Pelivihjeet Porin Raveihin - Sunnuntai 8.2. Toto4

Jouni Toroskan kuumilla pelivihjeillä Porin Raveihin saatiiin perjantain 30.1. raveissa kiinni Toto4, jonka arvoksi kohosi huikeat 5252,50 €!
Voitollinen rivi muodostui 252 rivistä, panoksen ollessa 0,20 € rivin hinnaksi muodostui 50,40 €.
Voitollinen rivi muodostui 252 rivistä, panoksen ollessa 0,20 € rivin hinnaksi muodostui 50,40 €.

Lähtö 01

A)8,12,6,10,15
B)5,4,1,11,7,13,2,9,16
C)3,14

(8) NELILYN SAPHIRA sijoittui heinäkuussa Vermossa johtopaikalta kakkoseksi positiivisella suorituksella päätöspuolikkaan ollessa 14,5-vauhtinen. Mikäli vire on yhtään samankaltainen, on Nelilyn Saphiralla tässä onnistuessaan hyvät voittosaumat. (12) PEARL AS on voittanut uransa kolmesta kilpailusta kaksi ja omaa ilman muuta tässäkin hyvät saumat voittoon. On kuitenkin todettava, että molemmissa voittojuoksuissa juoksut ovat menneet sujuvasti. Suvukkaan tamman todellinen osaaminen on vielä hieman hämärän peitossa. (6) YEN HORNLINE on kilpaillut usein ylisarjoissa, koska ei tahdo päästä vanhana Ruotsissa syntyneenä hevosena mukaan alasarjoihin. Nyt tamma on kuitenkin kerrankin mukana nappisarjassa. Asetelmat ovat edulliset ja kuski huippuluokkaa, eikä edes voitto yllättäisi lainkaan. (10) IRON MAX pökertyi viime startissaan taustalle valittuaan keulataktiikan viime vuoden Porin voitokkainta lämminveristä Edgar Bokoa vastaan ja on pitänyt sen jälkeen usean kuukauden tauon. Uran aloitusstarttien perusteella Don Giovannin poika on takarivistäkin yksi tämän lähdön perushevosista. A-ryhmään kohoaa myös uransa kakkossijalla ja voitolla avannut, mutta sittemmin paljon laukkaillut, (15) HANG IT ALL. B-ryhmän avaavat tauluaan kovakapasiteettisempi (5) VALENTINA ECUS, vaikealuonteinen (4) CELEBRATION SONG sekä molemmat totosijansa arkisilla suorituksilla napannut, mutta loistopaikalta matkaan pääsevä, (1) SPEEDY PASS.

Lähtö 02

A)4,14
B)7,6,5,3,8,12,10,2
C)9,13,1,15,11

(4) AURORI vaikutti jo uran avausstartissaan lahjakkaalta menijältä, mutta jyvän löytyminen kesti kuitenkin pitkään. Nyt alla on varma keulavoitto sekä positiivinen keulakakkonen. Ravia aloittaessaan Aurori etenee nytkin keulaan, mistä tavoittelee tiukasti toista peräkkäistä voittoa. (14) MYLVERIN MUISTO parantaa sekin tällä hetkellä startti startilta. Fannin Muiston poika kiri viimeksi Turussa 60 metrin takamatkalta mukavasti totoon, vaikka laukkasi viimeisen kaarteen lopussa kesken nousun. Ilman laukkaa Veli Voutilaisen valmennettava olisi saattanut jopa voittaa. (7) PAOLA on tehnyt Peter Lindroosin ajamana jatkuvasti kelpo juoksuja. Paola ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta Vieskerin tyttärellä on tapana tulla rehdisti perille. (6) VARJOSTELLA pilasi viimeksi pelinsä erittäin pahaan lähtölaukkaan. Kaiken onnistuessa Bella Varjosen valmennettava pystyy kuitenkin parantamaan ennätystään. (5) SAWARIN SYKLONI on yllätysvalmis, mikäli ravi on kohdallaan. Viimeksi Turussa ravi ei stemmannut, mutta kova rata edesauttoi varmasti tätä asiaa. Tasaisessa lähdössä myös (3) MANIONNI, (8) TOSI-RENTUKKA, (12) HOLJAKKA ja (10) SORENTO ovat täysin realistisia totohevosia.

Lähtö 03


A)3,2,1
B)6,9,4,5,7
C)10,8

Lähtö kolme on sikäli erikoinen, että lähdön kovakuntoisimmat hevoset saavat vielä 20 metrin etumatkankin. Mikäli paalun kolmikko onnistuu, ovat takamatkalaiset todella tukalan paikan edessä. (3) JAQUINTA GOZA johti tiistaina Teivossa alkumatkan, päästi suursuosikki Jamiesonin ensimmäisellä takasuoralla eteensä, ja punnersi tämän ohitse ykköseksi tiukassa loppusuoran matsissa. Edellisessä Porin startissa Beer Budgetin tytär paikkasi mallikkaasti ensimmäisen kaarteen laukkansa. Jaquinta Goza avaa ravilla reippaasti, mutta on parhaimmillaan selkäjuoksulla, koskapa painaa normaalisti keulassa turhaan ohjille. On siten hyvinkin mahdollista, että Mika Forss haluaa ajaa tämänkin lähdön selästä. Tällöin johtopaikka olisi todennäköisesti tarjolla (2) CROSS BONES WEBille. Talven kolme Kyvyt Esiin –lähtöä eivät ole tuoneet totosijaa, mutta nyt rima on paljon matalammalla. On myös syytä todeta, että Teivossa Donerailin pojalta paloi useampi sija kuskin kirikierroksen ajovirheeseen. (1) SUMMER PRINCE on paalun kolmas kova. Ruuna viihtyy Porissa – tulihan viime kauden kaikki kolme voittoa täältä. Tiistaina Teivossa Summer Prince teki täysin hyväksyttävän suorituksen 4. sisältä. (6) BATISTA DE ANDRADE ei ole pitkään aikaan kulkenut kykyjään vastaavasti. Viimeksi Turussa ruuna oli joka tapauksessa johtavan rinnalta selvästi parempi kuin todella vaisusti sujuneessa kauden avauksessaan. (9) HEAD UP HIGH on seurailijaluonne, joka lähdön onnistuessa nappiin voi seurailla kärjen tuntumassa alusta loppuun.

Lähtö 04

A)3,6
B)2,1,5,7
C)8,4

KARJALA -LÄHTÖ. (3) ALEX VON BENTZ on kärsinyt viime aikoina tavattoman huonosta lähtöratatuurista, mutta suoritukset ovat olleet jatkuvasti oikein positiivisia. Tiistaina Teivossa Alex von Bentz pääsi tosin huonosta lähtöpaikasta huolimatta sujuvasti 2. ulos, mistä sitkisteli 500 metrin kirillä ihan mukavasti neljänneksi. Lähtö oli huomattavasti tämänkertaista kovempi. Nyt Alex von Bentzillä on hyvä tilaisuus palata voittokantaan juoksupaikasta riippumatta. (6) LUKAS HALL ei ole kovinkaan nopea avaaja. Tästä voi kuitenkin tulla vauhtijuoksu, ja silloin tällä kertaa Olli Koivusen ajama ori nousee loppukirissä korkealle. Tiistaina Teivossa peli pilaantui laukkaan jo ensimmäisessä kaarteessa. (2) TILDE SMÅBO joutuu kilpailemaan jatkuvasti kovissa lähdöissä, ja totosijat ovat olleet kelpo vireestä huolimatta kortilla. Tässä totosija on hyvältä paikalta täysin mahdollinen. (1) VICTOR QUO VADIS on tällä kertaa vaikea veikattava. Normaalitasolla kilpaillessaan ruuna voisi vetää tätä lähtöä alusta loppuun. Viime startti jätti kuitenkin paljon kysymysmerkkejä ilmaan. Ruuna taipui 2. radalta ilman selkää luvattoman pahoin. Huolestuttavinta oli, että ravi ei ollut missään vaiheessa sulavaa ja meno oli muutenkin koko ajan väkinäistä. Viime kerran kaltaisena Victor Quo Vadis tuskin pystyy pitämään alussakaan johtopaikkaa. Mikäli mahdollista, on alleajo syytä seurata tarkasti. B-ryhmään mahtuvat myös tauolta palaava (5) FEAST YOUR EYES sekä ylivauhtia toivova (7) QUANTANAMERA.

Lähtö 05

A)3,7
B)4,5,1,2,6
C)-

CALLELA.NET -LÄHTÖ. (3) VIRIKARI on ehkäpä koko Porin sunnuntairavien mielenkiintoisin hevonen. Vire tuskin on pitkän tauon jälkeen läheskään tapissaan. Kyseessä on kuitenkin niin lahjakas tapaus, että ori kohoaa siitä huolimatta ykkösvihjeeksi. (7) LEON SALAMAlla on esittää tuoretta näyttöä hyvästä vireestään, joten myös se kohoaa A-ryhmään. Leon Salama eteni viimeksi Porissa lopulta selvään voittoon 600 metrin kirillä 2. ulkoa. Edellisellä Porin vierailullaan muutama viikko sitten Leon Salama oli rehti kakkonen johtavan rinnalta. Vieskerin poika kykenee siis tekemään itsekin juoksunsa. (4) I.P. PIPPURI ja (5) KEMUN TUTU palaavat Virikarin tavoin pitkältä tauolta, joten tämä lähtö ei ole vähäisestä osallistujamäärästään huolimatta helppo arvioitava. Niinpä suuri Toto4-systeemi pelataan varman päälle, ja mukaan mahtuvat lähdön kaikki seitsemän valjakkoa. (1) HISKIN MUISTO sai viimeksi rahaa 3. sisältä. Ori puksuttelee tasaisesti, mutta terävyys puuttuu. (2) R.R. RUSKARIINA on tarkan juoksun tamma, joten ainakin asetelmat suosivat. (6) SOPUN HAASTE ei vakuuttanut tauolta paluussaan ja jää siksi rankingin viimeiseksi.

Lähtö 06

A)8,16,14,1,3,6
B)10,9,2,12
C)5,7,15,4,13,11

FINN-TACK –LÄHTÖ. (8) AATTELI ja (16) VALVI ovat niin kovakapasiteettisia hevosia, että kohoavat pitkistä tauoistaan huolimatta rankingin kärkeen. Täysin varauksetta kaksikkoon ei voi kuitenkaan pitkän tauon jälkeen luottaa, ja niinpä A-ryhmään nostetaan muitakin. Raineri Puikkosen käsistä aloittavan Aattelin kohdalla asetelmat ovat suosiolliset, sillä lähdön onnistuessa ori edennee keulaan. Valvi kulki koelähdössä päätöspuolikkaan tulospöytäkirjan mukaan 27,5-vauhtia. (14) MORGOLI on esittänyt orastavaa nousuvirettä, vaikka ei ole aivan kärkeen yltänytkään. Lahden torstainen välistartti on syytä seurata. Joka tapauksessa Morgoli on kilpaillut pääsääntöisesti tämänkertaista kovemmissa lähdöissä. (1) NOVAN VUOKKO ei ole nopea avaaja, mutta yksin paalulta lähtevänä se päässee kuitenkin ravilla hyviin asemiin. Laukkariski on kuitenkin edelleen konkreettinen, vaikka kolme viimeisintä kilpailua ovatkin sujuneet ravilla. (3) LUMOLIISIltä on puuttunut viime aikoina viimeinen puristus, mutta oikein nappireissulla voittokaan ei tässä tehtävässä yllättäisi. Varsinkin, mikäli kova suosikkikaksikko on vielä taukotukkoinen. (6) UJORI on vauhdikas, mutta vaatii huumorin riittääkseen todella tarkan juoksun. Porin voitto irtosi johtavan takaa erittäin lyhyellä kirillä. Myös nousuvireinen (10) SUIKUN SYKE ja tauolta palaava (9) LOISTO-PIIRTO lisätään mukaan Toto4-systeemeihin.

Lähtö 07

A)2,4
B)3,1,11,10,9,5,6
C)8,7,12

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (2) DON CORLEON on kilpaillut taukonsa jälkeen kahdesti, ja kuntokäyrä osoittaa ehdottomasti ylöspäin. Diesel Donin poika painui viimeksi Teivossa kärkeen ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja juoksi lopulta 3. sisällä, mistä ylsi kirissä Lecrossen ja Stoneisle Jaden kannoilla kolmanneksi. Tällä kertaa Joni-Petteri Irri valinnee keulataktiikan, minkä jälkeen Don Corleon ei ole omalla tasolla kilpaillessaan ohitettavissa. (4) RANCH MOVIE STAR on kirinyt vaikeilta lähtöpaikoiltaan jatkuvasti mukavasti. Nyt lähtöpaikka on kerrankin hyvä, mutta Don Corleonin ulkopuolelta Ranch Movie Star on kuitenkin vain hyvä haastaja. (3) TIMOTHY BIRD ja (1) VENGEANCE juoksivat viimeksi 3. ja 2. sisällä. Timothy Bird kiri voittoon 3. sisältä, ja myös Vengeance tuli 2. sisältä juosten maaliin asti. Tässä kaksikko tavoittelee samaisia juoksupaikkoja, minkä jälkeen taistelevat tiukasti totosijoista. (11) BLUEHILL’S THUNDER ailahtelee, mutta voi hyvänä päivänään nousta tototaistoon takarivin lähtöpaikasta huolimatta. (10) POPPY TROT kilpailee asiallisessa vireessä ja kärkkyy kuumimpien suosikkien epäonnistumista. Voitto olisi kuitenkin aika iso yllätys.

Lähtö 08

A)11,1
B)5,6,2,4,3,10,7,9,8
C)-

(11) HOLY FIRE on kehityskelpoinen 4-vuotias. Viimeksi Turussa 2. ulkoa 600 metrin kirillä oikein varmaan voittoon edennyt ruuna voi hyvinkin napata toisen peräkkäisen voiton takarivistä. (1) BLIND MAKER on ykköshaastaja. Se voitti viimeksi hallitusti johtavan rinnalta. Ruuna olisi saattanut voittaa myös viime kauden päätöskilpailunsa Teivossa, mikäli ei olisi laukannut johtavan rinnalta 400 metriä ennen maalia. (5) ENCHANTING STAR palasi viimeksi tauolta entistä ehompana. Ruuna jyräsi johtavan rinnalta varmaan voittoon, vaikka joutui kiertämään ensimmäiset 600 metriä kolmatta rataa. (6) HERMAN HEEL eteni viimeksi Porissa kakkoseksi 500 metrin kirillä 2. ulkoa. Blinkin poika kilpailee varsin varmassa vireessä. (2) GOLDIE LAUKKO ei päässyt tulemaan viimeksi sisärataa pitkin täysin vapaasti. Tamma tuli maaliin voittajan puserossa. Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, ja lähtöpaikkakin on mainio. (4) BALLAN on pilannut tämän kauden kilpailunsa laukkoihin, mutta joulukuussa Jarmo Virtasen suojatti suoritti ihan mukavasti. (3) ACERY BOY voitti toukokuussa Porissa Nuorten Sarjan, mutta on sittemmin pitänyt taukoa.

Lähtö 09

A)7,12,11,2
B)8,10,1,4,14,16,15,9,6,5,3,13
C)-

Illan toinen troikkalähtö on aloittelevien lämminveristen kuudentoista hevosen tasoitusajo, ja tässä saatetaan nähdä isojakin yllätyksiä. Vihjeissä otetaan tietoinen riski, kun troikkapiikiksi nostetaan erittäin epävarma sekä luonteeltaankin hankala (7) VELOCE. Ruuna ei ole tienannut vielä euroakaan, mutta näytti edellisellä Porin vierailullaan menestyjältä laukatessaan loppukaarteessa keulasta. Vermossa voltin viitosrata oli liian vaikea lähtöpaikka. Kiihdytysvaiheen sujuessa kunnialla Velocella on taas hyvät mahdollisuudet keulajuoksuun, minkä jälkeen ruuna pystyy ravilla paljoon. On kuitenkin syytä korostaa, että kyseessä on erittäin epäonnistumisaltis tapaus. (12) BETTER IN EVER on voittanut Porissa tänä vuonna jo kahdesti, ja voi hyvin voittaa nytkin. Ison paalun kiertäminen kuudentoista hevosen lähdössä ei ole kuitenkaan koskaan yksinkertainen juttu. Better In Ever voitti lähdön, missä Veloce laukkasi loppukaarteessa keulasta. Ilman Velocen laukkaa olisi nähty mielenkiintoinen voittomatsi. Silloin Better In Ever pääsi tulemaan takamatkalta sujuvasti, ja lähtökin oli tämänkertaista paljon pienempi. (11) LOVE ALLEY’S DON menee starttien myötä koko ajan eteenpäin. Viimeksi Donerailin poika ei luovuttanut koskaan 2. radalta ilman selkää ja sijoittui kolmanneksi vain niukasti kakkossijan häviten. (2) CALLELA SOULBEAT saanee voltin kakkosradan sujuessa ravilla hyvän juoksun. Viimeksi Seinäjoella tamma jäi säästöreissulla hieman pussiin. (8) BWT BANZAI oli viimeksi kolmossijasta huolimatta lähinnä vain tasainen, mutta startti vei todennäköisesti eteenpäin. (10) ZETA THE TUNE aloitti uransa kohtuullisella suorituksella 3. sisältä. (1) CELESTE ei ole niin nolo tapaus kuin taulu antaa ymmärtää. Ykkösradan paikka antaa ravilla täyden mahdollisuuden totosijaan. (4) POGER’S LAST WAY suorittaa tasaisen asiallisesti. Ravivarmuus voi auttaa tässä korkeallekin.


TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 3 Alex von Bentz (6,2)
II 3,7 (4,5)
III 1,3,6,8,9,10,14,16 (2,12)
IV 2 Don Corleon (4,3)
16 riviä*0,40 euroa = 6,40 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,3,5,6,7 (8,4)
II kaikki
III 1,3,6,8,9,10,14,16 (2,12)
IV 2 Don Corleon (4,3)
336 riviä*0,20 euroa = 67,20 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi

I 1,3,6,8,14,16
II 2 Don Corleon
6 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,3,6,8,9,10,14,16
II 2 Don Corleon
8 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 2 Don Corleon
II 1,3,4
III 1,3,4,11
9 yhdistelmää*1 euro = 9 euroa

Suuri systeemi
I 2 Don Corleon
II 1,3,4,5,6,9,10,11
III 1,3,4,5,6,9,10,11
56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 7 Veloce
II 2,11,12
III 1,2,4,8,9,10,11,12,14,15,16
30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 7 Veloce
II 1,2,4,8,9,10,11,12,14,15,16
III kaikki
154 yhdistelmää*0,50 euroa = 77 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska