Porin Ravien pelivihjeet 2.1. - Toto4 Iltaravit

Toroskan kuumat pelivihjeet perjantain raveihin!

Lähtö 01

A)3,4,2
B)1,5
C)7,6

(3) TOKKERI on lahjakas 5-vuotias, joka ravilla tavoittelee tiukasti uransa toista voittoa. Ruuna kulki viimeksi Teivossakin laukkojen lomassa varsin mukavasti. Seinäjoen Nuorten Sarjassa Tokkeri oli 2. ulkoa 29-vauhtisella päätöspuolikkaalla positiivinen kakkonen. (4) TURKOS ei ole viime starteissa yltänyt aivan kärkeen, mutta nyt tehtävä on helpompi. Ravilla epävarma ruuna pystyy paljoon. (2) SANTAMAAN EERIK on nopea hevonen, jota lähtöasetelmat suosivat. Maanantaina Turussa Erikassonin poika eteni 3. sisältä kirisuoralla voittajan selkään tullen maaliin kolmantena vailla vapaata väylää. (1) MAYATUULI saavutti Seinäjoen tauolta paluussaan sisäratajuoksulla maksimisijoituksen. Voitto edellyttää pientä lisäterävyyttä, mutta toki startti saattaa viedä selvästikin eteenpäin. (5) MYLVERIN MUISTO olisi sijoittunut viimeksi Turussa johtavan takaa kakkoseksi, mikäli olisi päässyt tulemaan lopussa vapaasti – nyt tulokseksi jäi pronssimitali. Tässä ylisarjassa voitto on tiukassa, mutta totosija on täysin mahdollinen.

Lähtö 02

A)1
B)8,3,6,5,13
C)4,11,10,15,2,9,12,7

(1) DENISE WEB näytti koelähdössä muuten mainiolta, mutta painoi aika tavalla sisäänpäin. Ykkösradalta uransa avauskilpailun suorittava Donerailin tytär päässee kuitenkin juoksemaan sisärataa pitkin, jolloin vinous ei muodostu ongelmaksi. Vastus vaikuttaa kaikin puolin sopivalta, joten ura voi hyvinkin alkaa voitolla. (8) ANGRY BIRD on hyväsukuinen debytantti. Osaavista käsistä tuleva tamma pääsee matkaan hyvän hevosen takaa, joten juoksu voi onnistua takarivistä huolimatta nappiin. (3) OFF CHANCE on siirtynyt viime startin jälkeen Harri Koivusen valmennukseen, minkä johdosta odotuksissa on ilman muuta aiempaa parempi suoritus. (6) LOVE ALLEY'S DON on tähän tehtävään varsin mielenkiintoinen debytantti. (5) CALLELA SKYVIEW ei ole niin nolo tapaus kuin taulu antaa ymmärtää. (13) BETTER IN EVER on parantanut menoaan Sanna Kiisken valmennuksessa ja pystyy paljoon, mikäli vain selvittää kaarteet ravilla – kyseessä nimittäin on melkoisen huono kaarrejuoksija.

Lähtö 03

A)7,5,3,8
B)6,4,2,9
C)1,10

(7) LUMOLIISI ei ole tällä hetkellä aivan parhaimmillaan, mutta tässä tehtävässä kovasukuisella tammalla on täydet voittosaumat. Viimeksi Teivossa peli pilaantui lähtösuoran laukkaan, mutta jatkossa Liisingin tytär kulki täysin hyväksyttävästi. (5) SUVELAN TÄHTI puurtaa tasaisen rehdisti. Tässä tehtävässä Mika Kallion valmennettavan vauhtivarat saattavat riittää aivan kärkeen. (3) KAARTURI paikkasi viimeksi ensimmäisen kaarteen laukkansa varsin positiivisesti ja kaiken järjen mukaan pitkän tauon jälkeinen startti vei hevosta eteenpäin. A-ryhmään mahtuu myös tasaisen varmaa työtä tekevä (8) LOISTO-PIIRTO, jonka kohdalla puolentoista kuukauden starttiväli on jonkinlainen haittatekijä. (6) UJORI on ihan mukavassa vireessä, mutta loppurutistusta ruunalta ei valitettavasti löydy. (4) NOVAN VUOKKO ei ole niin nolo tapaus kuin taulu antaa ymmärtää, mutta voitto olisi kuitenkin yllätys.

Lähtö 04

A)3
B)6,1,7,4
C)2,5

KARJALA –LÄHTÖ. (3) KAMIKAZE COMERY on piristynyt kasvattajansa Isto Mäki-Tulokkaan treenissä. Viimeksi Vermossakin edellä maaliin saapui ainoastaan todella kova kolmikko Stormysky, Oracle ja Quite An Avenger. Nyt vastus on aivan eri maata, ja keulavoitto on todellä lähellä, mikäli kilpailuhuumori on yhtään kohdallaan. (6) JOHN PAUL'S LEGACY on mielenkiintoinen Suomen debytantti. On vaikea kuvitella, että yli 300 000 euroa tienannut ori voisi päästä kilpailemaan tätä edullisempaan lähtöön. (1) ARCHIE RIDE voi saada nappireissun 2. sisällä, minkä jälkeen totosija on ilman muuta todennäköinen. (7) WESTCOAST SPIDERin viime kausi meni pahoin alakanttiin. Kaksarisija on nytkin tiukassa, vaikka ori onkin tauluaan kovaluokkaisempi. (4) QUANTANAMERA on vauhdikas, mutta puristuksen riittäminen kaksariin olisi hienoinen yllätys.

Lähtö 05

A)1,6,5
B)7,11,2,3,4
C)8,10

RAVIKAUPPA.FI –LÄHTÖ. (1) RANCH MORRISON voitti keulasta Teivossa 16. päivä joulukuuta, mutta sen jälkeen avaukset ovat menneet kahdesti turhan pitkiksi. Saa nähdä, että valitseeko Olli Koivunen tällä kertaa selkätaktiikan, sillä todennäköisesti alussa on taas luvassa painetta. Joka tapauksessa Ranch Morrisonilla on tässä hyvät saumat niin keula- kuin selkäjuoksulla. (6) CADDIE HERA on mielenkiintoinen Suomen debytantti. Peter Bonnin käsistä aloittavan tamman taulu on hyvässä kunnossa. (5) CHOCO CARAMEL kärsi koko viime kauden huonoista lähtöpaikoista. Paremmalla arpatuurilla kauden saldo olisi ollut ilman muuta parempi. Kuukausi sitten Teivossa Choco Caramel kulki 6. ulkoa päätöspuolikkaan ulkoratoja pitkin 12,6-vauhdilla. Nyt kun lähtöpaikka on kerrankin kelvollinen, pyrkinee Teemu Toroska suojatillaan keulaan. (7) CASINO ZON on tauluaan parempi, eikä menestys yllätä. (11) BORUPS IVAN kilpailee sekin ihan mukavassa vireessä. Viimeksi Seinäjoella ori kiri näppärästi 4. ulkoa. (2) STARO FLUSH sai Seinäjoella tilaa 2. sisältä vasta aivan lopussa. Tuskinpa ruunalle silti kovin paljon jäi jossiteltavaa. Voitto yllättäisi hieman, mutta totosija on hyvältä lähtöpaikalta täysin mahdollinen.

Lähtö 06

A)7,2,4
B)11,8,1,6,3
C)9,5,10

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (7) BOY STAUNTON on oikein mielenkiintoinen tauolta palaaja. Ori päässee mielipaikalleen keulaan. (2) BAKELS BIRDLAND voitti viimeksi vakuuttavasti. Voltin kakkosradalta lähtö pitänee ottaa hieman varman päälle, mutta ravilla ori pystyy paljoon. Viime kaudella kuusi kertaa voittanut (4) CLASSIC WAVE on lähdön kolmas A-hevonen. Viimeksi 10-kyytinen avauspuolikas oli raskaissa oloissa liikaa, mutta edellisessä startissa ruuna kiri hänniltä lupaavasti. (11) ENMYY kilpailee hyvässä kunnossa, vaikka totosijasta onkin jo aikaa. Viimeksi Vermossa Barbequen poika kiri 6. ulkoa täysin hyväksyttävästi viidenneksi. (8) ABLAZE JAM kilpailee asiallisessa vireessä. Maanantainen Turun neljäs sija tuli 4. ulkoa. (1) LILI NASH on hyvällä paikalla, mutta iskukyky on hieman arvoitus. Viimeksi ravi ei ollut lainkaan kohdallaan.

Lähtö 07

A)5,4,9,11,7
B)8,2,6,3,1
C)10,12

HEVOSURHEILU & CHEVI FAST CUP -KARSINTA. Tasokas lähtö, mistä löytyy monta realistista voitontavoittelijaa. (5) BELENOS jäi Oulun 75-finaaliraveissa voimissaan pussiin. Nyt Tommi Kylliäinen valinnee rohkeamman taktiikan. Kehityskelpoinen ruuna omaa täydet voittosaumat. (4) LAURILA'S DENETHOR on vakuuttanut viime starteissaan. Ruuna on napsinut viime voittonsa todella tyylipuhtaasti. Vastus kovenee, mutta voittokulku voi hyvinkin saada jatkoa. (9) SAHARA ROUGE on oikein lahjakas menopeli. Viime voitto tuli rehdillä suorituksella johtavan rinnalta. (11) HOT SHOT JR kiri Suomen debyytissään 3. ulkoa positiivisesti kakkoseksi. Alla oli vain maltillisia treenejä, joten startti vei erittäin todennäköisesti eteenpäin. Myös viimeksi Lahdessa 400 metrin kirillä mukavasti kakkoseksi kirinyt (7) WINEMA mahtuu mukaan A-ryhmään. (8) RATU PALEMA on ottanut voittonsa tämänkertaista helpommista lähdöistä. Kun lähtöpaikkakin on huono, on voitto tiukassa. (2) LICKITY SPLIT suoritti hyväksyttävän tauolta paluun 2. ulkoa. Lähtöpaikka on hyvä, mutta rima lienee voittoa ajatellen turhan korkealla.

Lähtö 08

A)13
B)5,15,9,16,2,10,12,3,7,1
C)4,11,8,6,14

(13) GRAINFIELD OLIVIA on löytänyt kuntonsa. Tamma kiri viimeksi Porissa 6. ulkoa oikein mukavasti neljänneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 12,8-vauhdilla. Mahdollinen kurakeli ei olisi tammalle eduksi, mutta silti Teemu Toroskan suojatti on sopivassa lähdössä ehdoton ykkösvihje. Kakkosradan lähtöpaikka on takamatkalta paras mahdollinen, näin tamma on valmiiksi parijonon toisella radalla. Viime startin perusteella Grainfield Olivia pystyy tekemään tällaisessa lähdössä aika pitkänkin kirin. (5) BE TRUE BLUE väsyi viimeksi Lahdessa johtavan rinnalta, mutta tässä porukassa kovasukuinen ruuna pystynee juoksun onnistuessa menestymään. (15) NOT SO EASY BLUE ei ole voittanut vielä koskaan urallaan, mutta ruuna on tehnyt viime starteissaan jatkuvasti kelpo suorituksia. Viimekertainen kolmossija tuli 3. ulkoa. (9) VERSAILLES K. aloitti Sanna Päivikkeen valmennuksesta hyväksyttävällä kirillä 5. sisältä. Mikäli tamma otti startin oikealla tavalla, voi Love Youn tytär yltää tässä aivan kärkeen. (16) CLUMBUMBLE pystyy kaiken ollessa kohdallaan kiertämään kärkitaistoon. (2) ZAP ARCHIE oli Seinäjoen lounasraveissa 4. sisältä asiallinen neljäs. Kyseessä on tasavauhtinen ruuna, joka voi otella totosijoista. Voitto olisi kuitenkin pikkuyllätys.

Lähtö 09

A)2,9,10
B)7,4,1,5
C)8,6

SATAKUNNAN ALUEEN HEVOSJALOSTUSLIITTO –LÄHTÖ. (2) RUBIK'S CUBE laukkasi viimeksi ensimmäisessä kaarteessa hylkäykseen. Lahdessa 6. päivä marraskuuta Rubik's Cube oli johtavan rinnalta oikein hyvä kakkonen. Kyseessä on paljon tulosriviään parempi hevonen, jolta on lupa odottaa Mika Forssin ajamana paljon. (9) DON CORLEON osaa voittamisen jalon taidon. Parhaat juoksunsa ruuna on tosin tehnyt johtopaikalta. Joni-Petteri Irrin mukaan Don Corleon on treenannut ihan mukavasti, mutta kurakeli olisi vastaan. (10) CHEYENNE STARA taisteli maanantaina Turussa totosijoista laukatessaan loppusuoralle tultaessa. Vaikka taulussa on vain yksi onnistuminen, on Classic Responsen poika riittävässä iskussa menestyäkseen tässä lähdössä. (7) ZABATA ZET aloittaa Sanna Kiisken valmennustallista. Juoksun onnistuessa ruuna voi heti pärjätä. (4) VENGEANCE avaa lujaa ja juossee tässä joko keulassa tai johtavan takana. Sen jälkeen totosija on täysin mahdollinen. Viimeksi Turussa Vengeance sai takarivistä huonon lähdön, minkä jälkeen pysyi koko ajan hännillä. (1) RAINBOW BYE BYE suoritti tiistaina Teivossa täysin hyväksyttävästi 3. ulkoa. Hyvältä lähtöpaikalta totosija on ilman muuta mahdollinen. Myös (5) BACK THE DEVIL kuuluu pelihevosiin, mutta ei ruuna kuitenkaan tällä hetkellä parhaimmillaan ole.

Lähtö 10

A) 10,2,5,9
B) 7,12,1,4
C) 11,6,3,8

(10) EDITOR RAPIDA epäonnistui debyyttistartissaan Tommi Kylliäisen käsistä. Ruuna oli kuitenkin kirinyt 7. ulkoa jo tototaistoon laukatessaan 300 jäljellä. Kyseessä on ilman muuta kova hevonen tähän lähtöön. (2) HOLY FIRE jyräsi tauolta paluussaan varmaan voittoon, ja startti vei todennäköisesti edelleen eteenpäin. Lähtöpaikkakin on mainio. (5) LORD OF SPRING paikkasi viimeksi pahan alkulaukkansa ihan mukavasti. Ruuna pystyy tekemään omaakin juoksua. (9) ZACUS TURBO kiri Oulussa 3. ulkoa positiivisesti kakkoseksi ja kuuluu perushevosiin. (7) DREAMY CHIP nousi Porin Nuorten Sarjassa kakkoseksi 900 metrin kirillä 3. ulkoa. Viimeiset 800 metriä sujuivat 17,9-vauhdilla. Nyt lähtö on hieman kovempi, eikä kaksarisijan uusiminen ole helppo juttu. (12) DEBBIE'S FLIGHT aloittaa uusista käsistä. Tamma kesti marraskuussa Porissa vajaan kierroksen kirinsä täysin hyväksyttävästi, mutta heikko lähtöpaikka laskee osakkeita. (1) CHESTATEE ei pysty hyödyntämään lähtöpaikkaansa täysipainoisesti.
TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 3 Kamikaze Comery (6,1)
II 1,5,6 (7,11)
III 2,4,7 (11,8)
IV 4,5,7,9,11 (8,2)
45 riviä*0,20 euroa = 9 euroa

Suuri systeemi
I 3 Kamikaze Comery (6,1)
II 1,2,3,5,6,7,11 (4,8)
III 1,2,4,7,8,11 (6,3)
IV 4,5,7,9,11 (8,2)
210 riviä*0,20 euroa = 42 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 2,7
II 4,5,9
6 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 2,4,7
II 4,5,7,9,11
15 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 4,5,9
II 4,5,7,9,11
III 4,5,7,9,11
36 yhdistelmää*0,50 euroa = 18 euroa

Suuri systeemi
I 4,5,7,9,11
II 4,5,7,9,11
III 1,2,3,4,5,6,7,8,9,11
160 yhdistelmää*0,50 euroa = 80 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 2 Rubik's Cube
II 9,10
III 1,4,5,7,9,10
10 yhdistelmää*0,50 euroa = 5 euroa

Suuri systeemi
I 2 Rubik's Cube
II 1,4,5,7,9,10
III 1,4,5,7,9,10
30 yhdistelmää*1 euro = 30 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska