Kattavat vihjeet Porin perjantaisiin Toto4-raveihin

Raviasiantuntija Jouni Toroskakin luottaa hallitsevan Ravikuninkaan Köppisen Toto4-vihjeriviensä varmaksi.

Lähtö 01

A)12,10
B)4,15,6,5,9,8,7,2,11,13
C)3,14,1

KIUKAISTEN HEVOSKASVATUSYHDISTYS –LÄHTÖ. (12) MANTSURIA aloitti kautensa Turussa hyvällä esityksellä. Turon tytär eteni johtavan rinnalta kärkeen 600 jäljellä ja tuli 28,5-vauhtisessa lopetuksessa reippaalla sykkeellä maaliin asti, mutta koko ajan imussa liftaillut Johael lipui lopussa edelle. Muut jäivätkin sitten kärkiparin vauhdissa päätöspuolikkaalla kauas taustalle. Kun startti vei vielä todennäköisesti hieman eteenpäin, on voitto nyt 40 metrin takamatkasta huolimatta erittäin lähellä. (10) VISLER kulki 4-vuotiskaudella ihan mukavasti ja on lähdön selvä kakkoshevonen. Tauon aikana on kuitenkin pitänyt tapahtua selkeää kehitystä, mikäli Vieskerin poika aikoo kukistaa onnistuneen Mantsurian. (4) TULI-KISMET hallitsi Porin lounasraveissa johtopaikalta oikein varmoin ottein ja voi pärjätä tässäkin. Kilometriajan osalta on syytä ottaa huomioon, että rata oli raskas. (15) PAOLA puksuttelee tasaisen rehdisti ja tavoittelee ravilla totosijaa. (6) ULVIN HERMANNI on toivottoman epävarma, mutta ravilla ori on yllätysvalmis. Viimeksi Teivossa Ulvin Hermanni ylitti maalilinjan toisena. (5) PISTOLIEKKI taipui Turussa johtopaikalta selvästi, mutta startti vei todennäköisesti eteenpäin. Suvukas tamma ravasi paremmin kuin nuorempana ennen pitkää taukoaan.

Lähtö 02

A)8
B)4,2,1,10,3,11,9,12,7
C)6,5

FINN-TACK –LÄHTÖ/NUORTEN SARJA. (8) LE SABLE on aloittanut uransa kolmella voitolla. Ruuna vaikuttaa melkoiselta lahjakkuudelta ja on takamatkasta huolimatta tämän Nuorten Sarjan suursuosikki. (4) CAPTIVATE oli Turussa Nuorten Sarjassa johtopaikalta kelpo kakkonen. Startti vei varmasti eteenpäin, ja kun kuskikin vahvistuu, tavoittelee Capetown Hallin poika tiukasti kaksarisijaa. Mikäli kiihdytysvaihe onnistuu nappiin, saattaa Captivate päästä tässäkin johtopaikalle. (2) ROONEY aloitti kautensa oikein varmalla keulavoitolla. Rooney vaikuttaa etukäteen Captivaten kanssa tasavertaiselta kaksarisijan metsästäjältä. (1) GRAINFIELD BENNY on mielenkiintoinen tauolta palaaja. Kiihdytysvaiheen onnistuessa Heikki Hietasella vahvistuva ruuna omaa täydet totosaumat. (10) HOLY FIRE oli Teivossa lopulta kirivaiheessa pehmeä, mutta kaiken ollessa kohdallaan ruuna pystyy kyllä parempaankin. (3) COLD HARD SILVER tuikkasi viimeksi lopussa ihan mukavasti. Ori kilpailee nousuvireessä, mutta tässä kauden toistaiseksi kovimmassa tehtävässään totosija edellyttää täydellistä onnistumista.

Lähtö 03

A)4
B)7,6,8,5,9,1,10
C)11,2

PETTERI LAHTI EDUSKUNTAAN –LÄHTÖ. (4) SUOMIPOIKA on voittanut tällä kaudella jo viidesti, ja haavereitta tästä irtoaa yksi voitto lisää. Ravia aloittaessaan Suomipoika etenee nopeasti johtopaikalle, minkä jälkeen ei ole normaalina lyötävissä. Suosikin jälkeen on tasaista, ja kaksariin on tyrkyllä useita hevosia. (7) MIKOLAN AATU on varsinkin kiihdytysvaiheessa epävarma, mutta muuten Ilkka Salon valmennettava kilpailee vahvassa vireessä. Sarja ei ole rahallisesti suotuisa, mutta juoksun onnistuessa ruuna on silti todennäköinen totohevonen. Viimeksi Kouvolan 76-lähdössä Mikolan Aatu paikkasi alkulaukkansa mukavasti. (6) TUHUMA suoritti Kouvolassa hyväksyttävästi 3. sisältä. Ori vasta palailee loukkaantumisen jälkeen pitkältä tauolta eikä ole vielä läheskään parhaimmillaan, mutta suunta on kuitenkin varmasti ylöspäin. Kykyjähän ruunalta kyllä löytyy näihin sarjoihin riittämiin. (8) TAKSEKO ailahtelee, mutta pystyy hyvänä päivänään paljoon. Viimeksi Teivossa ruuna punnersi kakkoseksi 400 metrin kirillä 2. ulkoa. (5) KAARTURI on kulkenut tällä kaudella ihan mukavasti. Ruuna ei ole mikään loppumetrien leijona, mutta vauhtivarat kyllä riittävät. (9) SÄHKÖPOSTI on pilannut kaikki tämän kauden kilpailunsa laukkoihin. Ravilla epävarmalla tammalla on täydet totosaumat.

Lähtö 04

A)7
B)1,8,2,11,4,5,3,10
C)6,9

TUPUNA KANGAS-MÄNNISTÖ EDUSKUNTAAN -LÄHTÖ. (7) BAKELS BIRDLAND kiri viimeksi kovatasoisessa 76-lähdössä joukon hänniltä komeasti kolmanneksi. Edellisen Vermon kilpailunsa Pine Chipin poika voitti johtopaikalta täysin yläpystyyn. Tämänkertainen tehtävä on Bakels Birdlandille oikeinkin sopiva, ja oriin voitto on selkeästi tappiota todennäköisempi vaihtoehto. Bakels Birdland nauttinee kanssakilpailijoiden keskuudessakin niin suurta kunnioitusta, että johtopaikka lienee suosiolla tarjolla. Bakels Birdland on tosin tässä lähdössä kiinni voitossa miltä juoksupaikalta tahansa. (1) GANT COBRA voi juosta tässä lopulta Bakels Birdlandin takana 2. sisällä, ja kyseiseltä unelmapaikalta kakkossijaan olisi hyvät mahdollisuudet. Kummassakaan maaliskuun Teivon kilpailussa juoksut eivät ole menneet sujuvasti. (8) AARNI’S FIRE on vaikeasti veikattavissa, koskapa tämä kausi sisältää kaksi täysin erilaista juoksua. Ensiksi Seinäjoen 76-lähdössä Fire Lanen poika kiri aivan joukon hänniltä upeasti neljänneksi, mutta Teivossa kiri jäi täysin torsoksi. Näistä asetelmista Bakels Birdlandin kukistaminen on tiukassa, mutta hyvänä päivänään ruuna voi kiriä totoon vaikka joukon hänniltä. (2) PRINCE VICTORIOSO parantaa hiljalleen starttien myötä. Totosija ei yllättäisi loistopaikalta lainkaan. (11) SWEET MAMA BLUE sai Teivosta startin alle. (4) MIDNIGHT COGER laukkasi Seinäjoella loppukaarteessa kesken nousun. Ruunaa ei kannata kokonaan unohtaa.

Lähtö 05


A)11
B)9,6,8,2,5,3,10,7,4,1
C)–

VALTRA -LÄHTÖ. Ravikuningas (11) KÖPPINEN palannee ”rikospaikalle” Porin raviradalle voittajana, sillä oriin kauden avaus kovassa lähdössä johtavan rinnalta oli oikein positiivinen. Startti vei varmasti eteenpäin, eikä vastus ole nyt samaa tasoa. Kun keskipitkä matkakin on vahvalle vääntäjälle pelkkää plussaa, kohoaa Köppinen yhtenä kolmesta erittäin todennäköisestä voittajasta suuren Toto4-systeemin tukipilariksi. (9) RAPIN AATOS paikkasi Teivossa alkulaukkansa mukavasti. Keskipitkä matka sopii hyvin nousuvireiselle oriille. Köppisen kukistaminen yllättäisi, mutta kakkossijaan on hyvät mahdollisuudet. Tiukasti kakkossijasta pystyy taistelemaan myös tauolta palaava (6) MERRAN EMIL, joskaan sille tämä keskipitkä matka ei välttämättä ole paras mahdollinen. Merran Emil on tehnyt parhaat juoksunsa keulasta. Tässä paalulla on sellaisia hevosia, että takamatkasta huolimatta johtopaikalle eteneminen jo hyvissä ajoin on mahdollista. (8) PYRYPOLUN DUMDUM nappasi viime viikolla kaksi komeaa voittoa. Tässä tehtävässä voittoputken jatkuminen yllättäisi, mutta Pyrypolun Dumdum on yksi kakkossijasta taistelevista. (2) EKULIUS hyppää turhan herkästi, mutta fyysinen vire on kyllä kohdallaan. (5) SOHVIN VALLE kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. (3) TURPARULLAn kohdalla tauko sekä valmentajan palaaminen ohjiin arveluttavat. Tallipari Köppisen kanssa ei vaikuta erityisen todennäköiseltä.

Lähtö 06

A)11,10,6,1,4,7
B)3,12,5,8
C)2,9

KARJALA –LÄHTÖ. Selvästi Toto4-pelin tasaisin kohde. (11) SAICHANIA kiri tauolta paluussaan voitokkaasti. Tauon jälkeinen startti vei varmasti edelleen eteenpäin, joten toinen peräkkäinen voitto on tiukasti tähtäimessä. Sen eteen juoksunkin on kuitenkin onnistuttava. (10) WESTCOAST SPIDER kiri viimeksi tämänkertaista kovemmassa lähdössä säästöreissun jälkeen mukavasti kolmanneksi. Takarivin lähtöpaikalta kirivoimat säästyvät taas loppuun, ja Westcoast Spiderin voittomahdollisuuksiin on syytä suhtautua erittäin vakavasti. (6) MAX MOONLIGHT joutui vetämään Teivossa johtopaikalla turhan reipasta tahtia ja taipui loppusuoralle tultaessa. Tällä kertaa taktiikka lienee toisenlainen. (1) VICTOR QUO VADIS teki Teivossa selvästi kauden toistaiseksi kovimman juoksunsa ja ylsi 2. radalta ilman selkää kolmanneksi. Ruuna joutui kuitenkin tässä välissä pieneen onnettomuuteen, joten saa nähdä onko vire heti yhtä hyvä. (4) FEAST YOUR EYES oli kauden avauksessaan niin hyvä kakkonen 2. radalta ilman selkää, että ori on täysin mahdollinen voittaja, vaikkei ole kahdessa viime kilpailussa aivan kärkeen yltänytkään. Myös viimeksi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä johtavan takaa pitkäksi laukannut (7) TILDE SMÅBO mahtuu A-ryhmään. Sille jäi edellisessä startissa jossiteltavaa. (3) TWIST LIFE putoaa niukasti B-ryhmään, vaikka onkin esittänyt viime starteissa selkeää nousuvirettä. (12) AMAZING KOKS on siirtynyt viime startin jälkeen Esa Vaahteran valmennukseen.

Lähtö 07

A)11
B)6,10,1,4,9,2,12
C)5,3,8,7

SATAVARMA -LÄHTÖ. (11) LECROSSE on kehittynyt viime kuukausien aikana hurjasti. Ruuna voitti viimeksi Turussakin johtopaikalta niin vakuuttavasti, että on takarivin lähtöpaikasta huolimatta nytkin erittäin vahvasti kiinni voitossa. Lecrosse on vahva menijä, joka pystyy tarpeen vaatiessa tekemään pitkänkin kirin. (6) HOT SHOT JR pilasi viimeksi pelinsä alkulaukkaan, mutta edellisessä Vermon kisassa ruuna oli vahva kakkonen kierrettyään matkalla johtavan rinnalle. Mikäli kiihdytysvaihe sujuu kunnialla, edennee Hot Shot Jr lopulta johtopaikalle. Lecrossen lyöminen on keulastakin vaikeaa, mutta ykköshaastaja Olli Lähtisen valmennettava joka tapauksessa siltä juoksupaikalta olisi. (10) RUSSIAN ROULETTE toivoo reipasta matkavauhtia, sillä ruuna on vahva lopuntulija. Viimeksi Turussa Russian Roulette kiri 5. ulkoa viimeiset 600 metriä 12,8-vauhdilla. (1) AQUA’S SOLENOID taipui viimeksi Lahdessa johtopaikalta suursuosikkina niin pahoin, että tällä kertaa tammalla ajettaneen selästä. Varsinkin Hot Shot Jr:n takaa Aqua’s Solenoidilla olisi hyvät totosaumat. (4) FAROS LLOYD on hyvä hevonen, mutta kun alla on jälleen hieman taukoakin, jää Hannu Hietasen suojatti tällä kertaa vain haastajaksi. (9) EXDELL, (2) ABLAZE JAM ja (12) GOLDA NIGHTWISH huomioidaan troikan kolmosrivillä.

Lähtö 08

A)2,10,3,1,8
B)13,4,5,14,7,11,16,9,6,12,15
C)–

PUB WINSTON –LÄHTÖ. Vaikeasti veikattava lähtö. (2) WINTER’S SNOWMAN ei vakuuttanut uran avauksessaan 4. ulkoa, mutta esillä olleiden tallikommenttien perusteella ruunan pitäisi kyllä pystyä selvästi parempaan. Vastus ei ainakaan vaikuta ylitsepääsemättömän kovalta. (10) STELLA DEL ORSO kipusi Teivossa 4. sisältä hyväksyttävästi neljänneksi. Tamma kulki jo uran avausstartissaan hylkäyslaukan jälkeen taustalla kelvollisesti. (3) CALLELA IRENE on hyväsukuinen debytantti. (1) ZETA THE TUNE ei ole vielä esittänyt ihmeitä, mutta loistava lähtöpaikka ja hyvä ohjastaja voi olla riittävä menestysresepti tähän lähtöön. (8) STAMPEDE ALLEYn koelähtöaika ei anna oikeaa kuvaa, sillä koelähdössä oli kolmen sekunnin hyvitys. (13) SPEEDY PASS ei ole riittänyt Turun lähdöissä, mutta nyt vastus on taas helpompi. Ei olisi mikään ihme, vaikka kautensa kolmella totosijalla aloittanut ruuna palaisi tässä totokantaan. (4) PINKY WINKY ja (5) SAVAGE’S SON ovat vielä kääntämättömiä kortteja.

Lähtö 09

A)9
B)3,13,8,1,4,6,7,15,10,2
C)16,5,11,12,14

TARU ANTTILA EDUSKUNTAAN -LÄHTÖ. Harri Koivusella on Porin perjantai-illassa monta todella hyvää voittosaumaa ja yksi niistä on tämän lähdön (9) MARSHALL MAURICE. E L Mikon poika on rakentanut voittoputkensa hyvillä suorituksilla. Viimeksi Turussa Marshall Maurice marssi johtavan rinnalta kärkeen 450 jäljellä ja jatkoi hallittuun voittoon. Tämänkertainen lähtöpaikka on kokonaisuudessaan varsin hyvä, ja neljäs peräkkäinen voitto on lähellä. (3) SHINY RAY kiri Seinäjoella raskaissa oloissa säästöreissun jälkeen varmaan voittoon. Kyseessä on nopea avaaja, joka saanee nytkin onnistuneen juoksun. (13) NOT SO EASY BLUE on jo pitkään kilpaillut hyvässä vireessä. Sekä tämän kuun Porin voitto että Teivon kakkossija ovat tulleet vahvoilla suorituksilla johtavan rinnalta. (8) DEBBIE’S DELIGHT ei ollut viimeksi aivan yhtä hyvä kuin voittaessaan Turussa Tammasarjan keulasta hyvällä ajalla. Tässä tapauksessa kuukauden starttiväli on voinut tehdä hyvää. (1) HUNTER’S MIRACLE ei ole niin nolo tapaus kuin tulosrivi antaa ymmärtää. Porissa viimeisen takasuoran laukkaan paloi ilman muuta totosija. (4) GOLDIE LAUKKO oli Teivossa 4. ulkoa melko saamaton. Sisäratajuoksu taitaisi sopia paremmin. Taulussa näkyvä uran avausvoitto tuli keulasta. (6) LAURILA’S CAMRIA tekee jatkuvasti pikkunättejä juoksuja ja pystyy ottelemaan nappireissulla totosijasta. (7) NEAR AIRPORT omaa ihan mukavan kapasiteetin, mutta erittäin pitkän tauon jälkeen ruuna tuskin esittää parasta osaamistaan.

Lähtö 10


A) 1,6,8,4,9
B) 11,5,7,3,2,13,12
C) 10,14

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (1) JOHAEL ei ole erityisen sulavaravinen hevonen, mutta takakenkien poisottaminen on parantanut menoa tuntuvasti. Molemmilla kerroilla tuloksena on ollut voitto. Forssan voitto tuli 2. radalta ilman vetoapua, ja viimeksi Turussa Joihurin poika siirtyi tähtijuoksijoiden kerhoon. Ainakin takakengittä jatkaessaan voittoputken jatkumiseen on hyvät mahdollisuudet. (6) TEMENTERI punnersi Teivossa lopussa kakkoseksi. Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, ja ruuna kokee lisäksi erittäin mielenkiintoisen kuskinvahvistuksen. (8) VIESKER-SIRU taipui debyyttistartissaan suursuosikkina johtopaikalta kuudenneksi. On erittäin todennäköistä, että ori on nyt selvästi parempi. Tammikuisessa Vermon kilpailussaan Vieskerin poika jaksoi johtopaikalta kolmanneksi, vaikka joutui avaamaan ensimmäisen puolikkaan peräti 23,5-kyytiä. (4) ENRIKO ei vaikuta olevan voittajatyyppiä, mutta muuten se on tehnyt jatkuvasti tasaisen positiivisia suorituksia. (9) VIESKERIN VIRVA on voinut kehittyä talvitauon aikana eikä ole unohdettavissa. Teivon lokakuinen 28,1-tulos on kovaa valuuttaa täyden matkan voltista 4-vuotiaan tamman tekemäksi. (11) MINTAKA hävisi Vermossa johtopaikalta vain todella kovalle kaksikolle Vitter ja Sirkan Sakari. Tämäkään tehtävä ei ole kuitenkaan helppo. (5) DEREK ja (7) SUOLA tulevat rankingissa seuraavina. (3) JUHANNUS MUISTO voitti Teivossa johtopaikalta hallitusti, mutta valmentajan palaaminen kovaleukaisen ruunan ohjiin epäilyttää kovasti.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 7 Bakels Birdland (8,1)
II 11 Köppinen (6,9)
III 1,4,6,7,10,11 (3,12)
IV 11 Lecrosse (6,10)
6 riviä*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,4,5,7,8,11 (3,10)
II 11 Köppinen (6,9)
III 1,3,4,6,7,10,11,12 (5,8)
IV 1,4,6,10,11 (9,2)
280 riviä*0,20 euroa = 56 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 10,11
II 11 Lecrosse
2 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,3,4,6,7,10,11,12
II 11 Lecrosse
8 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 11 Lecrosse
II 6,10
III 1,4,6,10
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 11 Lecrosse
II 1,4,6,10
III 1,2,4,6,9,10,12
24 yhdistelmää*1 euro = 24 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 9 Marshall Maurice
II 3,8,13
III 1,3,4,6,7,8,13
18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

Suuri systeemi
I 9 Marshall Maurice
II 1,3,4,6,7,8,13
III 1,2,3,4,6,7,8,10,13,15
63 yhdistelmää*0,50 euroa = 31,50 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska