Porin ravien pelivihjeet torstain 18.12. raveihin

Jouni Toroskan laatimat vihjeet Porin torstain Toto4-raveihin

Lähtö 01

A)4,7,9,8,5
B)15,13,1,6,2,14,12
C)16,3,10,11

Torstai-ilta käynnistyy tasaisella lämminverilähdöllä. (4) MANALO SAVAGE ei aivan yltänyt uransa avauksessaan totoon 2. ulkoa, mutta nyt luvassa lienee jo hieman parempaa. (7) ROBBY BUBBLE aloitti uransa kahdella kelvollisella suorituksella 2. radalta ilman selkää. Niiden perusteella ruuna vaikutti kovinkin tasavauhtiselta, mutta viime startin perusteella vauhtiakin tulee koko ajan lisää. Robby Bubble oli Teivossa loppukaarteessa vielä kolmantenatoista, mutta viimeiset 400 metriä sujuivat loppua kohden kiihtyvällä tempolla 15,8-vauhtia, mikä nosti ruunan vielä kuudenneksi. (9) THOMAS VON BENTZ on napannut taukonsa jälkeen kaksi totosijaa. Ensiksi Berto Primon poika sijoittui Lappeenrannassa johtavan rinnalta kolmanneksi ja viimeksi Seinäjoella johtopaikalta toiseksi. Kuntokäyrä ei osoita ainakaan alaspäin. (8) BETTER IN EVER on parantanut Sanna Kiisken valmennuksessa selvästi menoaan. Fyysinen vire riittää ilman muuta aivan terävimpään kärkeen, mutta laukkariski varsinkin kaarteissa on kuitenkin edelleen valtava. (5) STÅHLBERG tuli viimeksi voittajan puserossa maaliin, mutta varaa ei kuitenkaan vaikuttanut jäävän. Joka tapauksessa ruuna parantaa hiljalleen. Kyseessä on nopea avaaja, joka voi saada voltin viitosradaltakin hyvän lähdön. B-ryhmän aloittaa melkoisen kuskinvahvistuksen kokeva (15) SUNDSVIK CHIANTI, jonka etuna on valtava rutiini tähän lähtöön. (13) COUSIN CANUCK voi onnistuessaan olla lähdön yllättäjä.

Lähtö 02

A)10,6
B)7,3,9,5,2,4
C)8,1

SATAKUNNAN ALUEEN HEVOSJALOSTUSLIITTO –LÄHTÖ. MONTÉ. (10) TEJAS saapuu Porin montélähtöön allaan komea 75-voitto johtavan selästä. Kun ruuna on kaiken lisäksi vielä parempi montéssa, olisi muu kuin voitto pettymys. (6) TUULIAN TOIVE on yhtä selvä kakkosrankkaus. Viime aikoina harvakseltaan kilpaillut ori tuskin on terävimmillään, mutta jo marraskuisen Kouvolan montélähdön suoritus riittää kyllä ravilla tämän lähdön kakkossijaan. B-ryhmä on tasainen. (7) TÄHTI-VIIVA kulki alkukaudesta montélähdöissä hyvin, mutta viime kuukausina meno on ollut paljon tasapaksumpaa. Tässä tehtävässä totosaumat ovat silti korkeaa tasoa. (3) HIMPUN HUMU oli kuukauden takaisessa Teivon kärrylähdössä oikeinkin huono, mutta tätä edeltäneiden kilpailujen tasolla suorittaessaan ruuna ottelee tässä totosijoista. (9) ROUVA FORTUNA eteni viimeksi Teivon 75-lähdössä 5. ulkoa mukavasti totoon. Porin montélähdössä 26. päivä syyskuuta Rouva Fortuna sijoittui neljänneksi. Edellä maaliin saapuivat kuitenkin silloin 20 metriä edeltä matkaan lähtenyt Himpun Humu sekä samalta paalulta matkaan lähtenyt Tähti-Viiva, jotka nyt ovat vielä 20 metriä paremmin sarjassa sisällä. (5) JÄRVSÖELD on ravivarma tapaus, mutta kilpailuhuumorin kanssa on suuria ongelmia.

Lähtö 03

A)9,8,1,13,10,16
B)6,3,2,4,14,7,15,12
C)11,5

NUORTEN SARJA 2014. Vähärahaisten lämminveristen Nuorten Sarja on vaikeasti veikattava lähtö. A-ryhmään kohoaa kuusi hevosta, mutta isoihinkin yllätyksiin on syytä varautua. (9) LE PICANTE olkoon niukka ykkösrankkaus. Se laukkasi viimeksi Lahdessa jo ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen, mutta oli uran avauksessaan johtopaikalta kelpo kolmas. (8) EAGLE’S FIRE on aloittanut uransa kahdella totosijalla, ja startit vievät koko ajan eteenpäin. Viimekertainen Oulun kakkossija tulee keulasta. Pitkältä tauolta palaava (1) PAST OR FLASH pääsee liikkeelle loistopaikalta. Huhtikuun juoksujen perusteella resurssit riittävät tähän tehtävään. (13) LORD OF SPRING lipui kuukausi sitten Porissa varmaan voittoon, vaikka joutui taivaltamaan päätöskierroksen 2. rataa ilman selkää. Vastus on nyt kovempi, mutta silti voitto on täysin mahdollinen. (10) ZACUS TURBO oli viimeksi mukana kovatasoisessa lähdössä. (16) PHANTOM HIGH on aloittanut uransa mukavasti kahdella kakkossijalla. Menestyminen on pitkälti kiinni lähtökiihdytyksen onnistumisesta. (6) SABFIINA aloittaa erittäin tasaisen B-ryhmän, missä hevosten laittaminen rankingjärjestykseen oli lähinnä arpapeliä.

Lähtö 04

A)10
B)3,5,2,7,11,1,8
C)12,4,9

KARJALA -LÄHTÖ. (10) EDGAR BOKO aloitti uransa kolmella vakuuttavalla voitolla, mutta Kouvolan Kymenlaakso-ajon karsintalähtö meni pahasti pieleen ruunan käytyä ylikierroksilla jo ennen lähtöä. Mikäli Edgar Boko vain pysyy koko ravien ajan rauhallisena, on sillä tässä tehtävässä oiva tilaisuus palata takaisin kultakantaan. Takarivin paikka uran ensimmäiseen autolähtöön on laskettava pelkästään eduksi. (3) MAKE’S STEPS kilpailee asiallisessa vireessä, muttei ole kyvyiltään läheskään Edgar Bokon veroinen. (5) TWENTY A DANCE kulki aivan alkukaudesta mainiosti, mutta sen jälkeen tammalla on ollut ongelmia. Twenty a Dance tuskin on parhaimmillaan suoraan seitsemän kuukauden tauolta, mutta tammalla on tässä tehtävässä mahdollisuutensa puolitehoisenakin. Kyseessä on nopea avaaja. (2) QUALIFIED ohitteli Seinäjoella kirivaiheessa taustalla väsyneitä. Nyt ruunalla on startti alla, ja lähtöasetelmatkin ovat paljon suotuisammat. (7) ANDREAS VON BENTZ tekee tasaista työtä vailla suurempaa loistoa. Taulussa näkyvä Lappeenrannan voitto tuli johtopaikalta. Edgar Boko on onnistuessaan liian kova vastustaja, mutta muita vastaan Andreas von Bentz pystyy juoksun onnistuessa ottelemaan tasavertaisesti.

Lähtö 05

A)11,7,4
B)8,5,12,3,6,1
C)10,9

LUVIAN KUNTA -LÄHTÖ. (11) COUSIN BOWL oli viimeksi Teivossa johtopaikalta kelpo kakkonen. Lyhyt matka on oriin mieleen, mutta lähtöasetelmat ovat tällä kertaa haastavat. Joka tapauksessa vastus on Cousin Bowlille sen verran sopiva, että Juhani Kärjen suojatti on lähdön ykkösrankkaus. (7) DATS B.G. on saanut taulunsa synkkään kuntoon. Mikäli iskukyky on kuitenkin suoraan tauolta kohdallaan, on Super Arnien poika kova luu tähän lähtöön. Kaiken ollessa kohdallaan Dats B.G. ei ole nimittäin pikamatkalla edes kovin tarkka juoksusta. Dats B.G. teki kesäkuussa Porissa pikamatkalla johtavan rinnalta muuten kovan juoksun, mutta laukkasi loppusuoralla tototaistosta. Vastuskin oli silloin tämänkertaista kovempi. (4) VENGEANCE väsyi tauolta paluussaan johtopaikalta viimeiseksi. Ruunaa ei kannata kuitenkaan tuomita, sillä avaus meni ylikovaksi. Nyt kun Vengeancella on startti alla, on keulavoittokin ruunan mielimatkalla täysin mahdollinen. (8) RED DEER osoitti Suomen debyytissään olevansa nopea avaaja. Antti Teivainen on mielenkiintoinen ohjastajavahvistus. (5) ENRICO NARVA oli viimeksi Turussa 3. sisältä varsin ponneton. Edellisen Forssan kilpailun perusteella tämä lyhyt matka sopii paremmin. (12) RED DIAMOND VIA olisi mielimatkallaan ollut hyvältä lähtöpaikalta ylisarjasta huolimatta perushevosia. Nyt lähtöpaikka laskee kuitenkin selvästi osakkeita. (3) PRIMA PRINCESS on hyvältä lähtöpaikalta täysin realistinen menestyjä, vaikka kärkisijat ovatkin jo pitkään jääneet vähiin.

Lähtö 06

A)3,7
B)2,11,1,8,10,6
C)4,9,5,12

GOODLIGHT –LÄHTÖ. (3) RANCH MOVIE STAR tuikkasi tauolta paluussaan 3. sisältä mukavasti kolmanneksi. Tammalla on sopivassa tehtävässä hyvät mahdollisuudet palata mainiolta lähtöpaikalta voittokantaan. Ranch Movie Star on varsin nopea avaaja ja voi juosta tässä keulassakin. Ranch Movie Starin pitäisi kuitenkin kyetä pärjäämään kaikilta juoksupaikoilta. (7) BLUEHILL’S THUNDER ei ole kuukauden huilin jälkeen ollut aivan entisellään. Siitä huolimatta, että lähdöt ovat olleet kovia eivätkä juoksutkaan ole menneet nappiin. Tässä tehtävässä Bluehill’s Thunderilta pitää kuitenkin odottaa menestystä. Lyhyt matka sopii ruunalle hyvin. Bluehill’s Thunder on niin nopea avaaja, että se voi seiskaradaltakin juosta keulassa tai johtavan takana. (2) MAC DUNCAN tekee pääsääntöisesti pikkunäppäriä juoksuja. Loistopaikalta Joni-Petteri Irrin ajokki on suosikkikaksikon ykköshaastaja. (11) BORUPS IVAN kiri viimeksi Teivossa 3. ulkoa ihan mukavasti viidenneksi. Hyvältä lähtöpaikalta Tapani Salojensaaren suojatti olisi ollut yksi kolmesta A-hevosesta. (1) POPPY TROT ei ole kulkenut kykyjään vastaavasti ja jää siksi ykkösradaltakin selkeästi vain haastajaksi. (8) METTERNICH kokee kuskinvahvistuksen, mutta kasiradalta kaksarisija vaatisi hieman tuuriakin. (10) WILLSON BIRLAND ei ole pitkään aikaan esittänyt parasta osaamistaan.

Lähtö 07

A)12
B)11,6,2,8,10,14,5,1,7,4,13
C)9,3

MAALAUSLIIKE TUOMIKOSKI OY –LÄHTÖ. (12) VICTOR QUO VADIS on voitokas menopeli, joka on voittanut tänä vuonna jo peräti yhdeksän kertaa. Viimeisin voitto tuli 75-lähdöstä oikein rehdillä 900 metrin kirillä 5. ulkoa. Takamatka ja takarivi ei ole hyvä yhdistelmä, ja tiedä sitten onko tämä matkakaan Victor Quo Vadikselle paras mahdollinen. Silti Lass Zefyrin poika on tuore 75-voitto alla lähdön selkeä ykköshevonen. (11) LUKAS HALL ei vakuuttanut viimeisimmässä Vermon kisassaan ja jäi tiistaina Teivossakin hännille, mutta normaalitasolla suorittaessaan kyseessä on hyvä hevonen tähän lähtöön. (6) HAMTARO S laukkasi Ylivieskan tauolta paluussaan 4. ulkoa 700 jäljellä, eikä nykyvireestä saanut kuvaa. Menestymään tottuneen Aleksi Kytölän tallista tulevaan ruunaan on kuitenkin syytä suhtautua vakavasti, sillä keskipitkä matka suosii. Volttilähtö on kylläkin jonkinlainen arvoitus. (2) MITY LIGHTNING on paalun todennäköisin menestyjä. Tamma ei ole hyvä keulasta, mutta pystyy tarkan sisäratajuoksun jälkeen spurttaamaan palan matkaa terävästi. (8) NERO DI GIRIFALCO ei ole kovinkaan hyvin sarjassa sisällä, mutta Meri Elomaan valmennettava on jo pitkään suorittanut ihan mukavalla tasolla. (10) SUPER KARMA on mielenkiintoinen Suomen debytantti, sillä ruuna on kilpaillut Ruotsissa hyvällä statistiikalla. (14) ANDY FARMING ei ollut viimeksi parhaimmillaan, mutta edellisessä kisassa ruuna nousi tällä matkalla 4. ulkoa 700 metrin kirillä kakkoseksi. Revityksessä huomioidaan myös kohtuullisessa vireessä kilpaileva (5) TILDE SMÅBO, todennäköisesti ainakin aluksi johtava (1) STONE CAPES JIVE sekä Suomessa debytoiva (7) GANT COBRA.

Lähtö 08

A)9
B)1,8,5,10,6,4,11,2
C)3

NAKKILA-LUVIAN OSUUSPANKKI –LÄHTÖ. (9) ALFilla on aina pieni laukkariski, mutta ravilla kovakuntoinen ruuna jyrää ilman muuta aivan kärkeen 60 metrin takamatkasta huolimatta. Viimeksi Forssassa Jouni Törmäsen suojatti lipui hallittuun voittoon johtavan rinnalta. (1) ENRIKO parantaa starttien myötä hiljalleen kaiken aikaa. Viimekertainen Teivon kakkossija tuli 2. radalta ilman selkää. Nyt keulajuoksu vaikuttaa todennäköiseltä. (8) HUHUTARO on tehnyt kovissa lähdöissä kelpo suorituksia. Viimekertainen Seinäjoen nelossija tuli oikeinkin epäedullisesta lähdöstä. Tässä tehtävässä Huhutarolla on ilman muuta hyvä totosauma. (5) SUOLA ei riittänyt viimeksi Teivossa, mutta nyt tehtävä on helpompi. Totokantaan palaaminen on mahdollista. (10) NOVAN VUOKKO olisi Seinäjoella ilman loppukaarteen laukkaa voinut edetä neljänneksi. Todennäköisesti startti vei vielä eteenpäin, mutta pitkältä takamatkalta aivan kärkeen nouseminen vaatisi täydellistä onnistumista.

Lähtö 09

A)3
B)4,5,12,10,8,1,2,7,6
C)9,11

KRAFFT -LÄHTÖ. (3) COOL VICTORIOSO hävisi viimeksi Turussa johtopaikalta vain kovalle kaksikolle Laurila’s Denethor ja Ramble On. Keulaan pääsy vaikuttaa nytkin erittäin todennäköiseltä. Mikäli Cool Victorioso ei saa matkalla prässiä, on sillä hyvä voittosauma. Vastaavasti (4) RUSSIAN ROULETTE toivoisi ylivauhtista juoksua, sillä ruuna ei ehdi alussa nopeimpien matkaan. Vaikka Russian Roulette taipui viimeksi Vermossa kirivaiheessa taustalle, voi Gigant Neon poika pystyä tekemään tässä tehtävässä kunniakkaan pitkän kirin. (5) SECRET PLAYER kiri Lahdessa 5. ulkoa kolmanneksi ja omaa taas täydet totosaumat. (12) GRAINFIELD OLIVIA kiri viime Porin kilpailussaan ykköseksi 5. sisältä, mutta pilasi viimeksi Teivossa laukkaan ensimmäisen takasuoran alussa matkalla johtavan rinnalle. Tamma suorittaa harvoin kykyjään vastaavasti, mutta voi vetävissä selissä nousta piippuhyllyn paikaltakin korkealle. (10) NOT SO EASY BLUEn juoksu ei onnistunut viimeksi lainkaan. Pertti Ketolan suojatti kilpailee kelpo vireessä, vaikka taulusta ei totosijaa löydykään. (8) ANNBELL ei ole vailla mahdollisuuksia, vaikka onkin arvottu tauolta paluussaan tympeälle lähtöpaikalle. (1) ALFA DEJA VU ja (2) HAMILTON ONASSIS pystyvät hyödyntämään hyvät lähtöpaikkansa.

Lähtö 10

A) 15,2
B) 7,12,9,14,1,11,6,16,4
C) 13,5,3,10

RAVIKAUPPA.FI –LÄHTÖ. (15) PAOLA on epävarma tapaus. Tamma on kuitenkin kehittynyt kaiken aikaa, ja ravilla nyt voisi olla jo uran avausvoiton aika. Viimeksi Teivossa Paola laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa seitsemänneltä sijalta ja putosi hännille, mutta nousi vielä 6. ulkoa 1100 metrin kirillä mukavasti kolmanneksi. Päätöskierros sujui 31,7-vauhdilla. Uran ensimmäisen totoravistarttinsa juokseva (2) NEITI HURMOS vaikuttaa etukäteen kovimmalta vastustajalta, vaikka todellinen iskukyky onkin mahdoton arvioitava. (7) ULVIN TARMO paransi harppauksella uransa toiseen starttiin. Mikäli kehityskäyrä jatkuu samanlaisena, voi Siporin poika vaikka voittaa. (12) HILMIN HELINÄ oli tiistaina Teivossa hieman tasainen, mutta tuore startti saattaa terävöittää menoa. (9) SEEKERIN SANTTU laukkasi uran avauksessaan ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, minkä jälkeen teki 3. sisältä kelvollisen suorituksen. Ruuna on yksi lähdön pelihevosista. (14) VIEHKO VENLA paikkasi Seinäjoella toisen kaarteen laukkansa ihan mukavasti ja vaikuttaa hieman kehittyneen. (1) TOSI-RENTUKKA pääsee aloittamaan uransa todella edullisista asetelmista.

Lähtö 11

A) 7
B) 1,3,4,10,9,5,8,12,2
C) 6,11

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (7) CHAT MATCH tavoittelee sopivassa lähdössä tiukasti uransa toista voittoa. Viimeksi Turussa Harri Koivusen suojatti johti alun, juoksi lopulta 2. sisällä ja kiri lopussa oikein positiivisesti kakkoseksi. (1) ALWS BEAN on kilpaillut viime aikoina merkittävästi tämänkertaista kovemmissa lähdöissä. Loistopaikalta tamma on suosikin ykköshaastaja, vaikka kuski heikkeneekin olennaisesti. Ammattikuskilla Alws Bean kuuluisi ehdottomasti A-ryhmään. (3) HUNTERS QUEEN oli viimeksi täysin saamaton, mutta omalla tasolla kilpaillessaan nopea avaaja pystyy tässä pärjäämään. (4) SUMMER PRINCE vajosi tiistaina Teivossa 2. ulkoa kirivaiheessa hännille, mutta on silti tämän lähdön perushevosia. (10) CELINE WEB väsyi Seinäjoen tauolta paluussaan varhain 2. ulkoa. Tamma on nyt arvoitus, mutta kapasiteetti riittää kyllä. (9) MASSIMO MEISELS on laukannut Forssan keulavoittonsa jälkeen kahdesti hylkäykseen ja on nyt selkeästi vain haastajan roolissa. (5) BWT MISTRAL on voinut taukonsa aikana hyvinkin parantaa, mutta kyseessä ei ole kuitenkaan mikään varsinainen lahjakkuus.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 10 Edgar Boko (3,5)
II 4,7,11 (8,5)
III 3,7 (2,11)
IV 12 Victor Quo Vadis (11,6)
6 riviä*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 10 Edgar Boko (3,5)
II 3,4,5,7,8,11,12 (6,1)
III 1,2,3,7,11 (8,10)
IV 1,2,5,6,7,8,10,11,12,14 (4,13)
350 riviä*0,20 euroa = 70 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)


Pieni systeemi
I 3,7
II 12 Victor Quo Vadis
2 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 3,7
II 1,2,5,6,7,8,10,11,12,14
20 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 3 Cool Victorioso
II 4,5,10,12
III 1,2,4,5,8,10,12
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 3 Cool Victorioso
II 1,2,4,5,8,10,12
III 1,2,4,5,6,7,8,10,12
56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 7 Chat Match
II 1,3,4,10
III 1,3,4,10
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1,7
II 1,3,4,7,10
III 1,2,3,4,5,7,8,9,10,12
64 yhdistelmää*0,50 euroa = 32 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska