Pelivihjeet pe 5.6.2020 / Porin Ravit

Lähtö 01

 1. 12,5,3,6
 2. 10,2,7,4,11,9,16,1
 3. 13,15,14,8

Ilta alkaa aloittelevien lämminveristen lähdöllä. Siinä neljä hevosta kohoaa etukäteen jonkin verran muun ryhmän yläpuolelle, mutta jokaisella on omat riskitekijänsä. (12) HALIA WEB aloitti uransa viime kaudella muuten lupaavasti, mutta laukkoja tuli turhan paljon. Mikäli laukat ovat unohtuneet, avannee Ville Mäkelän valmennettava 5-vuotiskautensa totosijalla. (5) OVERDOSE kilpaili jo 2-vuotiaana ja sijoittui Forssassa neljän hevosen lähdössä kolmanneksi. Ruuna oli silloin vielä selvästi raakile, mutta kulki kuitenkin päätöspuolikkaan 18,3-vauhdilla. On tosi mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon osaavista käsistä tuleva suvukas 3-vuotias on mennyt tauon aikana eteenpäin. Myös Anne Kankaan valmennuksesta aloittava (3) NAJIM palaa pitkältä tauolta. Love Youn pojalla on ollut alku-urallaan ongelmia ravinsa kanssa, mutta ravin stemmatessa menestystä lienee luvassa. Myös (6) GRAINFIELD BOSS on vakava voitontavoittelija. Se aloitti uransa viime vuonna hienosti kolmella kaksarisijoituksella. Ainakin viime vuoden kilpailujen perusteella Grainfield Boss on kuitenkin aika kankea kiihdyttäjä, joten saa sitten nähdä kuinka vaikeaksi juoksu isossa lähdössä 20 metrin takamatkan ykkösradalta menee. (10) MACAN aloitti uransa viime vuonna mukavasti, mutta tämän vuoden starteissa otteet ovat olleet sen verran vaisuja, että tamma putoaa B-ryhmään. Toki Heli Korjansalon valmennettava voi nyt olla tauolta parempi, ja kesäkelikin saattaa olla eduksi.

Lähtö 02

 1. 5
 2. 2,6,10,8,9,3,4,1,11

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ/TAMMASARJA. Toto4-peli käynnistyy tällä kertaa jo ravien toisesta lähdöstä, ja systeemit aloitetaan heti varmalla. (5) BELIEVE YOUR DREAM kilpaili 3-vuotiskaudellaan kuudesti ja tuloksena oli hienosti neljä voittoa. Ainoat tappiot tulivat Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä sekä Uudenmaan Upeimmassa. Pastor Stephenin tytär ei ole kilpaillut vielä tänä vuonna, mutta 7 oikein -lehden tallikommenttien perusteella treenit ovat sujuneet hyvin. Kun lisäksi ohjiin tarttuu vahvistuksena Hannu Torvinen, olisi muu kuin keulavoitto pettymys. (2) FEELING GLORY voi päästä unelmapaikkaan Believe Your Dreamin taakse 2. sisälle, ja sieltä kakkossija olisi pikamatkalla täysin mahdollinen. Tiistaina Teivossa Feeling Glory hyökkäsi 6. ulkoa lähdön voittaneen Our Lexan selässä vajaa kierros ennen maalia. Lopulta tamma jaksoi vain hyväksyttävästi seitsemänneksi, mutta eiköhän tuore startti tehnyt tätä lähtöä silmällä pitäen hyvää. Asetelmatkin ovat ihan erilaiset. (6) FIONA NORR on varmasti hevosena suosikin kovin vastustaja, mutta mitenkähän sitten juoksu mahtaa lähteä suosikin ulkopuolelta luontumaan. Kauden avauskilpailussaan Seinäjoella Fiona Norr kiri 3. sisältä loppusuoralla terävästi keulasta voittaneen Coboltin tuntumaan. (10) ALWS LILY on pilannut viimeisimmät kilpailunsa laukkoihin, mutta suoritti sitä ennen varsin mukavasti. (8) RIM BAY ORCHID kohdalla lähtöpaikka laskee osakkeita.

Lähtö 03

 1. 6,8
 2. 2,11,5,4,10,1,7
 3. 12,9,3

KARJALA -LÄHTÖ. Hienotasoinen lähtö, missä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (6) TRUEDREAM A.F. suoritti oikein hyvän viime kauden, vaikka kaarrejuoksussa oli välillä hieman ongelmia. Mika Taittosen suojatti voitti muun muassa Jokimaa Tekee Tähtiä –karsinnan. (8) NIGHT GUARD on kilpaillut urallaan yhdeksän kertaa ja voittanut ne kaikki. Pääsääntöisesti voitot ovat tulleet ilmavasti, joten todellisia resursseja ei ole vielä nähty. Tähtäimessä on siis tiukasti jo kymmenes peräkkäinen ykkössija. Kummankaan suosikin kohdalla lähtönopeus ei ole paras valttikortti, vaan molemmat ovat esittäneet oikein hyvää vauhtikestävyyttä. Night Guard on nyt uransa toistaiseksi kovimman tehtävän edessä, ja on täysin mahdollista, että Truedream A.F. pysyy näistä asetelmista koko matkan etupuolella. Mikään pelkästään kahden kauppa tämä lähtö ei kuitenkaan ole, sillä B-ryhmäänkin jää vielä useita hyviä haastajia. (2) CAPE’S CAVIAR ailahtelee, mutta kaiken ollessa kohdallaan se pystyy tekemään itsekin juoksua. Lähtöpaikka on optimaalinen. (11) STONECAPES RAIN teki Vermossa 3. ulkoa ihan hyvän 700 metrin kirin, mikä riitti neljänteen sijaan. Startti kropassa ruuna lienee vieläkin parempi. Todennäköisesti varustemuutoksiakin on luvassa. (5) FLIGHT DECK on mielenkiintoinen Suomen debytantti. Ruuna on ihan kyvykäs 4-vuotias. (4) GABRIELLA LA RENTA kamppaili Turussa johtopaikalta urheasti ykköseksi, vaikka avasi ensimmäisen puolikkaan prässin alla ohjille painaen peräti 09,5-kyytiä. Vastus kuitenkin kovenee, joten voiton uusiminen ei ole helppo juttu. Myös (10) MASTERSTROKE ARIA on kelpo menijä.

Lähtö 04

 1. 3
 2. 8,10,9,11,2,6,7,4,1,5,12,13

HANKKIJA -LÄHTÖ. Suomenhevostammojen kohtaamisessa A-hevoseksi kohoaa toinen niin ikänsä kuin starttimääränsäkin puolesta lähdön kokemattomimmista tammoista. (3) LAYLA on väkivahva tamma, joka suorittaa jatkuvasti hyvällä tasolla. Viimeksi Seinäjoella Layla laukkasi lähdössä ja kiersi ensimmäisestä kaarteesta alkaen koko loppumatkan kolmatta rataa. Yliraskaasta reissusta huolimatta Larsin tytär hävisi totosijan vain niukasti. Mikäli Layla kulkee tällä kertaa ravia, niin ainakin paikan johtavan rinnalla luulisi irtoavan. Siltäkin juoksupaikalta Layla olisi lähellä voittoa. Tietysti keulaan pääseminen olisi mieluisin vaihtoehto. (8) PONUTELLA tuntuu sekin kehittyvän kaiken aikaa. Viimekertainen Vermon nelossija tuli avoimesta tammaryhmästä. Jouni Miettisen valmennettava hävisi 3. sisältä vain Hetviinalle, Sokrulle sekä Virin Camillalle – kaikki menestyneitä tammoja Kuningatarkilpailutasollakin. (10) NAPUTUS on rehti puurtaja, jolle Vermon startti teki varmasti hyvää. Ravilla voittokaan ei yllättäisi. (9) AKAASIA on erittäin mielenkiintoinen tauoltapalaaja – onhan kyseessä vuoden 2018 ravikuningatar. On tosin vaikea uskoa, että jo 14-vuoden ikään varttunut tamma olisi tähän kilpailuun läheskään parhaimmillaan. (11) RYTI-TYTTÖ suoritti Vermossa alkulaukkansa jälkeen hyväksyttävästi. Vaakunan tytär palasi pitkältä tauolta, joten eiköhän startti vienyt iskukykyä parempaan suuntaan. Kyseessä on luokkatamma tähän lähtöön, joten menestys ei saa tulla arkisesta tulosrivistöstä huolimatta yllätyksenä. (2) AUROTAR ja (6) VARJONOVA ovat ihan vauhdikkaita tammoja, mutta kummaltakin saisi löytyä tälle tasolle hieman lisää loppurutistusta. (12) SÄVEL-TAIKA kohdalla mainittakoon, että se on yleensä ollut kauden ensimmäiseen kilpailuunsa todella tukkoinen, ja jää siksi rankingissa aivan häntäjoukkoihin.

Lähtö 05

 1. 7
 2. 4,13,8,6,5,15,16,11,1,12
 3. 3,14,10,2,9

TILITOIMISTO OLLIKAINEN -LÄHTÖ. Tasainen lähtö, joka suorastaan vilisee voittajaehdokkaita. Lähdöstä löytyy peräti yhdeksän täysin realistista voitontavoittelijaa. (7) QUEEN OF THE WORLD nostetaan hieman muiden yläpuolelle ja lopulta ainoaksi A-hevoseksi. Kovasukuinen tamma jäi Turussa 09,5-kyytisessä avauksessa johtavan rinnalle, joten päätöspuolikkaan taipuminen on helppo antaa anteeksi. Nyt tauon jälkeen startin kroppaansa saanut Martti Salojensaaren valmennettava voisi askelten osuessa lankulle päästä johtopaikalle, mikä edesauttaisi voitonmahdollisuuksia tuntuvasti. (4) GRAINFIELD EMMA ei ollut viimeisimmässä startissa ennen taukoa parhaimmillaan, mutta teki sitä ennen oikein kelpo juoksuja. Mikäli Quite Easyn tytär on menopäällä, se voi otella voitosta vaikka johtavan rinnalta. (13) ERNA’S KING oli helmikuussa Porissa hyvä kolmas 700 metrin kirillä 3. ulkoa. Viimeiset 700 metriä sujuivat kolmatta rataa pitkin ilman selkää 12,2-vauhdilla. Erna’s King on normaalisti kilpaillut paljon tätä kovemmissa lähdöissä, ja tässä tehtävässä Tag The Devilin pojan pitäisi onnistuessaan pystyä kiertämään takamatkaltakin kärkitaistoon. (8) ISIAH BOKO vastaili ennen koronataukoa Kaustisella johtopaikalta varmaan voittoon. Nyt juoksusta tulee erilainen. (6) HERE COMES THE SUN kohdalla kiihdytysvaihe volttilähdössä ratkaisee jo paljon. Ruuna on viimeksi kilpaillut tasoitusajossa 7.12.2018. Myös (5) LOCAL TIME kohdalla heti lähtötilanne on avainroolissa, sillä Porin kapealla volttipaikalla juoksu voi lähteä menemään viitosradalta heti alusta alkaen pieleen. (15) YEEZUZ pysyi Turussa koko ajan hännillä, mutta lähtö on nyt helpompi. Myös (16) NEWYORKER LI ja (11) HOPE SUNRISE lukeutuvat ehdottomasti pelihevosiin.

Lähtö 06

 1. 9,7,11,3,10
 2. 6,2,4,1,5,8

SATAKUNNAN RAVINAISTEN MESTARUUSAJO. Satu Viitala lähtee jälleen kerran hakemaan menestystä yhdessä (9) TOLINAN PIIRTO kanssa. Vuonna 2017 Viitala nappasi tammalla Suomen mestaruuden, ja viime vuonna tuloksena oli kakkossija väkivahvalla suorituksella. Viitala iski Tolinan Piirrolla reissuun jo ensimmäisellä takasuoralla ja eteni kärkiparin rinnalle 1400 jäljellä. Johtavan rinnalle Tolinan Piirto pääsi laskeutuman vasta 450 jäljellä, ja siitä huolimatta tamma kamppaili loppuun asti voitosta. Tolinan Piirto on varttunut jo 15-vuotiaaksi ja kilpailee siten viimeistä kauttaan, mutta ainakaan maaliskuisen Teivon kilpailun perusteella suoritustaso ei ole heikentynyt. (7) POKEN ROOPE oli Minna Rampan voittoisa ajokki viime vuoden Satakunnan Ravinaisten Mestaruusajossa. Silloin Poken Roope nousi 2. sisältä ensimmäisen takasuoran lopussa johtavan rinnalle, painui kärkeen 450 jäljellä ja vastasi omintakeisella tyylillään Tolinan Piirrolle rehdisti maaliin asti. Vuonna 2018 Rampa ohjasti tässä vastaavassa kisassa Lumolinilla kolmanneksi. Poken Roopen pitäisi palata tauolta ihan mukavassa vireessä, joten Rampalla on hyvät saumat jatkaa mitaliputkeaan. Mainittakoon, että viime vuonna Poken Roope lähti matkaan 40 metriä Tolinan Piirron edeltä, kun nyt etumatkaa on vain 20 metriä. Lähdön paras hevonen niin kyvyiltään kuin kunnoltaan on ehdottomasti (11) AIKA-VALTTI. Silläkin on hyvät voittosaumat, mutta ei tehtävä 80 metrin takamatkalta ole kuitenkaan yksinkertainen. Jo lähtötilanteen onnistuminen nappiin näistä asetelmista edellyttää kuskilta täydellistä onnistumista. (3) TUULAN VILITÄR väsyi viime vuonna tässä samaisessa kisassa johtopaikalta kahdeksanneksi. Nyt tamma voi kuitenkin jaksaa kärkitaistossa maaliin asti, sillä Porin maaliskuisen pokaaliravistartin sekä treenitietojen perusteella Vieskervilin tytär voi nyt tehdä jopa uransa toistaiseksi parhaan suorituksen. (10) OHRAN KARPALO palaa pitkältä tauolta, joten vire on arvoitus. Kyseessä on kuitenkin varsin ravivarma menijä, joka onnistui viime vuonna kahdesti voittamaankin. Ohjastaja Liisa Nummikin on lähdön ehdotonta eliittiä. B-ryhmän avaava (6) Y.P. SON on vauhdikas, mutta erittäin epävarma.

Lähtö 07

 1. 10,8,7,12
 2. 3,2,4,9,11,1
 3. 5,6

(10) SAHARA KELLYANNE on aloittanut uransa lupaavasti, sillä neljä kilpailua on tuonut kolme voittoa ja yhden kolmossijan. Ehdottomasti kyseessä on tämän lähdön kovakapasiteettisin hevonen, mutta pitää kuitenkin muistaa, että Conway Hallin tytär on 3-vuotiaana varsana ainoana aikuisten seurassa, eikä tällaisia lähtöjä varmastikaan ajeta tammalla mitenkään verenmaku suussa. Tähtäin kun on paljon isompipalkintoisissa ikäluokkalähdöissä. (8) BEARWAY on ravia kulkiessaan lähdön jokerikortti. Kyvyt ovat ihan toista luokkaa kuin taulusta voisi päätellä. Viime kauden päätöskisassaan Lahdessa Bearway laukkasi alussa keulasta. Antti Teivainen ajeli ruunalla hylättynä maaliin asti, ja Bearway leikkasi linjan vielä tämänkertaista kovemmassa lähdössä viidentenä. Mainitaan, että viidenneksi tullut saavutti kilometriajan 17,9, eikä Teivainen todellakaan ajanut enää Bearwayllä laukan jälkeen tosissaan. (7) ANGRY BEAT nappasi maaliskuussa ennen koronataukoa kaksi peräkkäistä Teivon voittoa. Mikäli vire on säilynyt ennallaan, ei voittoputken jatkaminen yllättäisi. Angry Beat on yksi lähdön mahdollisista keulahevosista. (12) BURNOUT on suorittanut vähän vaihtelevasti, mutta maaliskuisessa Forssan voitossaan ruuna kiri 3. ulkoa niin terävästi, että riittää vastaavanlaisena piippuhyllyn paikaltakin korkealle. (3) HEELYS ANDORRA ja (2) BITCH OF SPADES kaipaisivat voittoa ajatellen hieman lisää puristusta, mutta hyviltä lähtöpaikoilta totosijaan on täydet mahdollisuudet entisenlaisellakin suorituksella.

Lähtö 08

 1. 4
 2. 3,5,9,2,7,1
 3. 8,6

MONTÉ. (4) LUCKY MOOSE on montélähdön selkeä ykköshevonen. Pikamatka on montélähtöjen kestomenestyjälle pelkkää plussaa. Viimeksi Jyväskylässä Lucky Moose sai johtopaikalla kolmannella puolikkaalla sen verran kovaa prässiä, ettei aivan kestänyt tauon jälkeen täydellä matkalla kaksariin. Väliajat olivat 16,5-17,5-(15,0)-17,5. (3) AN-ANDREE ei riittänyt Vermossa montén SM-karsintalähdössä, mutta tällaiseen rahasarjaan Reino Palomäen valmennettava on ravilla kova tekijä. Anniina Lindforsin käsistä aloittava (5) BACKWOOD’S HEXFIRE on hyvä montéhevonen. Uran 18 montéstarttia on tuonut neljä voittoa, neljä kakkossijaa ja neljä kolmatta sijaa. (9) GROUSE MAN voitti helmikuussa Porissa montélähdön ylivoimaisesti. Lähtö on nyt merkittävästi kovempi, mutta Pia-Maria Moilasen ratsastama ruuna on silti yksi pelihevosista. (2) KAT’S COMMANDER kilpaili viime kaudella raviratsastuksessa kahdesti. Huhtikuussa Ylivieskassa ruuna sijoittui Susanne Klemolan ratsastamana toiseksi ajalla 17,5 täyden matkan ryhmäajossa. Lähdön voittanut Bombastic S saavutti ajan 16,9.

Lähtö 09

 1. 4
 2. 5,11,9,10,2,1,3,8,6,7,12

Juho Ihamuotila tuo Poriin kaksi kovaa 4-vuotiasta, joilta molemmilta odotetaan kauden avauksessaan Hannu Torvisen ajamana voittoa. (4) GALWAY GIRL on Ihamuotilan mukaan vieläkin lahjakkaampi kuin Toto4-varmana toimiva Believe Your Dream. Galway Girl epäonnistui täysin Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä, mutta muuten sen lyhyt 3-vuotikausi oli hieno. Ura alkoi kahdella voitolla, ja kauden päätöskisassaan Lahdessa lahjakas Andover Hallin tytär hävisi vain todella kovalle Always Readylle. Vaikka vastassa on muutama ihan laadukas kilpuri, ei Galway Girliltä voi odottaa ravilla kuin voittoa. (5) NEXT HOPE ja (11) RIVER KING kärkkyvät tiukimmin suosikin epäonnistumista. Nekin ovat kehityskelpoisia 4-vuotiaita, mutta Galway Girl tuntuu kuitenkin lähtökohtaisesti liian kovalta vastustajalta. Next Hope laukkasi viimeksi Lahdessa lähtösuoralla pahoin, mutta nousi vielä selvästi tätä heikkotasoisemmassa lähdössä mukavasti kakkoseksi. Nyt laukkaan ei ole varaa. River King voitti 3-vuotiaana kahdesti ja sijoittui Kriteriumin karsintalähdössäkin mukavasti viidenneksi. Siinä edellä maaliin tulivat Raskolnikov Frido, Arctic Emma, Callela Ikaros ja Q-Rex Oak, joten River King ei hävinnyt huonoille. (9) NEFERNEFERNEFERin viime startin saa unohtaa, sillä kaikki meni pieleen. (10) MUCKELYMIMMY saa kauden avauksessaan ohjiinsa Antti Teivaisen ja kohoaa rankingin viitoshevoseksi.

Lähtö 10

A) 3,15,4,9

B) 6,7,1,10,8,11,5,2

C) 12,13,14

Ravi-ilta päättyy suomenhevosten nollasarjaan, missä koelähtöaikoihin ei kannata suuremmin tuijottaa. (3) ELAN juoksenteli 3-vuotiaana koelähdön yksinään 48,4-vauhdilla. Tuosta ajasta ei voi vetää mitään johtopäätöksiä. Hevonen tulee osaavista käsistä, ja valmentaja Mika Mäkelä kertookin 7 oikein –lehden tallikommenteissa, että onnistuessaan ruunan pitäisi pystyä lähemmäs 1.30- kuin 1.40-tulosta. (15) KILUN POIKA on esittänyt urallaan toistaiseksi tämän lähdön selvästi parasta menoa. Ravilla 4-vuotias ruuna noussee korkealle 60 metrin takamatkaltakin. (4) VEEMAX tulee Christa Packalenin osaavista käsistä, eikä runsaan vuoden takaiselle heikolle koelähtötulokselle kannata antaa minkäänlaista painoarvoa. (9) TUHTI-RENKI on sekin pelkän koelähdön perusteella mahdoton arvioitava. Tero E Mäenpää on kuitenkin menestynyt suomenhevosvarsoilla aiemminkin, joten 4-vuotiasta Suivikkaan poikaa ei kannata aliarvioida. Myös B-ryhmän avaava (6) HYRVIN RAFAEL on uransa avaava 4-vuotias, jonka potentiaali selviää vasta starttien myötä. (7) LUMI-PINJA ei vakuuttanut tammikuisessa kauden avauskilpailussaan. Tamman suku on kuitenkin hurja. (1) VIIAIPII suoritti kohtuullisen koelähdön, mutta sen jälkeen tyyli mureni täysin. Nyt Vieskerin poika yrittää uutta aloitusta Tommi Mattilan käsiin siirtyneenä.

TOTO4 (lähdöt 2-5)

Pieni systeemi

I 5 Believe Your Dream (6,2)

II 6,8 (2,11)

III 3,8,10 (9,11)

IV 4,5,6,7,8,11,13,15,16 (1,12)

54 riviä*0,20 euroa = 10,80 euroa

Suuri systeemi

I 5 Believe Your Dream (6,2)

II 2,6,8,11 (5,4)

III kaikki

IV 4,5,6,7,8,11,13,15,16 (1,12)

468 riviä*0,20 euroa = 93,60 euroa

TROIKKA (lähtö 1)

Pieni systeemi

I 3,5,6,12

II 3,5,6,12

III 3,5,6,12

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi

I 3,5,6,12

II 3,5,6,12

III 2,3,4,5,6,7,10,11,12

84 yhdistelmää*0,50 euroa = 42 euroa

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi

I 7 Queen Of The World

II 4,8,13

III 4,5,6,8,11,13,15,16

21 yhdistelmää*0,50 euroa = 10,50 euroa

Suuri systeemi

I 7 Queen Of The World

II 4,5,6,8,11,13,15,16

III 1,4,5,6,8,11,12,13,15,16

72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 10)

Pieni systeemi

I 3 Elan

II 4,9,15

III 4,9,15

6 yhdistelmää*0,50 euroa = 3 euroa

Suuri systeemi

I 3,4,9,15

II 3,4,9,15

III 1,3,4,6,7,8,9,10,15

84 yhdistelmää*0,50 euroa = 42 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.