Pelivihjeet: St. Leger -ravit 24.10.2020

Lähtö 01

A) 1
B) 2,7,3,10,8,6,11,12,4
C) 9,5

SHOW & DINNER TAPAHTUMAT PORIN RAVIRADALLA -LÄHTÖ. Ravien avauslähdössä ainoaksi A-hevoseksi kohoaa viime Porin raveissakin voittanut (1) FLEX TO WHEELS. Risto Salmelan valmennettava eteni viimeksi johtopaikalle ensimmäisessä kaarteessa, minkä jälkeen hallitsi vaivatta. Ykkösradalta Olli Koivusen ajokki saattaa hallita lähdön jokaista metriä. (2) NASHVILLE NANCY ja (7) TALISMAN AVENGER ovat suosikin kovimmat haastajat. Nashville Nancy palaa yli puolentoista kuukauden tauolta ja on tässä välissä jäänyt starteista kahdesti poiskin, joten sikäli kysymysmerkkejä on kyllä ilmassa. Mikäli iskukyky on kuitenkin kohdallaan, on Nashville Nancy kärkisijoja ajatellen ehdottomasti riittävä hevonen. Heinäkuisessa Seinäjoen kakkossijassa Nashville Nancy pysyi kirivaiheessa ainoana sittemmin hurjatasoisessa Kriteriumissa neljänneksi sijoittuneen Consalvon kyydissä. Turun elokuisessa kakkossijassa taas Jukka Kinnusen valmennettava tykitti päätöspuolikkaan 4. ulkoa peräti 10,9-kyytiä. Talisman Avenger tuikkasi viimeksi Porissa 3. sisältä Flex To Wheelsin jälkeen terävästi kakkoseksi. Suoritus oli muuten mallikas, mutta tyyli ei ollut ihan sataprosenttinen. (3) KEISARI SUURI ja (10) VERBIER ovat kelpo vireessä, mutta ne antavat edellä mainituille tasoitusta hitaan lähtönopeutensa vuoksi. Keisari Suuri ei päässyt tiistaina Teivossa ykkösradaltakaan kovin rivakasti liikkeelle ja kun vielä laukkaava kilpakumppani sähelsi avauskierroksella edessä, meni homma turhan vaikeaksi. Verbier taas puursi maanantaina Forssassa kolmanneksi 900 metrin kirillä 5. ulkoa. Myös viikon takaiselta Porin vierailulta irtosi kolmas sija nytkin vastassa oleville Flex To Wheelsille sekä Talisman Avengerille häviten.

Lähtö 02

A) 2,7,12,6
B) 11,3,1,9,4,5,8,10
C) –

MAAILMATURNAUS-LÄHTÖ. (2) MENOLEXA ROLS on selkeä ykkösrankkaus, vaikka A-ryhmään nostetaan muitakin. Menolexa Rols on vauhdikas menijä, jolle pikamatka sopii mainiosti. Asetelmatkin puoltavat onnistumista. Viimeksi Seinäjoella takamatkalta liikkeelle lähtenyt ruuna tavoitti kärkiparin 400 jäljellä ja eteni lopulta hallittuun voittoon uudella komealla ennätystuloksellaan. (7) VALERIANA on vauhdikas hevonen, jolla on kuitenkin usein ravin kanssa ongelmia. Mikäli ravi stemmaa läpi matkan, keikkuu Valeriana kärkikuvioissa alusta loppuun. Ennätyksessä on pikamatkalle paljon ilmaa. (12) SANAHELINÄ on nopea tamma, jolle pikamatka on ehdottomasti plussaa. Viimeksi keulapaikalta ajaminen Villinmiehen Tammakilpailussa oli ylioptimistinen taktiikka, mutta karsintalähdössä Vieskerin tytär oli johtopaikalta maltillisemman matkavauhdin jälkeen oikein kelpo kakkonen. Hyvältä eturivin paikalta Sanahelinä olisi ollut jopa ykkösrankkaus, mutta tietysti piippuhyllyn paikka mutkistaa asioita. Mikäli tuurit ovat kuitenkin kohdallaan, voi Sanahelinä päästä Valerianan takaa sujuvasti läpi. Neljäntenä A-ryhmään nostetaan viimeksi Seinäjoella Ilkka-Pohjolainen ajon finaalissa hienosti kolmanneksi sijoittunut ja vain koville Säihkeen Säpinälle sekä Kaapille hävinnyt (6) LENTOLÄHETTI. Evartin pikkuveli kilpailee tällä hetkellä hyvässä kehityssuunnassa. (11) LYYTI kukisti Sanahelinän Villinmiehen Tammakilpailun finaalissa, mutta lähtökohtaisesti osien pitäisi nyt kääntyä. Lyyti on kuitenkin hyvä haastaja A-ryhmäläisille. (3) BIETRO ei ollut viimeksi Teivossa hyvästä sijoituksesta huolimatta parhaimmillaan. Kyseessä on epävarma sekä ailahteleva ruuna. (1) SIRILIISI aloittaa pitkän tauon jälkeen uusista käsistä ja on täysi arvoitus. (9) TÄHDENTELI ansaitsee myös pikkumaininnan.

Lähtö 03

A) 5
B) 7,12,10,8,3,2,9,6
C) 11,1,4

ROPO GARDEN ”ISÄN KANSSA” – OHJASTAJAKILPAILU. (5) MR BIG MONEY on tauluaan jonkin verran epävarmempi hevonen, mutta samalla ruunan moottorista löytyy vahvasti vääntöä tällaiseen lähtöön. Mikäli Mia Lammisen valmennettava kilpailee kuukauden starttivälistä huolimatta tasollaan, voi se voittaa tämän lähdön vaikka johtavan rinnalta. Harri Koivunen on ajanut ruunalla kilpaa kerran aiemminkin ja silloin tuloksena oli vakuuttava voitto ensimmäisen puolikkaan laukasta huolimatta. Suosikin jälkeen tulee tosi tasainen neljän hevosen ryhmä. Näistä (7) MARIA SÅNNA olkoon niukka kärkirankkaus. Kyseessä on hieman kuumaluontoinen pakkaus, mutta viime starteissa tamma on käyttäytynyt hyvin ja samalla tulostakin on tullut. Uran viidestä voitosta kaksi on Jonny Länsimäen käsialaa. (12) EMIL VON BENTZ on intoutunut hienoon menestysputkeen, ja menestystä on tullut johtavan rinnaltakin. Kengitysinfoa on syytä seurata, sillä vaikka ruuna on menestynyt kengät jalassakin, on meno kuitenkin kenkiä riisumalla selvästi letkeämpää. (10) RANCH ROCKY ROAD ja (8) SHADOW LEADER kohtasivat toisensa jo viimeksi Jyväskylän Juniorikypärät-lähdössä. Ranch Rocky Road sijoittui kolmanneksi ja Shadow Leader neljänneksi. Molempien kohdalla suoritus oli ilman muuta positiivinen, sillä kumpikin joutui tekemään itse töitäkin. Shadow Leader palasi viimeksi tauolta, joten startti saattoi viedä vielä eteenpäin. (3) SANTOS BRAVE, (2) DELTA RHYTM BOY, (9) PIRAYA ROC ja (6) LEEMARK’S CELICA ovat kaikki ihan kelpo haastajia, eikä näistä yhdenkään kohdalla totosija olisi nappionnistumisella mikään yllätys. Esimerkiksi Santos Braven kohdalla on huomattava, että se on kerrankin päässyt autolähdössä kunnolliselle lähtöpaikalle.

Lähtö 04

A) 8
B) 9,15,12,11,4,10,2,5,7,3,6,14,13,1
C) –

VALTRA-LÄHTÖ. (8) PÖYLEFANTEN on aloittanut Suomen uransa kahdella voitolla. Takamatkan ykkösrata ei ole aina mikään yksinkertainen lähtöpaikka, mutta ravilla ja juoksun luontuessa Rami Syrjän valmennettava voi jatkaa voittoputkeaan. Suosikin jälkeen tulee todella tasaista, eikä rankingin laatiminen ole helppoa. (9) MERRAN JYSKE olkoon kakkosrankkaus. Vaikka viime starteista ei ole tullut ihan kärkisijoja, kilpailee Mervi Miettisen valmennettava edelleen kelpo vireessä. (15) HOTLINKI on niin vahva vääntäjä, että voi menestyä takamatkan takarivistäkin. Laukkariski on kuitenkin konkreettinen. (12) NOVAN VOITTO aloitti Teemu Okkolinin käsistä hienosti, sillä kolme ensimmäistä kilpailua toi kaksi voittoa. Sen jälkeen on kuitenkin tullut kaksi peräkkäistä hylkäystä, joten nyt on jopa koelähtö katkolla. Voittojuoksujensa kaltaisena Larsin poika ottelee ravilla kärkisijoista. (11) KARLO on kankea kiihdyttäjä, minkä vuoksi isossa lähdössä riskinä on, ettei ruuna ehdi aivan terävimpään kärkeen. Vahva ruuna kilpailee kuitenkin selkeässä nousuvireessä. Viimekertaisessa Turun 75-lähdössä Karlo jäi Pöylefantenin voittamassa lähdössä sisäratajuoksulla pussiin. (4) HYVÄNNÄKÖINEN kilpailee sekin nousuvireessä. Viimekertainen Kouvolan voitto tuli johtavan rinnalta, toki tuntuvasti tämänkertaista helpommasta lähdöstä. Kiihdytysvaiheessa on laukkariski. (10) PERUSLIKSA kilpailee suoritusvarmassa vireessä. (2) VIREL sijoittui viimeksi Kouvolassa 2. ulkoa kakkoseksi häviten edessään juosseelle Hyvännäköiselle. Vaikka taulussa ei näy laukkoja, ei lähtölaukka tulisi voltin kakkosradalta yllätyksenä. (5) SUVIRUUSULI on riittävän vauhdikas, mutta eri asia sitten on, riittääkö puristus tässä täydellä matkalla. Myös (7) HUMU-LIISA ja (3) TOHTORI huomioidaan troikkavihjeissä.

Lähtö 05

A) 1,7,12,11,6
B) 10,3,5,8
C) 9,2,4

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Toto75-kierros käynnistyy tasaisella kohteella, missä systeemeissä varaudutaan revityksen voimin yllätykseen. A-ryhmäänkin nostetaan kaikkiaan viisi hevosta. (1) RIM BAY ORCHID hävisi viimeksi Ilkka-Pohjalainen ajon finaalissa 3. sisältä vain vakuuttavalle Skyfall Shinelle. Moni asia meni Rim Bay Orchidin kannalta suotuisasti, mutta kyllä tamma itsekin punnersi loppusuoralla rehdisti. Syyskuussa Kokemäellä Rim Bay Orchid johti ykkösradalta alusta loppuun. Voitto-osakkeet olisivat korkeimmillaan, mikäli Rim Bay Orchid onnistuisi pitämään ykkösradalta johtopaikan, mutta sen varaan ei kyllä uskalla laskea. (7) ORVAR IVER on rehti kilpailija. Viimeksi Vermossa se pääsi 5. ulkoa toisella puolikkaalla 4. ulos, mistä eteni 300 metrin kirillä kolmanneksi. (12) ADANNA olisi ollut hyvältä lähtöpaikalta ykkösrankkaus, mutta piippuhyllyn lähtöpaikalta voittaminen ei ole koskaan yksinkertaista. Alla on kuitenkin lähdön kovimmat meriitit; Villinmiehen Tammakilpailun viides sija, kyseisen kilpailun karsintalähdön kakkossija sekä Turussa Kasvattajakruunu-alkuerän kolmas sija. (11) MALFOY hakee välillä matkan aikana rytmiään, mutta ruuna on ehdottomasti tauluaan jykevämmässä iskussa. Heti kun kaikki menee täysin putkeen, on Malfoy näissäkin lähdöissä oikein realistinen voitontavoittelija. (6) FREDDY K. ei päässyt käyttämään viimeksi Teivossa 5. sisältä passiivisella taktiikalla kaikkia voimavarojaan. Tätä edeltäneessä Turun kisassa ori kiri vaikeista asemista positiivisesti. Ori on juoksun luontuessa yksi monesta mahdollisesta voittajasta. Myös B-ryhmäläiset ovat varteenotettavia menestyjiä, mutta ihan voittoa ajatellen ne jäävät kuinkin jonkin verran A-ryhmäläisten varjoon. (10) UNIVERSE LEADER on kehityskelpoinen 4-vuotias, mutta se hävisi kuitenkin viimeksi Seinäjoella 2. sisältä Rim Bay Orchidille päätöspuolikkaalla selvästi. (3) MR NOON on kilpaillut läpi kauden varsin mukavassa vireessä. Ruuna ei ole voittajatyyppiä, mutta hyvältä lähtöpaikalta totosija on täysin mahdollinen. (5) HERE COMES THE SUN kohdalla juoksut eivät ole viime starteissa oikein luontuneet. Kunto on edelleen kohdallaan, mutta toki kauden avausvoiton ottaminen 75-lähdössä edellyttäisi todellista nappionnistumista. (8) JULIENNE CANE on nopea avaaja, mutta kasiradalta lähtöön panostaminen voi kuitenkin maksaa voittotaistoa ajatellen liikaa.

Lähtö 06

A) 4,6
B) 9,2,1,7,11,10,5
C) 3,8

FESTUM OY-LÄHTÖ. Tammalähdössä suosikkikaksikko erottuu tällä kertaa selvästi. Vieläpä niin, että näiltä lähtöpaikoilta (4) BANSKY on selkeä ykköshevonen ja kohoaa Toto75-vihjesysteemeissä yhdeksi rivin tukipilareista. Bansky kilpaili ensimmäisen kerran Suomessa Mikkelissä 4. päivä kesäkuuta sijoittuen heti kakkoseksi. Sen jälkeen suoritustaso on vielä selvästi koventunut. Kaikkiaan Bansky on kilpaillut Suomessa tänä vuonna seitsemän kertaa, ja tuloksena on ollut kolme voittoa, kaksi kakkossijaa sekä yksi kolmossija. Ehdottomasti todennäköisin skenaario on, että Bansky etenee nopeasti johtopaikalle ja hallitsee maaliin asti. (6) SELAH on kohonnut hienoon iskuun, ja alla olevista kolmesta kärrylähtöjen voitoista kaksi on tullut 75-lähdöistä. Viimeksi Vermossa Selah painui alussa väkisin keulapaikalle, eikä voitto ollut lopussa millään lailla uhattuna. Banskyn ulkopuolelta sen kukistaminen ei ole kuitenkaan ollenkaan helppo juttu. Selah on vaihtanut viime startin jälkeen valmentajaa, saa sitten nähdä onko asialla merkitystä suuntaan tai toiseen. (9) GILLIAN COMERY aloittaa B-ryhmän. Kyseessä on hieman ailahteleva, mutta kuitenkin voitokas tamma. (2) PARTYTIME voi saada nappireissun 2. sisällä, jolloin on ehdottomasti mahdollinen totohevonen. (1) JUSTINE CASE kohdalla todennäköisin juoksupaikka on 3. sisällä. Juuri sisäratajuoksulla Justine Case on ehdottomasti parhaimmillaan. Lappeenrannan 75-lähdössä 26. päivä syyskuuta Justine Case hävisi 3. sisältä ainoastaan 2. sisällä matkanneelle Selahille. (7) SHE IS CECILIA kohdalla lähtöpaikka laskee totosaumoja.

Lähtö 07

A) 4,2
B) 6,12,10,9,8,5,3,7,1,11
C) –

OP LÄNSI SUOMI –LÄHTÖ. Ideasuosikiksi nostetaan (4) ULJAS SUOMALAINEN. Mikäli askeleet osuvat kiihdytysvaiheessa lankulle, voi Uljas Suomalainen edetä mielipaikalleen keulaan, ja sen jälkeen Tapio Perttusen suojatti ei olisi ollenkaan helppo ohitettava. Rankingin ykköspaikka perustuu nimenomaan keula-ajatukseen. Uljas Suomalaisen viimeisin voitto on peräisin Vermosta 2. päivä syyskuuta, nimenomaan keulapaikalta. Taakse jäivät muun muassa Lakuri ja Julmin. (2) HYMYNKARE on osoittanut viime starteissaan vahvaa nousuvirettä, ja viimeksi Teivosta tuli jo onnistuminen 75-voiton muodossa. Voitto oli samalla Antti Teivaiselle uran 8000:s voitto. Lähtöpaikkakin on vahvalle kirihevoselle paras mahdollinen. Kokonaisuudessaan lähtö on todella tasainen, eikä mukana ole missään tapauksessa yhtään statistia. B-ryhmäläisten rankingjärjestykseen asettaminen on pitkälti arpapeliä. (6) MELLUN MYRSKY on kiertänyt kahdessa viime startissaan johtavan rinnalle, mistä on suorittanut vahvasti. Näitä edeltäneessä Turun voittojuoksussa Mellun Myrsky pääsi etenemään johtopaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Johtavan rinnalle kiertäminen lienee nytkin mahdollista. (12) ENON VILPPI on juoksun luontuessa realistinen voitontavoittelija synkältä lähtöpaikaltakin. Viimeksi Seinäjoella kirivaiheessa jäi runsaasti jossiteltavaa. (10) NAPUTUS on rehti puurtaja, jolla Pertti Puikkonen lähtenee jo ajoissa reissuun. Mikäli Naputus ei olisi laukkaillut loppusuoralla keskiviikkona Vermossa, olisi se tehnyt uuden volttiennätyksensä. Lähtökohtaisesti lyhyen starttivälin pitäisi olla tammalle pelkästään plussaa. (9) SIPPIMIES on oikein kehityskelpoinen 6-vuotias, mutta se on vielä kovin epävarma. (8) TAKSVENLA voitti toissakerralla Turussa 2. sisältä. Niin viimeksi Vermossa kuin Porissa 5. päivä tätä kuuta Taksvenla jäi johtavan taakse pussiin. Tammalla ladattaneen ulkoakin starttiin, mutta selkäjuoksu on kuitenkin keulajuoksua todennäköisempi vaihtoehto. Myös (5) KIHISEE, (3) HUMIRO ja (7) HIPATSU mahtuvat mukaan Suureen Toto75-vihjesysteemiin.

Lähtö 08

A) 10
B) 6,5,11,7,4,2,8
C) 3,9

DELETE-LÄHTÖ/KAVIOLIIGA-OSAKILPAILU. Toto4-peli käynnistyy kylmäveristen avoimella ryhmäajolla 2600 metrin matkalla. Tässä T-vihjesysteemien tukipilariksi kohoaa tuore Pohjoismaiden Mestaruuden voittaja (10) JORIINI (kuvassa). Turun voitto kivikovasta lähdöstä tuli sen verran hyvällä suorituksella, että tässä tehtävässä voitto on väkisinkin lähellä. Kaiken lisäksi keskipitkä matka on Joriinille pelkästään plussaa. Tämän hetken taulustakin löytyy peräti kaksi voittoa keskipitkältä matkalta. Joriini on kilpaillut tänä vuonna Porissa kahdesti ja on voittanut molemmilla kerroilla. (6) JULMIN kilpaili pitkään ilman voittoa, mutta säännöllisen starttirytmin myötä oikea osaaminen on taas löytynyt ja nyt alla on kaksi peräkkäistä voittoa. Joriinin kukistaminen on tiukassa, mutta Julmin kohoaa haastajaryhmän kärkirankiksi. (5) KOSKELAN AKSELI sijoittui Turun PM-kisassa johtavan takaa hyvin kuudenneksi samalla kilometriajalla kolmanneksi sijoittuneen Vixuksen kanssa. Nyt Koskelan Akseli on erittäin todennäköinen keulahevonen. Keskipitkä matka ei ole etu, mutta toisaalta vastuskaan ei ole ihan sieltä kovimmasta päästä. (11) MORISON kilpailee nousuvireessä, ja keskipitkä matka on selkeä etu. (7) PYÖRYLÄN PARONI on ollut viime starteissaan jatkuvasti epäonninen. Nappiin menneen juoksun jälkeen kaksarisijakaan ei yllättäisi. Myöskään (4) VIXEN, (2) LAKURI tai (8) TUURIN TOIVO kohdalla totosija ei tulisi yllätyksenä.

Lähtö 09

A) 13,1,11,3,16
B) 12,15,14,5,7
C) 2,8,10,9,6,4

SATAKUNTALIITTO SATAKUNTA-AJO 2020. Satakunta-ajo on jälleen kerran huippumielenkiintoinen kilpailu. Voittaja voi ihan yhtä hyvin löytyä 60 metrin takamatkalta kuin paalultakin. Karsintavoittajat (13) VILLE KALLE ja (1) NEVAN MAJURI erottuvat hieman edukseen, mutta A-ryhmään nostetaan muitakin. Ville Kallella tämä kausi on jo sikäli vahvasti plakkarissa, että kauden tärkein kilpailu Kriterium toi vakuuttavan ykkössijan. Tämä ei tietystikään tarkoita sitä, etteikö oriilla tavoiteltaisi tosissaan myös Satakunta-ajon voittoa. Karsintalähdössä Jouko Paavolan valmennettava laukkasi lähtösuoralla lyhyesti, mutta kiri vielä näyttävästi ykköseksi. Viimeiset 1800 metriä sujuivat 24,9-vauhdilla ja viimeiset 700 metriä 24,1-kyytiä. Nyt kun ohitettavia on vielä karsintajuoksuakin enemmän, ei alun haparointeihin ole välttämättä varaa. Muutenkaan Nevan Majurin tavoittaminen 60 metrin takamatkalta ei ole helppo juttu. Nevan Majuri latoi karsintajuoksussa pöytään lukemat 28,9. Jos Nevan Majuri startti alla siitä vielä hieman parantaa, ei takamatkalaisten tehtävä ole kadehdittava. Nevan Majurin kohdalla olennaista on, että rytmi säilyy läpi matkan. (11) ELAN on ottanut viime starteissa turhanpäiväisiä laukkoja, mutta silti menestystä on tullut. Satakunta-ajon karsinnasta sekä Kriteriumin karsinnasta tuli kakkossija ja Kriteriumin finaalista kolmossija. Olisi mielenkiintoista, mikäli Nevan Majurin tavoin Mika Mäkelän valmentama Elan malttaisi tällä kertaa ravata koko matkan. (3) HIPASSI oli karsintalähdössä Nevan Majurin takaa hyvä kakkonen, vaikkei voittajalle riittänytkään. Hipassi voi taas saada samanlaisen nappireissun, eikä nousevaa Apassin poikaa kannata aliarvioida. Viidentenä A-ryhmään kohoaa uransa jokaisessa kymmenessä startissa kolmen parhaan joukkoon selviytynyt (16) HUISI HEMMO. Uran toistaiseksi paras saavutus on Kriteriumin kakkossija, mutta myös Oulu Expressin kakkossija on mainio saavutus. B-ryhmäänkin riittää tosi laadukkaita 4-vuotiaita. Pikkupelimannin sekä Oulu Expressin voittaja (12) MAURIZO putoaa B-ryhmään, koska hävisi karsintajuoksussa terävimmälle kärjelle sen verran selvästi. Vaikka alla oleva startti vei todennäköisesti eteenpäin, on ihan voittoon asti vaikea yltää. Teemu Okkolin marssittaa lähtöön laadukkaan kolmikon, sillä Hipassin ohella myös (15) SÄFÖÖRI ja (14) SUVELAN RINSSI tulevat Okkolinin tallista. Säfööri sijoittui Kriteriumissa neljänneksi ja Suvelan Rinssi laukan kera viidenneksi. (5) ANTIN KROISOS olisi kestänyt karsintalähdössä johtopaikalta ainakin totoon, mikäli ei olisi laukannut loppusuoran alussa. Nyt juoksusta tulee hankalampi.

Lähtö 10

A) 5,6,12,10,9,4
B) 2,13,8,11,14,7,16,15,3,1
C) –

SF-CARAVAN RY ST. LEGER 2020. Vuoden 2020 St. Leger saattaa olla kokonaistasoltaan jopa kaikkien aikojen laadukkain. Mukana on pelkästään tosi hyviä hevosia. A-ryhmään erottuu lopulta suhteellisen selvästi kuusi hevosta, mutta eivät muutkaan tässä vailla mahdollisuuksia ole. Rankingin häntäsijoillekin on jätettävä niin hyviä hevosia, että suorastaan pahaa tekee… A-ryhmään kohoaa siis kuusi hevosta, mutta näiden keskinäiseen järjestykseen rankkaaminen onkin sitten haastavampi juttu. (5) ALWAYS READY olkoon ykkösrankkaus. Se oli Derbyssä hyvä kakkonen vain Mascate Matchille häviten. Viimeksi Lahdessa Always Ready punnersi johtavan rinnalta ykköseksi, mutta meni vähän ennen maalia peitsille ja tuli hylätyksi. Kiihdytysvaiheessa on pieni laukkariski, mutta kaiken ollessa kohdallaan Ready Cashin pojan moottorista löytyy vääntöä. Hannu Laakkonen on kommentoinut, että pehmeämpi alusta sopii Always Readylle napakkaa rataa paremmin, joten olosuhteidenkin luulisi sopivan. (6) STONECAPES QUEILA oli jo viimeksi Lahdessa niin hyvä, että Christa Packalenin valmennettava on vähän lähtöön huippumielenkiintoinen. Eiköhän Stonecapes Queila nimittäin paranna edelleen. Stonecapes Queila sijoittui viime vuoden St. Legerissä johtavan rinnalta viidenneksi. (12) LEXUS DREAM kiri viimeksi Suomen Mestaruudessa vaikeista asetelmista todella näyttävästi kakkoseksi vain keulasta hallinneelle Next Directionille häviten. Viime vuoden St. Legerissä Lexus Dream hyökkäsi 4. ulkoa 800 jäljellä ja kiri hienosti toiseksi. (10) PEANUTS on voittanut tänä vuonna lähtöjä hurjalla prosentilla. Kyseessä on viime vuoden St. Legerin voittaja. Nyt juoksusta tulee kylläkin täysin erilainen, sillä viime vuonna paalulta liikkeelle päässyt Anne Kankaan valmennettava hallitsi lähdön tapahtumia keulapaikalta alusta alkaen. (9) WILLOW PRIDE jäi viimeksi Suomen Mestaruudessa pussiin. Tätä edeltäneessä Vermon kakkossijassa tamma tykitti 5. ulkoa viimeiset 700 metriä kolmatta rataa pitkin 08,7-kyytiä. Viime vuoden St. Legerissä Willow Pride kiri 5. ulkoa kuudenneksi. Mikäli kiihdytysvaihe onnistuu juoksulangalta täydellisesti, voi luvassa nyt olla ihan nappireissu. Myös Turussa Kasvattajakruunu-finaalissa hyvin Peanutsia sparrannut (4) BOSSES LADY pitää laskea vakaviin voitontavoittelijoihin. Bosses Lady sijoittui viime vuoden St. Legerissä keulasta voittaneen Peanutsin takaa kolmanneksi. (2) PIECE OF GLORY, (13) MAS CHAMP, (8) CLUB NORD ELIT ja (11) CAMERON EVO aloittavat laadukkaan B-ryhmän. Näistä vuoden 2018 St. Legerin voittaja Club Nord Elit aloittaa nyt Risto Airaksisen valmennuksesta.

Lähtö 11

A) 3,9
B) 6,2,10,12,8,4
C) 1,11,5

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. Ravien päätöslähdössä A-ryhmään erottuu kaksi tosi kovaa hevosta. Lähtöpaikat tekevät sen, että (3) AMAZING WARRIOR on selkeä suosikki. Amazing Warrior hallitsi viime Turun voitossaan täysin eleettömästi, ja tarvittaessa varaa olisi ollut vielä selvästi 12,8-tulosta kovempaan. Mikäli Amazing Warrior pääsee nytkin johtopaikalle, on se todella vahvoilla. Mikäli ensimmäinen puolikas ei jostain syystä sujuisi Amazing Warriorin kannalta suotuisasti, saisi (9) IN ROYALTY BOKO täyden voittomahdollisuuden. Tammalla ajettiin viimeksi Porissa selvänä suosikkina joukon hännillä varsin passiivisella taktiikalla, mutta lopun tykitys osoitti vireen olevan mallillaan. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 09,7-vauhdilla. Startti kropassa Marjo Kivimaan valmennettavan olettaisi olevan nyt vieläkin parempi. B-ryhmän avaa viimeksi Seinäjoella 75-lähdön voittanut (6) FAST TIME. Tätä edeltäneessä Turun 75-lähdössä Fast Time pujotteli 4. sisältä oikein pirteästi kolmanneksi vain Amazing Warriorille sekä BWT Caesarille. Vaikka kyseessä on tämän vuoden Suur-Hollola-ajon finalisti, ovat Amazing Warrior ja In Royalty Boko lähtökohtaisesti liian kovia vastustajia. (2) TRUE DEVOTION ei menestynyt viimeksi, mutta Suomen ura alkoi kuitenkin avoimen tammalähdön voitolla. (10) TROOPERS on väkivahva puurtaja, joka hyötyisi ylivauhtisesta juoksusta. Viimeksi Seinäjoella Troopers laukkasi Ilkka-Pohjalainen ajon finaalissa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä, mutta nousi vielä kolmanneksi kulkemalla viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 11,9-vauhdilla. (12) SURPRISE LEADER oli viimeksi Seinäjoella Fast Timen voittamassa lähdössä johtopaikalta todella urhea, mutta lähtöpaikka laskee nyt osakkeita. (8) JULIET ALE on nopea avaaja, jolla Antti Teivainen panostanee näistäkin asetelmista lähtöön. (4) QUESTIONMARK ME ei ole ollut pitkään aikaan parhaimmillaan. Tähän starttiin on ilmeisesti tulossa jonkinlaisia varustemuutoksia.

TOTO75 (lähdöt 5-11)

Pieni systeemi
I 1,6,7,11,12 (10,3)
II 4 Bansky (6,9)
III 2,4 (6,12)
IV 10 Joriini (6,5)
V 1,3,11,13,16 (12,15)
VI 4,5,6,9,10,12 (2,13)
VII 3 Amazing Warrior (9,6)
300 riviä*0,05 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 1,3,5,6,7,8,10,11,12 (9,2)
II 4 Bansky (6,9)
III 2,3,4,5,6,7,8,9,10,12 (1,11)
IV 10 Joriini (6,5)
V 1,3,11,13,16 (12,15)
VI 2,4,5,6,8,9,10,11,12,13 (14,7)
VII 3 Amazing Warrior (9,6)
4500 riviä*0,05 euroa = 225 euroa

TOTO4 (lähdöt 8-11)

Pieni systeemi
I 10 Joriini (6,5)
II 1,3,11,13,16 (12,15)
III 4,5,6,9,10,12 (2,13)
IV 3 Amazing Warrior (9,6)
30 riviä*0,20 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 10 Joriini (6,5)
II 1,3,5,11,12,13,14,15,16 (7,2)
III 2,4,5,6,8,9,10,11,12,13 (14,7)
IV 3 Amazing Warrior (9,6)
90 riviä*0,60 euroa = 54 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 10-11)

Pieni systeemi
I 4,5,6,9,10,12
II 3 Amazing Warrior
6 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 2,4,5,6,8,9,10,11,12,13
II 3 Amazing Warrior
10 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 4)

Pieni systeemi
I 8 Pöylefanten
II 9,11,12,15
III 2,3,4,5,7,9,10,11,12,15
36 yhdistelmää*0,50 euroa = 18 euroa

Suuri systeemi
I 8 Pöylefanten
II 2,3,4,5,7,9,10,11,12,15
III 2,3,4,5,7,9,10,11,12,15
90 yhdistelmää*0,50 euroa = 45 euroa

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 2,4
II 2,4
III kaikki
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 4 Uljas Suomalainen
II 2,3,5,6,7,8,9,10,12
III kaikki
90 yhdistelmää*0,50 euroa = 45 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 1,13
II 1,3,11,13,16
III 1,3,11,13,16
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 1,13
II 1,3,5,11,12,13,14,15,16
III 1,3,5,7,11,12,13,14,15,16
128 yhdistelmää*0,50 euroa = 64 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 3 Amazing Warrior
II 9 In Royalty Boko
III 2,4,6,8,10,12
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 3,9
II 3,9
III 2,4,6,8,10,12
12 yhdistelmää*3 euroa = 36 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.