Poniraviliiga starttaa kymmenen joukkueen voimin

Suomen Poniraviyhdistys käynnistää Poniraviliigan, jossa sekä tuetaan nuorten harrastamista että tarjotaan mahdollisuus päästä ponin omistajaksi sadan euron alkupanoksella.


Valmentajahaku käynnistettiin helmikuun alussa ja nyt on tiedossa kymmenen valmentajaa eri puolilta Suomea, jotka lähtevät kokoamaan kolmenkymmenen osuuden joukkuetta ympärilleen.

Poniraviliigassa kilpailevat nämä kymmenen joukkuetta keskenään ja aina vuoden lopussa palkitaan voittajajoukkue pistelaskusysteemin perusteella. Päämäärää tärkeämpi on kuitenkin yhteinen matka sinne. Ponin kimppaomistajille tarjotaan säännöllisesti tietoa ponin elämästä ja valmennuksesta sekä päästään yhdessä seuraamaan sen kilpailemista. Joissain joukkueissa on jopa toivottavaa osallistua ponin valmentamiseen. Luvassa on hienoja elämyksiä, johon voi osallistua koko perhe vauvasta vaariin!

Erja Mattila Suomen Poniraviyhdistyksen hallituksesta odottaa Poniraviliigaa innolla.

”Poniraviliiga tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi lapsiperheille yhteiseen harrastamiseen pienellä rahalla. Sadan euron osuusmaksun jälkeen kuukausikustannus on maksimissaan 15 euroa. Samalla tarjotaan nuorille mahdollisuus ponin valmentamiseen ja kilpailuttamiseen. Mukaan otettiin myös kaksi aikuisharrastajaa, joiden joukkueissa on mahdollisuus päästä osallistumaan ponin hoitoon ihan käytännön tasolla. Poniraviliigan osakkuus sopii mielestäni ihan kenelle tahansa hevosista ja raviurheilusta kiinnostuneelle”

Mattilan perheessä on harrastettu poniravitoimintaa vuodesta 2000.

”Kyllä ponilähtöjen katsominen jännittää aivan samalla tavalla kuin isojen hevosten lähdöt, kun omasta ponista tai hevosesta on kyse. Mallinahan Poniraviliigalle käytettiin isojen hevosten Raviliigaa, mutta koska tässä on kyse nuoren harrastustoiminnasta, on säännöt jouduttu miettimään uudelleen. Poniraviliiga ei ole määräaikainen vaan omistussuhde jatkuu niin kauan kunnes haluaa myydä osuutensa pois tai koko kimppa lopetetaan. ”

Poniraviliigavalmentajat saivat itse valita, lähtevätkö he ostamaan kimpalle pienempää shetlanninponia vai vähän isompaa gotlanninruss-ponia. Kimppa pääsee valitsemaan ponin, kun kaikki 30 osuutta on myyty. Varsinainen liigakausi käynnistyy 1.6.2015, jolloin aletaan pistelaskenta tämän vuoden kilpailun osalta.

Poniraviliigan ensimmäiset kymmenen vastuuvalmentajaa on valittu:
Sini Haapasalo, Veteli, shetlanninponi
Nea Halinen, Joutseno, gotlanninruss
Mats Havulehto, Sipoo, gotlanninruss
Hepsisteam / Maret Ehrlund, Rusko, shetlanninponi
Nina Hänninen, Kouvola, gotlanninruss
Jonna Kangas, Harjavalta, gotlanninruss
Anniina Korkiatupa, Seinäjoki, gotlanninruss
Jenni Rautiainen, Kangasniemi, gotlanninruss
Hanna Salkolahti, Kangasala, shetlanninponi
Ronja Salo, Salo, gotlanninruss

Poniraviliigan yleinen tiedotus tapahtuu Facebookissa facebook.com/poniraviliiga, osuuksien myynti alkaa 10.3.

Osuutta Poniraviliigasta voi kysellä Poniraviyhdistykseltä, poniraviyhdistys@gmail.com

Lisätietoja Poniraviliigasta:
Suomen Poniraviyhdistys, Erja Mattila puh. 045 111 7754

Lähde: Hippos.fi

Satakunnan Poniraviliigan Facebook-sivut >>