Pelivihjeet 26.1.2020

Lähtö 01

A) 9,11,1

B) 7,12,3,8,2,10,14,4,15,6,13

C) 16,5

Vaikka sunnuntain päiväravien ensimmäisessä lähdössä usea hevonen vasta aloittaa uransa, on suosikin nimeäminen helppoa. (9) KILUN POIKA suoritti koelähtönsä jo 3-vuotiskauden elokuussa kelpo tuloksella 41,0. Kilun Peedron poika askelsi muutenkin juoksijan tyylillä, joten uran avauskilpailua odotetaan suurella mielenkiinnolla. Mikäli laukat eivät sotke menoa, on menestyminen erittäin todennäköistä. Toisena hevosena A-ryhmään nostetaan (11) KITEEN TÄHTI. Se pystyy kyllä ravia polkiessaan normaalioloissa selvään ennätysparannukseen, eikä vastus suosikkia lukuun ottamatta vaikuta liian kovalta. Lähdön kolmas perushevonen on hienosukuinen (1) VOITINKO. Yksin juostun koelähdön perusteella ei pysty suuria johtopäätöksiä tekemään, mutta ainakin asetelmat ovat mainiot. B-ryhmän avaa koelähdössä kohtuullisesti 41,9-vauhtia kulkenut (7) ILORIN SIRI. Väliajat olivat 42,5-44,5-(38,5)-40,0. (12) VILLI-RILLA on tosi epävarma, mutta ravilla se pystyy parantamaan ennätystään. (3) NIEMEN IIDA on täysi arvoitus, sillä koelähdöstä on jo paljon aikaa. (8) AAMUN KIMALLUS ei vielä lokakuisessa koelähdössään suuremmin säväyttänyt, mutta tietysti nuori hevonen voi kehittyä nopeastikin. Kuskikin vahvistuu valmentajasta Olli Koivuseen.

Lähtö 02

A) 6,7,2,8,9

B) 1,4,11,5

C) 3,10

Toisessa lähdössä voimasuhteiden arvioiminen on todella hankalaa. Rankingin kärkeen nostetaan osaavista käsistä tulevat uransa aloittavat (6) ESSI FASTBACK ja (7) ARCIE’S ARSENAL. Juoksulangalta matkaan pääsevällä kaksikolla suvut ovat kohdallaan, ja Arcie’s Arsenalin kohdalla valmentaja Aripekka Pakkasen kommentit 7 oikein –lehdessäkin ovat varsin positiiviset. (2) CORE CATCHER aloitti uransa jo 2-vuotiaana, ja vaikka keliolosuhteet ovat haitanneet treenejä, pitää Antti Teivaisen suojatti huomioida ajoissa. (8) IVAN GRAIN on napannut jo kolme peräkkäistä totosijaa ja lähtee taas tiukasti taistelemaan kärkisijoista. Ruuna kykenee tekemään itse juoksuakin. (9) MADICKENS SOLMAN vaikuttaa Kaustisen voittojuoksun perusteella kehityskelpoiselta, mutta samalla vielä myös epävarmalta. (1) PINKABELLA on koelähdön perusteella vaikea arvioitava. (4) HAPPY WIND ei ole toistaiseksi vakuuttanut, mutta tauon aikana on voinut tapahtua kehitystä.

Lähtö 03

A) 2

B) 1,5,3,4,6

C) –

Ravien kovimmassa kylmäverilähdössä homman nimi on jälleen kerran Jouni Miettisen valmennettavat vastaan muut. Kuuden hevosen lähdössä molemmilla on kolme osallistujaa, ja etukäteen Miettisen valmennettavat ovat vahvoilla. Ainoa A-hevonen on Miettisen valmentama (2) PONUTELLA. Se on suorittanut viime starteissaan jatkuvasti hyvin, ja ravilla menestyskulku saa ilman muuta jatkoa. Viimeksi Porissa Ponutella hyökkäsi 2. ulkoa 700 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 500 jäljellä ja hankki loppusuoralla otteen keulassa juosseesta Tementikosta. (1) VILLIHEILI taipui keskiviikkona Vermossa loppusuoralla johtavan rinnalta, mutta saa silti suorituksestaan puhtaat paperit. Tällä kertaa asetelmat ovat niin mainiot, että Hiskin Muiston tytär kohoaa tallikaverinsa ykköshaastajaksi. Tuula Soinin valmentama (5) OIVA-SOINTU voitti joulukuussa Porissa johtopaikalta edettyään sinne ensimmäisen kaarteen lopussa. Ravilla ruuna pystyy ottelemaan Miettisen valmennettavien kanssa kärkisijoista. (3) RIIPINEN nappasi viimekertaisen kakkossijansa nappireissulla 2. sisältä. Ainakaan Ponutellalle Riipinen ei normaalisti näistä asetelmista riitä. (4) ENRIKO kesti viimeksi kunnialla 800 metrin kirinsä 4. ulkoa. Lähdössä on konkreettinen laukkariski. (6) EKIN TOIVE ei päässyt viimeksi tulemaan passiivisen taktiikan jälkeen vapaasti. Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, eikä Ekin Toivekaan ole vailla mahdollisuuksia.

Lähtö 04

A) 5,1

B) 3,6,4

C) 2,8

Toto4-lähtöjen ehdottomasti todennäköisin voittaja löytyy heti avauskohteesta. (5) HE IS FELIX päässee etenemään lopulta sovinnolla johtopaikalle, minkä jälkeen on tukevasti kiinni voitossa. Alla on pelkästään hyviä suorituksia, vaikka voittoja ei ole tullutkaan. (1) DIESEL DEGATO on yhtä selvä kakkoshevonen. Se avannee ensin keulaan, mutta varsinkin täydellä matkalla ruuna on parhaimmillaan selkäjuoksulla. Kun alla on taukoakin, tyytynee Diesel Degato mielellään He Is Felixin selkään. Näin voisi päätellä myös valmentaja Joni-Petteri Irrin 7 oikein –lehdessä olevista tallikommenteista. (3) XAVIER K.A. on suorittanut ihan mukavasti, mutta huippukunnossa ruuna ei kuitenkaan ole. Juoksunkulkukin mennee niin, että suosikkikaksikkoa ei ole helppo kukistaa. (6) SPANISH ROSE pääsee reippaasti liikkeelle ja voi juosta 3. sisällä, mistä totosija olisi täysin mahdollinen, mikäli alla oleva kahden kuukauden tauko ei näy otteissa negatiivisesti. (4) WAY TO GO esitti Forssassa selkeää nousuvirettä, mutta silti kaksarisija olisi tässä tehtävässä yllätys. Kuskikin vaihtuu nyt tosi kokemattomaan. Kristian Lella on ajanut urallaan vasta kolme kilpailua, ja uran rahasaldo on vielä avaamatta.

Lähtö 05

A) 9

B) 1,2,7,6,5,8,3

C) –

(9) TAISTELU JASKA on väläytellyt uran varrella hyvää kapasiteettia, mutta lopullinen läpimurto on jäänyt vielä tekemättä. Siporin poika on siirtynyt tauon aikana Antti Tupamäen valmennukseen, ja on mielenkiintoista nähdä, saako Tupamäki nostettua ruunan suoritustason kapasiteetin edellyttämälle tasolle. Tietystikään Taistelu Jaska ei voi olla heti tauolta parhaimmillaan, mutta vastus on kuitenkin ihan sopiva. (1) SVENGI oli jo marssinut viime kauden päätöskisassaan Seinäjoella 4. ulkoa 1100 metrin kirillä varmaan voittoon, kunnes laukkasi vähän ennen maalia. Svengi on epävarma tapaus, mutta ravilla se otellee kärkisijoista. Myös viime vuonna Porin suomenhevosliigan voittanut (2) VILLIERI on erittäin epävarma hevonen, mutta molemmissa tauon jälkeisissä kilpailuissaan ori on malttanut ravata koko matkan. Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, ja eiköhän pian tule jo onnistuminenkin. (7) GOLDA NAPANDERI on mahdollinen keulahevonen. Oriin kunto on kelpo tolalla, mutta loppuun saisi löytyä hieman lisää puristusta. Ainakin epävarmojen suosikkien laukatessa kaikki on mahdollista. (6) VAUHTI ROLS saa nyt Antti Teivaisen ohjiinsa. Oriin kaikki viime vuoden seitsemän totosijaa tulivat nimenomaan Teivaisen ajamana.

Lähtö 06

A) 4,2,3,8

B) 6,12,11,1,9,10,5,7

C) –

(4) REHAB on nakutellut kolme peräkkäistä totosijaa ja tavoittelee tiukasti uransa toista voittoa. (2) ARROGANCE oli viimeksi Turussa johtopaikalta kelpo kakkonen. Lähtöasetelmat ovat taas oikein hyvät. (3) CERAMIC ALLEY on aloittanut kautensa positiivisilla suorituksilla. Viimeksi Teivossa Ceramic Alley laukkasi ensimmäisessä kaarteessa häirittynä ja putosi aivan joukon hännille 5. sisälle, mutta kiri silti vielä totosijan tuntumaan. (8) OUR HOPE nostetaan neljäntenä hevosena mukaan A-ryhmään. Se aloitti kautensa Teivossa kolmossijalla 600 metrin kirillä 2. ulkoa. Eiköhän startti vienyt vielä eteenpäin, joten juoksun luontuessa kaikki on mahdollista. (6) LEEMARK’S CELICA on jonkin verran ailahtelevaa sorttia, mutta hyvänä päivänään tamma on mahdollinen yllättäjä. (12) STONECAPES PAYMAN palaa tauolta arvoituksena. Ruuna on tähän hevosena ihan riittävä, mutta toki lähtöasetelmat ovat haastavat. (11) ZEBE VON BENTZ jaksoi viimeksi Teivossa 5. ulkoa 900 metrin kirillä hyväksyttävästi kuudenneksi. (1) SUNRISE SURPRISE väsyi viime vuoden startissaan pahoin, mutta valmentajakommentit 7 oikein –lehdessä ovat sen verran positiiviset, että tamma on syytä huomioida revityksessä hyvältä lähtöpaikaltaan. Kyseessä on nopea avaaja.

Lähtö 07

A) 2,7

B) 3,10,8,12,6,1,4,11

C) 9,5

(2) VISIONNAIRE on startannut taukonsa jälkeen neljästi ja yltänyt aina totoon. Viimekertainen Vermon kolmossija tuli keulasta. Hyvältä lähtöpaikalta johtopaikan luulisi olevan nytkin tähtäimessä. Varsinkin, kun tällä kertaa kilpaillaan lyhyellä matkalla. (7) OVE on esiintynyt viime starteissa edukseen. Kauden avauksessaan Turussa Ove pääsi etenemään toista rataa pitkin sujuvasti johtopaikalle 1500 jäljellä, minkä jälkeen piti asemistaan kiinni maaliin asti. Vastuksen puolesta tehtävä on sopiva, mutta pikamatka ja seiskarata ei ole melko tasavauhtiselle menijälle mikään helppo yhdistelmä. Niinpä juoksunkulullisia riskitekijöitä on olemassa. (3) WAR CHILD on kirinyt viime starteissaan mukavasti. War Child on hidas avaaja, mutta muuten kunto on kohdallaan. (10) LAPTOP ALLEY on yltänyt molemmissa talven kilpailuissaan johtavan takaa kolmanneksi. Nyt juoksusta tulee erilainen, ja kuskikin vaihtuu amatööriin, mutta silti ruuna kannattaa noteerata ajoissa. (8) FREDDY K. tuli viimeksi Turussa taustalla positiivisesti maaliin. Vastus on ihan sopiva, mutta kasiradalta tarvitaan vähän tuuriakin. Hurjasukuinen (12) FEDERAL HILL aloitti uransa kelpo kakkossijalla. On todella mielenkiintoista nähdä, miten kuntokäyrä lähtee starttien myötä etenemään. (6) MICRO QUEEN ja (1) HERE COMES THE SUN kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 08

A) 8,3

B) 1,4,5,7

C) 6,9,2

(8) ICE QUEEN BIRDLAND aloitti Juhani Inkisen valmennuksesta voitolla. Ready Cashin tytär aloitti kolmossijalla, eteni kärkeen 1500 jäljellä ja voitti varmasti. Mikäli tamma käyttäytyy nytkin sopivan rauhallisesti ja pysyy koko matkan ravilla, on menestystä jälleen luvassa. (3) ANGRY BEAT on lähdön toinen A-hevonen. Se teki viime kaudella muutamia kelpo suorituksia, ja uusi valmentaja Antti Veteläinen on voinut löytää hevosesta vielä lisätehoja. (1) FIRST WILD on hyvältä paikaltaan suosikkikaksikon ykköshaastaja. Kenneth Danielsenin suojatti on mennyt starttien myötä hiljalleen eteenpäin. Myös joulukuussa Turussa tämänkertaista helpomman lähdön keulasta voittanut (4) BITCH OF SPADES tavoittele tiukasti totosijaa. B-ryhmään mahtuvat vielä (5) EMIL VON BENTZ ja (7) LAURILA’S GERTRUDE, mutta kyllä niiden kaksarisijoitus edellyttää joko selkeää tasonnostoa tai sitten suosikkien epäonnistumista.

Lähtö 09

A) 10

B) 6,9,4,7,8,1,3

C) 5,2

Mikäli (10) SILLANKORVAN TOIVO malttaa ravata koko matkan, ei sillä pitäisi olla mitään ongelmia kiertää ykköseksi 60 metrin takamatkasta huolimatta. Kyseessä on kapasiteetiltaan todella hurja peli, mutta käyttäytymisen kanssa on ollut isoja ongelmia. Kova koelähtötulos todistaa, että vire on tauosta huolimatta heti kohdallaan. (6) LAMMIN IISAKKI laukkasi Porissa joulukuussa heti lähtösuoralla hylkäykseen, mutta muuten ruuna on kulkenut suoritusvarmasti. Se on erittäin todennäköinen totohevonen. (9) KAUNIIN ROHKEE on tosi epävarma, mutta kapasiteettia olisi nousta sarjoissa nopeastikin. Viimeksi Teivossa Kauniin Rohkee laukkasi pahoin lähtöön, mutta kulki loppumatkan lähdön parasta kyytiä ja ehti vielä neljänneksi. (4) FRAKKER sijoittui samaisessa Teivon lähdössä 2. sisältä kakkoseksi osoittaen nousuvirettä. Seuraavan kaksikon muodostavat viime starteissaan tasaisen varmaa työtä tehnyt (7) VIRITTÄJÄ sekä pitkältä tauolta palaava (8) VAPPU VALKIA.

TOTO4 (lähdöt 4-7)

Pieni systeemi

I 5 He Is Felix (1,3)

II 9 Taistelu Jaska (1,2)

III 2,3,4,8 (6,12)

IV 2,7 (3,10)

8 riviä*1 euro = 8 euroa

Suuri systeemi

I 5 He Is Felix (1,3)

II kaikki

III 1,2,3,4,6,8,11,12 (9,10)

IV 2,3,7,8,10,12 (6,1)

384 riviä*0,20 euroa = 76,80 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 6-7)

Pieni systeemi

I 2,3,4,8

II 2 Visionnaire

4 yhdistelmää

Suuri systeemi

I 1,2,3,4,6,8,11,12

II 2 Visionnaire

8 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi

I 2 Visionnaire

II 3,7,8,10,12

III 3,7,8,10,12

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi

I 2 Visionnaire

II 1,3,6,7,8,10,12

III 1,3,4,6,7,8,10,11,12

56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi

I 10 Sillankorvan Toivo

II 4,6,9

III 4,6,7,8,9

12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi

I 10 Sillankorvan Toivo

II 4,6,7,8,9

III 1,3,4,6,7,8,9

30 yhdistelmää*1 euro = 30 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.