Pelivihjeet Kavioliiga-raveihin 5.2.2022

Lähtö 01

A) 5,6

B) 2,3,1

C) 4

Laadukas ravilauantai käynnistyy 3-vuotiaiden lämminveristen tasoitusajolla. Siinä A-ryhmä muodostuu Timo Korvenheimon takamatkalta starttaavasta kaksikosta. Molemmilla päätähtäin on varmasti kesän rahakkaissa ikäluokkalähdöissä, joten hevoset voivat olla hieman talviterässä, mutta niin mainioita kummankin 2-vuotissuoritukset kuitenkin olivat, että ne ovat siitä huolimatta pienessä lähdössä vahvoilla. (5) PHANTOM OPERA pilasi uran kolme ensimmäistä kilpailua laukkoihin ja joutui hakemaan uutta vauhtia jopa uuden koelähdön kautta. Sen jälkeen jyvä kuitenkin löytyi, ja nyt alla on neljä hienoa ja oikein täysipainoista suoritusta. Jontte Boyn poika on avauslähdön selkeä suosikki. Tallikaveri (6) ROYAL DUCHESS on sitten hyvä ykköshaastaja. Se aloitti uransa tyylikkäällä voitolla johtavan rinnalta, ja joulukuisessa Vermon kisassa edellä maaliin tulivat vain kovat Luciano Bryne ja Phantom Opera. Ainakin tuossa joulukuisessa kilpailussa Phantom Opera oli kuitenkin selityksittä parempi. B-ryhmän haastajakolmikko voisi tulla rankingissa oikeastaan missä järjestyksessä tahansa. Jo 2-vuotiaana mukavasti kilpailurutiinia hankkinut (2) PIMP MY WURST olkoon B-ryhmän kärkirankkaus. Se sijoittui viime kauden päätöskisassaan Vermossa 3. sisältä neljänneksi tullen tasaisessa lähdössä maaliin keulavoittajan puserossa hieman voimiakin jäljellä. (3) RAFALE putosi samaisessa Vermon kisassa 2. radalta ilman selkää pelisuosikkina hännille. Suoritus oli kuitenkin juoksupaikka huomioiden hyväksyttävä. (1) CROWN HEIGHTS kulki koelähdössä ensimmäiset puolitoista kierrosta vauhdikkaasti, mutta väsyi lopussa pahoin tullen päätöspuolikkaan enää 33,5-vauhdilla. Ruuna oli joka tapauksessa juoksijan oloinen, ja on mielenkiintoista nähdä mihin Terno Palmroosin valmennettava tässä loistoasetelmista pystyy. (4) IRON HEART on sekin näppärä 3-vuotias, mutta nyt rima taitaa olla liian korkealla.

 

Lähtö 02

A) 3,2,10,7

B) 4,5,8,1

C) 6,9

A-ryhmään nostetaan neljä hevosta. (3) MARIN TASE on aloittanut kautensa kolmella totosijalla. Voittoa ei ole vielä tullut, sillä ihan viimeinen puristus on jäänyt uupumaan. Säännöllisen starttirytmin myötä vire on kuitenkin taas nousussa, ja vaikka Marin Tase ei usein loppumetreillä mikään viimeisen päälle leijona olekaan, voi se ihan hyvin napata juoksun luontuessa kauden avausvoittonsa. Vauhdit kyllä riittävät, ja ravivarmuuskin on plussaa. (2) KUUTTI on aloittanut pitkän taukonsa jälkeen kahdella positiivisella suorituksella. Viimeksi Porissa Kuutti siirtyi 2. sisältä 2. ulos 600 jäljellä, hyökkäsi 300 jäljellä ja punnersi lopussa ykköseksi ennen keulassa juossutta Kotorinnan Topia. (10) SÄFÖÖRI on lahjakas 6-vuotias, vaikka viisivuotiskausi sujuikin aika mollivoittoisesti. Kyseessä on muun muassa 4-vuotiaiden Varsakunkku-finaalin voittaja ennen laukannutta Ville Kallea sekä Kriteriumin nelonen. Viime kilpailujen perusteella jyvä on taas löytymässä, ja 40 metrin takamatkasta huolimatta voittoonkin on täydet mahdollisuudet. (7) BIETRO kohdalla tauko ja laukkariski ovat selkeitä miinustekijöitä. Mikäli vire on kuitenkin samalla mallilla kuin ennen taukoa, pystyy Bietro ottelemaan ravia kulkiessaan ilman muuta voitosta. Vahvan nousun sarjoissa viime kaudella tehnyt (4) KRETONKI aloittaa B-ryhmän. Myös (5) BOHEEMI ja (8) ANNAN kärkkyvät kuumimpien suosikkien epäonnistumista. (1) VELI POLLEA kilpailee komeassa totoputkessa, mutta tehtävä on nyt uran toistaiseksi selvästi kovin, joten loistoasetelmista huolimatta totoputken jatkaminen edellyttää suoritustason nostoa.

 

Lähtö 03

A) 6

B) 5,2,9,3,1,7,4,8

C) –

Kolmannen lähdön suosikki (6) MIDNIGHT PRINCE palaa puolentoista kuukauden tauolta. Mikäli menestymään tottuneen Lexus Fontin pojan vire on kuitenkin tauosta huolimatta edes kutakuinkin normaali, on Heikki Lehtiniemen suojatti voiton suhteen todella vahvoilla. Nopea avaaja on erittäin todennäköinen keulahevonen. Suosikin jälkeen tulee sitten hyvinkin tasaista. Jatkuvasti mukavasti kirinyt (5) GUTSY COBBLER on kuitenkin aika helppo nimetä suosikin ykköshaastajaksi. Myös (2) REHAB on kirinyt kauden molemmissa kilpailuissaan mukavasti, joten ruunalla on hyvältä lähtöpaikalta täydet totosaumat. (9) OVE voitti viimeksi Seinäjoella oikein varmasti, vaikka taivalsi viimeiset 1100 metriä 2. rataa ilman selkää. Kyseessä oli vasta kolmas kilpailu pitkän tauon jälkeen, joten vire lienee edelleen nousussa. (3) HOLA ALEJANDRO väsyi viimeksi Turussa johtavan rinnalta turhan pahoin, mutta on muuten kulkenut suoritusvarmasti. Nyt taktiikka lienee jälleen maltillisempi. (1) HIGH PROFILE voi saada unelmajuoksun Midnight Princen takana 2. sisällä. Mikäli tempo on matkalla maltillista, niin mikä ettei Santtu Raitalalla vahvistuva ruuna voisi tällöin seurailla totosijoille. (7) FRANCKY DES MOLLES on tauluaan paremmassa kunnossa, ja se kiri Vermon keskiviikon välistartissakin näyttävästi viidenneksi. Juoksunkululliset asiat vaikealta seiskaradalta kuitenkin mietityttävät.

 

Lähtö 04

A) 6,4

B) 8,2,3,12,11,5,7,10

C) 1,9

Suosikkikaksikko erottuu selkeästi, sillä (6) RULLEBACKENS GÖSTA ja (4) XENIA COMERY juoksevat erittäin todennäköisesti keula-selkä –asetelmassa. Tämän jälkeen muiden tehtävä ei todellakaan olisi kadehdittava. Rullebackens Gösta on intoutunut Tapio Perttusen käsissä oivaan menoon. Tiistaina Teivossa Mr Pine Chipin poika siirtyi 3. ulkoa selässä 3. radalle vajaat 700 jäljellä, iski vetämättömästä selästä 4. rataa 300 jäljellä ja punnersi lopussa mukavasti ykköseksi. Kauden kaikki edelliset totosijat ovat tulleet keulapaikalta, ja nytkin Rullebackens Gösta on siis oikein todennäköinen keulahevonen. Xenia Comery pystyisi kyllä luultavasti Rullebackens Göstan torjumaan, mutta Olli Koivunen on halunnut viime starteissakin ajaa johtavan selästä, joten luulisi hänen haluavan ajaa sieltä nytkin, kun alla on vielä kuukauden starttivälikin. Viimeksi Vermossa viimeisellä takasuoralla keulapaikalta yllättäen laukannut (8) EXPLOSIVE SECRET ei ole yhtään suosikkikaksikkoa huonompi, mutta juoksunkulullisten asioiden vuoksi A-kaksikolla on selkeä etulyöntiasema. (2) WHAT’S UP CLOUD juossee kahden suosikin takana 3. sisällä, ja sieltä totosija on hyvinkin mahdollinen. (3) LAURILA’S HALDIR on fyysisesti hyvässä vireessä, mutta pätkänopeutta ja sähäkkyyttä saisi kyllä olla enemmän. Seinäjoen viimekertainen kolmossija tuli johtavan rinnalta. (12) HE’S A HORSE ja (11) AURA RIVER muodostivat kaksariparin viimeksi Turussa. He’s A Horse juoksi 2. sisällä ja Aura River 2. ulkona. Nyt lähtöasetelmat vaikeuttavat kummankin tehtävää merkittävästi.

 

Lähtö 05

A) 5,1

B) 2,3,7,4,6

C) –

PONIKLUBI–LÄHTÖ. Toto75-avauksessa kohtaavat avoimen tason kylmäveriset. A-ryhmään kohoaa kaksi kovakuntoista hevosta. (5) MORISON on aloittanut kautensa kahdella hyvällä suorituksella. Kauden avauksessa Vermossa Morison kiri loppusuoraa 4. ulkoa lähdön selvästi kovinta kyytiä, mutta keulaan 1700 metriä ennen maalia edennyt (1) JORIINI oli päässyt jo karkuun. Kouvolassa osat kuitenkin vaihtuivat. Morison painui johtavan rinnalta kärkeen 500 jäljellä, ja ruuna vastasi sitkeästi samalla hetkellä 2. ulkoa tyhjän radan eteensä saaneelle Joriinille. Muut hävisivät päätöspuolikkaan 23,5-kyytiä lopettaneelle kärkiparille selvästi. Joriinin viimekertaiseen heikompaan sijoitukseen ei kannata tuijottaa, sillä oriille jäi Oulussa 2. ulkoa pussissa runsaasti voimia varastoon. Morison on vahva hevonen, joka voi voittaa vaikka johtavan rinnalta. Laukan uhka on kuitenkin olemassa. Joriinin kohdalla voittosaumat olisivat korkeimmillaan, mikäli se onnistuisi hankkimaan johtopaikan itselleen. (2) NYLAND on B-ryhmän selkeä kärkirankkaus. Se puursi viimekertaisessa Oulun kakkossijassaan koko päätöskierroksen kolmatta rataa. (3) ROKIN MAXI moitti ilmeisesti viimeksi Kouvolassa kivikovaa rataa, sillä ori ei ottanut lainkaan vauhtia. Tätä edeltäneissä starteissa viimeistä kauttaan kilpaileva Totemi Rokin poika suoritti mukavalla tasolla. (7) PYÖRYLÄN PARONI on vauhdikas sekä ravivarma. Voittoja ajatellen puristusta saisi nykyään löytyä hieman enemmän, mutta on ruuna kuitenkin hyvä haastaja. (4) POLARA oli vielä kauden avauksessaan kaukana parhaastaan, vaikka kolmanneksi sijoittuikin. Saa nähdä, minkä verran startti vei hevosta eteenpäin. Polara on parhaimmillaan avannut vauhdikkaasti, mutta voi olla, että huippuvireen puuttuminen näkyy myös lähtönopeudessa. (6) SHEIKKI ei ollut viime kauden päätöskisoissa ollenkaan parhaimmillaan ja jää siksi rankingin hännille, vaikka tauko onkin voinut tehdä hyvää.

 

Lähtö 06

A) 2,1

B) 3,5,8,7,4,9,11,10

C) 6,12

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO -LÄHTÖ. (2) LUCK’S EQU kehittyi 3-vuotiskauden aikana harppauksin ja päätti kautensa kahteen vakuuttavaan voittoon. Kauden päättäneessä marraskuisessa Jyväskylän startissa päätöspuolikas sujui ylhäisessä yksinäisyydessä peräti 12,5-kyytiä. Mikäli vire on säilynyt tauon aikana edes entisenlaisena, on Ari Vianderin valmennettava loistoasetelmista vahvoilla. Keulapaikalta kaikki olisi tietysti yksinkertaisinta. (1) KEN’S CARLOS on aloittanut uransa kolmella voitolla. Viimekertaisessa Porin tauoltapaluustartissa Harri Koivusen valmennettava eteni johtopaikalle 400 juostuna ja vastasi lopussa varmasti tallikaverilleen On Track Rockstarille. Nyt rima on aiempaa korkeammalla, joten tällä kertaa nähdään Ken’s Carloksen oikea osaaminen. (3) RIVER MIRCH jaksoi Teivossa johtavan rinnalta ihan mukavasti viidenneksi. Mikäli kiihdytys menisi niin nappiin, että River Mirch onnistuisi pääsemään johtopaikalle, olisi se voitonkin suhteen mielenkiintoinen. (5) INFINITO on kilpaillut taukonsa jälkeen kahdesti, ja kuntopuntari osoittaa ylöspäin. Viimeksi Jyväskylässä Infinito kiri 2. sisältä open stretch –kaistaa pitkin korvia pyöritellen varmaan voittoon. Nyt vastus on kovempi, joten voiton nappaaminen edellyttää totisempaa työntekoa. (8) LEONORE CROWN väsyi Teivossa 2. ulkoa viimeisen kaarteen lopussa ihmeen pahoin. Jotain oli todennäköisesti pielessä, sillä uran aiemmat kilpailut sujuivat oikein positiivisella otteella. Huonon lähtöpaikan vuoksi Jouni Kivelän valmennettava ei aivan mahdu mukaan suureen Toto75-vihjesysteemiin. (7) EL JACKPOT on aloittanut uransa menestyksekkäästi, mutta nyt vastus on aiempaa kovempi, ja ainakin voitto edellyttää kyllä aiempaa sähäkämpää menoa.

 

Lähtö 07

A) 16,12,7,2,3

B) 15,10,9,13,8,11,4,14

C) 6,1,5

FRAMILL OY –LÄHTÖ. Haastava pelipähkinä. (16) SIRILIISI on kyllä ehdottomasti lähdön kovakuntoisin, mutta voittaakseen lähdön kuudentoista hevosen lähdössä 60 metrin takamatkalta, pitää juoksunkulullistenkin asioiden luontua suosiollisesti. Joka tapauksessa kunto on siis huipussaan, ja viimekertainen Vermon TalviCupin kakkossija tuli näyttävällä kirillä. Siriliisi iski taustalta kymmenenneltä sijalta 700 jäljellä ja kulki loppumatkan ulkoratoja pitkin 24,7-vauhdilla. Keulasta voittanut Tähtiviilee tuli päätöspuolikkaan 28,5-kyytiä. (12) VUARAN VIIMA oli kyseisessä TalviCupin finaalissa johtavan rinnalta hyvä neljäs, eikä suoritus ollut missään tapauksessa ainakaan alla olleita voittojuoksuja huonompi. Nyt haussa on jo kauden neljäs ykkössija. (7) TARLING aloitti kautensa Forssan ykkössijalla. Tarling saavutti edellä menevän selän 3. ulkona 1200 jäljellä, pääsi 2. ulos 700 jäljellä ja kiri loppusuoralla varmaan voittoon. Vermossa juoksu meni lopulta lähtösuoran laukan jälkeen liian vaativaksi. (2) KUKKAROSUON OONA on oikein kehityskelpoinen 5-vuotias. Tutuarin tytär oli nappaamassa keskiviikkona Vermossa johtavan rinnalta oikein hyvän kakkossijan, kunnes otti turhan laukan juuri vähän ennen maalia. Myös tauolta palaava (3) VIVAKKA kelpuutetaan mukaan A-ryhmään. Vire on arvoitus, mutta suvukkaassa tammassa on potentiaalia. B-ryhmän avaava (15) AIHEEN JUHANNUS on absoluuttisesti parhaimmillaan keulasta, mutta voi hyväkuntoinen tamma menestyä tässä 40 metrin takamatkaltakin. Alla olevassa Vermon kilpailussa Aiheen Juhannus joutui taivaltamaan keulasta voittaneen Vuaran Viiman rinnalla, mikä oli hieman liian vaativa juoksupaikka. (10) KAUNIIN ROHKEE on muutenkin kankea kiihdyttäjä, joten saa nähdä kuinka kauan rytmin löytyminen voltin viitosradalta kestää. Tamma on kuitenkin parhaimmillaan ihan kirikykyinen. Myös (9) VAPUN MUISTO, (13) UNNAN TÄHTI ja (8) SOFIANNA PEE otetaan mukaan revitykseen. Näistä Sofianna Pee olisi parhaimmillaan ehdottomasti riittävä hevonen, mutta vire on nyt tosi iso arvoitus.

 

Lähtö 08

A) 7,13

B) 8,3,14,9,2,6,5,11,12,1,10

C) –

HANKKIJA –LÄHTÖ. Toto4-peli käynnistyy yllätysalttiilla tammalähdöllä. A-ryhmään kohoaa kuitenkin vain kaksi valjakkoa. (7) FURIOSA on noussut Matti Patrosen käsissä loistovireeseen. Kuudesta viime kilpailusta on irronnut neljä voittoa, ja toissakerralla Teivossa tamma jäi hyvävoimaisena pussiin. Ainoa vaisumpi suoritus on kauden avannut Vermon kilpailu, missä hevosella oli pito-ongelmia. Neljästä voitosta kolme on tullut keulapaikalta. Vastus on nyt selvästi aiempaa kovempi, mutta Furiosalla on jälleen hyvät saumat päästä johtopaikalle, mistä tamman ohittaminen tuskin olisi tässäkään helppoa. (13) ICE WINE on lähdön kovakuntoisin menijä, mutta ei näiden lähtöjen voittaminen 40 metrin takamatkalta ole koskaan yksinkertaista. Mikäli Ice Wine pääsee kuitenkin iskemään kirivaiheessa inhimillisistä asemista, on Leo Mönttisen valmennettava vaikea pysäytettävä. B-ryhmän avaava (8) JULIENNE CANE kilpailee ihan elämänsä iskussa. Se satsasi viimeksi Seinäjoella lähtöön, mutta jäi johtavan rinnalle. Siitä huolimatta Julienne Cane painui kärkeen 650 jäljellä ja jatkoi hallittuun voittoon. Tätä edeltäneessä Vermon Toto75-tammalähdössä Julienne Canelle jäi 5. sisältä selvästi voimia varastoon. (3) EL INDEED hyökkäsi Lahden tauoltapaluussaan 3. ulkoa 900 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 550 jäljellä ja haastoi mukavasti keulasta voittaneen My Matchin 12,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Tauon jälkeinen startti vei varmasti eteenpäin, mutta niin kyllä pitääkin, sillä lähtö on nyt selvästi kovempi. (14) BOSSES LADY ei kyennyt nousemaan viimeksi Vermossa 4. ulkoa mihinkään, kun sisärata veti todella rauhallisen avauskierroksen jälkeen. Suoritus oli kuitenkin sijoitusta parempi. Asetelmat ovat taas samanlaiset, joten matkavauhti ja juoksunkulku ovat ratkaisevassa roolissa. Mikäli jo avauskierroksella pidetään tempoa, voi Bosses Lady nousta aivan kärkeen. (9) GIRLS WITH CURLS on saanut lyhyessä ajassa paljon rahaa, joten tehtävät ovat selvästi koventuneet. Kunto on kuitenkin pysynyt ennallaan, ja tarkalla juoksulla tamma pystyy terävään loppukiriin. Suomessa debytoiva (2) ESTELLE AVENUE on ihan mielenkiintoinen, mikäli selvittää voltin kakkosradan ravilla. (6) SHELBY RAY voitti viimeksi Teivossa 3. sisältä 300 metrin kirillä tällaisen saman sarjan tammalähdön. Vastus on kuitenkin nyt pykälää kovempi, joten voiton uusiminen edellyttää viime kerran tavoin täydellistä nappionnistumista. (5) FAKE SUPER FAST ja (11) TOUCH ME TOO sammuivat kauden avauskilpailuissaan 2. radalta ilman selkää täysin, eivätkä ole nyt kuumimpia suosikkeja.

 

Lähtö 09

A) 2

B) 10,11,9,5,8,4,12,6,7,3,1

C) –

SPEEDEX-LÄHTÖ. Lämminveristen avoimessa ryhmäajossa lähtöasetelmat ovat sellaiset, että loistovireinen (2) DEANGELO kohoaa erittäin todennäköisenä keulahevosena koko Toto75-kierroksen todennäköisimmäksi voittajaksi. Mikäli lähdön tempo on normaali, ei Deangelon pitäisi keulapaikalta normaalivireisenä hävitä. (10) SAHARA SANDSTORM on voiton suhteen selkeä ykköshaastaja. Ruuna taipui vielä kauden avauksessaan Teivossa johtavan rinnalta kahdeksanneksi, mutta startti teki hyvää, ja viimeksi Vermossa suoritustaso oli jo normaali. Sahara Sandstorm suuntasi 5. ulkoa 3. radalle vajaat 1200 jäljellä, sai Maze Runnerin eteensä 800 jäljellä ja haastoi tämän loppusuoralla voitto-ottelussa tiukasti. Mitä enemmän avaus venyy, sen parempi se on tietysti Sahara Sandstormin kannalta. (11) SAHARA PEYOTE hyökkäsi Vermossa 2. ulkoa 700 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 400 jäljellä, painui kärkeen loppusuoralle tultaessa ja jaksoi neljänneksi Maze Runnerille, Sahara Sandstormille sekä Shadow Of Brisbanelle häviten. Nopea avaaja on parhaimmillaan aika tarkalla juoksulla, joten asetelmat ovat pahoin vastaan. Mikäli ruuna pääsee kuitenkin iskemään järkevistä asemista lyhyellä kirillä, on hyvä sijoitus haarukassa. (9) JUST A FLIRT on lähdön mielenkiintoisin tapaus, sillä ruuna on uskaltautunut avoimeen lähtöön alle 50 000 euron voittosummalla. On vaikea arvioida, kuinka korkealle Jasmiina Ahon valmennettava tällä tasolla riittää. Just A Flirt oli aivan kanuunakunnossa maalis- ja huhtikuussa, mutta loukkaantui sitten. Ruuna on voittanut helposti molemmat tauon jälkeiset kilpailunsa, mutta onkohan iskukyky kuitenkaan ihan sellainen kuin se oli ennen loukkaantumistaukoa. (5) FARZAD BOKO on tasaisen varma suorittaja, ja sijoitukset ovat sitten aina juoksunkulusta kiinni. Mikäli Farzad Boko onnistuisi hankkimaan juoksuasemat Deangelon takaa, olisi totosija oikein todennäköinen, ja on Antti Ala-Rantalan suojatilla totosaumat onnistuneella juoksulla muualtakin. (8) HOTSHOT LUCA oli vielä kauden avauksessaan Vermossa kaukana parhaastaan, sillä ori jäi kuudenneksi, vaikka pääsi tulemaan sujuvasti 2. sisältä. Startti vei varmasti eteenpäin, mutta lähtöasetelmat ovat haastavat. (4) SHADOW OF BRISBANE kiri Vermossa 4. sisältä loppusuoralla pirteästi kolmanneksi vain Maze Runnerille sekä Sahara Sandstormille häviten. Miksei 11-vuotias veteraaniruuna voi nappireissulla yltää nytkin totoon, mutta ei Classic Photon poika silti lähdön kuumimpia suosikkeja ole. (12) EXCALIBUR IT kohdalla lähtöpaikka vei ainakin lähtökohtaisesti saumat aivan kärkeen.

 

Lähtö 10

A) 2,4,8

B) 1,9,3,6,5,11,12

C) 10,7

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. (2) JUNJORI pilasi uransa kolme ensimmäistä kilpailua laukkoihin ja tuli hylätyksi näistä kaikissa liioista laukoista. Teemu Okkolinin ohjastuksessa Turon Lopin poika ei ole kuitenkaan tehnyt virheliikkeitä, vaan on voittanut kaikki valjakon viisi yhteistä kilpailua, eikä ole laukannut kertaakaan. Jo Okkolinin ajamassa koelähdössä Junjori meni ravia ja oli selvänä ykkösenä maalissa. Junjori piti välillä pitkän tauon, mutta aloitti Turusta siihen mihin ennen taukoa jäi. Ori valtasi johtopaikan 1500 metriä ennen maalia ja kontrolloi sen jälkeen tilannetta oikein varmaan tyyliin. Mikäli uran ensimmäinen autolähtö ei tuo ongelmia, ja Junjori pysyy muutenkin taas sallitulla askellajilla, on voittoputken jatkumiseen hyvät mahdollisuudet. Erityisesti (4) SUVIONNI on kuitenkin tosi kova vastustaja, mikäli oikein epävarma ruuna malttaa ravata koko matkan. Viimeksi Vermossa Suvionni laukkasi lähtösuoralla, vaikka pääsi lähtemään matkaan kasiradalta muiden ulkopuolelta. Suvionni saavutti 1500 metriä ennen maalia paikan 3. ulkona ja iski pian tämän jälkeen kolmatta rataa. Ruuna hehkutti kärkiparin rinnalla, kunnes eteni johtavan rinnalle kierros jäljellä. Suvionni painui kärkeen 500 jäljellä ja irtosi muista yhdessä Villilempin kanssa, mutta kalkkiviivoilla tullut laukka vei kakkossijan, ja näin väkevä suoritus valui täysin hukkaan. Myös (8) BRENNA nostetaan mukaan A-ryhmään. Kyseessä on yksi 5-vuotisikäluokan parhaista tammoista. Kauden avaus Lahdessa oli lupaava, sillä Brenna jyräsi 2. radalta ilman selkää varmaan voittoon. Nousuvireessä kilpaileva (1) VAITTER aloittaa B-ryhmän, sillä ravia aloittaessaan ruuna saanee ykkösradalta nappireissun. (9) RILENTO on aloittanut kautensa kahdella voitolla. On mielenkiintoista nähdä, riittävätkö vahvan menijän vauhtivarat tässäkin lähdössä aivan kärkeen. (3) SIIRIN ELLI palaa tauolta positiivisin tallikommentein, joten Marko Taittosen valmennuksesta Manu Taittoselle siirtyneelle tammalle on annettava ainakin pienet yllätysmahdollisuudet.

 

Lähtö 11

A) 12

B) 8,9,10,5,1,6,2,7,4

C) 3,11

PORIN RAVIT –LÄHTÖ. Varsinkin lämminverilähdöissä Toto75-lähdön voittaminen radalta kaksitoista ei ole kovinkaan yleistä, varsinkaan näissä jo enemmän rahaa tienanneiden lähdöissä. Niin jykevässä iskussa (12) CELSIUS EVO kuitenkin kilpailee, että kohoaa asetelmista huolimatta ainoaksi A-hevoseksi. Monipuoliselle hevoselle käyvät kaikki juoksupaikat. Vahvuus ja vauhtikestävyys ovat parhaat ominaisuudet, mutta vauhtiakin löytyy mukavasti. Viimeksi Teivossa Celsius Evo kokeili rahkeitaan pikamatkalla. Ruuna lähti verkkaisesti matkaan ja sai asemat 3. ulkoa, samalla kun kovin vastustaja Mark More sai vetää johtopaikalla täysin haluamaansa tahtia. Siitä huolimatta Celsius Evo tykitti vielä 800 metrin kirillä jopa hallittuun voittoon, vaikka haparoikin vähän loppusuoralla. Viimeiset 700 metriä sujuivat 10,5-vauhdilla, tästä loppukaarre toista rataa pitkin. Suosikin jälkeen tulee todella tasaista. (8) VIKENS ENERGY on niin mainiossa iskussa, että olkoon niukka kakkosrankkaus, mutta toki kasiradan lähtöpaikka voi tuoda mutkia matkaan. Viimeksi Vermossa edellä maalin tuli vain kovakuntoinen Way To Go. (9) HER ROYAL HIGHNESS aloitti kautensa vaisulla suorituksella, mutta viimeksi Vermossa meininki oli jo täysin erilaista. Her Royal Highness panosti seiskaradalta lähtöön, mutta jäi 2. radalle ilman selkää. Tamma sai Troopersin selän eteensä vasta 1200 metriä ennen maalia, ja samalla taas vauhti kiihtyi välittömästi. Troopers painui kärkeen 300 jäljellä, minkä jälkeen Her Royal Highness jatkoi taas toista rataa ilman selkää ja punnersi lopussa tiukan voittokamppailun parhaaksi. (10) TRUE DEVOTION laukkasi samaisessa Vermon kisassa heti lähdössä pahoin, mutta osoitti kyllä jatkossa kuntonsa pitävyyden. (5) STONECAPES SPARROW kamppaili Vermossa Her Royal Highnessin kanssa tasapäin voitosta 600 metrin kirillä 4. ulkoa. Viimeksi Porissa juoksupaikka 2. radalla ilman selkää oli hieman liian vaativa. (1) NO LIMIT ROYALTY on huippupaikalla. On mielenkiintoista nähdä, millä taktiikalla Tommi Kylliäinen nopealla avaajalla tällä kertaa ajaa. (6) BWT DANGER pystyy ottelemaan totosijoista ainakin siinä tapauksessa, että saa hankittua juoksuasemat keulasta tai 2. sisältä. (2) M.T.MASTER DON pummasi viimeksi Oulussa lähdön ja peli oli sitä myöten selvä. Celsius Evon voittamassa Teivon 75-lähdössä M.T.Master Don olisi sijoittunut ilman muuta totoon, mikäli olisi päässyt tulemaan 3. sisältä.

 

 

TOTO75 (lähdöt 5-11)

 

Pieni systeemi

I 1,5 (2,3)

II 1,2 (3,5)

III 2,3,7,12,16 (15,10)

IV 7,13 (8,3)

V 2 Deangelo (10,11)

VI 2,4,8 (1,9)

VII 12 Celsius Evo (8,9)

120 riviä*0,05 euroa = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 1,2,5 (3,7)

II 1,2,3,5 (8,7)

III 2,3,7,8,9,10,12,13,15,16 (11,4)

IV 2,3,6,7,8,9,13,14 (5,11)

V 2 Deangelo (10,11)

VI 2,4,8 (1,9)

VII 12 Celsius Evo (8,9)

2880 riviä*0,05 euroa = 144 euroa

 

TOTO4 (lähdöt 8-11)

 

Pieni systeemi

I 7,13 (8,3)

II 2 Deangelo (10,11)

III 2,4,8 (1,9)

IV 12 Celsius Evo (8,9)

6 riviä*1 euro = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,3,5,6,7,8,9,11,13,14 (12,1)

II 2 Deangelo (10,11)

III 1,2,3,4,8,9 (6,5)

IV 1,2,5,6,8,9,10,12 (7,4)

480 riviä*0,20 euroa = 96 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 10-11)

 

Pieni systeemi

I 2 Junjori

II 12 Celsius Evo

1 yhdistelmä

 

Suuri systeemi

I 2,4,8

II 12 Celsius Evo

3 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 4)

 

Pieni systeemi

I 4,6

II 4,6

III 2,3,8

6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

 

Suuri systeemi

I 4,6

II 4,6

III 2,3,5,7,8,10,11,12

16 yhdistelmää*2 euroa = 32 euroa

 

TROIKKA (lähtö 7)

 

Pieni systeemi

I 16 Siriliisi

II 2,3,7,12

III 2,3,7,10,12,15

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,3,7,12,16

II 2,3,7,12,16

III 2,3,7,8,9,10,11,12,13,15,16

180 yhdistelmää*0,50 euroa = 90 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

 

Pieni systeemi

I 2 Deangelo

II 5,9,10,11

III 4,5,8,9,10,11

20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

 

Suuri systeemi

I 2 Deangelo

II 4,5,8,9,10,11

III kaikki

60 yhdistelmää*0,50 euroa = 30 euroa

 

TROIKKA (lähtö 11)

 

Pieni systeemi

I 12 Celsius Evo

II 8,9,10

III 1,2,5,6,8,9,10

18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

 

Suuri systeemi

I 12 Celsius Evo

II 1,2,5,6,8,9,10

III 1,2,4,5,6,7,8,9,10

56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

 

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.