnalta. (5) MINTAKA on loistovireessä ja pärjää ilman muuta ravilla, mikäli vain on menopäällä. Maanantaina Turussa Kari Puosin suojatti laukkasi loppusuoran alussa tototaistosta. (8) HOHDON IINES on tulosriviään kyvykkäämpi. Larsin tytär sopii hyvin Harri Koivusen käteen. (7) SANTAMAAN NOOA pilasi viimeksi pelinsä laukkaan, mutta jäi Turun tauolta paluussaan pussiin.

Lähtö 03


A)4,16,9
B)2,6,7,14,1,5
C)3,11,15,8,12,13

(4) HERMAN HEEL on mielenkiintoinen tapaus. Mikäli kiihdytys onnistuu nappiin, on Antti Teivaisen laina-ajokilla hyvät mahdollisuudet keulajuoksuun. Blinkin poika on kirinyt kahdessa viimeisessään mukavasti, eikä vire ole ainakaan taulua huonompi. (16) NOT SO EASY BLUE on kohonnut Pertti Ketolan käsissä huippu-iskuun. Pelkkiä totosijoja viime aikoina nakutellut ruuna oli maanantaina Turussakin johtavan rinnalta oikein hyvä kakkonen. Takamatkalta voittaminen ei ole koskaan yksinkertaista, mutta totosija on huippukuntoisen ruunan kohdalla erittäin todennäköinen – ja uran toiseen voittoonkin on loistosaumat. (9) FIGLIO GIORGIO on lähdön kolmas A-hevonen. Se oli Kaustisella 3. ulkoa positiivinen kolmas, ja tuskinpa tauon jälkeinen startti ruuna ainakaan huonompaan suuntaan vei. (2) SPES PATRIAE ja (6) FISHER JAM voivat päästä heti alussa hyviin asemiin. Molemmat ovat kelpo vireessä, eikä voittokaan yllättäisi. (7) MARSHALL MAURICE kilpailee hyväksyttävässä kunnossa, mutta voitto edellyttää pientä lisäpuristusta. E L Mikon poika ei ole kovinkaan nopea avaaja, joten tuskinpa ruuna taistelee alussa johtopaikasta. (14) EXTREME VICE jäi viimeksi 2. radalle ilman selkää. Classic Hoganin poika oli sijoitustaan parempi.

Lähtö 04

A)9,1,11
B)3,7,8,5
C)12,4,10,2,6

RAVIKAUPPA.FI –LÄHTÖ. Vaikka (9) CHOCO CARAMEL ei ole voittanut pitkään aikaan, kilpailee Teemu Toroskan suojatti huippuvireessä. Kahdessa viime startissa Choco Chip Hanoverin poika on joutunut tekemään melkoisen revityksen johtopaikalle päästäkseen, mihin nähden on kestänyt mainiosti. Takarivin paikka on nopeaa avajaa vastaan, mutta ykkösradalla edessä on nopea avaaja, jonka takaa pääsee todennäköisesti hyvin läpi. Kostea ilma ei olisi Choco Caramelin mieleen, mutta joka tapauksessa ruunalta on syytä odottaa hyvää panosta. (1) VENGEANCE kukisti viimeksi Choco Caramelin loppukirissä. Kyseessä on nopea avaaja, jolla Toivo Niemi päässee ykkösradalta valitsemaan haluamansa taktiikan. (11) RANCH MOVIE STAR on kirinyt kahdessa viimeisessään mukavasti. Tamma lienee koko lähdön kovakuntoisin, mutta lähtöpaikka on suosikkikolmikosta haastavin. (3) TIMOTHY BIRD on tauluaan paremmassa iskussa. Kyseessä on nopea avaaja, joka varsinkin 2. tai 3. sisältä voi pystyä yllätykseen. ”Henkihevosiin” kuuluvat myös viimeksi lopulta 2. radalle ilman selkää jäänyt (7) BLACK LENDER, hitaana avaajana vaikean paikan edessä oleva (8) WONDERING ALICE sekä tauolta palaava (5) BENJAMIN FAME.

Lähtö 05

A)2,4,7
B)9,11,8,3,5
C)6,10,1

CALLELA.NET –LÄHTÖ. (2) AQUA'S SOLENOID punnersi Teivon tauolta paluussaan johtavan takaa mainiosti ykköseksi. Nyt Kari Sipiläisen valmennettava juossee keulassa, mistä on vahva voittajakandidaatti. (4) NEXT TOP MODEL oli maanantaina Turussa 3. sisältä hyvä kakkonen, eikä kuntokäyrä osoita ainakaan alaspäin. Nopea avaaja saanee tässä hyvän juoksun. Myös (7) ANGEL VALLEY mahtuu A-ryhmään. Viime juoksun saa unohtaa, sillä lähtö uusittiin kerran, kun matkaa oli jo aika tavalla takana, ja hyväksytyssä lähdössä tamma jäi 2. radalle ilman selkää. Lyhyt matka sopii, ja kuski on huippuluokkaa. (9) ABLAZE JAM roikkui viimeksi ihan mukavasti kärjen tuntumassa. Kauko Ketolan suojatti päässee Aqua's Solenoidin takaa sujuvasti läpi ja omaa hyvät totosaumat. (11) M.T. FRIDA vaatii menestyäkseen onnistuneen juoksun. Kunto on kohdallaan, mutta lähtöpaikka on haastava. (3) DEMONIC DON ei säväyttänyt viimeksi 4. ulkoa, mutta nyt lähtöasetelmat ovat paljon suotuisammat.

Lähtö 06

A)3,7,1,4
B)9,8,11,2,5
C)6,10

KARJALA –LÄHTÖ. (3) PIPER kiri Seinäjoen tauolta paluussaan 5. sisältä. Nyt Aleksi Salojensaaren suojatti juossee joko keulassa tai 2. sisällä, ja startin kroppaansa saanut ruuna on onnistuessaan lähellä voittoa. Piper tullee jäämään tässä lähdössä erittäin todennäköisesti liian vähän pelatuksi. (7) VIND FARMING omaa hyvät menestyssaumat, mikäli välttää juoksupaikan 2. radalla ilman selkää. Viimeksi Lukas Farmingin poika jäi kyseiselle paikalle, mikä ei sovi ruunalle lainkaan. Vermon voitto tuli keulasta. (1) SWEET MAMA BLUE on kiihdytysvaiheessa epävarma, mutta kiihdytyksen sujuessa tamma saa hyvän juoksun, minkä jälkeen pystyy paljoon. (4) BENITO KIEVITSHOF pilasi viimeksi pelinsä laukkaan, mutta on muuten kulkenut mukavasti. (9) WALK ME HOME oli tauolta paluussaan 2. ulkoa kelpo kolmas. Tuskinpa tamma startti kropassa ainakaan huonontaa. (8) NERO DI GIRIFALCO tuskin voittaa, mutta tasaisen varmaa työtä tekevä menijä voi kuitenkin juoksun onnistuessa yltää totoon.

Lähtö 07

A)8,1,9
B)6,7,10,14,3,13,4,11
C)5,2,12

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. (8) PYRYPOLUN DUMDUM kilpailee vahvassa nousuvireessä ja voi hyvinkin napata kauden avausvoiton. Esa Heikkisen valmennettava kiri viimeksi tasokkaassa lähdössä 6. ulkoa mukavasti neljänneksi. (1) EKULIUS ei ole kovinkaan hyvin sarjassa sisällä. Kunto on kuitenkin kohdallaan, ja koko matkan johtokin on täysin mahdollinen. Viime Porin voitto tuli johtavan rinnalta. (9) RAPIN AATOS kilpailee vahvassa nousuvireessä, vaikka sijoitukset ovatkin jääneet arkisiksi. Viimeksi Lahdessa Jouni Miettisen valmennettava ei todellakaan päässyt tulemaan kirivaiheessa sujuvasti. Onnistuminen roikkuu ilmassa. (6) TOPIN MUSTA ja (7) VIRIKARI ovat kyvykkäitä tauolta palaajia. (10) HURJA-ERO pystyy parempaan kuin taulu antaa ymmärtää. (14) TESANTTI näytti viimeksi Seinäjoella matkalla hyvältä, mutta loppusuoran otteet eivät vakuuttaneet. Tauon jälkeinen startti vei kyvykästä menijää varmasti eteenpäin. (3) LEON SALAMA nappasi viimekertaisen Porin kakkossijansa 2. radalta ilman selkää. (13) AINO-ILONA on kelpo tamma.

Lähtö 08

A)5
B)8,6,7,4
C)2,1

(5) GLOBAL KID on aloittanut kautensa väkevillä otteilla. Mikäli Global Kid ravaa, on se kiinni voitossa. Tavallista pidempi matka on ruunan mieleen. Tapio Mäki-Tulokkaan tallipari on täysin mahdollinen, sillä pitkältä tauolta palaava (8) KINGCOBRA jätti itsestään koelähdössä positiivisen kuvan. (6) REAL DE RABUT on sarjassa loistavasti sisällä. Viimeksi Seinäjoella ruuna ei päässyt tulemaan kirivaiheessa vapaasti. (7) VICTOR QUO VADIS ja (4) HIDE AND SEEK palaavat tauolta, eivätkä todennäköisesti ole terävimmillään. Kaksarisija ei kuitenkaan tulisi hyvien hevosten kohdalla yllätyksenä.

Lähtö 09

A)5
B)4,12,8,6,9,10
C)1,11,7,2

APILAN RUSKA –LÄHTÖ. (5) LAS VEGAS on esiintynyt viime starteissaan niin vakuuttavasti, että voittoputken jatkuminen on lähellä. Classic Photon poika saatetaan hyvinkin päästää suosiolla johtopaikalle. (4) DREAM AND HOPE on parantanut Sanna Kiisken valmennuksessa. Anderbergin poika oli viimeksi Forssassa johtopaikalta hyvä kakkonen. Tällä kertaa Dream And Hope juossee joko keulassa tai Las Vegasin takana 2. sisällä ja on todennäköinen totohevonen. (12) RUSSIAN ROULETTE on sekin todennäköinen totohevonen vaikeasta lähtöpaikasta huolimatta. Harri Koivusen suojatti kulki maanantaina Turussa 5. ulkoa viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin pontevasti 13,4-vauhdilla. (8) COOL VICTORIOSO jäi Teivossa 2. radalle ilman selkää, joten taipuminen oli ymmärrettävää. Paremmalla juoksulla totosija on hyvinkin mahdollinen. Lähtöpaikka on toki hankala. (6) CLUMBUMBLE kilpailee kohtuullisessa vireessä. Voitto olisi kuitenkin jymy-yllätys. (9) BABLO ei ole esittänyt viime aikoina parasta osaamistaan, joten totosija edellyttää nappionnistumista.
TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 1,9,11 (3,7)
II 2,4,7 (9,11)
III 3 Piper (7,1)
IV 1,8,9 (6,7)
27 riviä*0,20 euroa = 5,40 euroa

Suuri systeemi

I 1,3,9,11 (7,8)
II 2,3,4,7,8,9,11 (5,6)
III 3 Piper (7,1)
IV 1,3,6,7,8,9,10,13,14 (4,11)
252 riviä*0,20 euroa = 50,40 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 3 Piper
II 1,8,9
3 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 3 Piper
II 1,3,6,7,8,9,10,13,14
9 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 8 Pyrypolun Dumdum
II 1,9
III 1,3,6,7,9,10,13,14
14 yhdistelmää*0,50 euroa = 7 euroa

Suuri systeemi
I 1,8,9
II 1,3,6,7,8,9,10,13,14
III 1,3,4,6,7,8,9,10,11,13,14
216 yhdistelmää*0,50 euroa = 108 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 5 Las Vegas
II 4,12
III 4,12
2 yhdistelmää*5 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 5 Las Vegas
II 4,12
III kaikki
18 yhdistelmää*1 euro = 18 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska