Su 7.9. Porin Ravien Pelivihjeet

Porin Ravien pelivihjeet sunnuntain ilmaisraveihin.
Lähtö 01

A)5
B)11,10,8,1,13,14,6,9,7,3,12,4,2
C)-

Aloittelevat suomenhevoset ovat vaikeasti veikattavia, joten pruuvit on syytä seurata huolella. Paikallisravien kakkossijalla uransa aloittanut (5) AINOKE tulee osaavista käsistä, ja hyväsukuisen 4-vuotiaan tamman luulisi kehittyvän kaiken aikaa. (11) JOKERNETTI laukkasi Porissa avauskierroksella kahdesti, mutta kulki loppumatkan kohtuullisesti. Startti vei varmasti eteenpäin, ja tässä tehtävässä kaikki on ravilla mahdollista. (10) VERME ei ole vielä säväyttänyt, mutta parantanee kuitenkin hiljalleen. Vieskerin poika tuli viimeksi taustalla asiallisesti maaliin. (8) AHOLAN OSKARI laukkasi viimeksi viimeisellä takasuoralla neljän hevosen kärkiryhmästä. Laukka ei välttämättä vaikuttanut sijoitukseen, mutta kilometriaikaan kylläkin. (1) VALHALLA ei ole vielä vakuuttanut, mutta näistä lähtöasetelmista tamma ei ole tässä tehtävässä unohdettavissa. (13) JAMAS VILJO puksuttelee tasaisesti. Etuna moneen kanssakilpailijaan on säännöllinen starttirytmi. (14) GRATSIN SÖPÖ on vauhdikas ja voisi ravilla nousta korkealle pitkältä takamatkaltakin.

Lähtö 02

A)4,7
B)5,1,8,12,15,9,11,14,3,13,2,16
C)6,10

SATAKUNNAN RAVINAISTEN MESTARUUSAJO. Kokemäellä 2. ulkoa 700 metrin kirillä voittanut (4) TEMENTAARI nappasi Turun kakkossijansa rehdillä suorituksella johtavan rinnalta. Ravilla Helena Horilan suojatti ottelee ilman muuta tämän lähdön kärkisijoista, koskapa paikka johtavan rinnallakin sopii siis rehdille puurtajalle. (7) ROKKA VEIKKA ei vaikuttanut Kokemäellä oikeastaan missään vaiheessa menestyjältä 2. ulkona, mutta piti vauhtinsa ja punnersi muiden hidastaessa linjalla kakkoseksi. Rokka Veikka pystyy parempaankin ja on Tementaarin ohella tiukka voitontavoittelija. (5) JOIHUVA sijoittunee varmuudellaan mukavasti. Lopussa saisi kylläkin olla hieman enemmän puristusta. (1) SANTAMAAN NOOA on nopea avaaja, joten asetelmat suosivat. Tauolta palaava ruuna on ravatessaan mahdollinen yllättäjä. (8) PASSIINA on tällaiseen lähtöön kohtuullinen menijä. Tuttu kuski ohjissa nostaa osakkeita. (12) SYYS-SONAATTI ei päässyt tulemaan viimeksi Vermossa kirivaiheessa vapaasti. (15) NOVAN VUOKKO on pilannut viime juoksunsa laukkoihin. Hyppy on herkässä, mutta tamma vaikuttaa nousuvireiseltä.

Lähtö 03

A)13,5,3,2,9,10
B)8,7,6,16,12,1,15
C)4,11,14

Ensimmäisen lähdön tavoin myös lämminveristen aloittelijoiden lähtö on hankalasti arvioitavissa. (13) MARYLAND ROSE pilasi viimeksi Turussa pelinsä pitkäksi asti jatkuneeseen lähtölaukkaan, mutta sitä ennen tamma on tehnyt kelpo suorituksia. Vermossakin Ilkka Korven suojatti kiri vaikeista asemista 6. ulkoa ihan mukavasti viidenneksi. Kiihdytyksen sujuessa voltin viitosradalta tamma pystynee ottelemaan uransa avausvoitosta. (5) VELOCEn ja (3) EDGAR BOKOn nykyvire on vaikeasti arvioitavissa, sillä koelähdön suorittamisesta on jo aikaa. Molemmat tekaisivat kuitenkin varsin positiivisen koelähtösuorituksen ja molemmat ovat myös hyväsukuisia. (2) ENCHANTING STAR laukkaili uran avauksessaan hylkäykseen, mutta Tuija Irrin valmennettavat ovat aina näissä sarjoissa huomion arvoisia. (9) DRACAENA oli jo noussut taistelemaan viimeksi totosijasta laukatessaan viimeisen kaarteen lopussa. Kuntokäyrä ei ole ainakaan laskusuuntainen. (10) YUMMY RAPPSON laukkailee paljon, mutta kyvyt riittävät ehdottomasti tähän tehtävään. (8) SHOOTING STARBELL ja (7) EXPRESS ENERGY tulivat molemmat viimeisessään juosten maaliin.

Lähtö 04

A)1
B)12,7,4,11,6,8,10,5,9,3,2
C)-

RAVIKAUPPA.FI -LÄHTÖ. (1) EXCEL OLIVER on kohonnut Ilkka Korven käsissä hyvään vireeseen ja on selvä ykköshevonen. Viimeksi Forssassa johtavan rinnalta ylivoimaisesti voittanut ruuna pystyy reippaaseen avaukseen ja voi kaiken onnistuessa hallita tämän lähdön jokaista metriä. (12) INNIT on edellistä kovakapasiteettisempi, mutta putoaa näistä lähtöasetelmista vain hyväksi haastajaksi. (7) SUNDANCER ICON ei ole kahdessa viimeisessään jaksanut maaliin asti. Tämänkertainen lyhyt matka lienee kuitenkin tuntuva etu. Sundancer Icon on niin nopea avaaja, että voi päästä seiskaradaltakin hyviin asemiin. (4) VICTORIA DEL ORO suorittaa tasaisesti vailla loistoa. Koska lyhyt matka suosii ja tamma voi päästä 2. tai 3. sisälle, on totosijakin mahdollinen. (11) WILD STEEL kokee selkeän kuskinvahvistuksen. Ainakin ylivauhtisessa juoksussa ori voi pystyä ottelemaan huonolta paikaltakin kärkisijoista. (6) BE NICE PELLINI ja (8) JOYNESS ovat nekin tähän lähtöön juoksun onnistuessa kelpo menijöitä ja mahtuvat mukaan Toto4-systeemeihin.

Lähtö 05

A)6
B)1,9,10,5,4,11
C)7,2,8,3

KARJALA –LÄHTÖ. (6) PLUCKY BOY toimii Toto4-systeemien tukipilarina. Se joutui viimeksi tyytymään 3. ulkoa täydellä matkalla viimeiseen rahasijaan, mutta edellisessä Vermon 65-lähdössä Aatto Lehtosen valmennettava oli pikamatkalla johtopaikalta oikein kelpo kolmas. Nyt kilpaillaan taas Plucky Boyn mielimatkalla, ja Diesel Donin pojalla on loistava tilaisuus keulavoittoon. (1) REGINA ENGELY on todellinen starttiraketti. Luvassa on loistojuoksu Plucky Boyn takana 2. sisällä. Teivon hurjavauhtisessa juoksussa Regina Engely taipui loppusuoralla johtavan takaa kahdeksanneksi, mutta tässä lähdössä Robert Wesslinin suojatilla on mainio sauma seurata kakkoseksi. Kokemäen kakkossijakin tuli 2. sisältä. (9) TOURGAN vaikuttaa lievästi nousuvireiseltä. Se voi juosta tässä Regina Engelyn takana 3. sisällä, mistä tavoittelee tiukasti totosijaa. (10) ZABATA ZET on tehnyt viime starteissaan jatkuvasti hyväksyttäviä suorituksia, mutta aivan huippuvireessä se ei kuitenkaan ole. Zabata Zetin tilannetta vaikeuttaa, mikäli sisärata vetää odotusten mukaisesti. (5) TRIOLET ja (4) BLACK LENDER kärkkyvät edellä mainittujen epäonnistumista. Kummallakin on tosin laukkariski.

Lähtö 06

A)9
B)10,7,5,2,3,6,11,12,8,4,1
C)-

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. (9) BAKELS BIRDLAND väsyi Derbyn karsintalähdössä pahoin puolustettuaan kovavauhtisessa lähdössä paikkansa Express Duon takana 2. sisällä. Normaalisti Bakels Birdland on kuitenkin kirinyt loppua vahvasti, ja tämänkaltaiseen suoritukseen on syytä uskoa nytkin. (10) MILKWAY GATE kiri sunnuntaina Forssassa 3. ulkoa ihan mukavasti, sillä tamma hävisi vain kolmelle sisärataa pitkin peräkkäin juosseelle. Tammalla oli ollut välillä lieviä ongelmia, joten sen pitäisi nyt startti kropassa olla viime kertaa parempi. (7) PRINCE AS on esiintynyt viime starteissa jatkuvasti edukseen, vaikka yhtä voittoa lukuun ottamatta sijoitukset ovatkin jääneet keskinkertaisiksi. Seiskaradalta juoksusta ei välttämättä tule nytkään helppoa, mutta fyysinen vire riittää ehdottomasti aivan kärkeen. (5) TRUE BLUE kilpailee tasaisen hyvässä kunnossa ja ottelee jälleen kärkisijoista. Vaikka uran statistiikka on komea, on tamma kuitenkin näihin sarjoihin hieman tasavauhtinen. (2) POPPY TROT palaa tauolta arvoituksena. On kuitenkin syytä muistaa, että tamma väläytteli kesällä tulosriviään parempia otteita. Hyvältä lähtöpaikalta menestys ei yllättäisi tauosta huolimatta lainkaan. (3) MITY LIGHTNING avaa lujaa ja saanee hyvän juoksun. Viimeksi Teivossa tamma riitti kärjen tuntumassa kuudenneksi 3. sisältä.

Lähtö 07

A)4,7,11,10,8
B)3,9,2,13,1
C)5,12,6

VALTRA –LÄHTÖ. (4) AARNI’S FIRE on kulkenut läpi kauden oikein hyvin, ja koko kauden statistiikkakin on kohdallaan. Fire Lanen poika ylsi viime Porin vierailullaankin 4. ulkoa kolmanneksi, vaikkei ollut edes aivan terävimmillään. Ruunalla ei ole juurikaan ajettu volttilähtöjä, mutta juoksun luontuessa menestystä on jälleen luvassa. (7) STEPPING GIGOLO on mielenkiintoinen tauolta palaaja. Varsinkin johtopaikalta ruuna olisi tässä tiukka voitontavoittelija. (11) LESTER tekee jatkuvasti vahvoja suorituksia. Tällä kertaa juostava lyhyt matka ei ole oriin bravuuri, eikä lähtöpaikkakaan ole kadehdittava. Silti vahvan menijän voitto ei yllättäisi lainkaan. (10) PIPER ei ollut viimeksi Turussakaan lainkaan huono, vaikka jäikin lopulta tasokkaassa Pronssidivisioonafinaalissa kymmenenneksi. Ruuna joutui taivaltamaan pitkän matkan 2. rataa ilman selkää. Nyt vastus ei ole yhtä kova, vaikka sinänsä lähtö onkin ihan tasokas. Lähtöpaikka ei toki ole hyvä, mutta kunto riittää menestykseen. (8) GLOBAL OFFICIAL olisi kirinyt Seinäjoella 5. sisältä tototaistoon, ellei olisi laukannut viimeisen kaarteen lopussa kiriin iskettyään. Myös Hannu Hietasen ajokki mahtuu mukaan A-ryhmään. Pikamatkalla viihtyvä (3) MEADOW MATCH, oikein pätkänopea (9) HÖWINGS OFELIA sekä taukonsa jälkeen vielä parasta virettään hakeva (2) DREAM DRESSER lukeutuvat nekin pelihevosiin.

Lähtö 08

A)11,7
B)9,5,4,10,6,3,1,2,8
C)-

AMATÖÖRIOHJASTAJIEN SM-LIIGA. (11) WILD FORCE on kilpaillut viime aikoina selvästi tätä kovemmissa lähdöissä. Viimekertainen Turun lähtökin oli Kyvyt Esiin –divisioonafinaali. Kun kuskikin vahvistuu, kohoaa Wild Force tämän lähdön ykköstipsiksi takarivin lähtöpaikasta huolimatta. (7) BROWN ROYAL on kohonnut ihan mukavaan vireeseen ja senkin kohdalla lähtö on tasoltaan varsin sopiva. Juoksun onnistuessa voittokin on täysin mahdollinen. Seinäjoen voittojuoksussaan Brown Royal juoksi välillä keulassa ja välillä 2. sisällä. (9) MIDNIGHT JOSE kadotti Teivossa loppukaarteessa ravinsa menettäen mahdollisuutensa rahoille. Kokemäellä ruuna voitti selvästi, mutta lähtö oli heikkotasoinen. Ei lähtö nytkään kovin tasokas ole, joten ravin stemmatessa kaikki on mahdollista. (5) GLORIOUS SUNBEAM on tehnyt kohtuullisia suorituksia tämänkertaista kovemmissa lähdöissä. Mikäli juoksu menee aivan nappiin, voi viime raveissa yllätysvoiton Thali Streamlinella narutellut Henry M Bollström yllättää jälleen. (4) LAURILA’S ARWEN on pilannut viime juoksunsa laukkoihin, mutta on tässä ravilla yksi mahdollisista. Myös tauolta palaava (10) YPÄJÄ ENGELBERG on syytä huomioida ajoissa.

Lähtö 09

A)4
B)10,1,12,2,6,5,8,9,3,11,7
C)-

NUORTEN SARJA. (4) STONE CAPES NOUGAT on ensimmäisen troikkalähdön selvä ykköshevonen. Teivon Kriterium-kokeessa Stone Capes Nougat painui johtavan rinnalta kärkeen 950 jäljellä, mutta taipui loppusuoralla viidenneksi. Kyseiseen taipumiseen ei kannata kuitenkaan tuijottaa liikaa, sillä Stone Capes Nougat pystyy kyllä paljon parempaankin. (10) DOMINIUM ei ole kovinkaan nopea, mutta se jaksaa puurtaa vauhtinsa pitäen. Viimeisimmässä kilpailussaan Teivossa Tapio Vanhasen valmennettava painui kärkeen avauspuolikkaan kohdalla ja hallitsi 15-vauhtisella päätöspuolikkaalla tapahtumia vaivatta. Vastus oli kylläkin selvästi tämänkertaista helpompi. (1) FIRED UP oli Jyväskylässä 2. radalta ilman selkää rehti kolmas. Vermossa Express Itin poika jäi pussiin 3. sisälle. Startit vievät Fired Upia koko ajan eteenpäin, ja pussituksen välttäessään ruuna ottelee tiukasti kärkisijoista. (12) ELENA FOR EVER kiri Vermossa 6. ulkoa mukavasti kakkoseksi ja vaikuttaa tällä hetkellä selvästi nousuvireiseltä. (2) DREAM STEP WILI sijoittui tauolta paluussaan 5. sisältä hyväksyttävästi kolmanneksi. Startti vei todennäköisesti eteenpäin, ja hyvältä lähtöpaikalta nopea avaaja voi saada makoisan juoksun. (6) DO IT VALIANT, (5) STRIVING HIGH ja (8) FIGLIO GIORGIO tavoittelevat nekin tiukasti totosijaa.

Lähtö 10

A) 3
B) 7,9,6,10,4,5,11,1
C) 2

(3) HEAD UP HIGH eteni Kokemäen voitossaan johtopaikalle ensimmäisen kaarteen jälkeen, minkä jälkeen hallitsi vaivatta. Viimekertainen Turun suoritus 3. sisältä/2. ulkoa ei ollut yhtään sen huonompi, lähtö vain oli kovempi. Olihan kylkiäisinä uusi ennätyskin. Nyt Head Up High’lla on taas hyvä mahdollisuus päästä johtopaikalle. Varsinkin keulasta tammalla olisi mielimatkallaan sopivan näköisessä lähdössä hyvät voittosaumat. (7) CALLELA MAYFLOWER torjui Turussa Head Up High’n kiihdytyksessä, mutta sammui loppusuoran alussa johtopaikalta täysin. Näistä asetelmista Callela Mayflowerin ei pitäisi päästä kiihdytyksessä ohi Head Up High’n, mutta nopea avaaja päässee kuitenkin seiskaradaltakin hyviin asemiin. Pitkän tauon jälkeisen startin luulisi vieneen selvästi eteenpäin, ja tästä voi jo tulla menestystä. (9) CHOCO CARAMEL olisi nopea avaaja, mutta ruuna on viime aikoina joutunut jatkuvasti matkaan takarivin lähtöpaikoilta. Jämsän suoritusta lukuun ottamatta esitykset ovat kuitenkin jatkuvasti olleet positiivissävytteisiä. Takarivi on taas riesana, mutta ainakin vauhtijuoksussa ruuna voi nousta lopussa korkealle. Osakkeet nousisivat, mikäli joko numero 1 tai numero 2 jäisi lähdöstä pois, jolloin Choco Caramel pääsisi lähtemään Head Up High’n takaa. (6) BATISTA DE ANDRADE on ollut tällä kaudella pettymys. Kapasiteetti kyllä riittäisi tällaisiin lähtöihin. (10) RANCH LET ME FLY on hieman seurailijaluonne, mutta tamma on kyllä juossut paljon kovemmissakin lähdöissä. (4) HICKOPRODIGIOUS voi otella ylisarjassakin totosijoista, mikäli pääsee 2. tai 3. sisälle. Voitto kyllä yllättäisi.

Lähtö 11

A) 7,6,12,1,2
B) 8,10,13,11,4
C) 9,3,5

(7) SOHVIN VALLE ei ole vielä onnistunut Jouni Miettisen valmennustallista käsin, mutta ravilla kyseessä on kova luu tällaiseen lähtöön. (6) TAIKAKUU haastoi Kouvolassa 2. sisältä keulasta voittaneen Pikku Hyvän. (12) VIHTE on kerännyt Kenneth Danielsenin käsistä kahden vuoden aikana kovan tilin. Mikäli vire on heti tauolta kohdallaan, voi ruuna ravatessaan voittaa pitkältä takamatkaltakin. (1) HUIMARIINA ei riittänyt Forssassa 2. ulkoa Voimalinjalle sekä Hujanhajanille, mutta saa silti suorituksestaan täysin puhtaat paperit. Ravilla kaikki on mahdollista. Uusi kuski on tosin tamman kohdalla riskitekijä. (2) HOLARI on kroonikkolaukkuri. Resurssit riittäisivät näissä lähdöissä, mutta onnistumisia tulee perin harvoin. Kuukausi sitten Riihimäelläkin laukka loppusuoralle tultaessa vei totosijan. (8) JOANNAN TÄHTI laukkasi Teivossa 4. ulkoa pahoin 500 jäljellä. Ravi ei näyttänyt sataprosenttiselta ennen lähtöäkään, joten tamma on nyt arvoitus. Tasaisesti kulkevat (10) LOISTO-PIIRTO ja (13) SOPUN HAASTE voivat onnistuessaan yltää totoon, mutta voitto kyllä vähän yllättäisi.TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi
I 1,4,6,7,8,11,12 (10,5)
II 6 Plucky Boy (10,1)
III 9 Bakels Birdland (10,7)
IV 2,3,4,7,8,9,10,11 (13,1)
56 riviä*0,20 euroa = 11,20 euroa

Suuri systeemi
I 1,4,6,7,8,11,12 (10,5)
II 6 Plucky Boy (10,1)
III 2,3,5,7,9,10 (6,11)
IV 2,3,4,7,8,9,10,11 (13,1)
336 riviä*0,20 euroa = 67,20 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi
I 9 Bakels Birdland
II 4,7,8,10,11
5 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 2,7,9,10
II 2,3,4,7,8,9,10,11
32 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 4 Stone Capes Nougat
II 1,2,10,12
III 1,2,5,6,8,10,12
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi

I 4 Stone Capes Nougat
II 1,2,5,6,8,10,12
III kaikki
70 yhdistelmää*0,50 euroa = 35 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 6,7
II 1,2,6,7,12
III 1,2,6,7,12
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,6,7,12
II 1,2,6,7,12
III 1,2,4,6,7,8,10,11,12,13
160 yhdistelmää*0,50 euroa = 80 euroa


Vihjeet laati Jouni Toroska