Pelivihjeet perjantain raveihin

Porin Ravien vihjepaketti perjantai 26.9. raveihin

Lähtö 01

A)4
B)8,7,2,10,3,1,6,5,11
C)12,9

MYLLYKOSKEN TALLI –LÄHTÖ. (4) TUPLA-LILLI torjui viimeksi Forssassa ensimmäisen johtopaikan kyselijän, mutta Santamaan Nooalle johtopaikka oli tarjolla 1500 jäljellä. Keulahevonen sai kuitenkin tarpeekseen jo 500 jäljellä, minkä seurauksena Tupla-Lillin kirivaihe ei mennyt lainkaan sujuvasti. Tupla-Lillin ravissa on välillä ollut sanomista, mutta Forssassa ravi oli ok. Tällä kertaa keulajuoksukin saattaa tulla kyseeseen. Joka tapauksessa Tupla-Lillillä on juoksun onnistuessa hyvät mahdollisuudet uransa avausvoittoon, mikäli ravi on edelleen kohdallaan. (8) SUPANTERI kesti Seinäjoella johtopaikalta neljänneksi, ja nyt ori lienee startti kropassa hieman terävämpi. (7) LEIJAN LOIMU on varsin vauhdikas tamma ja omaa tässäkin hyvät totosaumat, vaikka ratkaisumetreille saisikin löytyä hieman lisää puristusta. (2) AUROTAR on parantanut otteitaan startti startilta. (10) ALF ei ole ollut taukonsa jälkeen aivan yhtä hyvä kuin alkuvuonna, mutta kuntokäyrä osoittanee ylöspäin. (3) SANTAMAAN EERIK voitti viimeksi nappireissulla 2. sisältä ja voi taas saada hyvän juoksun. Marika Hammarin valmennukseen siirtynyt (1) SORENTO oli koelähdössä paljon aiempaa parempi. Mikäli huumori riittää maaliin asti, omaa Nascarin tytär loistopaikalta koelähdön perusteella ilman muuta totosaumat.

Lähtö 02

A)1,4
B)9,12,7,13,16,6,5,3
C)11,2,8,14

ANOLAN VUOKRATYÖ –LÄHTÖ. (1) DARK LEGEND ei ole onnistunut urallaan toistaiseksi lainkaan kykyjään vastaavasti, vaan on pilannut jatkuvasti laukkoihin. Tamma aloitti uusista käsistä Turun koelähdössä, missä sielläkin tuli laukka, mutta muuten suoritus oli ihan mukava. Mikäli Dark Legend ravaa, se kyllä riittää loistopaikalta tässä lähdössä. (4) JOHN PALMEN on pilannut viime starttinsa pahoihin laukkoihin. Ravilla tehtävä olisi nyt sopiva. (9) CHESHIRE LADY ei ole vielä esittänyt ihmeitä. Veikko Leinosen tallin kalusto kilpailee kuitenkin tällä hetkellä hyvässä kunnossa, joten Cheshire Ladyltäkin on ravilla syytä odottaa täysipainoista suoritusta. Lähdön taso ei päätä huimaa, joten voittokaan ei yllättäisi. (12) ROBOCOP XO on sekin tällaisessa tehtävässä mahdollinen menestyjä heti uransa avauksessa huonosta lähtöpaikasta huolimatta. (7) KING STAR LOU oli vielä toissakerralla Teivossa kelvoton, mutta viimeksi Jyväskylässä Sugar Freen poika teki asiallisen suorituksen parijonon toista rataa pitkin. Mikäli King Star Lou vielä hieman parantaa viime kerrasta, voi se suosikkikaksikon epäonnistuessa otella voitostakin. (13) SIMSON NARVA väsyi viimeksi keulasta lopulta pahoin, mutta osoitti ainakin vauhtivarojen riittävän. (16) BWT CHINOOK ei ole ravilla vailla mahdollisuuksia.

Lähtö 03

A)9,5
B)8,1,2,3,4,7,6
C)–

RAISION AUTO- JA VENEKESKUS –LÄHTÖ/PRIX DU NORD –KARSINTA. Illan montélähdöstä löytyy selvä suosikki. PM-kolmonen (9) AKI-VEI on kulkenut raviratsastuksessa niin mainiosti, ettei siltä voi ravilla odottaa kuin voittoa. Jyväskylän voitto tuli vakuuttavaan tyyliin, ja pienessä lähdössä 40 metrin takamatkakaan ei vaikuta kovin pahalta. (5) TÄHTI-VIIVA on lähdön selvä kakkosrankkaus, mutta ravia kulkevan Aki-Vein kukistaminen olisi silti yllätys. Tähti-Viiva ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta tulee kaiken ollessa kohdallaan vahvasti perille. Ori oli välillä kahdessa startissa vaisumpi, mutta kuukauden takaisessa PM-lähdössä suoritus oli taas lähempänä omaa tasoa. Suosikkikaksikon jälkeen on todella tasaista, ja rankingjärjestykseen laittaminen on lähinnä arpapeliä. (8) SUIKUN SYKE olkoon kolmosrankkaus, vaikka ei ole kilpaillut vielä koskaan montéssa. (1) Y.P. PASSI oli elokuisessa Riihimäen montéssa 2. sisältä vain tasainen, mutta voi nyt pystyä hieman parempaankin. Viimekertaisessa Forssan kärrylähdössä Apassin poika ei päässyt tulemaan 2. sisältä täysin vapaasti. (2) HIMPUN HUMU kilpailee ahkerasti montélähdöissä. Viimeksi Jyväskylässä se sijoittui johtavan rinnalta täysin hyväksyttävällä suorituksella neljänneksi. (3) IRANLIISI pääsee ravilla vauhdilla liikkeelle eikä totosija yllättäisi.

Lähtö 04


A)10
B)1,13,12,2,8,15,4,3,9,11,6,5,16,7,14
C)–

NAKKILAN R-KIOSKI –LÄHTÖ. Erittäin tasainen lähtö! (10) NOT SO EASY BLUE nousee hieman muun porukan yläpuolelle, mutta sen jälkeen on niin tasaista, että suureen Toto4-systeemiin revitetään suosiolla lähdön kaikki valjakot. Not So Easy Blue on startannut Pertti Ketolan käsistä kolmesti, ja tuloksena on ollut aina totosija. Viimeksi Vermossa Not So Easy Blue hyökkäsi 2. ulkoa 750 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 550 jäljellä ja tuli juosten maaliin asti, vaikka ravi ei ollut täysin sulavaa. Porin kakkossija tuli 1100 metrin kirillä 6. ulkoa. Gigant Neon poika pystyy siis tekemään omaakin juoksua, joten hyvään kuntoon kohonnut ruuna tavoittelee tiukasti uransa avausvoittoa. (1) QUALIFIED kilpailee kelpo vireessä, mutta johtopaikan pitäminen ykkösradalta ei ole lainkaan varmaa. (13) LICKITY SPLIT kiri viimeksi hyväksyttävästi 4. ulkoa. Resursseja on parempaankin. (12) MANDA FRIDOn juoksu meni Turun tauolta paluussa täysin pieleen. Mikään kiertelijä Manda Frido ei ole, mutta toisaalta se juoksee normaalisti selvästi tämänkertaista kovemmissa lähdöissä. (2) SUMMER PRINCE kokee nyt selvän kuskinvahvistuksen, mikä voi siivittää arkisessa lähdössä kärkitaistoon. (8) ZAP ARCHIE ei päässyt tulemaan viimeksi Seinäjoella vapaasti. Porin laukka johtui häirinnästä. (15) HEAD UP HIGH tekee tasaisen varmaa työtä. Sinänsä kilpailuvire riittää tässä tehtävässä aivan kärkeen, mutta tamma ei todellakaan ole kiertelijätyyppiä, joten kilpailuhuumori on kovalla koetuksella. (4) WITCHING FAME avaa ravilla reippaasti, joten se voi saada hyvän juoksun. (3) MASSIMO MEISELS voitti selvästi Kokemäen pokaaliraveissa 14. päivä tätä kuuta.

Lähtö 05

A)4,1,11,5
B)3,16,15,14,10,2,8,7
C)13,12,6,9

KARJALA –LÄHTÖ. (4) VESKER kilpailee nousuvireessä ja tavoittelee ravilla tiukasti uransa toista voittoa. Viimeksi Forssassa Vesker sai 3. ulkoa viimeisellä takasuoralla tyhjän radan eteensä ja taisteli ylivoimaisen Costellon takana rehdisti kakkoseksi. Päätöskierros sujui 26,4-vauhdilla. (1) JASSOO ei ole varsinaista voittajatyyppiä, mutta kuntonsa puolesta sillä on tässä tehtävässä ilman muuta hyvät voittosaumat. Viimeksi Turussa Sävel-Muisto ja Syytinki olivat selityksittä parempia, mutta myös Jassoon suoritus oli ehdottomasti positiivinen. (11) PIREUS palaa tauolta arvoituksena. Ruunan kyvyt ja vauhtivarat tietäen se kohoaa alla olevista epäonnistumisista huolimatta heti A-ryhmään. (5) TURON LINDA on lähdön neljäs A-hevonen. Tamma voi päästä askelten osuessa lankulle voltin viitosradaltakin reippaasti liikkeelle. Seinäjoella 24. päivä elokuuta Turon Linda pääsi vastaavalta lähtöpaikalta keulaan, mistä sijoittui kakkoseksi vain Maisemalle häviten. Myös viimekertainen Vaasan kakkossija tuli johtopaikalta. Selkäjuoksukin kuitenkin sopii. (3) SYYS-SONAATTI voi saada nappireissun kärjen takana, jolloin ainakin totosija on mahdollinen. (16) HILPERTLIINA ei ole päässyt kahdessa viimeisessään tulemaan sisäratoja täysin vapaasti. Nyt luvassa on kiertämistä, mutta silti tamma voi nousta korkealle. Myös (15) LUMOLIISI ja (14) ALLUN SALAMA omaavat riittävän kapasiteetin nousta 40 metrin takamatkaltakin kärkitaistoon. Voi tosin olla, ettei kumpikaan edellä mainituista ole aivan huippuvireessä.

Lähtö 06

A)2,7,3
B)9,5,1,6,12,4,10,8,11
C)–

NAKKILA-LUVIAN OSUUSPANKKI –LÄHTÖ. (2) EXDELL veti elokuussa kuukauden verran henkeä ja sen jälkeen suoritukset ovatkin taas olleet entistä ehompia, vaikka totosijoja ei ole irronnutkaan. Ensiksi Teivossa Exdell latoi loppusuoraa pontevasti 5. sisältä, ja viimeksi Turussa Donerailin tytär ei löytänyt koskaan täysin vapaata kirilatua 3. sisältä. Tällä kertaa Exdell saattaa päästä johtopaikalle. Mikäli näin käy, on Jukka Torvisen ajokki ilman muuta kiinni voitossa. (7) CAERBANNOG ei pystynyt viimeksi kengät jalassa parhaimpaansa, vaan taipui johtopaikalta kuudenneksi. Jokaisessa voittojuoksussa Tiia Kaihtelan valmennettava on kuitenkin ollut vakuuttava. Ainakin kengittä ja jenkkikärryt perässä Caerbannogilta on lupa odottaa kovaa suoritusta ja menestystä vaativasta lähtöpaikasta huolimatta. (3) POPPY TROT ei ollut viime Porin vierailullaan lainkaan nolo, vaikka jäikin tasokkaassa lähdössä kymmenenneksi. Nyt starttiväli on paljon sopivampi, eikä lähtökään ole kauttaaltaan läheskään yhtä tasokas. Poppy Trot voi saada hyvän juoksun kärjen tuntumassa, minkä jälkeen pystyy ottelemaan kärkisijoista. (9) BLUEHILL’S THUNDER avaa B-ryhmään. Se ei ole yltänyt tällä kaudella vielä kertaakaan kaksariin, vaikka on tehnyt useita positiivisia suorituksia. (5) POISON IVY omaa juoksun onnistuessa yllätyssaumat. (1) BACK THE DEVIL ei kestänyt viimeksi optimistista taktiikkaa, mutta edelliset kilpailut ovat kielineet nousuvireestä. Lähtöpaikka on tällä kertaa mitä mainioin. Mainittakoon, että (12) TRUE BLUElle tämänkertainen pikamatka ei ole bravuuri, joten piippuhyllyn lähtöpaikalta aivan kärkisijaan on vaikea uskoa.

Lähtö 07


A)10
B)9,5,11,4,3,1,6,2,7
C)8,12

BIOFARM –LÄHTÖ. (10) CALLUM on niin väkevä menopeli, että kaiken ollessa kohdallaan takarivin paikka on vain hidaste matkalla kohti uran kymmenettä voittoa. Viimeksi Teivossa Callum suorastaan leikitteli johtopaikalta muiden kanssa ja lopetti päätöspuolikkaan silti puolihuolimattomasti 12-vauhtia. Kesäkuussa Vermossa Callum hävisi johtavan rinnalta vain keulasta voittaneelle hurjalle Jaqueline Mon Amille. Tämänkertainen matka on Callumille pelkästään plussaa. (9) J.A. MONSTER saanee hyvän juoksun parijonon toisella radalla, minkä jälkeen pystyy terävään kiriin. Toissakerralla Vermossakin Broke Evenin poika kiri loppusuoraa tulisesti ja ehti joukon hänniltä kolmanneksi. (5) PHAEDRA CLUB ei ole kulkenut viime aikoina kykyjensä mukaisesti. Viimeksi Lahdessakin tamma oli 3. sisältä lopussa pehmeä. Kapasiteettia on kuitenkin valtavasti, joten ei unohdeta tammaa vielä. (11) KARL ADAM pilasi viimeksi laukkaan kärjen rinnalta 400 jäljellä, mutta vaikutti muuten normaalilta. (4) CLASSIC FRIDO ei päässyt viimeksi tulemaan loppusuoralla vapaasti. Kyseessä on tarkan juoksun hevonen, joka sellaisen saadessaan omaa täydet totosaumat. (3) PRINCE VICTORIOSO oli viimeksi joukon hänniltä vain tasainen. Ruunaa ei kannata kuitenkaan kokonaan tuomita, sillä nyt hevosella on startti alla. On myös syytä muistaa, että Prince Victorioso on aina tehnyt parhaat juoksunsa keulasta ja vieläpä ilman kenkiä (viimeksi kengät jalassa). Prince Victorioso voi hyvinkin päästä tässä johtopaikalle. (1) SECRET PILOT kilpailee nousuvireessä ja pärjää pian. Totosija jo tässä ei olisi kovinkaan suuri yllätys.

Lähtö 08

A)5,4,8
B)1,6,7,2
C)10,3,11

NAKKILAN KUNTA –LÄHTÖ. Mielenkiintoinen lähtökiihdytys. Oletuksena on, että Olli Koivunen tyytyy (4) FANCY CANDYllä suosiolla (5) JOHNNY MUSCLESin selkään, minkä jälkeen piikki-selkä –kaksari on lähellä. Johnny Muscles kilpailee 11-vuoden iästä huolimatta vetreässä vireessä. Ylivieskassa johtopaikalta hallitusti voittanut ruuna viihtyy parhaiten nimenomaan pikamatkoilla. Seinäjoella Heidi Hämäläisen valmennettava hävisi vain Finish Flyerille. Fancy Candy jaksoi Vermossa 2. sisältä varsin lupaavasti kolmanneksi, ja kaiken järjen mukaan tauon jälkeinen startti vei hevosta eteenpäin. (8) ASANTE vakuutti Forssassa johtopaikalta. Keulasta Asante tuskin häviäisi tätäkään lähtöä. Lähtöasetelmien vuoksi Classic Responsen poika jää kuitenkin vasta kolmosrankiksi. (1) FEAST YOUR EYES tekee jatkuvasti näppäriä suorituksia ja voi taas sijoittua mukavasti. Voitto kuitenkin yllättäisi. Myös (6) TROTTEUR ja (7) THOMSON HOSS tavoittelevat nappireissulla totosijaa, mutta voitto on tiukassa.

Lähtö 09

A)3,6,9,1
B)8,13,16,15,14,12,2,4,11,10
C)5,7

NUORTEN SARJA. (3) TIMELESS CROFT aloitti uransa vakuuttavalla voitolla. Tommi Kylliäinen otti alun voltin kakkosradalta täysin varman päälle, mutta eteni silti jo ensimmäisellä takasuoralla tyhjää toista rataa pitkin johtavan rinnalle. Timeless Croft painui kärkeen 650 jäljellä ja irtosi vakuuttavaan voittoon. Varaa tuntui vielä jäävän. Kaiken onnistuessa voitto on taas lähellä, mutta toki on muistettava ruunan vähäinen rutiini. Myös (6) EDGAR BOKO aloitti uransa tyylipuhtaalla voitolla. Teemu Toroskan suojatti oli lopulta 3. ulkoa ylivoimainen. Startti vei eteenpäin, joten normaalikelillä From Aboven poika pystyy juoksun onnistuessa selvästi viimekertaista kovempaan tulokseen. Avainasemassa on kiihdytysvaiheen sujuminen juoksulangalta. Mikäli Edgar Boko onnistuisi pääsemään alussa ohi Timeless Croftista, olisi kaikki mahdollista. Mikäli taas Edgar Bokon lähtö ei onnistu, voi juoksusta tulla kärkisijoja ajatellen turhan vaikea. (9) HOLY FIRE on vielä epävarma, mutta resurssit riittävät pitkälle. Porissa voittanut ori olisi voittanut jo uran avausstarttinsa Turussa ilman päätöspuolikkaan laukkaa. (1) EYEBELIEVE oli uran avauksessaan Porissa hyvä kakkonen 2. radalta ilman selkää. Loistopaikalta Katri Pakarisen valmennettava on yksi lähdön neljästä A-hevosesta. Luvassa lienee juoksu joko keulassa tai johtavan takana. (8) WHISKY DANCING esitti viimeksi aiempaa pontevampaa menoa, joten hyvältä paikalta ruunalla on ilman muuta totosaumat. (13) ALWS BEAN hävisi Turun Nuorten Sarjassa johtopaikalta vain kovalle Lecrosselle. Tehtävä ei ole kuitenkaan takamatkalta helppo. Myös (16) CERAMIC ALLEY, (15) GOUANN LAUKKO ja (14) DREAM STEP WILI ovat esittäneet hyvää kuntoa, mutta takamatkalta voitto on tiukassa.

Lähtö 10

A) 4,2
B) 5,9,3,10,8,7,6
C) 1,11,12

TILINOTA OY –LÄHTÖ. (4) OVER GOING on nyt mennyt kahdesti peräkkäin ravia ja samalla tuloksena on ollut kaksi hienoa voittoa. Viimekertainen Teivon voitto tuli johtavan rinnalta. Over Going saattaa edetä tässä lopulta johtopaikalle, mutta kovakuntoinen ori on tämän lähdön ykköshevonen oikeastaan miltä juoksupaikalta tahansa. Koivusen tallipari on hyvinkin mahdollinen, sillä myös (2) RUSSIAN ROULETTE kilpailee hyvässä vireessä. Russian Roulette ei ole kovinkaan nopea avaaja, mutta lähtöpaikka on paras mahdollinen. Tiistaina Teivossa Russian Roulette kiertyi jo ensimmäisellä takasuoralla johtavan rinnalle. Tempo meni kuitenkin turhan reippaaksi, joten loppusuoralla askel jo ymmärrettävästi painoi. Aiemmissa starteissa Russian Roulette on esittänyt mukavia kirejä, ja nyt palattaneen taas edellisten starttien kaltaiseen taktiikkaan. (5) BLUE PEARL voitti Ylivieskassa johtopaikalta selvästi. Mikäli vire on suoraan tauolta samanlainen, on tammalla hyvät menestyssaumat. (9) COOL VICTORIOSO jäi viimeksi johtopaikalta Over Goingin voittamassa lähdössä kolmanneksi, joten voitto on tiukassa. Totosijaan on kuitenkin täydet mahdollisuudet. (3) ALFAS FINANS ja (10) SUPERSTAR CASTLE voivat olla mahdollisia yllättäjiä. Molemmilla on nyt tauon jälkeen startti alla. Alfas Finansin kohdalla juoksukaan ei viimeksi onnistunut, sillä se jäi lopulta 2. radalle ilman selkää.

Lähtö 11

A) 5,6,8,7,3
B) 10,9,4,2,1
C) –

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Nakkila-ilta päättyy mielenkiintoiseen suomenhevosten avoimeen ryhmäajoon. (5) VEERAN TURO kesti viimeksi täysin kunnialla vajaan 1300 metrin kirinsä 6. ulkoa, vaikka ei pystynytkään taistelemaan kärkisijoista. Nyt tehtävä on paljon suotuisampi, ja tuskinpa alla oleva starttikaan on haitaksi. Seinäjoella Veeran Turo eteni johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla ja vastasi varmaan voittoon. (6) TOPIN MUSTA piti Forssassa johtopaikalta ykköseksi pitäen jopa hallitsevan ravikuninkaan Köppisen niukasti takanaan. Veeran Turo hävisi Topin Mustalle Forssassa 20 metrin takamatkalta selvästi, mutta tasavertaisista lähtöasetelmista tilanne on aivan toisenlainen. Topin Mustan ulkopuolella on todella nopea avaaja, mikä saattaa lisätä alun laukkariskiä. (8) SEKOTTAJA nappasi kuningatar-kilpailusta upeasti hopeaa. Kunto on edelleen kohdallaan, sillä viimekertainen Teivon voitto tuli johtavan rinnalta. Sekottaja sopii hyvin myös Peter Lindroosin käteen, sillä hänen ajaessaan Lahdessa 5. päivä heinäkuuta tamma kiri 75-lähdössä 5. sisältä oikein positiivisesti kolmanneksi. (7) PIHLAJAN AARONI on todella kovaluokkainen hevonen tähän lähtöön, mutta lopun tulemisen kanssa on ollut tänä vuonna suuria ongelmia. Viime kilpailujen perusteella vire saattaa kuitenkin olla hieman nousussa. Pihlajan Aaroni ottaa lähtöön satsattaessa johtopaikan seiskaradaltakin, mutta selkätaktiikka lienee tässä lähdössä kuitenkin lopulta todennäköisempi vaihtoehto. (3) TESANTTI parantaa otteitaan pikkuhiljaa. Viimeksi Teivossa Tesantti ei kuitenkaan saanut otetta 2. ulkoa edessään juosseesta Sekottajasta. Seinäjoella taas Veeran Turo oli selityksittä parempi. B-ryhmä alkaa Jouni Miettisen tallin kaksikolla (10) SOPUN HAASTE ja (9) HISKIN MUISTO. Näistä Sopun Haaste jäi Forssassa pussiin, kun taas Hiskin Muisto laukkasi alussa sekä loppukaarteessa.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 10 Not So Easy Blue (1,13)
II 1,4,5,11 (3,16)
III 2,3,7 (9,5)
IV 10 Callum (9,5)
12 riviä*0,20 euroa = 2,40 euroa

Suuri systeemi
I kaikki
II 1,2,3,4,5,10,11,14,15,16 (8,7)
III 2,3,7 (9,5)
IV 10 Callum (9,5)
480 riviä*0,20 euroa = 96 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)


Pieni systeemi

I 2 Exdell
II 10 Callum
1 yhdistelmä

Suuri systeemi
I 2,3,7
II 10 Callum
3 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 3,6
II 1,3,6,9
III 1,3,6,8,9,13
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 1,3,6,9
II 1,3,6,8,9
III 1,3,6,8,9,12,13,14,15,16
128 yhdistelmää*0,50 euroa = 64 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 5 Veeran Turo
II 3,6,7,8
III 3,6,7,8
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 5,6,7,8
II 3,5,6,7,8
III 3,4,5,6,7,8,9,10
96 yhdistelmää*0,50 euroa = 48 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska