Lauantaina ajetaan huippujännittävät Kavioliiga-ravit Porin raviradalla

Porissa päästään nauttimaan tulevana lauantaina 5.2 Kavioliiga-raveista. Riemukkaasti yleisökin on jälleen tervetullut paikanpäälle nauttimaan raviviikon päätapahtumasta. T75-kohteissa kattaus on tasaisen kovatasoista ja pelillisiä ideoita moneen makuun. Ennakkosuosikeista hirmuvireinen Deangelo oli onnekkain lähtörata-arvonnassa.

Pääpelimuotona on lauantaiseen tapaan Toto75, joka pelataan lähtöihin 5-11. Toto4 kohteina 8-11 ja Päivän Duo lähtöinä 10-11. Troikkaa pelataan lähtöihin 4,7,9 ja 11. Jokaiseen ravilähtöön on mahdollista pelata voittaja-, sija- ja kaksaripeliä.

Toto75

Kylmäveristen avoin 2100 metrin ryhmäajo käynnistää 75-pelin. Vaikka lähdössä on mukana vain 7 valjakkoa, on kohde huippumielenkiintoinen ja haastava pelattava. 4 POLARA palasi viimeksi pitkältä paussilta ja tavoittelee johtopaikkaa keskeltä rataa. Starttiraketti 7 PYÖRYLÄN PARONI mielii ulkoa myös aluksi piikkipaikalle ja havittelee kiritiloja Porin pitkällä loppusuoralla. 1 JORIINI ja 2 NYLAND kohtasivat viime keskiviikkona Oulussa, tuolloin ensin mainittu jäi voimissaan pakettiin ja Nyland puristi vahvasti kakkoseksi häviten niukasti vain tallikaverilleen. Väsymättömät panssarivaunut 3 ROKIN MAXI, 5 MORISON ja 6 SHEIKKI pitävät huolen ettei lähdöstä puutu vauhtia. Yhdenkään osallistujan voitto ei tulisi yllätyksenä.

Kakkoskohteessa suosikit lähtevät matkaan rinnakkain sisäradoilta. Harri Koivusen tallin tappioton 1 KEN’s CARLOS, Olli Koivunen rattaillaan, sekä 4-vuotiskautensa avaava Ari Vianderin valmentama ja Tapio Perttusen ohjastama 2 LUCK’s EQU mielivät keulaan ja voittajaseremonioihin. Suosikkien takana on tasainen ja yllätysvalmis kymmenikkö, joista erottuvat ensimmäisenä lupaavat nousukkaat 7 EL JACKPOT ja 11 BRILLIANT STRIDE.

Kolmannessa 75-kohteessa suomenhevostammat lähtevät matkaan neljältä eri paalulta. Pisimmältä, 60 metrin pakilta starttaava kyvykäs 16 SIRILIISI malttoi ravata viimeksi Vermon Talvi Cupin finaalissa ja oli vahvan esityksen päätteeksi maalissa hyvä toinen. Mikäli tamma ei sorru laukalle on sillä tässäkin hyvät mahdollisuudet olla voittotaistossa. 12 VUARAN VIIMA teki samassa lähdössä sitkeän esityksen johtavan rinnalta ja kamppaili neljänneksi. Vuoran Viimalla on jälleen 20 metriä etua Siriliisiin nähden ja hevonen kuuluu suosikkeihin. Perusmatkalta lähtevä 2 KUKKAROSUON OONA viimeistelee kuntoaan keskiviikkona Vermossa. Se on pilannut kaksi edellistä laukkaan, mutta ravilla pysyessään se pyrkii karkuun takamatkalaisilta.

Neljännen kohteen lämminveritammojen tasoitusajossa asetelmat ovat kutkuttavat. 6 SHELBY RAY voitti tulisella kirillä vastaavan lähdön Teivossa. Tamma avaa voltista lujaa ja juoksuradalta Niko Jokela mielii hyviin asemiin. 3 EL INDEED avasi kautensa Lahdessa kakkossijalla. Hannu Torvisen ajokki teki parijonosta vahvan kirin, häviten vain niukasti ja tavoittelee nyt koko matkan johtoa. 20 metrin takamatkalta 10 SIMON ANGEL on esittänyt jo pitkään hyviä otteita. Viimeksi Shelby Rayn voittamassa lähdössä Pia Räikän suojatti kiri  terävästi kolmanneksi. 40 metrin takamatkan rutinoitunut kaksikko 13 ICE WINE ja 14 BOSSES LADY joutuvat haalarihommiin, mutta molemmat ovat näyttäneet pystyvänsä voittoon raskaammallakin juoksulla.

Isona suosikkina viidenteen kohteeseen matkaan lähtevä 2 DEANGELO on lähellä johtaa alusta loppuun. Ari-Pekka Pakkasen kanuunakuntoinen ruuna on voittanut kaikki tämän vuoden kolme starttiaan. Lisäksi ennakkoon kovimmat haastajat 8 HOTSHOT LUCA, 10 SAHARA SANDSTORM, 11 SAHARA PEYOTE sekä 12 EXCALIBUR IT joutuivat huonoille lähtöpaikoille. 9 JUST A FLIRT on mielenkiintoinen tulokas avoimella tasolla. Joukon selvästi vähärahaisin on voittanut hyvällä tyylillä molemmat starttinsa pitkän tauon jälkeen.

Kuudennessa kohteessa enintään 7.500 euroa tienanneiden kylmäveristen ryhmäajossa suosikin viittaa asetellaan numerolle 2 JUNJORI. Teemu Okkolinin ori on voittanut viidesti peräkkäin ja voitoista neljä on tullut keulapaikalta, jonne sillä on hyvältä lähtöpaikalta jälleen mahdollisuus päästä hallitsemaan lähdön tapahtumia. Helpolla Junjori ei tule pääsemään, sillä kaikilla lähdön hevosilla on vähintään yksi voitto taulussaan. 4 SUVIONNI on ravilla pysyessään vahva voitontavoittelija.

Suomeen tulonsa jälkeen jo viidesti voittanut 12 CELSIUS EVO on päätöskohteessa kovan haasteen edessä. Takarivin uloin lähtöpaikka tietää ylimääräisiä metrejä, mutta niin vakuuttavaa menoa Veijo Heiskanen-Henna Halme kaksikon ruuna on esittänyt, että voitto on jälleen mahdollinen. 2 M.T. MASTER DON on päässyt vaihteeksi hyvälle lähtöpaikalle ja osallistuu voittokamppailuun. 4 HE IS FELIX seurasi viimeksi hyvin voittokone Astrumia, ja oli pirteä kakkonen. Olli Koivunen tähyää jälleen paikkaa kärkipäässä. Santtu Raitalalla lienee myös katse kohti keulaa starttinopean 6 BWT DANGER rattailla. Hannu Korven 7 OILSHEIK kilpailee hyvässä iskussa ja kamppailee voitosta. Aikansa Kriterium kakkonen 5 STONECAPES SPARROW esitti toissakerralla väkevän kirin Vermossa, lähdössä jonka voitti nytkin yllätysvalmis 9 HER ROYAL HIGHNESS.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.