Porin ravien pelivihjeet 14.11.2014 raveihin

Raviammattilaisen Jouni Toroskan vihjeet perjantaisiin Porin raveihin.

Lähtö 01

A)9,10,4,5,12,3
B)7,14,6,15,11,13
C)2,1

(9) LARVAN HURMOS on lahjakas 4-vuotias, mutta ravin kanssa on jatkuvasti ongelmia. Siitä huolimatta Joihurin poika selvitti itsensä hienosti Kriteriumin finaaliin. Viimeksi Lahdessa Larvan Hurmos oli tekemässä Nuorten Sarjassa kovaa juoksua johtavan rinnalta, kunnes alkoi laukkailla 600 metriä ennen maalia. Laukkariski on iso, mutta ravilla oriin moottori riittää pitkälle. (10) VIHELLYS kilpailee harvakseltaan, mutta tekee silti jatkuvasti täysipainoisia suorituksia. Kesäkuussa Kokemäelläkin Vihellys oli johtopaikalta hyvä kakkonen vain sarjoissaan tänä vuonna nousun tehneelle Mikolan Aatulle häviten. (4) AUROTAR ei riittänyt viimeksi Satakunta-ajon finaalissa, mutta nyt rima ei ole yhtä korkealla. (5) TUPLA-LILLI sijoittui maanantaina Turussa johtopaikalta kakkoseksi, joskin ravi oli maalin kohdalla varsin kyseenalaista. Tammalla on aiemminkin ollut ravivaikeuksia, kyydit kyllä riittävät. (12) NETTINEITI kiri Seinäjoella sen verran mukavasti kakkoseksi, että voi ravilla nousta kärkitaistoon 60 metrin takamatkaltakin. (3) EMMAN LENTO on kovin epävarma, mutta ruuna kilpailee asiavireessä.

Lähtö 02

A)9
B)5,1,3,2,4,7,8
C)-

(9) BENJAMIN FAME ei ole ollut taukonsa jälkeen parhaimmillaan, vaikka runsas kuukausi sitten Forssassa 3. sisältä kakkoseksi sijoittuikin. Viimeksi Turussa Defi d'Aunoun poika ei pystynyt suorittamaan joukon hänniltä yhtään ohitusta. Nyt edessä on kuitenkin niin köykäinen paalu, että hieman huonon kaarrejuoksijan selvittäessä kaarteet kunnialla on voiton pakko olla lähellä. (5) SUMMER PRINCE oli syyskuussa Porissa hyvä voittaessaan johtopaikalta kuraradalla ylivoimaisesti. Sen jälkeen on kuitenkin tullut laukkoja. Voltin viitosrata ei ole paras mahdollinen lähtöpaikka, mutta ravilla Summer Prince riittää tässä pitkälle. (1) COKTAIL VENUS suorittaa jatkuvasti tasaisesti vailla loistoa. Tässä heikkotasoisessa lähdössä tamma voi riittää rutiinisuorituksellakin loistopaikalta aivan kärkeen. (3) TILIA'S BOUDICCA epäonnistui aloituksessaan uudesta tallista käsin laukattuaan heti ensimmäisessä kaarteessa pitkäksi. Todellisesta iskukyvystä ei näin saanut kuvaa. Hannu Hietanen ajoi kuitenkin taustalla maalin asti, joten ainakin tamma sai tauolta startin alle. Edellä mainittu nelikko erottuu hieman muista, mutta tässä lähdössä yksikään ei ole missään tapauksessa täysi statisti.

Lähtö 03

A)7,11,15,8
B)10,5,1,3,9,12,13
C)4,2,6,14

(7) TIMBAL LAKE pilasi viimeksi kärrylähdössä pelinsä kirivaiheessa laukkaan, eikä olisi pärjännyt ravillakaan. Näihin montélähtöihin kyseessä on kuitenkin kovan luokan menopeli. Uran kaikki voitot ovat tulleet raviratsastuksesta. Runsas kuukausi sitten Jyväskylässä Timbal Lake voitti oikein varmasti, vaikka kiersi alussa pitkään kolmatta rataa. (11) CATCH MY DREAM rynnisti Vermossa lopussa väkevästi ykköseksi ohi 2. sisältä 500 metriä ennen maalia keulaan iskeneestä hallitsevasta Suomen mestarista (15) AN-ANNA BELLAsta. Viime juoksun perusteella Catch My Dream kohoaa rankingissa An-Anna Bellan edelle. Joka tapauksessa kummallakin on täydet voittosaumat. A-ryhmään kohoaa myös Suomessa debytoiva (8) EMERALD EXPRESS, joka saattaa olla mielenkiintoinen lisä Suomen montélähtöihin. (10) TAP ON MY SHOULDER on voittanut tänä vuonna peräti viisi montélähtöä, mutta kaikki voitot ovat tulleet paikallisraveista. Tässä tehtävässä voitto on tiukassa, mutta totosija ei yllättäisi. (5) CENTO FULMINI omaa voltin viitosradan selvittäessään saumat kärjen tuntumaan. (1) RED HOPE on vielä kääntämätön kortti raviratsastuksessa.

Lähtö 04

A)6,1,8,3
B)5,9,4
C)2,7

KOKEMÄEN JUHANNUSRAVIT -LÄHTÖ. Lähdön yhdeksästä hevosesta peräti neljä tulee Jouni Miettisen tallista. Tallin hevosilla onkin tässä lähdössä hyvät menestymismahdollisuudet. Miettisen tallin (6) LOISTO-PIIRTO kohoaa niukaksi ykkösrankiksi. Tamma ei ole yltänyt viime aikoina kovissa lähdöissä aivan kärkeen, mutta nyt rima on paljon matalammalla. Ravivarmuus on tamman valttikortti. Lähinnä (1) PUHARIN ARMAS pyrkii estämään voiton menemisen Miettisen talliin. Puharin Armas ei ole läheskään parhaimmillaan, mutta tätä tehtävää se voi hallita alusta loppuun. (8) SOHVIN VALLE on kovin epävarma, mutta ruuna on esittänyt kahdessa viime startissaan laukkojen lomassa vahvaa nousuvirettä. Ravilla Juppe Hoon poika voi hyvinkin palata kultakantaan. (3) NOVAN VUOKKO on sekin epävarma, mutta pystyy ravilla menestymään. B-ryhmän aloittaa tasaisesti puksutteleva (5) SUVELAN TÄHTI, joka sekin majaili vielä alkukaudesta Miettisen tallissa.

Lähtö 05

A)10,4,5
B)11,9,3,1,7
C)2,8,6

KARJALA –LÄHTÖ. (10) HICKOPRODIGIOUS lipui maanantaina Turussa oikein varmaan voittoon huolimatta juoksupaikasta 2. radalla ilman selkää. Vastus on taas sopiva, joten ruuna tavoittelee tiukasti toista peräkkäistä voittoa. (4) MAN IN BLACK on paljon tulosriviään lahjakkaampi 3-vuotias. Ylivieskan tauolta paluu jätti ilmaan kysymysmerkkejä, sillä Classic Photon poika olisi ilman loppukaarteen laukkaakin sijoittunut 3. ulkoa vain korkeintaan jäännösrahoille. Ori sai kuitenkin startin alle, ja luokka riittää ehdottomasti tässä lähdössä. (5) RED DIAMOND VIA pysyi viimeksi takarivistä hännillä, mutta nyt juoksusta tulee aivan toisenlainen. Ravilla Seppo Markkulan ajokki on ykkösehdokas johtopaikalle. (11) NOT SO EASY BLUE aloitti Pertti Ketolan tallista kolmella totosijalla, mutta sen jälkeen on tullut laukkoja. Kuukauden starttiväli on voinut tehdä hyvää. (9) GRAINFIELD OLIVIA jäi Teivossa sisäratajuoksun jälkeen miljoonan näköisenä pussiin, mutta maanantaina Turussa tamma oli ulkokautta yrittäessään niin vaisu, että jää takarivistä hitaiden avaajien takaa selkeästi vain haastajaksi. (3) VICTORIA DEL ORO avaa lujaa ja voi roikkua mukavaan sijoitukseen. Mikään voittajatyyppi tamma ei kuitenkaan ole, kuten uran statistiikkakin osoittaa.

Lähtö 06

A)7
B)9,10,2,4,6,3
C)8,1

BIOFARM –LÄHTÖ. (7) DELISA DI QUATTRO aloitti Suomen uransa ihan mukavalla kakkossijalla 2. sisältä. Tämä pikamatka lienee vauhdikkaan tamman bravuuri. Tässä tehtävässä Harri Koivunen valinnee keulataktiikan. Delisa di Quattro on erittäin todennäköinen voittaja. Talliparikin on mahdollinen, vaikka (9) EXDELL ei tunnu onnistuvan millään. Viime starteissa on tullut laukkojakin, ja maanantaina Turussa Donerailin tytär laukkasi ratkaisevan pahoin jo ennen lähtölinjaa. Tamman kunto riittää kyllä menestykseen tässä lähdössä. (10) TIFFANY HOSS on hyvä hevonen, mutta pitkän tauon jälkeen paras vire on ymmärrettävästi vielä hakusessa. Tamma on molemmissa tauon jälkeisissä starteissaan seuraillut sisäratajuoksulla kelvollisesti. Mikäli Tiffany Hoss on ottanut startit oikealla tavalla, voi se tässä lähdössä yltää jo totoon. (2) RAINBOW BYE BYE pullasi viimeksi itsensä johtavan rinnalta väsyksiin. Nyt tamma saanee nappireissun Delisa di Quattron takana 2. sisällä. Kun kuskikin vahvistuu, on kaksarisija täysin mahdollinen. (4) CASINO ZON ei ole niin nolo tapaus kuin taulu antaa ymmärtää, mutta kaksarisijoitus voi silti olla nytkin tiukassa.

Lähtö 07

A)5
B)2,8,1,15,7,9,10,3,12,14,6,11
C)4,13

VALTRA –LÄHTÖ. (5) PREDATOR ICON on syttynyt Harri Koivusen käsissä kovaan menoon. Parhaat juoksunsa keulasta tekevä ruuna osoitti viimeksi pystyvänsä voittamaan takaakin. Mikäli voltin viitosrata sujuu ongelmitta, on kolmas peräkkäinen voitto lähellä. (2) CALLELA DEPOSIT ei ollut viimeksi Vermossa yhtään Teivon voittojuoksua huonompi. Kirivaihe ei vain mennyt lainkaan sujuvasti. (8) CLASSIC FRIDO voi saada nappireissun 2. tai 3. sisällä. Sellaisella ruuna pystyy kirivaiheen mennessä sujuvasti menestymään. (1) RANCH JUANITA ei ole löytänyt tällä kaudella parasta tasoaan. Maanantaisessa Turun tauolta paluussakin tamma oli hännillä vain tasainen, ravikaan ei sujunut varsinkaan kaarteissa parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt asetelmat ovat kuitenkin niin mainiot, että tammaan on syytä suhtautua vakavasti. Ranch Juanita juossee joko keulassa tai Predator Iconin takana 2. sisällä. (15) TJACKE GOLD on tähän lähtöön kovaluokkainen tauolta palaaja, mutta tuskinpa ruuna heti on letkeimmillään. Ei menestys toki silti yllätä. (7) NERO DI GIRIFALCO kilpailee luotettavassa vireessä ja voi juoksun onnistuessa yltää totoon.

Lähtö 08

A)6,3,2,8,4,7
B)5,12
C)10,11,1,9

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. Tasainen lähtö, missä monella osallistujalla on realistinen voiton mahdollisuus. (6) KARISMAN PATE kohoaa niukaksi ykkösvihjeeksi alla olevista epäonnistumisista huolimatta. Viimeksi Teivossa ruuna laukkasi heti alussa pitkäksi. Syyskuisessa Seinäjoen kakkossijassa Pauskerin poika näytti oikeaa osaamistaan kirimällä päätöspuolikkaan peräti 25,4-vauhdilla. (3) NORMIPÄIVÄ pysyi viimeksi piippuhyllyn paikalta taustalla. Nyt edellisessä Vermon startissa keulasta kakkoseksi sijoittunut tamma päässee jälleen keulaan. (2) NIEMEN CECILIA punnersi Vermossa lopussa ohi Normipäivästä. Kyseisen kilpailun perusteella kaksikko kilpailee tällä hetkellä kutakuinkin tasavertaisessa vireessä. Niemen Cecilia on kuitenkin epävarmempi. (8) KIHIN KINGI ei ole kovinkaan nopea, mutta se jaksaa puurtaa. Viimekertainen Seinäjoen kolmossija tuli johtavan rinnalta. (4) SÄIKÄN SYKE palaa jälleen kerran tauolta. Ainakin kesäkuussa Säikän Syke teki suoraan tauolta positiivisen suorituksen. (7) HOHDON IINES paikkasi viimeksi Seinäjoella lähtösuoran laukkansa täysin hyväksyttävästi ja vaikutti nousuvireiseltä.

Lähtö 09

A)2
B)8,4,11,1,6,12,10,3,7
C)9,5

RAVIKAUPPA.FI -LÄHTÖ. (2) BEL ARI kohtaa sopivan vastuksen ja pääsee lisäksi matkaan unelmapaikalta. Niinpä Tapani Salojensaaren ajokki on troikkalähdön selvä suosikki. Viimeisin kilpailu Teivossa ei ollut aivan parasta Bel Aria, mutta vastuskin oli monta pykälää tämänkertaista tiukempi. Vaasan voitto tuli johtavan rinnalta. Myös Porin Nuorten Sarjassa 7. päivä syyskuuta Bel Ari sitkisteli mukavasti 2. radalta ilman selkää. Vaikka Amour Amin pojan oli lopulta tyytyminen kuudenteen sijaan, ei kakkossijakaan jäänyt kuin kymmenyksen päähän. (8) ADIEU KEMP jäi samaisessa Porin Nuorten Sarjassa yhdeksänneksi, mutta kirivaihe ei mennyt sujuvasti. Mikäli vire on kahden kuukauden aikana säilynyt edes samana, pystyy Adieu Kemp lähtöasetelmista huolimatta ottelemaan kärkisijoista. (4) LORD OF SPRING kehittyy pikkuhiljaa. Classico Merettin poika on osoittanut pystyvänsä tekemään omaa juoksuakin. (11) THUNDERBERG kiertyi Porin tauolta paluussaan puolimatkassa johtavan rinnalle ja ylsi kakkoseksi. Vastus on nyt kovempi, mutta vastaavasti Thunderbergilläkin on nyt startti alla. (1) BRAD RICO voi saada ykkösradalta todellisen nappireissun, minkä jälkeen troikkasija ei olisi yllätys. (6) SIMSON NARVA voi otella juoksun onnistuessa totosijoista.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 1,3,6,8 (5,9)
II 4,5,10 (11,9)
III 7 Delisa di Quattro (9,10)
IV 5 Predator Icon (2,8)
12 riviä*0,20 euroa = 2,40 euroa

Suuri systeemi
I 1,3,4,5,6,8,9 (2,7)
II 4,5,9,10,11 (3,1)
III 7 Delisa di Quattro (9,10)
IV 1,2,5,7,8,15 (9,10)
210 riviä*0,20 euroa = 42 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 7 Delisa di Quattro
II 5 Predator Icon
1 yhdistelmä

Suuri systeemi
I 7 Delisa di Quattro
II 1,2,5,7,8,15
6 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 2 Bel Ari
II 4,8
III 1,4,6,8,11,12
10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

Suuri systeemi
I 2 Bel Ari
II 1,4,6,8,11,12
III 1,3,4,6,7,8,10,11,12
48 yhdistelmää*0,50 euroa = 24 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska