Pelivihjeet Porin Toto4-raveihin sunnuntaina 18.1.

Katso Jouni Toroskan kuumat pelivihjeet!

Lähtö 01

A)2,4,12,3,11,7
B)10,8
C)9,5,1

Porin ravit käynnistyvät tasaisella lähdöllä. Asiallisesti uransa aloittanut (2) EL BOOSTER saa niukan ykkösvihjeen. Ruuna jaksoi viimeksi Teivossa johtopaikalta hyväksyttävästi kolmanneksi. (4) GLOBAL PROFESSION vaikuttaa lievästi nousuvireiseltä. Ruuna rymisteli viimeksi Kaustisella puolimatkassa kärkeen ja kesti kolmanneksi. (12) PEARL AS aloitti uransa varmalla keulavoitolla, mutta viimeksi Kaustisella tamma taisteli myöhään tilaa saatuaan vain rahasijoista laukatessaan viimeisen kaarteen lopussa. Mia Kjellmanin valmennettava on takamatkaltakin tiukka voitontavoittelija. (3) VALENTINA ECUS on aloittanut uransa erittäin epävarmasti, mutta laukkojen lomassa tamma on väläytellyt nähtyä parempaa kapasiteettia. (11) HOTHEADED ylsi joulukuussa Teivossa nappireissulla kolmanneksi. Tamman etuna tähän lähtöön on selvästi muita suurempi rutiini. (7) UNYIELDING STRIDE jäi viimeksi Nuorten Sarjassa johtavan rinnalle, mistä väsyi loppukaarteessa pahoin. Sen perusteella tammaa ei ole kuitenkaan syytä tuomita. (10) ROBBY BUBBLE tulee aina rehdisti maaliin asti, mutta aivan terävimpään kärkeen nouseminen edellyttäisi nähtyä sähäkämpää matkaan pääsyä. Tiistaina Teivossa Robby Bubble putosi paalun ykkösradalta lähteneenä heti aivan hännille, mistä nousi vielä rahasijalle kuljettuaan viimeiset 700 metriä 17,5-vauhtia.

Lähtö 02

A)3,2,1,4,8
B)5,9,6
C)7

(3) LUMOLIISI kiertyi viimeksi viimeisen takasuoran lopussa 2. ulkoa johtavan rinnalle. Puristus jäi kuitenkin uupumaan, eikä tamma kestänyt totoon. On kuitenkin syytä huomata, että olosuhteet olivat tammaa vastaan. Tämänkertainen lyhyt matka sopii Lumoliisille oikein hyvin. (2) EKULIUS on hyvässä kunnossa, mutta hyppy on ollut turhan herkässä. Ravilla ori pärjää, mutta laukkariski on korkea. (1) VIRIORI hävisi kauden avauksessaan vain Teskerille. Kyseessä on nopea menijä, jolle lyhyt matka ja ykkösradan paikka on loistava yhdistelmä. (4) TILTUN TÄHTI saattaa olla fyysisesti koko lähdön kovakuntoisin, mutta pikamatka ei ole missään tapauksessa epävarman tamman bravuuri. (8) SUVELAN TÄHTI ei sekään missään tapauksessa ole mikään pikamatkan hevonen. Ruuna tulee kuitenkin rehdisti maaliin asti ja voi nappionnistumisella nousta lopussa korkealle. B-ryhmän avaa viimeksi Kaustisella johtavan rinnalta lannistunut (5) VOLSUNEN, jolle pikamatka on ehdoton etu.

Lähtö 03

A)13,14,6,3
B)12,2,8,10,4,1,9
C)15,5,11,7

WINTER MONTÉ MEETING -karsinta. (13) TIMBAL LAKE ja (14) TAP ON MY SHOULDER joutuvat lähtemään liikkeelle 40 metrin takamatkalta. Molemmat ovat kuitenkin niin kovia montépyssyjä, että nousevat ravilla ottelemaan ehdottomasti kärkisijoista. Kaksikosta Timbal Lake on epävarmempi, vaikka Tap on My Shoulder viimeksi Kouvolan pahaan ensimmäiseen kaarteeseen laukkasikin. Vaikka Timbal Lake jäi joulukuussa Vermon montélähdössä ravilla ulos totosta, teki Miia Myllymäen suojatti silloinkin oikein positiivisen suorituksen. Tap on My Shoulder on nopea avaaja, ja joulukuisessa voittojuoksussakin ruuna eteni takamatkasta huolimatta johtopaikalle jo ensimmäisellä puolikkaalla. (6) BE SEEN KING on varsinkin Nelly-Janiika Korpikosken ratsastamana oikein mielenkiintoinen montédebytantti. Isokokoiselle ruunalle laji voi sopia hyvinkin. Myös viime aikoina kärrylähdöissä mukavia suorituksia tehnyt (3) SUMMER PRINCE kohoaa A-ryhmään. Ruuna sijoittui viime kesänä Kokemäellä montélähdössä toiseksi. (12) ZOGGIE kiri joulukuun montéstarteissaan ihan mukavasti ja kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. (2) LAURILA'S CAMRIA kiri keskiviikkona Vermossa kakkoseksi, joten kunto on kohdallaan. Uran ensimmäinen montéstartti tekee kuitenkin tammasta vaikean veikattavan. Myöskään (8) JOHNNY SAVAGE ja (10) FIERY TILE eivät ole aiemmin kilpailleet montéssa.

Lähtö 04

A)7,2,4
B)6,1,3,8,5
C)-

KARJALA -LÄHTÖ. (7) RITUHELMI on kohonnut hyvään kuntoon, vaikka kaksarisijoja ei ole vielä tauon jälkeen tullutkaan. Viimekertaisessa Turun 76-lähdössä oli jo lähellä, sillä kierros ennen maalia johtavan rinnalle kiertänyt tamma laukkasi lopussa voittotaistosta kakkossijan. (2) TOPPER teki samaisessa Turun 76-lähdössä lupaavan tauolta paluun. Ruuna haki 5. sisältä kirivaiheessa vapaata latua ulkoradoiltakin, muttei koskaan löytänyt. Voimia jäi selvästi varastoon. Ravilla Topperilla on täydet voittosaumat. Kolmantena A-ryhmään kohoaa (4) NAURISKYDÖN VETO. Sillä on ollut viime starteissa kiihdytysvaiheessa isoja ongelmia, ja viimeksikin paha alkulaukka pilasi pelin heti alkuunsa. Autolähdössä kiihdytysvaihe sujunee paremmin, eikä ruuna ole niin nolossa vireessä kuin taulun perusteella voisi päätellä. (6) HISKIN MUISTO laukkasi Turussa viimeisen kaarteen lopussa kärjen tuntumasta. Hiskin Muisto on äitynyt todella epävarmaksi, mutta ravilla se pystyy ottelemaan ainakin totosijasta. (1) SOHVIN VALLE on mukana ylisarjassa. Kunto on kuitenkin kelpo tolalla, ja ruuna tuntuu selvästi myös varmistuneen. (3) R.R. RUSKARIINA ei päässyt tulemaan Turussa kiertelemättä täysin vapaasti.

Lähtö 05

A)11,10,7
B)6,4,9,5,1,3
C)8,12,2

CALLELA.NET –LÄHTÖ. (11) RANCH MOVIE STAR on päässyt oikein sopivaan lähtöön, mutta lähtöpaikan vuoksi tehtävä ei ole yksinkertainen. Selvä suosikki kuitenkin. Tauon jälkeen kahdella hyvällä suorituksella aloittanut Look de Starin tytär väsyi Teivossa raskas juoksu huomioidenkin hämmästyttävän pahoin. Toisessa kaarteessa kaviosta lensi kuitenkin melkoinen lumipaakku, joten ilmeisesti olosuhteiden kanssa oli ainakin jonkinlaisia ongelmia. (10) CHOCO CARAMEL eteni tiistaina Teivossa johtavan rinnalta kärkeen 800 metriä juostuna. Ruuna kesti varsinkin siihen nähden oikein mukavasti kolmanneksi, että sillä oli kuskin mukaan pöpperöisellä radalla pito-ongelmia. Lyhyt matka sopii hyvin, mutta suosikin tavoin myös Choco Caramelin kohdalla takarivin lähtöpaikka ei tee hommasta yksinkertaista. Kolmantena A-ryhmään kohoaa viimeksi olosuhteista kärsinyt (7) CHEYENNE STARA. Se on edelleen kunnossa, vaikka alla onkin epäonnistumisia. (6) VENGEANCE roikkui viimeksi johtavan takaa ihan mukavasti kolmanneksi. Nopea avaaja saattaa täräyttää kuutosradaltakin keulaan, ja ainakin silloin ruunalla olisi pikamatkalla sanansa sanottavana. Myös (4) GALLIT RAJ avaa kohtuullisen reippaasti. Nelosradalta ruunalla on hyvä mahdollisuus onnistuneeseen juoksuun. (9) BLACK LENDER aloitti kautensa ihan mukavasti etenemällä säästöreissulla kolmanneksi. (5) TAX EXEMPTION ei ole kulkenut pitkään aikaan kykyjään vastaavasti ja on siksi selkeästi vain haastajaosastoa.

Lähtö 06

A)2,10,5,9,6,1
B)3,8,4,7
C)-

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Haastava pelilähtö, missä mukana ei ole yhtään täydellistä statistia. (2) VOLUME HOSS saa loistopaikalta niukan ykkösvihjeen. Kyseessä on nopea avaaja, joka juossee tässä keulassa. Alla olevan kuukauden starttivälin vuoksi hevoseen ei voi kuitenkaan luottaa täysin varauksetta. (10) DON MAURIZIO jäi tauolta paluussaan johtavan rinnalle, mistä väsyi loppusuoralla. Nyt luvassa on toisenlainen juoksu, ja voittokin on täysin mahdollinen. (5) O'LITTLEBIGJOE on tähän lähtöön kova hevonen. Viimeksi Oulussa Great Challengerin poika sijoittui 3. ulkoa mukavasti neljänneksi, vaikka kirivaihekaan ei mennyt täysin sujuvasti. Ruunalla on resursseja pärjätä tässä miltä juoksupaikalta tahansa. Kuskin vaihtuminen Iikka Nurmosesta harvoin kilpaa ajavaan valmentajaan on kuitenkin laskettava ehdottomasti riskitekijäksi. (9) FANCY CANDY voi tarkan juoksun jälkeen spurtata lopussa kärkitaistoon. (6) LYCKLIGA LOTTA suorittaa jatkuvasti ihan mukavasti, vaikka tasokkaissa lähdöissä aivan kärkisijat ovatkin olleet tiukassa. Viimekertaisessa Turun 76-lähdössäkin Quite Easyn tytär pinkoi 3. sisältä juosten maaliin asti ja nappasi viimeisen rahasijan. (1) BLUEHILL'S EAGLE on mielenkiintoinen tauolta palaaja. Ruuna osaa voittamisen jalon taidon.

Lähtö 07

A)1
B)2,7,8,3,12,13,4,5
C)10,11,9,6

RAVIKAUPPA.FI –LÄHTÖ. Vaikka (1) EDGAR BOKOlla on rutiinia roimasti muita tämän lähdön hevosia vähemmän, on lahjakkaalla 4-vuotiaalla lähdön onnistuessa oiva tilaisuus hallita juoksun jokaista metriä. Ruuna pystyy kyllä tarvittaessa parantamaan normaalikuntoisella radalla selvästi ennätystään. Edgar Bokon ongelmana on kuumuus, mutta Porissa ruuna on käyttäytynyt rauhallisesti. Se voitti viime vuonna kaikki neljä Porin kilpailuaan, millä irtosi myös radan lämminveriliigan voitto. Viimeksi Teivossakin From Aboven poika kävi ennen lähtöä ylikierroksilla, mihin nähden kakkoseksi nouseminen 600 metrin kirillä 2. ulkoa oli mainio saavutus. (2) JAQUINTA GOZA saanee unelmajuoksun Edgar Bokon takana 2. sisällä, mistä voi hyvinkin seurailla kakkoseksi. Tiistaina Teivossa Jaquinta Goza ei päässyt tulemaan lopussa johtavan takana vapaasti. Rahallisesti sarja suosii takahevosia, ja Harri Koivusen tallin kaksikko (7) NEXT TOP MODEL ja (8) TRUE BLUE aikookin varmasti laittaa tiukasti kapuloita edellä mainitun paalun kaksikon rattaisiin. Next Top Model kiri Turun 76-lähdössä 5. sisältä pirteästi kolmanneksi ja on parantanut tauon jälkeen menoaan startti startilta. True Blue on turhan tasavauhtinen, mutta se pystyy tällaisessa lähdössä ottelemaan totosijoista hieman vaativallakin juoksulla. (3) NOT SO EASY BLUE tekee tasaista työtä ja sijoittunee jälleen kärjen tuntumaan. Uran avausvoitto olisi kuitenkin yllätys. (12) MACK CHARGING on tauluaan parempi hevonen, eikä totoon nouseminen ravilla ihmetyttäisi. Varsinkin loppukaarre on kuitenkin kriittinen paikka.

Lähtö 08

A)6
B)4,3,1,7,2,5,8
C)-

(6) MADICKENS STJÄRNA on selvä ykköshevonen, vaikka alla onkin epäonnistuminen. Kaiken ollessa kohdallaan Torsten Rabbin valmennettava on tällaisissa lähdöissä kiinni voitossa, vaikka jäisi johtavan rinnalle. (4) FEELING GIRL avaa lujaa ja juossee tässä joko keulassa tai Madickens Stjärnan takana 2. sisällä. Vaikka Feeling Girl taipui viimeksi Seinäjoella johtopaikalta viidenneksi, saa se suorituksestaan ilman muuta puhtaat paperit; 12-vauhtinen avauspuolikas tuhdissa pakkassäässä on nimittäin melkoisen raikasta kyytiä. (3) PIMI LABEL ei ollut viimeksi terävimmillään, mutta jäi edellisessä startissa pussiin 2. sisälle. (1) PRINCE AS voi otella kärkisijoista suoraan tauoltakin. Tosin, mahdollinen hokkibalanssi olisi jonkinlainen arvoitus. (7) ELLHILL'S LOFTY taipui viimeksi ihmeen pahoin, vaikka pääsi ensimmäisellä takasuoralla mielipaikalleen keulaan. Resursseja on parempaankin.

Lähtö 09

A)1,11,3
B)7,9,2,6,8,5
C)10,4

(1) EX GRACY on aloittanut kautensa entistä ehompana. Ensiksi tuli voitto, ja viimeksi tamma jäi johtavan taakse oikein hyvävoimaisena pussiin. Mikäli hieman kuumaluontoinen tamma pysyy rauhallisena, saattaa Jukka Torvinen kokeilla tällä kertaa keulasta. (11) FAKIR DU SALA olisi saanut viimeksi rahaa tasokkaassa 76-lähdössä ilman laukkaansa viimeisen kaarteen lopussa. Nyt rima on paljon matalammalla, ja Harri Koivusen suojatilla on hyvät mahdollisuudet kiriä lopussa kärkeen. (3) DOWNANDER oli Turussa 2. ulkoa hyväksyttävä neljäs. Anderbergin poika saattaa olla nyt startti kropassa pykälää parempi. (7) LORD OF SPRING on vaisun Teivon starttinsa jälkeen arvoitus. Edellisissä starteissa ruuna on suorittanut ihan mukavasti. (2) VICTORIA DEL ORO seuraili Vermossa 2. sisältä neljänneksi. Tamma voi saada nytkin nappireissun 2. sisällä, ja voi sellaisella juoksulla hyvinkin seurailla totoon. (9) CELINE WEB oli kauden avauksessaan Seinäjoen lounasraveissa 5. ulkoa hyväksyttävä viides. (6) VERSAILLES K. alisuorittaa kilpailuissa. Viimeksi tosin olosuhteetkin olivat vastaan.

Lähtö 10

A) 11,6,7
B) 1,4,3,8,10
C) 2,5,9

(11) BETTER IN EVER parantaa tällä hetkellä koko ajan, ja laukkariskikin vaikuttaisi pienenevän startti startilta. Pieni lähtö suosii ilman muuta takamatkalta matkaan lähtevää menijää. Uran avausvoittonsa Better In Ever otti kierroksen kirillä 5. ulkoa, ja nyt Sanna Kiisken valmennettava voi hyvinkin jyrätä jo kauden toiseen Porin voittoonsa. (6) HEJO HECTOR nappasi Seinäjoelta uran ensimmäisen totosijansa sijoittumalla johtavan rinnalta kakkoseksi. Mikäli Hejo Hector pysyy sallitulla askellajilla, on sillä hyvä tilaisuus napata toinen totosija putkeen. A-ryhmään mahtuu myös toistaiseksi melko epätasaisesti esiintynyt (7) AIR FOX, joka kyllä kaiken ollessa kohdallaan riittää tässä lähdössä korkealle. (1) VELOCE ei syyskuisessa uran avauksessaan vakuuttanut lainkaan. Ei osaavista käsistä tulevaa ruunaa voi silti tällaisessa lähdössä unohtaa. (4) CALLELA IRENE on kovasukuinen debytantti. (3) DENISE WEB oli uran avauksessaan ponneton. Kuiva ilma ja napakka rata olisi varmasti viime kertaa parempi yhdistelmä, ja sellaisella menestyminen ei olisi poissuljettua.

Lähtö 11

A) 10,3,7,1
B) 8,11,2,4
C) 5,9,6

(10) PASSITA aloitti kautensa upeasti voittamalla 76-lähdön keulasta. Nyt luvassa on toisenlainen juoksu, mutta ravilla tamman kuuluu kyllä menestyä. (3) MINTAKA laukkasi viimeksi loppusuoralla voittonsa. Kahdessa edellisessä startissa tamma on lepsuillut päätössatasella. Mikäli Mintakan kilpailuhuumori on kohdallaan, niin fyysinen vire riittää kyllä. (7) SUOMIPOIKA on lahjakas hevonen. Kovasukuisen oriin aloitus uusista käsistä on mielenkiintoinen. (1) HESSUN LOPPI pääsee matkaan edullisista asetelmista ja voi ravilla pärjätä. Viimeksi Lahdessa ruuna laukkasi 3. ulkoa 900 jäljellä. (8) R.R. HOVI palaa tauolta arvoituksena. Tuskinpa vire heti huipussaan on, ja voitto voi olla tiukassa. (11) NOVAN VUOKKO kipusi Turussa kakkoseksi, kun kaksi hevosta laukkasi loppusuoralla edeltä hylkäykseen. Aivan voittoon asti on hankala nousta, mutta ravilla totosija on täysin mahdollinen. (2) SANTAMAAN NOOA jäi tauolta paluussaan pussiin. Kyseessä on huumorihevonen, jonka päivän todellinen iskukyky on aina vaikea tietää. (4) VIRITERI aloittaa uusista käsistä arvoituksena.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 2,4,7 (6,1)
II 7,10,11 (6,4)
III 1,2,5,6,9,10 (3,8)
IV 1 Edgar Boko (7,8)
54 riviä*0,20 euroa = 10,80 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,3,4,6,7 (8,5)
II 4,5,6,7,9,10,11 (1,3)
III kaikki
IV 1 Edgar Boko (7,8)
420 riviä*0,20 euroa = 84 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 2,5,10
II 1 Edgar Boko
3 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,2,5,6,9,10
II 1 Edgar Boko
6 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 1,11
II 1,3,11
III 1,2,3,6,7,9,11
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 1,3,11
II 1,2,3,6,7,9,11
III 1,2,3,5,6,7,8,9,11
126 yhdistelmää*0,50 euroa = 63 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 1,3,7,10
II 1,3,7,10
III 1,3,7,10
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 1,3,7,10
II 1,3,7,10
III 1,2,3,4,7,8,10,11
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska