Pelivihjeet: Toto4-ravit Pori 20.2.2015

Raviammattilaisen Jouni Toroskan vihjeet Porin perjantain raveihin

Lähtö 01

A)4,11
B)5,6,13,9,12,3,8,7,10
C)1,2

Ravien avauslähdössä kaksi hevosta kohoaa selvästi muiden yläpuolelle. (4) ROONEY tulee Markku Niemisen laatutallista, ja 3-vuotiaalta Classic Photon pojalta on sopivassa lähdössä lupa odottaa menestystä. Ruuna pinkoi joulukuisessa Teivon nuoret radalle –lähdössä johtavan rinnalta mukavalla tyylillä. (11) CELEBRATION SONG aloitti kautensa mainiosti kirimällä 3. ulkoa ylivoimaiseen voittoon. Le Monteilin tytär on hieman kuumaluonteinen pakkaus, mutta oikealla tavalla käyttäytyessään menestystä on taas luvassa. (5) BET YOUR MONEY ei ravannut koelähdössään sulavasti, vaikka saavutti kelvollisen tuloksen. Koelähdön jälkeen ruuna on vedetty kerran pois listoilta. Mikäli ravi on saatu kohdalleen, on myös tänään startissa olevan Feast Your Eyesin poika suosikkikaksikon ykköshaastaja. (6) GLOBAL PROFESSION on pilannut kaksi viimeisintään laukkoihin, mutta Kaustisen kolmossija tuli täysin hyväksyttävällä suorituksella. (13) DORIA SUNDANCEn ravi hajosi Forssassa huolestuttavan pahoin, vaikka tamma neljänneksi sijoittuikin. Ravin pysyessä kasassa totosijaan on täydet mahdollisuudet. Koelähdön suoritus oli positiivinen. (9) DRACAENAlla on rutiinia tähän lähtöön. (12) VALENTINA ECUS ei ole ravatessaan ihan pihalla.

Lähtö 02

A)5,13
B)3,6,12,8,10,4,1,11
C)7,2,9

(5) MISTERSUOMI on puksutellut viime aikoina tasaisen hyväksyttävästi ja omaa tässä tehtävässä hyvät menestyssaumat. Viimekertainen Lahden neljäs sija tuli 3./4. ulkoa. Mistersuomen kohdalla on kuitenkin syytä todeta, ettei se ole niin ravivarma kuin tulosrivi antaa ymmärtää. (13) VIESKER-SIRU olisi ilman alla olevaa Turun starttia tämän lähdön ainoa A-hevonen. Ori taipui kuitenkin loppusuoralla keulasta sen verran pahoin, että Vieskerin pojan yllä on nyt kysymysmerkkejä. Lähtökohtana kuitenkin on, että kuukauden tauon jälkeinen startti teki hevoselle hyvää. (3) ILEN VIESTI on erittäin epävarma, mutta ravilla tasavauhtinen ruuna jyrännee tässä tehtävässä kärkitaistoon. (6) HOHDON IINES on asiallinen 6-vuotias, vaikkei ole voittanut vielä koskaan urallaan. Hohdon Iines on hieman ajettavaa mallia, joten uusi kuski saattaa piristää. (12) SOLAN INKA on pitkältä tauolta arvoitus. Normaalivireessä ollessaan tamman resurssit riittävät ravilla korkealle. (8) VIRITERI oli vielä kauden avauksessaan pehmeä, mutta voi nyt olla parempi. (10) MINTAKA pystyisi fyysisen vireensä puolesta menestymään, mutta tamma ei tee täyttä totta.

Lähtö 03

A)2
B)1,7,4,6,5,3
C)-

Vaikka lämminveristen avoin ryhmäajo ei ole kerännyt viivalle kuin seitsemän osallistujaa, ei lähdön ennakoiminen ole helppo juttu. (2) FEAST YOUR EYES oli kauden avauksessaan johtavan rinnalta sen verran positiivinen kakkonen, että saa ykkösvihjeen. Erkki Kujansuun suojatti voi hyvinkin päästä tässä keulaan. (1) TILDE SMÅBO ei ole perusluokaltaan lähdön parhaimmistoa, mutta etuna on viime aikojen säännöllinen starttirytmi sekä mainio lähtöpaikka. Kuntokin on ihan hyvällä tolalla. Tilde Småbo kiri viimeksi Seinäjoella mukavasti 5. ulkoa. Porissa tamma jäi hyvävoimaisena pussiin. (7) LEMON ICE, (4) LIKE DI POGGIO ja (6) TROTTEUR palaavat kaikki tauolta, joten kolmikon päivän vire ei ole helppo arvioitava. Like di Poggion kohdalla vaikeutta lisää valmentajan vaihtuminen viime startin jälkeen. Timo Korvenheimon tallin hevoset ovat kulkeneet viime aikoina mukavasti, minkä johdosta Lemon Ice kohoaa kolmosvihjeeksi. (5) REAL DE RABUT ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan. (3) JOHN PAUL’S LEGACY jätti itsestään Suomen debyytissä vaisun kuvan, vaikka johtavan rinnalla taivalsikin, ja lisäksi olosuhteet olivat raskaat. Ei menestyskään yllätä, mutta viime startin perusteella Credit Winnerin poika jää kuitenkin tässä tasaisessa lähdössä rankingin viimeiseksi – joku sinnekin on laitettava.

Lähtö 04

A)2,3,10
B)4,6,8,1
C)5,9,7

KARJALA -LÄHTÖ. (2) VALVI aloitti pitkän taukonsa jälkeen loistosuorituksella nousemalla selvään voittoon 1200 metrin kirillä 7. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat 24,3-vauhdilla. Kaiken järjen mukaan kovakapasiteettinen menijä on nyt startti kropassa vieläkin parempi. Mainiolta paikalta voitokas Taikurin poika tavoittelee tiukasti toista peräkkäistä Porin voittoa. Vastus ei ole kuitenkaan missään nimessä helppo. (10) I.P. PIPPURI aloitti sekin pitkän taukonsa jälkeen lupaavasti, vaikka lopputulos jäi heikoksi. Johtavan takana matkannut Vieskerin poika taisteli tiukasti voitosta laukatessaan loppukaarteessa johtavan rinnalta. Takarivin paikka on nopeaa avaajaa vastaan, mutta plussapuolena oriilla on nyt startti alla ja lisäksi ohjastaja vahvistuu tuntuvasti. (3) HUMUN HUMU on lähdön kolmas A-hevonen. Se hävisi viimeksi Lappeenrannassa johtopaikalta vain Veetulille sekä Baletin Salamalle, ja päässee taas mielipaikalleen keulaan. Kuntokäyrä vaikuttaisi osoittavan ylöspäin, ja Antti Teivainen tuo valmentajan jälkeen menoon oman mausteensa. (4) NAHKAPARTURI suoritti kauden avauksessaan ihan mukavasti ja lienee nyt startti kropassa vielä parempi. Nahkaparturi on ehdoton ykköshaastaja kovalle suosikkikolmikolle. (6) LEON SALAMA voitti viime Porin vierailullaan, mutta tehtävä on nyt kovempi. Voiton uusiminen edellyttää huippuonnistumista. (8) KROSSI ei ole niin huonossa iskussa kuin tulosrivi antaa ymmärtää, mutta toki voitto on huonolta paikalta tiukassa.

Lähtö 05

A)1
B)6,8,9,5,2,3,7
C)10,4

FINN-TACK -LÄHTÖ. (1) BLUEHILL’S THUNDER kiri viimeksi loppusuoraa mukavasti 4. sisältä reipasvauhtisessa lopetuksessa. Ruuna on volttilähdössä epävarmempi kuin auton takaa, mutta ykkösradalta kiihdytyksen pitäisi sujua kunnialla. Johtopaikan pitämiseenkin on täydet mahdollisuudet. Bluehill’s Thunder on mielialamenijä, mutta menopäällä ollessaan tämänkertainen tehtävä on Diesel Donin pojalle oikeinkin sopiva. (6) POPPY TROT suoritti viimeksi positiivisesti 2. radalta ilman selkää ja on Toto4-vihjesysteemien tukipilarin ykköshaastaja. (8) SHIRAZ EXCLUSIVE aloitti kautensa montélähdöllä, missä kiri loppua ihan mukavasti. Viime hetken vire kannattaa tarkistaa keskiviikon välistartista. Joka tapauksessa tässä tehtävässä ruunalla pitäisi olla täydet menestyssaumat. (9) CLASSIC FRIDO palaa huoltotauolta arvoituksena. Tuskinpa vire on läheskään tapissaan, mutta tässä tehtävässä menestyminen on juoksun onnistuessa ilman muuta mahdollista. Kaiken ollessa kohdallaan ruuna kirii hyvän selkäjuoksun jälkeen terävästi. (5) VÄSTERBO KEYMASTER on parantanut hieman viime aikoina. Ruuna ei kuitenkaan todennäköisesti pääse voltin viitosradalta kovinkaan liukkaasti liikkeelle. (2) METTERNICH oli viimeksi joukon hänniltä kovassa lopetuksessa ymmärrettävästi aseeton. Edellisessä Porin kisassa Lindy Lanen poika hävisi vain Tapio Mäki-Tulokkaan tallin kovalle kaksikolle Global Kid ja Kingcobra.

Lähtö 06


A)10,6
B)1,9,3,2,8,11,5
C)7,4,12

BIOFARM –LÄHTÖ. (10) HOT SHOT JR:llä on allaan kaksi voittoa. Teivon voitto tuli ennätysajalla, ja viimeksi Turussa kaikki oli oikeinkin helppoa. Kunto on siis kohdallaan. Harri Koivusen suojatti on takarivin paikaltakin ykkösrankkaus. (6) WINNER TYPE on lähdön toinen A-hevonen. Alla on taukoa, mutta ruunalla on hyvät mahdollisuudet päästä mielipaikalleen keulaan. Todennäköinen hokkibalanssi on kuitenkin jonkinlainen riskitekijä. (1) GALLIT RAJ voi saada ykkösradalta unelmajuoksun. Lyhyt matkakin on ruunan mieleen. Gallit Raj voi olla loistoasemista lähdön yllättäjä. (9) BLACK LENDER on tullut jatkuvasti juosten maaliin asti, vaikka sijoitukset ovatkin jääneet arkisiksi. Tauolta pari starttia kroppaansa saaneet (3) LONELY ATLAS ja (2) BENJAMIN FAME, hitaana avaajana todennäköisesti alussa aivan hännille jäävä (8) WONDERING ALICE, tänä vuonna selvästi viime kautta parempia suorituksia tehnyt (11) MOUNTAIN MAGIC ja mielimatkallaan kilpaileva (5) LIVYA on näistä lähtökohdista tasainen joukkio. Kaikilla on realistinen voittosauma, mikäli suosikkikaksikko ei onnistu.

Lähtö 07

A)1,2,6
B)8,3,9,11,7
C)5,12,10,4

FAST CUP -KARSINTA. Mukana on useita hyväkuntoisia hevosia tavoittelemassa Fast Cupin finaalipaikkaa, minne selviytyy lähdön kolme parasta. (1) MOONLIGHT STORM spurttasi viimeksi Teivossa ahnaasti 2. sisältä taistelemaan Kyvyt Esiin –divisioonafinaalin voitosta yhdessä Las Vegasin kanssa. Kyseessä on nopea avaaja, jolla Ari Moilanen pääsee valitsemaan ykkösradalta ajaako keulasta vai päästääkö jonkun hyvän hevosen eteensä. (2) ARIEL HOPE eteni Seinäjoella johtopaikalle 400 juostuna ja voitti vaivatta. Ariel Hope ei ole mikään starttiraketti, mutta lähtöpaikka on paras mahdollinen. Kyseessä on vahva lopuntulija, joka pystyy ottelemaan kärkisijoista monenlaisella juoksunkululla. (6) DON’T MESS WITH ME kesti viimeksi Ariel Hopen voittamassa lähdössä kunnialla 2. radalta ilman selkää. Don’t Mess With Me avaa auton takaa reippaasti ja voi saada kuutosradaltakin hyvän juoksun. (8) DREAM AND HOPE on kohonnut Sanna Kiisken valmennuksessa kovaan iskuun. Voitto ei missään tapauksessa yllätä, mutta huono lähtöpaikka pudottaa nousuvireisen ruunan B-ryhmään. (3) PINEHILL’S STAR on kunnossa, mutta vastus on tiukempi kuin taulun voittostarteissa. Reipasvauhtinen juoksu olisi eduksi. (9) JAQUINTA GOZA voi saada Moonlight Stormin vanavedessä tarkan juoksun sisäradalla kärjen tuntumassa, jollaisella on parhaimmillaan. Totosija ei yllättäisi lainkaan.

Lähtö 08

A)10,3,5,11,12
B)6,4,9
C)2,7,1,8

(10) PESCO VELVET omaa tähän lähtöön valtavan kapasiteetin, mutta ravi on ollut viime starteissa täysin hukassa. Nyt ruuna palaa jälleen kerran tauolta. Alleajo on ehdottomasti syytä seurata ennen pelipäätöksen tekemistä. Mikäli ravi on edes kohtuullista, on Pesco Velvetillä hyvät saumat menestyä. (3) MARSHALL MAURICE sijoittui viime Porin vierailullaan johtavan rinnalta mukavasti kolmanneksi, vaikka laukkasikin avauspuolikkaalla. (5) DREAMY CHIP kiri kaksi kuukautta sitten Porin Nuorten Sarjassa kakkoseksi. Viimeiset 800 metriä sujuivat 3. ulkoa ulkoratoja pitkin 17,9-vauhdilla. (11) PETE MISTER järjesti Teivossa voitollaan melkoisen yllätyksen. Vastaavanlaisella suorituksella menestystä voi irrota nytkin. Myös (12) BETTER IN EVER mahtuu piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta mukaan A-ryhmään. Se kulki viimekertaisessa Porin kolmossijassaan viimeiset 800 metriä 14,4-kyytiä. (6) ALL BEHIND MATCH omaa kapasiteettia nähtyä parempaan. Ruuna pysyi viimeksi Forssassa koko ajan taustalla, mutta kulki kuitenkin loppumetrit ihan mukavasti.

Lähtö 09

A)13,11
B)3,2,10,4,5,1,7,6,12,9
C)14,8

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. Toinen troikkalähtö on kokonaisuudessaan tasainen ja isokin yllätys on mahdollinen. A-ryhmään rankataan kaksi hevosta, joista toinen lähtee liikkeelle takamatkalta ja toinen takarivistä, joten matkan aikana voi ilmaantua yllättäviäkin mutkia. (13) NOT SO EASY BLUEn totoputki katkesi viimeksi Porissa, mutta alkulaukan jälkeinen suoritus oli normaalin hyvä. Viimeiset 800 metriä sujuivat 14,0-vauhdilla, vaikkei kirivaihe mennyt edes sujuvasti. Tällaisessa tehtävässä Not So Easy Bluen pitäisi pystyä kiertämään kärkitaistoon takamatkasta huolimatta. (11) DEBBIE’S DELIGHT voitti Turussa johtopaikalta Tammasarjan kovalla ajalla, vaikka kompuroi viimeisellä takasuoralla. Edellisessä Porin kisassa tamma ei löytänyt kirivaiheessa vapaata väylää. Nykyvireessä tamman voisi olettaa pystyvän kiertämään ulkokauttakin. (3) DREAM STEP WILI on tähän tehtävään riittävä hevonen, mikäli iskukyky on suoraan tauolta kohdallaan. (2) GOLDIE LAUKKO kiri viimeksi Porissa loppusuoraa ihan mukavasti. Tamma vaikuttaa nousuvireiseltä. (10) HERMAN HEEL kilpailee tasaisen varmassa vireessä ja omaa taas täydet totosaumat. (4) VANITY COGER oli kauden avauksessaan johtavan rinnalta positiivinen kakkonen, vaikka vielä alleajossa ravi ei vakuuttanut. (5) GOUANN LAUKKO väläyttelee välillä, muttei ole täysin suoritusvarma. Alla oleva tauko sekä voltin viitosrata eivät ainakaan nosta rankingsijoitusta.

Lähtö 10

A) 6,4,3
B) 7,9,10,12,5,13,8,1,11
C) -

Perjantai-ilta päättyy kiharaiseen pelilähtöön, missä oikeastaan jokaisella osallistujalla on realistinen totosauma. (6) VELOCE punnersi viimeksi Porissa varmaan voittoon. Edellisessä Porin kilpailussa loppukaarteen laukka johtopaikalta vei varman kaksarisijoituksen. Ravilla Veloce pärjää, mutta kyseessä on epävarma sekä epäonnistumisaltis tapaus. (4) FALK DE VANDEL on mielenkiintoinen Suomen debytantti. Alleajo on syytä seurata tarkasti. (3) NEW GROVE STORM on tällaiseen lähtöön kova hevonen, mikäli ravi pysyy loppuun asti kasassa. Viimeksi Vermossa New Grove Storm olisi sijoittunut johtavan rinnalta mukavasti joko kolmanneksi tai neljänneksi, ellei olisi laukannut päätössatasella ravin hajottua. (7) LOVE ALLEY’S DONin viime sijoituksen saa unohtaa, sillä ruuna juuttui kiertämään kolmatta rataa. Edellisstartin kolmossija tuli rehdillä suorituksella 2. radalta ilman selkää. (9) DENISE WEB parantaa pikkuhiljaa. (10) ROBBY BUBBLE jäänee voltin viitosradalta alussa viimeiseksi, mutta ruunalla on tapana parannella asemiaan kirivaiheessa. Viimeksi Forssassa Robby Bubble kulki alkulaukkansa jälkeen viimeiset kaksi kierrosta 18,5-vauhdilla. (5) SAVAGE’S SON ei lukeudu koelähdön perusteella aivan kuumimpiin suosikkeihin. Toisaalta, ei totosija kuitenkaan mikään yllätys olisi.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 2,3,10 (4,6)
II 1 Bluehill’s Thunder (6,8)
III 6,10 (1,9)
IV 1,2,6 (8,3)
18 riviä*0,20 euroa = 3,60 euroa

Suuri systeemi
I 2,3,4,6,10 (8,1)
II 1 Bluehill’s Thunder (6,8)
III 1,2,3,5,6,8,9,10,11 (7,4)
IV 1,2,3,6,8,9 (11,7)
270 riviä*0,20 euroa = 54 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 6,10
II 1,2,6
6 yhdistelmää

Suuri systeemi

I 1,2,3,5,6,8,9,10,11
II 1,2,6
27 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 1,2,6
II 1,2,6
III 1,2,3,6,8,9
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,6
II 1,2,3,6,8,9
III 1,2,3,6,7,8,9,11
90 yhdistelmää*0,50 euroa = 45 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 11,13
II 11,13
III 2,3,4,10
8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

Suuri systeemi
I 11,13
II 2,3,4,10,11,13
III 1,2,3,4,5,6,7,10,11,13
80 yhdistelmää*0,50 euroa = 40 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska