Pelivihjeet - Toto4 Lounasraveihin perjantaina 10.4.

Katso Jouni Toroskan kuumat pelivihjeet perjantain lounareihin!

Lähtö 01

A)4
B)1,7,8,2,6,3
C)9,10

(4) MANTSURIA on aloittanut kautensa kolmella kaksarisijoituksella. Suoritukset ovat olleet niin hyviä, että muu kuin voitto olisi tässä tehtävässä pettymys. (1) MYLVERIN MUISTO pilasi viimeksi Turussa pelinsä pahaan lähtölaukkaan. Ori kulki kuitenkin taustalla viimeiset kaksi kierrosta mukavalla tyylillä 29,1-vauhtia tullen juosten maaliin asti. Ravilla Fannin Muiston pojalla on hyvät saumat kakkossijaan. (7) PAOLA ei ole kovinkaan nopea, mutta tammalla on tapana puurtaa rehdisti perille asti. Viimeksi Porissa edellä maaliin saapui vain tämän lähdön suursuosikki Mantsuria. (8) AUVO on keskittynyt urallaan paikallisraveihin, minkä ansiosta on saanut itselleen melko hyvän statistiikan. Rahaa ei kuitenkaan ole kertynyt edes kahta tuhatta. Teivon koelähdön suoritus oli täysin hyväksyttävä, joten sijoitus kolmen parhaan joukossa on ilman muuta mahdollinen. (2) ASPE LEON oli Teivossa johtopaikalta kelpo kakkonen. Voitto yllättäisi, mutta totosija ei. Myös (6) TOSI-RENTUKKA ja (3) CARONI ansaitsevat paikan B-ryhmässä.

Lähtö 02


A)6,3,10
B)4,7,2,5,11,8,1,9,12
C)-

Toto4-avauksessa A-ryhmään erottuu kolme hevosta. (6) KIRSBERG pilasi kauden avauksensa laukkaan, mutta on sen jälkeen napannut kolme peräkkäistä totosijaa. Molemmissa voittojuoksuissaan Kirsberg on edennyt hyvissä ajoin johtopaikalle. Keulapaikka olisi varmasti mieluisin paikka nytkin, mutta ei Kirsberg kuitenkaan keulariippuvainen ole. (3) TWO TONE RED palaa pitkältä tauolta, ja sen iskukyky on vaikeasti arvioitavissa. Joka tapauksessa kyvyt riittävät ilman muuta tähän tehtävään. (10) FALK DE VANDEL taipui Turussa johtopaikalta neljänneksi, mutta rima oli selvästi tämänkertaista korkeammalla. Nyt kun oriilla on starttikin alla, on se syytä huomioida kaikilla lapuilla. (4) ASPENHILL'S APACHE on hieman turhan tasavauhtinen, mutta totosijaan on ilman muuta hyvät mahdollisuudet. Viimekertainen Vermon kakkossija tuli 800 metrin kirillä 4. ulkoa. (7) PHANTOM HIGH on viime startin perusteella Kirsbergiä vastaan selkeästi vain haastaja. Ruuna ei ole kilpaillut taulun starteissaan ihan niin hyvällä tasolla kuin uran kahdessa ensimmäisessä startissa. (2) FAKIR voi olla lähdön yllättäjä, mikäli toimii viime kertaa paremmin. Viimeksihän ruuna puski loppukaarteessa kohti talliporttia menettäen mahdollisuutensa totoon.

Lähtö 03

A)10,4
B)7,9,3,8,2,1
C)6,11,5,12

(10) ALL BEHIND MATCH ei onnistunut talvella hokkibalanssilla, mutta kahdessa viimeisessä Vermon startissaan Dream Vacationin poika on tehnyt hyvät suoritukset johtavan rinnalta. Molemmilla kerroilla tuloksena on ollut kakkossija. Ruuna omaa kovan kapasiteetin tällaiseen lähtöön ja tavoittelee nyt tiukasti uransa toista voittoa. Takarivin lähtöpaikka on hevoselle täysin ok. (4) CAPTIVATE on napannut Nuorten Sarjoista kaksi peräkkäistä keulakakkosta. Mikäli Janne Ranta-Krenkun suojatti pääsee nytkin johtopaikalle, on se All Behind Matchin ehdoton ykköshaastaja. (7) SUS CRUISING teki kuukausi sitten Teivossa hyväksyttävän suorituksen ja voi yltää juoksun onnistuessa nytkin totoon. Suosikkikaksikon kukistaminen on kuitenkin näiden onnistuessa todella tiukassa. (9) MARANGONI on paljon tauluaan parempi hevonen, eikä totosija yllättäisi lainkaan. Tältä lähtöpaikalta oriin ei ainakaan pitäisi juuttua kiertämään kolmatta rataa, kuten kävi kauden avauksessa Forssassa. Kokemäen pokaaliraveissa sunnuntaina Marangoni laukkasi pahoin lähtöön, mutta kiri vielä ihan mukavasti kolmanneksi. (3) WILLY HOOPER, (8) SEASHADOW, (2) CRAZY BASE ja (1) BE NICE PELLINI ovat kaikki hevosia, joiden kohdalla pronssimitali ei yllättäisi. Onnistuneen suosikkikaksikon kukistaminen sen sijaan olisi jo kova juttu. Be Nice Pellini on juoksunkulun suhteen avainasemassa, sillä tamma pystyy pitämään ykkösradalta johtopaikan. Se taipui kuitenkin sunnuntaina Kokemäen pokaaliraveissakin johtopaikalta viidenneksi, joten hyvän selän (Captivate) luulisi kelpaavan.

Lähtö 04

A)4,11,1,7
B)10,8,2,12,3,6,5,9
C)-

(4) EVENTUALLY hävisi viimeksi Turussa vain kovalle kolmikolle Robocop XO, Fakir Du Sala ja Captain Sparrow. Nyt tehtävä on helpompi. Eventually on hieman huumorihevonen, mutta hyvän päivän sattuessa muut ovat tamman loppukirin edessä helisemässä. Viime starteissa ohjissa ollut ehkäpä tämän hetken lupaavin nuori ohjastaja Jukka Torvinen vaihtuu tällä kertaa Jouni Nummeen, mutta myös Nummi on ollut viime kuukausina loistavassa ohjasvireessä. Ohjastajaan tämä lähtö ei kaadu! (11) PRIORITY TAG kiri viimeksi joukon hänniltä lopulta oikein varmaan voittoon. Päätöspuolikas sujui 15,4-vauhdilla. Kuntokäyrä lienee edelleen nousujohteinen. (1) MILOU FARMING on tähän tehtävään oikein kyvykäs tauolta palaaja. Myös (7) SUPER CLASSIC mahtuu A-ryhmään. Se kiri viimeksi Teivossa tilaa saatuaan täysin hyväksyttävästi. (10) RED DIAMOND VIA kärkkyy nappireissulla yllätystä. Viimeksi jo ennen lähtölinjaa laukannut ruuna ei löytänyt kirivaiheessa vapaata väylää. Voimia jäi selvästi varastoon. (8) MALABAR DI RANI on kilpaillut viime aikoina tätä kovemmissa lähdöissä. Lähtöpaikka ei tee kuitenkaan hommasta helppoa. (2) TOCCARA ZEST kesti viimeksi kolmannen radan kiertelyt urheasti. Nyt lähtöasetelmat ovat paljon paremmat. Voitto on toki nytkin tiukassa, mutta ei totosija mikään järin suuri yllätys olisi.

Lähtö 05

A)10
B)2,4,7,8,1,11,9,6,5
C)3

Troikkalähdön tekee pelimielessä erittäin haastavaksi se, että lähdön ylivoimaisesti kyvykkäin hevonen (10) ROYAL VICTORY ROSE palaa starttiin kymmenen kuukauden tauolta. Missään nimessä Marjo Lindströmin valmennettava ei voi olla parhaimmillaan, mutta toisaalta ori on tähän tehtävään kova sana puolitehoisenakin. Royal Victory Rose olkoon ainoa A-hevonen, mutta varauksetta siihen ei voi kuitenkaan luottaa. (2) AUGUSTUS tekee jatkuvasti pikkunättejä suorituksia. Ravia kulkiessaan Express Itin poika on loistopaikalta erittäin todennäköinen totohevonen. (4) LONELY ATLAS roikkui Forssassa 3. sisältä arvokkaalle 600 euron arvoiselle rahasijalle kovatasoisessa tammalähdössä. Nyt rima on paljon matalammalla, ja tässä tehtävässä voittokin on täysin mahdollinen. (7) ZEMECKIS on saanut taulunsa surkeaan jamaan, mutta ravilla kaikki on mahdollista. Ruuna pystyy täysipainoiseen suoritukseen johtavan rinnaltakin, ja tässä lähdössä kyseinen juoksupaikka voi olla oikeinkin suosiolla tarjolla. (8) STARO FLUSH kilpailee kohtuullisessa vireessä ja kuuluu tämän lähdön perushevosiin. (1) REAL LOVE I on Suomen debyytissään vaikea veikattava. Joka tapauksessa porukka ei ole erityisen kova, ja lähtöpaikka on mainio. (11) HEAD UP HIGH on tähän lähtöön ihan mukavassa vireessä, mutta kärsii huonona ohittelijana merkittävästi lähtöpaikastaan.

TOTO4 (lähdöt 2-5)

Pieni systeemi
I 3,6,10 (4,7)
II 10 All Behind Match (4,7)
III 4 Eventually (11,1)
IV 2,4,7,8,10 (1,11)
15 riviä*0,20 euroa = 3 euroa

Suuri systeemi
I 2,3,4,6,7,10 (5,11)
II 10 All Behind Match (4,7)
III 1,4,7,8,10,11 (2,12)
IV 1,2,4,7,8,10 (11,9)
216 riviä*0,20 euroa = 43,20 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 4-5)

Pieni systeemi
I 4 Eventually
II 2,4,7,8,10
5 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,4,7,10,11
II 1,2,4,7,8,10
30 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi
I 10 Royal Victory Rose
II 1,2,4,7,8
III 1,2,4,7,8
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 2,4,7,8,10
II 2,4,7,8,10
III 1,2,4,7,8,9,10,11
120 yhdistelmää*0,50 euroa = 60 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska