Pelivihjeet 12.7. raveihin

Lähtö 01

  1. 7
  2. 3,5,2,11,6,1,12
  3. 8,10,4,9


Perjantai-illan avauslähdössä A-hevoseksi kohoaa (7) PLAYMAKER SALA. Kolmesti urallaan kilpaillut kolmevuotias Maharajahin poika voitti jo uransa toisen kilpailun Kokemäellä johtopaikalta varmasti, mutta silti viimekertainen Vermon suoritus miellytti viitossijasta huolimatta paljon enemmän. Hevosen ravi oli nimittäin selvästi sulavampaa kuin uran kahdessa ensimmäisessä kilpailussa, ja sen perusteella jatkoa odotellaan mielenkiinnolla. Kovimmat vastustajat pääsevät liikkeelle 20 metriä Playmaker Salan edeltä, mutta mikäli ruuna otti Vermon kovavauhtisen lähdön oikealla tavalla, on sillä asetelmista huolimatta hyvät saumat uransa toiseen voittoon. (3) ARCHIE’S AMARONE, (5) QUENTIN ALE ja (2) MERKIE muodostavat paalulta suosikin kovimman haastajaryhmän. (3) ARCHIE’S AMARONE sijoittui viime Porin vierailullaan johtopaikalta kolmanneksi ollen selvästi aiempaa parempi. Antti Teivainen tähtää varmasti nytkin keulapaikalle. (5) QUENTIN ALE suoritti uransa toisessa kilpailussa Turussa hyvän laukan paikkauksen, sillä lähtösuoralla pahoin laukannut ori nousi vielä kaukaa takajoukoista hienosti kolmanneksi kulkemalla viimeiset 700 metriä peräti 12,5-kyytiä. Vastaavanlaisella suorituksella tämä lähtö on ravilla voitettavissakin, mutta starttiväli on päässyt vähän venymään ja tähän väliin mahtuu yksi poisjääntikin. Lisäksi Quentin Ale kilpailee ennakkoinfon mukaan viime starteista poiketen kengät jalassa. Nämä ovat miinustekijöitä. (2) MERKIE laukkasi kuukausi sitten Loviisassa lähtösuoralla, mutta kiri vielä kakkoseksi. Muita realistisia totohevosia ovat Härmässä selvästi tätä heikkotasoisemmassa lähdössä helppoon voittoon kirinyt (11) BORUPS BIANCA, hieman viime kilpailuja sopivammassa tehtävässä mukana oleva (6) LABOVIC BOKO, loistoasetelmista matkaan pääsevä (1) WINNERMAN sekä viime starteista kuskinvahvistuksen kokeva (12) APPOLINA.

Lähtö 02

  1. 6,4,3
  2. 5
  3. 7,2,1


Illan kovimmasta kylmäverilähdöstä löytyy kolme kovaa voitontavoittelijaa ja näille vielä yksi hyvä haastaja. (6) JULMIN on palannut pitkältä tauolta jälleen kerran hyvässä vireessä. Heti pitkän tauon jälkeinen Forssan kilpailu toi laatulähdössä nelossijan mukavalla tuloksella ja sen jälkeen Julmin on napannut kaksi peräkkäistä voittoa. Viime perjantaina Porissa Julmin eteni takamatkalta johtopaikalle 500 juostuna ja piti kovavauhtisella kirikierroksella Pron loppuun asti varmasti takanaan. Eiköhän nousuvire jatku edelleen, joten kolmanteen peräkkäiseen voittoon on hyvät mahdollisuudet. (4) ENON VILPPI omaa kilpailurutiinia tosi kovistakin lähdöistä – onhan ori osallistunut kolmena viime vuotena Kuninkuuskilpailuunkin. Viimeksi Jämsässä ensimmäisen kaarteen laukka pilasi pelin, mutta muuten Enon Vilppi on tehnyt kelpo suorituksia, ja normaalisti ori on ravivarmakin. Enon Vilppi on pätkänopea hevonen, ja tämä lähtö on sille sarjana oikein sopiva. (3) MATTILAN EEMELI on lähdön kolmas A-hevonen. Se tähtää keulavoittoon, kuten Seinäjoella lyhyen matkan tasoitusajossa 14. päivä kesäkuuta. Tämä lähtö on kuitenkin voittoa ajatellen vaativampi. Kyseisessä Seinäjoen kisassa kakkoseksi sijoittui 20 metrin takamatkalta liikkeelle lähtenyt Rankkari ja kolmanneksi 40 metrin takamatkalta startannut Enon Vilppi. Nyt Enon Vilppi pääsee matkaan vain 20 metrin takamatkalta, ja näistä asetelmista sekä Julmin että Enon Vilppi kohoavat rankingissa Mattilan Eemelin yläpuolelle. Härmän välistartissaan Mattilan Eemeli sijoittui johtavan rinnalta kolmanneksi. (5) VIESKOFF on ottanut kauden molemmat voittonsa raviratsastuksesta. Nyt kun alla on kuukauden starttivälikin, olisi voitto pikkuyllätys. Vieskoff on kuitenkin erittäin selvä nelosrankkaus ja se kärkkyy suosikkikolmikon epäonnistumista. Muun porukan kohdalla kaksarisijoitus olisi ilman muuta iso yllätys.

Lähtö 03

  1. 6,3,2
  2. 5
  3. 1,7,4


Myös lämminveristen kovimmassa lähdössä ranking rakentuu samalla tavalla kuin kylmäveristen kovimmassa lähdössä, eli A-ryhmään kohoaa kolme hevosta, B-ryhmään jää yksi haastaja ja muiden kohdalla kaksarisijoitus olisi sitten iso yllätys. Ykkössuosikin nimeäminen on todella hankalaa. Lopulta rankingin kärkeen kohoaa (6) PICCADILLY, mutta ihan yhtä hyvin rankingin ykkösnimi olisi voinut olla (3) LAKE’S ACTION. Kaksikko kohtasi toisensa jo juhannuksena Härmässä. Silloin 2. sisällä juossut Lake’s Action voitti loppusuoran mittaisella kirillä ja Piccadilly eteni 3. ulkoa 300 metrin kirillä kakkoseksi. Tuolloin kilpailtiin mailin matkalla, kun nyt juostavaa matkaa on 2100 metriä. Lake’s Actionin etuna on taas parempi lähtöpaikka, mutta vastaavasti Piccadilly jatkanee edelleen nousuvireessä. Vaikka juoksunkululliset asiat ovat näiltä lähtöpaikoilta lähtökohtaisesti Lake’s Actionin puolella, niin lopulta Piccadilly on kuitenkin marginaalinen ykkösrankkaus. Juoksunkulku ja päivän vire tulevat ratkaisemaan kaksikon keskinäisen paremmuusjärjestyksen. Lähdön ainoa tamma (2) SPEEDY NORWEGIAN on sitten kolmas A-hevonen. Se oli keskiviikkona Turussa hyvä kakkonen ja sai samalla startin kroppaansa. Lähtöpaikkakin on mainio. (5) REDHOT TAP DANCER ei ollut viime perjantaina tasollaan, mutta on silti selkeä nelosrankkaus.

Lähtö 04

  1. 4
  2. 6,3,8,5,1,9
  3. 2,7


TEOLLISUUSKYMPPI –LÄHTÖ 3V. LIIGA VI/NUORTEN SARJA. Toto5-vihjesysteemien tukipilari löytyy heti avauskohteena ajettavasta kolmevuotislähdöstä. (4) MANSESTER on kilpaillut urallaan vasta kahdesti, eikä ole vielä voittanut. Suoritukset ovat kuitenkin olleet lupaavia. Ensiksi Teivon Kriteriumkokeessa Mansester hävisi vain suvereenille Shackhills Vikingille. Kuukausi sitten Vermossa Mansester nousi jo alkujaan epäsopivassa tehtävässä kaukaa hänniltä vaikeista asemista hyvin neljänneksi. Päätöskierros sujui ulkoratoja pitkin loppukaarre pääosin jopa neljättä rataa kiertäen 15,4-vauhdilla. Kaiken lisäksi Mansester osoittautui startin jälkeen räkäiseksi, mikä vielä nostaa selvästi suorituksen arvoa. Hevosella on käyty harjoittelemassa autolähtöä, minkä perusteella sen pitäisi avata tallikommenttien mukaan hyvin. Mikäli näin on, ja Mansester avaa keulapaikalle, on sen ohittaminen jatkossa vaikeaa. (6) V.G. KING FLASH on aloittanut uransa kolmella kaksarisijoituksella. Kokemäen aloittelevien nuorten lähdön keulavoitossa taakse jäi nytkin vastassa olevista hevosista Unbroken sekä Shackhills Storm. (3) ROMANOV COMERY ei ollut viimeksi Vermossa yhtä hyvä kuin edellisiin kilpailuihinsa, mutta oli tehtäväkin erilainen kuin aiemmin. Romanov Comery ei ole esittänyt vielä erityistä sähäkkyyttä, mutta se on vauhtikestävä hevonen, joka taitaa paikan toisen radan vetojuhtanakin. (8) SHACKHILLS STORM vaikuttaa nousuvireiseltä. Viime perjantaisessa Teollisuuskympin kolmevuotisliigan lähdössä ruuna tuli voittajan takana pussissa maaliin. Tällä kertaa lähtöpaikka laskee jonkin verran osakkeita. (5) LOVE COMES EASY nappasi viime perjantaina helpon keulavoiton, mutta lähtökin oli heikkotasoinen. Totosaumat olisivat korkeimmillaan, mikäli tamma onnistuisi hankkimaan juoksupaikan Mansesterin takana 2. sisällä. (1) UNBROKEN kiritti viimeksi Kokemäellä 2. sisältä hyvin keulasta voittanutta V.G. King Flashia. Jonesyn poika on kelpo haastaja. (9) DOLORES GARDEN ei hävinnyt viime startissaan kolmanneksi sijoittuneelle Shackhills Stormille kovinkaan paljon. Tamma toivoo takarivistä ylivauhtista juoksua.

Lähtö 05

  1. 7,2
  2. 3,13,1,4,11,6,12,9
  3. 8,10


SATAKUNNAN RAVINAISTEN TAMMALÄHTÖ. Toisessa Toto5-kohteessa A-kaksikko erottuu selvästi. (7) MONTANA MOON kohoaa keulapsyykillä lähdön suosikiksi. Uran avauskilpailussa toukokuussa Turussa Montana Moon avasi ensin keulaan, mutta tyytyi ensimmäisessä kaarteessa Shackhills Vikingin selkään. Shackhills Viking ja Evert Knows olivat lopulta liian kovia vastustajia, mutta myös Montana Moonin uran aloitus oli lupaava, sillä viimeinen kierros sujui 14,4-vauhdilla ja päätöspuolikas 13,0-kyytiä. Uran toinen kilpailu Turussa oli kaikin tavoin pettymys, mutta uran kolmas kilpailu Kouvolassa toi tammalle sitten jo ansaitun voiton. Montana Moon nousi 2. sisältä johtavan rinnalle 500 jäljellä ja punnersi 15-vauhtisella päätöspuolikkaalla väkisin ohi johtavasta Riccitellistä. Muut hävisivät tälle kaksikolle lopulta paljon. (2) MOGAN SUNSET on toinen kova kolmevuotias A-hevonen. Tamma laukkasi viimeksi Teivossa täysin hallitusta johtoasemasta ensimmäisessä kaarteessa, minkä jälkeen peli näytti pelatulta, mutta Joni-Petteri Irrin suojatti pujotteli vielä päätöspuolikkaalla oikein terävästi kakkoseksi. Ravilla Mogan Sunset kykenee tuntuvaan ennätysparannukseen. Myös (3) SHALINA on mukavasti uransa avannut kolmevuotias, mutta ainakaan vielä tamma ei ole tehnyt vihjaajaan aivan niin suurta vaikutusta kuin edellä mainittu kaksikko. Niinpä Shalina ”jää” B-ryhmän kärkirankkaukseksi. (13) SO HOT kiri kuukausi sitten Seinäjoella taustalla varsin mukavasti. Tamma lähtee haastamaan itseään nuorempia. Oikein potentiaalisia totohevosia ovat myös puolentoista kuukauden taukonsa jälkeen kaksi ihan mukavaa nelossijaa napannut (1) MAD ABOUT ALLEY sekä viimeksi Porissa kahden lupaavan loppukirinsä jälkeen jonkin verran odotuksia vaisummin suorittanut (4) CALLA CORONA PHOTO.

Lähtö 06

  1. 4,3
  2. 6,2,10,11,1,7
  3. 5,12


Tasainen lähtö. A-ryhmä sisältää lopulta vain kaksi hevosta, mutta lähdöstä löytyy kuusi niin realistista voitontavoittelijaa, että ihan yhtä hyvin koko kuusikon olisi voinut nostaa A-ryhmään. Nämä kaikki kuusi mahtuvat kyllä mukaan jo pieneenkin Toto5-vihjesysteemiin. (4) IL QUITO on lähdön ykkösrankkaus. Se kiertyi viime perjantaina 2. ulkoa johtavan rinnalle 450 jäljellä ja oli kelpo kakkonen. Parannus kauden avauskilpailuun nähden oli merkittävä. Mikäli nousuvire jatkuu odotetunlaisena, on tämä lähtö voitettavissa. Il Quito on tähän lähtöön hevosena ilman muuta riittävä, lähtöasetelmat ovat hyvät ja etukengätkin on tarkoitus riisua. Myös (3) JACKIE TIE nostetaan lopulta hieman muun ryhmän yläpuolelle lähinnä sillä ajatuksella, että tamma onnistuisi valtaamaan johtopaikan itselleen. Se olisi pikamatkalle ideaalitilanne. Viime perjantaina Jackie Tie pujotteli 3. ulkoa juosten viidenneksi saamatta edes kirivaiheessa todellista mahdollisuutta parempaan sijoitukseen. (6) GLADIATOR COMERY ei vielä säväyttänyt toukokuussa Vermossa aloitusstartissaan Kenneth Danielsenin käsistä. Esillä olleiden tallikommenttien perusteella ruunan pitäisi kuitenkin nyt olla selvästi parempi, ja myös lyhyt matka on tallikommenttien mukaan etu. (2) MACK COMEBACK kilpailee ylisarjassa ja on nyt mukana muutenkin kovemmassa lähdössä kuin Teivon voittojuoksussaan. Loistava lähtöpaikka antaa kuitenkin täyden mahdollisuuden voitosta kamppailemiseen. Myös takarivistä matkaan joutuvat (10) CALLELA KARIN ja (11) I DON’T CARE esittivät viime perjantaina sellaisia otteita, että ovat tähän lähtöön oikein realistisia voitontavoittelijoita. Avauksen venyminen olisi tietysti molempien mieleen.

Lähtö 07

  1. 4
  2. 8,7,10,5,6,3,2,1,12,9,11
  3. -


VEHMASPUTKI –LÄHTÖ. (4) PRINCESS STAHL on selvä suosikki. Se kiri Porin keskiviikkoraveissa johtavan takaa varmaan Toto65-voittoon ennen keulassa juossutta Heavy Secretiä sekä 2. rataa ilman vetoapua taivaltanutta Dollar Comboa. Vaikka viime voitto tuli nappireissulla, niin tamma kykenee kyllä haalarihommiinkin. Molemmissa taulun kakkossijoissaan Princess Stahl taivalsi nimittäin valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää. Nelosradalta on hyvä kiihdyttää matkaan. Tietysti keulasta kaikki olisi yksinkertaisinta, mutta vaikka sinne ei olisikaan asiaa, niin nelosradalta tamma on kuitenkin heti terävimmässä kärjessä. Ei olisi mikään ihme, vaikka Princess Stahl onnistuisi voittamaan tämän lähdön jopa johtavan rinnalta. Mikäli Princess Stahl ei voita, on kenttä melkoisen avoin. (8) WINTER OAK kohdalla lähtötilanne ei ole hyvä, sillä ruuna joutuu kiihdyttämään matkaan kasiradalta ja lisäksi alla on puolentoista kuukauden starttiväli. Winter Oak oli kuitenkin tosi hyvä Porin toukokuisessa keulavoitossaan, kun latasi pöytään täydellä matkalla tuloksen 14,2 ja kulki koko päätöskierroksen 12,4-vauhtia. Eiköhän Antti Teivainen panosta nopealla avaajalla kasiradaltakin starttiin. Saa sitten nähdä, minkälaisiin asemiin Winter Oak tässä pääsee. Keulapaikka olisi ehdottomasti mieluisin vaihtoehto, mutta se ei ole todennäköisin. (7) LOCKDOWN LADY on periaatteessa tarkan juoksun hevonen. Voi kuitenkin olla, että tammalla ollaan tällä kertaa liikkeellä pikamatkalla eturivistä aggressiivisella taktiikalla. Siitä kielii ainakin etukäteen ilmoitettu varustetieto ilman kenkiä ja jenkkikärryt perässä. Ei olisi mikään yllätys, vaikka Lockdown Lady pystyisi aktiivisella taktiikalla yksittäiseen kovaan pikamatkan rykäisyyn, sillä kapasiteettia tammalla olisi kyllä kovempiinkin lähtöihin. (10) COSA DOLCE on voittanut viidestä viime kilpailustaan neljä, joten kunto on todellakin kohdallaan. Riihimäen voittojuoksussa tämän lähdön suosikki Princess Stahl joutui tyytymään kakkossijaan. Ei voittokaan mikään varsinainen yllätys olisi, mutta ilman muuta takarivin lähtöpaikka tuo pikamatkalla haasteita. (5) BRAVE SCION pujotteli viimeksi Teivossa 5. ulkoa oikein positiivisesti ja ajautui lopussa pussiinkin. Mikäli ruuna selvittää kaarteet kunnialla, on se potentiaalinen yllättäjä. (6) DIXIE HALM väsyi viimeksi johtavan rinnalta. Tätä edeltäneessä Kokemäen kisassa tamma paikkasi alkumatkan laukkansa (x-merkintä puuttuu tuloksista) Cosa Dolcen voittamassa lähdössä varsin mallikkaasti. (3) ART FLOWER tekee tasaisen varmaa työtä ja kuuluu hyvältä lähtöpaikalta täysin samaan haastajaryhmään kuin kakkoseksi rankattu Winter Oak. (2) AMAZING HUNTER on nopea avaaja, jolla Jere Hurme päässee valitsemaan haluamansa taktiikan. Amazing Hunter juossee siis keulassa tai 2. sisällä. Pikamatka sopii hyvin, mutta silti viime perjantaina keulasta kolmanneksi sijoittunut tamma ei ole ylisarjassa kuumimpia suosikkeja. (1) MYSTERY FOR EVER on viime perjantain erittäin vaisun suorituksen jälkeen iso arvoitus. (12) KRAFTWERK on synkällä lähtöpaikalla, mutta mahtuu silti mukaan revitykseen.

Lähtö 08

  1. 4,5,8,1
  2. 6,9,3
  3. 2,7


MAALAUSLIIKE TUOMIKOSKI –LÄHTÖ. Toto5-pelin päätöskohteesta löytyy seitsemän realistista menestyjää, joista neljä nostetaan A-ryhmään. (4) MUCKELYMIMMY aloittaa rankingin. Se oli Seinäjoella 14. päivä kesäkuuta johtavan rinnalta hyvä kakkonen häviten vain megasuosikki Premiär Toomalle. Härmän viitossija 4. sisältä tuli jonkin verran ylisarjassa varsin hyvätasoisesta lähdöstä. Viimeksi Kaustisella tamma kesti ihan kunnialla juoksupaikkansa johtavan rinnalla. Mikäli Muckelymimmy onnistuisi nyt pääsemään keulapaikalle, olisi sillä loistosaumat kauden avausvoittoonsa. (5) ROCKY COBBLER suorittaa jatkuvasti tasaisen hyvin. Viimeksi Teivossa ruuna matkasi 3. sisällä, mistä jäi kirivaiheessa jossiteltavaa. (8) PRECIOUS ROCK kirii säästeliään selkäjuoksun jälkeen palan matkaa terävästi. Kasiradan lähtöpaikka ei ole vain yhdeksän hevosen lähdössä kovinkaan suuri ongelma. (1) DOUBLE STRIKE tekee paluuta radoille vuoden tauolta. Juhannuksena Kokemäellä ruuna laukkasi 2. ulkoa loppukaarteessa rahataistosta hylkäykseen, minkä jälkeen joutui hakemaan vauhtia koelähdön kautta. Teivon koelähdössä ruuna kulki päätöskierroksen ilman kirittäjää 14,3-vauhdilla. Kapasiteetti on tähän lähtöön ehdottomasti riittävä. (6) RIVER KING ei ole ollut viime starteissa parhaimmillaan. Ruuna on kuitenkin ailahdellut ennenkin, joten suoraa johtopäätöstä hevosen kilpailuvireestä ei voi viime starttien perusteella tehdä. Joka tapauksessa voittaakseen suoritustasoa on nostettava viime starteista selvästi. Antti Teivainen ajaisi varmasti mielellään keulasta, ja River King on Muckelymimmyn jälkeen kakkosvaihtoehto johtopaikalle. Tasaisen varmasti suorittava (9) TRULY EASY ja viimeksi Teivossa pitkästä aikaa edes jonkinlaisen onnistumisen saanut (3) LAIRD HAMILT BOKO ovat lähdön muut pelihevoset.

Lähtö 09

  1. 1,9,4,2
  2. 8,3,6,7,5
  3. -


KIVIKYLÄN KOMEETTA. (1) ZAGAT on sijoittunut toissakertaista Kouvolan kilpailua lukuun ottamatta jatkuvasti kärkipäähän, ja siinäkin kisassa ori oli normaalin hyvä. Zagat nimittäin juuttui kiertämään takarivistä koko matkaksi kolmatta rataa, joten oli vähintäänkin ymmärrettävää, että kierros ennen maalia kärjen rinnalle edennyt ori väsyi 300 jäljellä. Nyt tähtäimessä on tiukasti koko matkan johto. (9) BOSSAROUND on löytämässä kuntonsa. Viime Teivon kisassa johtavan takana matkanneelle ruunalle jäi kirivaiheessa paljon jossiteltavaa. Etukengätkin on tarkoitus riisua, joten Bossaround on hyvän selkäjuoksun jälkeen loppukirissä huippuvaarallinen. (4) WALNUT NIMBUS aloitti kautensa hyvillä suorituksilla, mutta hukkasi välillä kuntonsa. Nyt neljävuotias tamma tekee taas uutta tulemista. Viimeksi Kaustisella Walnut Nimbus pääsi etenemään piippuhyllyn lähtöpaikasta huolimatta jo ensimmäisellä puolikkaalla 3. sisälle, mistä oli kelpo neljäs uudella ennätysajallaan. (2) UNELMAKO nappasi molemmat kesäkuun totosijansa montélähdöistä. Toukokuinen Kokemäen kolmas sija tuli kuitenkin kärrylähdöstä, ja suoritus ensimmäisen kaarteen häiriölaukan jälkeen oli kyllä siinä lähdössä selvästi parempi kuin keulasta kakkoseksi sijoittuneen Zagatin. Niinpä myös Unelmako mahtuu mukaan A-ryhmään. (8) HER CASH väsyi viimeksi Kaustisella Tammadivisioonafinaalissa keulasta, mutta nyt lähdön taso ei ole luonnollisestikaan samaa luokkaa. Vermon Toto65-voitto tuli loistosuorituksella johtavan rinnalta, ja myös Porin Toto65-lähdön kolmossija johtavan takaa tuli ilman muuta tähän lähtöön erittäin kilpailukykyisellä suorituksella. Viimekertainen Porin lähtö oli nimittäin tasoltaan ehdottomasti tätä kertaa kovempi. Se on tosin otettava huomioon, että lähtöpaikka on tällä kertaa huono ja lisäksi ohjastaja on kokematon. Myös (3) QUEEN DIABLO lukeutuu pelihevosiin, vaikkei ole viime starteissa menestynytkään.

Lähtö 10

  1. 8
  2. 7,3,4,6,2
  3. 1


SEASONS MONTÉ CUP. Illan montélähtö on varsin haastava pelipähkinä, vaikka osallistujia on vähän. (8) SUVIMYRSKY RAM nousee monténäyttöjensä perusteella suosikiksi, mutta sekään ei ole missään tapauksessa mikään luotettava pelikohde, koska epävarmuus leimaa aina otteita. Lisäksi lähdön seitsemästä osallistujasta kolme suorittaa montédebyyttinsä, joten niiden suoritustaso tässä lajissa on vain arvailujen varassa. (7) TÅGA PRINSEN on keskittynyt Suvimyrsky Ramin tavoin pääsääntöisesti montélähtöihin. Suoritustaso on ollut sen verran positiivinen, että ruuna rankataan kakkoseksi. Viimeksi Lappeenrannassa Tåga Prinsen eteni puolimatkassa keulaan. Maisteri Jutila hankki loppusuoralla otteen, mutta Tåga Prinsen ei koskaan luovuttanut. Muut hävisivät lopulta tälle kaksikolle paljon, joskaan loppujoukko ei kyllä myöskään suuremmin vakuuttanut. (3) HIPASSI, (4) MERIISA ja (6) VAPASSI suorittavat kaikki montédebyyttinsä, joten kolmikon suoritustaso on puhdasta arvailua. Ei näistä kenenkään voitto olisi kuitenkaan minkäänlainen yllätys. Kolmikosta Hipassilla on allaan paras kärrylähdön suoritus, ja kun Hipassi on ainakin kärrylähdöissä kolmikosta selvästi ravivarminkin, kohoaa se rankingissa Meriisan ja Vapassin edelle. (2) ITTE JUAKALES sijoittui Kokemäellä heikkotasoisessa montélähdössä kolmanneksi, mutta tässä lähdössä totosijan uusiminen edellyttänee selvää tasonnostoa.

Lähtö 11

  1. 1
  2. 7,5,4,2,10,9,3,6,8
  3. -


Illan päätöslähdössä yksin paalulta liikkeelle lähtevä (1) SIRULIINARUUTIHAME saa suosikin paineet harteilleen. Neljävuotias Tureliuksen sekä Huimariinan tytär aloitti uransa juhannuksena Kokemäellä heti voitolla. Kokemäen voittotulos 39,3 ei toki riitä tässä lähdössä mihinkään, mutta eiköhän parannuspotentiaalia ole tarvittaessa runsaasti. Siruliinaruutihame kulki Kokemäellä päätöskierroksen 34,3-vauhtia ja tuli maaliin sen verran ilmavalla tyylillä, että eiköhän tamma kykene tässä tarvittaessa 1.35-rajan alitukseen. Näistä asetelmista silloin ollaan jo vahvoilla. (7) NASKALIN VEIKKO kohdalla meno on vielä jonkin verran epävarmaa, mutta ruuna menee kaiken aikaa hiljalleen eteenpäin, ja tässä tehtävässä kaksarisijoitukseen on ravilla hyvät mahdollisuudet. (5) IIROMIN laukkasi Loviisassa keulasta voittaneen Köpernikuksen takaa vajaat 900 jäljellä ja joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Ravilla Iiromin olisi todennäköisesti sijoittunut kakkoseksi. (4) TUUCCA oli viimeksi Porissa ihmeen vaisu, mutta edellisten kilpailujen veroisena oriilla on ravilla hyvät totosaumat. (2) ANTERO ROKKA ei ole nopea avaaja, mutta sillä on tapana tulla juosten maaliin. Startit ovat vieneet neljävuotiasta I.P. Legendan poikaa koko ajan eteenpäin. Kokemäellä juhannuksena voittanut (10) VILIN TUULAHDUS on kehittynyt parin viime kuukauden aikana paljon, mutta takamatkaa on tällä kertaa peräti 80 metriä. Esimerkiksi samassa Kokemäen lähdössä neljänneksi sijoittunut Antero Rokka lähti silloin samalta paalulta ja nyt 60 metriä Vilin Tuulahduksen edeltä. (9) NAURISKYDÖN ORIGON sijoittui viimeksi Porissa johtopaikalta kolmanneksi, mutta tehtävä on nyt haastavampi, joten totosijan uusiminen edellyttää nappionnistumista. Esimerkiksi viimeksi samalta paalulta laukanneena viidenneksi sijoittunut Naskalin Veikko suoritti laukkaa lukuun ottamatta vähintään yhtä hyvällä tasolla, ja pääsee nyt matkaan 20 metriä Nauriskydön Origonin etupuolelta. (3) HERRA KOSMOS aloitti uransa voitolla, mutta viime perjantain suoritus oli vaatimaton. Niinpä ruuna on nyt arvoitus.


TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi
I 4 Mansester (6,3)
II 2,7 (3,13)
III 2,3,4,6,10,11 (1,7)
IV 4 Princess Stahl (8,7)
V 1,4,5,8 (6,9)
48 riviä*0,10 euroa = 4,80 euroa

Suuri systeemi
I 4 Mansester (6,3)
II 2,7 (3,13)
III 2,3,4,6,10,11 (1,7)
IV 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12 (9,11)
V 1,3,4,5,6,8,9 (2,7)
840 riviä*0,10 euroa = 84 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi
I 4 Princess Stahl
II 1,4,5,8
4 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 4 Princess Stahl
II 1,3,4,5,6,8,9
7 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi
I 2,7
II 2,7
III 1,3,4,13
8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

Suuri systeemi
I 2,7
II 1,2,3,4,7,13
III 1,2,3,4,6,7,11,13
60 yhdistelmää*0,50 euroa = 30 euroa
​​​​​​​