Perjantain 11.3. Äijäravien pelivihjeet

Lähtö 01

A) 4

B) 2,10,7,6,8,1

C) 5,9,3

Perjantai-illan ÄIJÄ-Ravien avauslähdön voittaa onnistuessaan (4) EL CHEAPO. Sen verran hyvän kuvan Harri Koivusen valmentama 3-vuotias Zola Bokon poika itsestään koelähdössä jätti. (2) GLIDING STAR jäi uran avauksessaan Seinäjoella rahoitta. Suoritus vaikeista asemista 5. ulkoa oli kuitenkin sen verran kohtalainen, että tässä tehtävässä kaksarisijoitus on täysin mahdollinen. Varsinkin siinä tapauksessa, että Gliding Star pääsee unelmapaikkaan El Cheapon taakse 2. sisälle. (10) CARRO CROWE nappasi Porin kolmossijansa 3. sisältä. Edellä maaliin tulivat vain oikein laadukkaat aloittelijat Wildrose Sala sekä Remember My Name, joka tuon kisan jälkeen on voittanut uran molemmat starttinsa. Viimeksi Teivossa kirivaihe ei mennyt sujuvasti, suorituksesta sinällään jäi Poriakin parempi kuva. Carro Crowe lähtee jahtaamaan tiukasti uransa ensimmäistä kaksarisijoitusta. Myös (7) LILY MAY kuuluu edellä mainitun kaksikon kanssa samaan ryhmään. Tuomo Ojanperän suojatti kesti viimeksi kunnialla juoksupaikkansa johtavan rinnalla ja sijoittui Carro Crowen jälkeen neljänneksi. Viimeksi 20 metriä edeltä lähtenyt Carro Crowe on nyt Lily Mayn kanssa samalla paalulla. Myös (6) CASTANO on ravia polkiessaan täysin realistinen totohevonen. Le Monteilin poika aloitti Heini Koivusaaren käsistä heti uransa ensimmäisellä totosijalla. Aika ei ollut kova, mutta edellä maaliin tulleet Dixie Halm ja Crepe Match ovat kelpo aloittelijoita. (8) UNELMAKO oli kuukauden takaisessa kauden avauksessaan sen verran saamaton, ettei lukeudu ihan kuumimpien suosikkien joukkoon.

 

Lähtö 02

A) 5

B) 6,3,2,4

C) 1

Kylmäveristen pitkän matkan tasoitusajo on kerännyt viivalle vain kuusi osallistujaa. (5) EETI on porukan voitokkain ja myös uran voittoprosentti on lähdön selvästi paras. Eeti on kärsinyt urallaan lukuisista jalkaongelmista, ja saa sitten nähdä, että kuinka lähelle huipputasoa ori pystyy enää nousemaan. Nyt tehtävä on kuitenkin Eetille niin sopiva, että voittokantaan palaaminen on todella lähellä. Tiistaina Teivossa Eeti hävisi ainoastaan maamme tämän hetken kärkikastiin kuuluvalle Morisonille. (6) LAYLA on haastajalauman niukka kärkirankkaus. Kyseessä on hyvä tamma, joka tähdännee tänä vuonna tiukasti Forssan Kuningatarkilpailuun. Viime vuoden Kuninkuusraveissa Layla voitti montén Suomen mestaruuden. (3) HELUN KUVA ei ole esittänyt tämän kauden starteissa parasta osaamistaan, mutta omalla tasolla kilpaillessaan tamma pystyy tässä ravilla menestymään. (2) KRETONKI on tehnyt tämän ja viime vuoden aikana kovan nousun sarjoissa, mutta siitä huolimatta menestykselle ei näy vieläkään loppua. Kaksarisija on nytkin täysin mahdollinen. (4) MASAVESA on kilpaillut urallaan pitkällä matkalla kerran aiemmin ja sijoittui silloin kolmanneksi. Matka sopii, mutta pienestä lähdöstä huolimatta vastus on ihan laadukas. (1) JÄTTIPOTTI PEE on ollut tämän kauden kilpailuissaan sen verran vaisu, että jää rankingissa selvästi viimeiseksi.

 

Lähtö 03

A) 2,4

B) 7,5,6,1

C) 3

FINNTACK-AMATÖÖRISARJA. A-ryhmään kohoaa kaksi taukohevosta. (2) RAHAMIES palaa oikeinkin pitkältä tauolta, sillä ori on kilpaillut viimeksi huhtikuussa. Silloin vastus oli ”hieman” toista luokkaa kuin nyt, sillä kyseessä oli Parvelan Retun voittama Satakunta Senior. Nyt kyvykäs ori yrittää paluuta radoille Esa Ylilammen käsistä. (4) ANGELA ROK ei sekään ole kilpaillut vielä tänä vuonna, mutta tamma teki viime vuonna parhaimmillaan ihan mukavia suorituksia. Angela Rok siirtyi ilmoittautumispäivänä Arto Hammarin valmennuksesta Marika Hammarin treenilistoille. (7) VEKTORIN VALO hävisi viimeksi Teivossa vain Tulipiirrolle, vaikka löysi aika myöhään vapaat kiriväylät. Valttikorttina tähän lähtöön on säännöllinen starttirytmi. (5) PELI-PEKKA on Rahamiehen ohella toinen lähdön kykyhevosista. Meriittilistalta löytyvät 4-vuotiskaudelta niinkin kovat saavutukset kuin Ilkka-ajon kolmossija sekä Kriteriumin finaalipaikka. Kahdeksanvuotiaaksi varttuneen ruunan ura on kuitenkin ollut täynnä ongelmia, ja viimeisin kilpailusuoritus löytyy niinkin kaukaa kuin aika tarkalleen kolmen vuoden takaa 5-vuotiskaudelta. On mielenkiintoista nähdä minkälaiselle tasolle Peli-Pekka pystyy vielä uuden valmentajansa Minna Rampan käsistä nousemaan, mutta tuskinpa kuitenkaan heti mitään huippusuoritusta on lupa odottaa. (6) IINAMIN on tasainen puurtaja. Saa nähdä saako valmentaja hevosesta irti samat tehot kuin viime startit ajaneet Santtu Raitala ja Arto Hammar. (1) VALKEA UNELMA pääsee matkaan loistoasetelmista. Kun tammalla on nyt starttikin kropassa, on sekin täysin realistinen totohevonen. (3) VERAN VILHO kohdalla viime suoritukset ovat olleet niin vaisuja, että kärkisijat edellyttävät selvää venymistä.

 

Lähtö 04

A) 3,4

B) 8,2,1,6,7,5

C) –

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Toto5-pelin avauskohteessa A-ryhmään kohoaa kaksi hevosta ja B-ryhmään jää sitten vielä yksi hyvä haastaja. (3) MR BIG MONEY jäi kauden avauksessaan Vermossa seitsemänneksi, mutta ruuna saa suorituksestaan ilman muuta puhtaat paperit, sillä juoksu ei mennyt millään tavoin nappiin. Varmasti startti vei vielä eteenpäinkin, ja tähän porukkaan Mr Big Money on kovan kaliiberin menijä. Mr Big Money osallistuu kylläkin heti tiistaina Teivossa GLi Grand Prixin karsintaan, joten tiedä sitten, että näkyykö tämä asia jotenkin tämän lähdön valmisteluissa tai ajotaktiikassa. Toinen A-hevonen (4) OVE on jo ehtinyt tänä vuonna voittaakin. Kuukauden takaisessa Porin startissa Ove tuli maaliin kärjen tuntumassa saamatta mahdollisuutta neljättä sijaa parempaan. Ove on lähdön todennäköisin keulahevonen, ja viime starttien kaltaisena se kyllä pärjää. Hevosella on kuitenkin tässä välissä ollut vuohisrupea, mitä ei tietystikään voi laskea ainakaan eduksi. (8) HADES on sitten A-kaksikon kova haastaja, mutta huono lähtöpaikka pudottaa ruunan niukasti B-ryhmän puolelle. Hades jäi viimeksi Lahdessa 3. sisältä sisäratajuoksulla pussiin. (2) BWT CRUSADER ja (1) KRAMPUS tulevat hyviltä lähtöpaikoiltaan rankingissa seuraavina, mutta ihan voitto yllättäisi. BWT Crusader ei päässyt tulemaan viimeksi Lahdessa 4. sisältä vapaasti. Krampus taas roikkui tiistaina Teivossa positiivisesti kovien takamatkalaisten tuntumassa. Edellä maaliin tulivat sellaiset hurjimukset kuin Tito C.A., Global Satisfaction, Sahara Sandstorm sekä T.Rex. Taaksekin jäi vielä William Birdlandin, Lexus Dreamin sekä Shadow Of Brisbanen kaltaisia menijöitä.

 

Lähtö 05

A) 3

B) 5,1,7,6,8,4,2

C) –

Toto5-pelin ehdottomasti todennäköisin voittaja löytyy toisesta kohteesta. (3) STARDUST COMERY on luokkahevonen, eikä pitkä taukokaan estänyt Vermossa kaksariputken jatkumista. Stardust Comery nousi kuuden hevosen lähdössä 4. sisältä 2. radalle ilman selkää kierros juostuna ja sparrasi hyvin keulasta voittanutta tallikaveriaan Quandary Tilea. Tempo oli läpi matkan todella rauhallista, koskapa Koivusen tallin hevosilla ei ajettu toisiaan vastaan ja muut eivät pystyneet tätä kovaa kaksikkoa missään vaiheessa haastamaan. Ilman muuta on lähdettävä siitä, että startti vei vielä Stardust Comerya eteenpäin. Kyseessä on monipuolinen hevonen, joka on sopivassa lähdössä voitossa kiinni miltä juoksupaikalta tahansa. On kuitenkin oletettavaa, että suuri suosikki nauttii tässä keskipitkällä matkalla kanssakilpailijoidensa suurta kunnioitusta ja saa suosiolla johtopaikan. (5) LUCK’S EQU on oikein selvä kakkosrankkaus. Se aloitti 4-vuotiskautensa Porin 75-voitolla 2. sisältä. Viimeksi Teivossa Luck’s Equ kuitenkin väsyi suosikkina johtopaikalta reippaan avauksen jälkeen jo päätöspuolikkaan alussa. Viime startin perusteella voisi olettaa, ettei Luck’s Equlla edes haluta ajaa Stardust Comerya vastaan keulasta. (1) RAGAZZO UNICO on suorittanut kahdessa viime kilpailussaan positiivisesti ja on selkeä kolmosrankkaus. (7) LAKE’S CERAFINA on nakutellut jo kolme peräkkäistä totosijaa, mutta suurin loisto on silti vielä puuttunut. Kaksarisija edellyttää huonolta lähtöpaikalta nappionnistumista. (6) SOME ADOLF hävisi viimeksi Forssassa Ragazzo Unicolle.

 

Lähtö 06

A) 2,3,1

B) 5,7,8,6,4

C) –

(2) BELLO RAGAZZO on kohonnut niin hyvään iskuun, että Pertti Isotalon valmennettava tavoittelee sopivassa lähdössä tiukasti kauden avausvoittoaan. Viimeksi Turussa Bello Ragazzo laukkasi häirittynä keskijoukoista 400 juostuna ja putosi aivan joukon hännille. Ruuna olisi yltänyt vielä tasokkaassa lähdössä rahoille, mikäli olisi päässyt tulemaan kirivaiheessa sujuvasti. Teivossa Bello Ragazzo kiri aivan joukon hänniltä mukavasti kolmanneksi vain Smokin Ridelle sekä Zest Boylle häviten. Edellisellä Porin vierailullaan Bello Ragazzo ei kyennyt haastamaan keulasta hallinnutta Highlove Techiä, mutta oli 2. radalta ilman selkää oikein varma kakkonen. (3) ROSELINE FORBES kiri viimeksi Turun hyvätasoisessa lähdössä 3. sisältä mukavasti kolmanneksi vain Rarity Redille sekä The Storylle häviten. Nyt vastus on viime kertaa selvästi helpompi, joten juoksun luontuessa voittoonkin on täydet mahdollisuudet. (1) FANGO JETT nostetaan kolmantena mukaan A-ryhmään, vaikka onnistumisesta on jo aikaa. Fango Jett sai Teivossa startin kroppaansa, ja kiihdytysvaiheen sujuessa ravilla ykkösradalta on luvassa juoksupaikka joko keulassa tai aivan kärjen imussa. (5) CAPTAIN CLOUD voitti marraskuussa Vermossa 65-lähdönkin, joten ruunaa ei kannata alla olevista huonoista sijoituksista huolimatta kokonaan unohtaa. Vermon voitto tuli keulapaikalta, ja taakse jäi aika kovia hevosia The Storyn, Zest Boyn sekä Kiikku’s Giantin viedessä seuraavat sijat. (7) ANDY VELVET ailahtelee hieman. Viime startissaan Forssassa ruuna jäi 4. sisälle pussiin. Tauolta palaava (8) CLAY BRICK hyötyy näistä pidemmistä matkoista. (6) ATTENTION OP ei ole vielä taukonsa jälkeen esittänyt huippuvirettä. (4) ORLANDINA tulee esillä olevien tallikommenttien valossa starttiin matalalla profiililla.

 

Lähtö 07

A) 4

B) 10,7,5,3,2,9,1

C) 11,6,8

HANKKIJA OY –LÄHTÖ. Lähdön kovakuntoisin hevonen on helppo nimetä – se on (4) TÄHTI-KULKURI. Minkäänlaisia menestymistakeita ruunalle ei voi kuitenkaan antaa, sillä kyseessä on valitettavasti erittäin epävarma tapaus. Mikäli laukat eivät kuitenkaan sotke liikaa, on menestystä ehdottomasti luvassa. Vahvalle menijälle käyvät kaikki juoksupaikat. (10) PIHLAJAN VELLAMO on tähän lähtöön riittävä hevonen. Kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa, sillä Seppo Schwartzin valmennukseen palannut tamma palaa kahden kuukauden tauolta, ja taukoa edeltäneessä kilpailussa tuli paha väsyminen 2. ulkoa. (7) VAPPU VALKIA on rehti puurtaja, joka voi otella kärkisijoista vaikka johtavan rinnalta. Viisivuotiskautensa avaava (5) PIRTTILÄN ROOSA on ikäluokan kärkitammoja, mutta tauon jälkeinen iskukyky on vaikea arvioida. Lisäksi Pirttilän Roosa suoritti viime kaudellakin hieman vaihtelevasti. (3) VELI POLLEA jäi viimeksi Turussa johtavan rinnalle, joten kirivaiheen taipuminen oli ymmärrettävää. Nyt nopea sekä ravivarma ruuna juossee joko keulassa tai 2. sisällä ja omaa hyvät totosaumat. Voittoja ajatellen puristusta saisi olla hieman enemmän. Myöskään (2) UNNAN VEITIKKA ja (9) KURTAKON HULDA eivät ole mitään lopun rutistajia, mutta molemmilla on kuitenkin täydet saumat otella kärkisijoista. Myös (1) POKEN ROOPE lukeutuu pelihevosiin, mutta mitään varsinaista huippusuoritusta ehdottomasti parhaat juoksunsa kengittä tekevältä ruunalta ei ole kuitenkaan syytä odottaa.

 

Lähtö 08

A) 2,1

B) 5,7,3,6,8,4,9

C) –

TILITOIMISTO OLLIKAINEN OY –LÄHTÖ. Toto5-pelin päätöskohteessa A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (2) KNOCKOUT SES on kilpaillut läpi talven huippuvireessä. Viimeksi Seinäjoella Joni Hakalan valmennettava kiertyi 2. ulkoa johtavan rinnalle kierros juostuna ja jyräsi ykköseksi ennen The Swedeä sekä Taigo Blessediä. Kakkosradalta on hyvä lähteä rakentamaan juoksua, ja saa nähdä, onko jopa johtopaikka tällä kertaa tarjolla. Myös (1) BWT BAYERN on kilpaillut läpi talven hyvässä vireessä, ja paremmalla tuurilla menestystä olisi voinut tulla enemmänkin. Viime startissaan Teivossa BWT Bayern kiri 5. sisältä loppusuoraa uloimpaa mukavasti ja ehti Hadesin sekä Knockout Sesin jälkeen kolmanneksi. Olli Koivusen taktiset kuviot on mielenkiintoista nähdä. BWT Bayern voi nimittäin ihan hyvin pystyä pitämään ykkösradalta johtopaikan. BWT Bayern on absoluuttisesti parempi selkäjuoksulla, mutta silloin on toki aina pussiin jäämisen riski. (5) ALBINO BRAVE ei ole suorittanut viime starteissa täysin tasalaatuisesti, mutta joissakin starteissa suoritus on ollut sijoitusta parempi. Viimeksi Lahdessa Albino Brave oli 2. ulkoa vain hyväksyttävä viides. Parhaimmillaan ollessaan Albino Brave on kyllä tähän lähtöön riittävä hevonen. (7) EXCEPTIONAL kilpailee näppärässä vireessä. Lähtöpaikka on hieman hankala, mutta hyvän selkäjuoksun jälkeen tamma on vaarallinen. (3) MILLCAPE’S DEVIL ei päässyt tulemaan Kaustisella sujuvasti 3. sisältä. Tätä ennen ruuna nappasi neljä peräkkäistä totosijaa. Totokantaan palaaminen on hyvältä paikalta täysin mahdollista.

 

Lähtö 09

A) 8,2,5

B) 6,3,7,12,10,9,4,11,1

C) –

Illan toisessa troikkalähdössä A-kolmikko erottuu selvästi, ja jonkun kolmikosta luulisi voittavan. (8) MERCILESS CAT nappasi helmikuussa kaksi voittoa, eikä ollut viimeksi Turussa yhtään sen huonompi, vaikka huonolta paikalta kovassa lähdössä seitsemänneksi jäikin. Lähtöpaikka ei ole nytkään kadehdittava, mutta rima on huomattavasti viime Turun kilpailua matalammalla, ja juoksun luontuessa Jere Kiveisen suojatti riittää kyllä aivan kärkeen. (2) LET HER GO pääsee liikkeelle suosikeista parhaalta paikalta. Koko ajan mukavasti menestyneen tamman kuntokäyräkin vaikuttaisi osoittavan ylöspäin. Viimeksi Lahdessa Let Her Go ei saanut kirivaiheessa mahdollisuutta neljättä sijaa parempaan. Tätä edeltänyt kakkossija tuli keulasta hallinneen Peter Tien selästä. Nyt tähtäimessä lienee keulataktiikka. (5) PRECIOUS ROCK on nakutellut urallaan totosijoja hyvällä prosentilla, mutta voittoja ei ole kuitenkaan kuin yksi. Viimeksi Vermossa Precious Rock ei riittänyt 4. sisältä kuudetta sijaa parempaan, mutta nyt porukka on paljon helpompi. Precious Rock pääsee mukavasti liikkeelle ja omaa hyvät saumat onnistuneeseen juoksuun. (6) EMPERE’S LILY aloittaa B-ryhmän. Se riitti tammikuussa Teivon tauoltapaluussaan 3. sisältä kuudenneksi. Nyt alla on taas taukoa, joten ainakin koko suosikkikolmikon kukistaminen on tiukassa. (3) WESTSIDE MADONNA on aloittanut uransa kohtalaisilla suorituksilla, eikä totosija tulisi hyvältä lähtöpaikalta yllätyksenä. (7) MIRACLE MYSTAR aloittaa Ari Vianderin valmennuksesta. Ainakin 7 oikein -lehden kommenttien perusteella valmentajan odotukset tähän kilpailuun ovat maltilliset. (12) SHOT DESTROYER kohdalla huono lähtöpaikka laskee merkittävästi totosaumoja.

 

Lähtö 10

A) 4,2,5

B) 8,1,6,7,3

C) –

DACIA MONTÉ CUP. Perjantai-illan päättävässä montélähdössä suosikin paineet harteilleen saa (4) MOUNTAIN ST LEO. Se on kilpaillut urallaan raviratsastuksessa kerran aiemmin, ja Porissa 2. päivä tammikuuta tuloksena oli lopulta ylivoimainen voitto nytkin ratsastavan Nelly (silloin nimellä Nelly-Janiika) Korpikosken luotsaamana. Alla olevassa Forssan kärrystartissa viimeinen rutistus puuttui, mutta hevonen oli saanut olla aika helpolla, joten se oli ihan ymmärrettävää. (2) AXEL K.A. on aloittanut montéuransa kahdella voitolla, ja voittostarttien tavoin nytkin Miisa Pulkkasen ratsastama ori pääsee liikkeelle 20 metriä Mountain St Leon edeltä. Myös (5) LIVAROT on aloittanut montéuransa sen verran lupaavasti, että mahtuu mukaan A-ryhmään. Sen kokematon ratsastaja Marie-Helen Janssonkin saa hiljalleen koko ajan lisää kokemusta. (8) REDHOT TAP DANCER juoksee haavereitta lähdön kovimman kilometriajan, mutta pienestä lähdöstä huolimatta tehtävä on voittoa ajatellen 80 metrin takamatkalta oikein haastava. Liisa Nummi on menestynyt montélähdöissä Harri Koivusen valmennettavilla todella kovalla prosentilla. Saa nähdä käykö niin myös (1) ROBERT kohdalla, vaikka alla olevat kärrylähtöjen suoritukset ovat olleet todella vaisuja.

 

TOTO5 (lähdöt 4-8)

 

Pieni systeemi

I 3,4 (8,2)

II 3 Stardust Comery (5,1)

III 1,2,3 (5,7)

IV 1,2,3,4,5,7,9,10 (11,6)

V 1,2 (5,7)

96 riviä*0,10 euroa = 9,60 euroa

 

Suuri systeemi

I 3,4,8 (2,1)

II 3 Stardust Comery (5,1)

III kaikki

IV 1,2,3,4,5,7,9,10 (11,6)

V 1,2,3,5,7 (6,8)

960 riviä*0,10 euroa = 96 euroa

 

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

 

Pieni systeemi

I 4 Tähti-Kulkuri

II 1,2

2 yhdistelmää

 

Suuri systeemi

I 1,2,3,4,5,7,9,10

II 1,2

16 yhdistelmää

 

TROIKKA (lähtö 7)

 

Pieni systeemi

I 4 Tähti-Kulkuri

II 3,5,7,10

III 1,2,3,5,7,9,10

24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

 

Suuri systeemi

I 4 Tähti-Kulkuri

II 1,2,3,5,7,9,10

III 1,2,3,5,7,9,10

42 yhdistelmää*1 euro = 42 euroa

 

TROIKKA (lähtö 9)

 

Pieni systeemi

I 2,5,8

II 2,5,8

III 2,3,5,6,8

18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

 

Suuri systeemi

I 2,5,8

II 2,3,5,6,8

III kaikki

120 yhdistelmää*0,50 euroa = 60 euroa

 

Vihjeet laati Jouni Toroska

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivustoltamme.