Pelivihjeet 18.7. raveihin

Lähtö 01

  1. 5
  2. 3,2,8,1,10,9,6
  3. 4,7


Torstain ensimmäisessä lähdössä (5) AIRSPACE metsästää tiukasti uransa avausvoittoa. Joni-Petteri Irrin valmentama kolmevuotias on kilpaillut paljon tätä kovemmissa lähdöissä. Viime perjantaina Airspace oli mukana kovatasoisessa Teollisuuskympin kolmevuotisliigan osalähdössä. Zola Bokon tytär hangoitteli vielä 2. sisältä mukana tototaistossa laukatessaan ravin hajottua loppusuoralle tultaessa. Tätä ennen alla oli kaksi kolmossijaa, ja niissäkin Airspace matkasi 2. sisällä. Lujaa avaavalla Airspacella on tyydytty aiemmin suosiolla selkäjuoksuun, mutta tässä sopivassa tehtävässä keulataktiikka lienee ensisijainen vaihtoehto, kunhan vain tamman käytös ei ole ylienergistä. (3) CALLA CORONA PHOTO ei ole yltänyt vielä koskaan totoon, mutta tamma on silti haastajaryhmän selkeä kärkinimi. Neljästä viimeisimmästä kilpailusta kolme on ollut ihan lupaavia, toissakertaisessa Porin kisassaan tamma suoritti jostain syystä vain hyväksyttävästi.. Viime suorituksestaan Calla Corona Photo saa taas lähtölaukkaa lukuun ottamatta puhtaat paperit. Tamma kulki viimeiset 1900 metriä 17,0-vauhdilla. (2) BENJAMIN PEAK pujotteli uran avauskilpailussaan Teivossa 2. sisältä positiivisesti neljänneksi ja on hyvältä paikalta selvähkö kolmosrankkaus. (8) WILD PEPPER on ottanut voittonsa tämänkertaista helpommista lähdöistä. Airspacen kukistaminen on vaikeaa, mutta muista totosijoista tamma voi pystyä ottelemaan. Muita potentiaalisia totohevosia ovat viime perjantaina johtavan takaa kuudenneksi sijoittunut (1) WINNERMAN, kauden avauksessaan Porissa päätöspuolikkaalla taustalla asemiaan parantanut ja autolähdöstä lähetystapana hyötyvä (10) AMAZING PHOTO, toissakerralla Porissa loppusuoralla todennäköisesti nelossijan laukannut ja tiistaina Teivossa kovatasoisessa lähdössä johtavan rinnalta väsynyt (9) BI BOY sekä kovasukuinen (6) JOLENE HOSS.

Lähtö 02

  1. 8,6,4,3,7
  2. 5,2,1
  3. -


TAMMASARJA. Lämminveristen Tammasarjassa takamatkalaiset ovat vahvoilla. Ykkösvihjeen saava (8) FORTNITE on paljon tämän hetken tulosriviään kyvykkäämpi hevonen. Kyseessä on viime vuoden Kymenlaakso-ajon finalisti. Karsintakakkonen tuli keulasta vain Insortolle häviten. Neljävuotiskauden avanneessa huhtikuisessa Turun kisassa Fortnite kulki viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 12,7-vauhdilla ja nousi kaukaa 5. ulkoa mukavasti viidenneksi. Kesäkuussa Porissa Fortnite laukkasi pahoin ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja menetti pelin. Laukkariski on nytkin olemassa, mutta onnistuessaan Fortnite on tähän lähtöön riittävä menijä. Kengätkin on tarkoitus riisua. (6) ART FLOWER kiri viime perjantaina Porissa 3. ulkoa 300 metrin kirillä mukavasti kakkoseksi vain hurjan juoksun tehneelle Princess Stahlille häviten. Kauden avausvoitto on täysin mahdollinen. Mainittakoon, että Art Flower oli viime vuonna Fortniten kanssa samassa Kymenlaakso-ajon karsintalähdössä ja sijoittui Fortniten jälkeen kolmanneksi. (4) WITH A LITTLE LOVE kohdalla vinous varsinkin kaarteissa syö tehoja, mutta kyseessä on vauhdikas tamma, jonka tämän kauden toistaiseksi ainoa voitto tuli Nuorten Sarjasta. Hienolla statistiikalla kilpaileva Vincent Vici joutui tyytymään kyseisessä Nuorten Sarjassa kakkossijaan. (3) LOCKDOWN LADY hävisi viime perjantaina selityksittä Art Flowerille, mutta viime kerrasta poiketen nyt ei tarvitse satsata lainkaan lähtöön, joten kirivaiheeseen voi jäädä paukkuja enemmän. (7) BLUEHILL’S GHOST on lähdön viides A-hevonen. Se on aika omintakeinen tapaus, ja uran hyvästä voittoprosentista huolimatta epäonnistuminen on ehkäpä onnistumista todennäköisempi vaihtoehto. Ensimmäinen riskin paikka on heti voltin viitosrata. Mikäli Bluehill’s Ghost keskittyisi olennaiseen ja tekisi täyttä totta, olisi sillä hyvät voittosaumat. (5) ROSE DOREE kilpailee hienossa totoputkessa, mutta vastus kovenee kyllä nyt selvästi. Sekin on huomattava, että uran kaikki neljä totosijaa on tullut keulasta. (2) ALWAYS MY WHEELS ja (1) MAD ABOUT ALLEY pääsevät liikkeelle huippuasetelmista, mutta silti rima on lähtökohtaisesti tällä kertaa liian korkealla.

Lähtö 03

  1. 6
  2. 5,1,2,3,4
  3. -


TIMO KARKKU 90-VUOTTA –JUHLALÄHTÖ. (6) KINDERI on ollut viime starteissaan niin mainio, että ulkona olevasta lähtöpaikasta huolimatta Aimo Vuorisalon suojatti kohoaa suursuosikiksi. Viimeksi Mikkelissä Kinderi juoksi hurjavauhtisessa lähdössä 2. sisällä. Jukka Torvinen ei kääntänyt Kinderiä loppukaarteessa 2. ulos, ja lopussa tilaa vapaalle radalle kääntämiseen ei sitten enää ollut. Jossiteltavaa jäi jopa voitonkin suhteen. Kärkikolmikon muodostivat tosi kovat Vappuäijä, Tangen Ove ja Lumettaja. Väliajat olivat 17,0-19,8-20,5.Jämsän Äijän –ajossa Kinderi laukkasi lyhyesti ensimmäisen kaarteen hässäkässä, minkä jälkeen selviytyi jatkossa ensin 3. ulos ja sitten puolimatkassa lopulta 2. ulos. Kinderi suuntasi 3. radalle viimeisen kaarteen lopussa ja säesti ihan hyvin kovaa kärkikolmikkoa Issakan Valo, Havglimt ja Lumettaja. Taakse jäivät muun muassa Sheikki, Kukkarosuon Kurko, Profiili ja laukkaillut Vixeli. Vaikka sisäpuolellakin on nopeita avaajia, niin keulajuoksu vaikuttaa todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Kovaan kuntoon kohonnut Kinderi olisi kuitenkin selvästi suurin voittajasuosikki muiltakin juoksupaikoilta. (5) VIESMANNI eteni viimeksi Turussa johtopaikalle 1500 metriä ennen maalia ja vastaili 24-vauhtisella päätöspuolikkaalla varmaan voittoon ennen Prota sekä Elania. Tätä edeltäneessä Teivon kisassa Viesmanni spurttasi säästöreissun jälkeen terävästi. Gott Klirr jäi edelle, mutta Kukkarosuon Kurko ja Elan tulivat ohitetuiksi. Vaikka kovimmat vastustajat saanevat selvästi suotuisammat juoksut, on Viesmanni selkeä kakkosrankkaus. Mika Mäkelän tallin kaksikko (1) VIISORI ja (2) MITORI pystyy hyödyntämään hyvät lähtöpaikkansa. Kumpikaan ei ole kuitenkaan osoittanut viime aikoina aivan huippuvirettä, vaikka Mitori Loviisan voittojuoksussaan rataennätyksen tekikin. Niinpä voi olla, että Kinderin selkä kelpaa tällä kertaa Mäkelän kaksikolle suosiolla. Ei siitä toki täysi varma voi olla. Joka tapauksessa Kinderin kukistaminen tulisi tällä kertaa molempien kohdalla yllätyksenä. (3) KAVALEREN ja (4) HUMIRO jäävät viime näyttöjensä perusteella selkeästi rankingin hännille.

Lähtö 04

  1. 2,3,1,4,6
  2. 7,5,8
  3. -


TEOLLISUUSKYMPPI –LÄHTÖ 3V. LIIGA VII/NUORTEN SARJA. Toto5-peli käynnistyy mielenkiintoisella kolmevuotisliigan osalähdöllä, jossa viivalla on pelkästään hyviä kolmevuotiaita. (2) HERE COMES BERTIL kohoaa hyvän lähtöpaikkansa ansiosta suosikiksi. Lexus Fontin poika oli Lahden Hambossa johtavan takaa oikein kelpo neljäs häviten vain sellaisilla hevosille kuin Neymar Web, Stonecapes Xantee ja Endurance Boy. Myös tätä edeltänyt Kouvolan kolmossija tuli 2. sisältä. Silloin edellä maalissa olivat Ginza ja Enrico Combo. Tällä kertaa ensisijaisena taktiikkana lienee ajaa Here Comes Bertilillä keulasta, kun kengätkin on tarkoitus riisua ensimmäistä kertaa ruunan uralla. Mikäli Here Comes Bertilillä tyydytään selkäjuoksuun, on (3) GREEN RIVER’S ZACK todennäköinen keulahevonen, ja sen jälkeen Green River’s Zack olisi myös lähdön todennäköisin voittaja. Sen verran vakuuttava Jontte Boyn poika viimekertaisessa Mikkelin Nuorten Sarjan keulavoitossaan oli. Mikäli Here Comes Bertilillä ajetaan kuitenkin odotusten mukaisesti keulasta, joutuu Hannu Torvinen miettimään muita taktisia kuvioita. (1) SHACKHILLS STORM ei ole voittanut vielä koskaan urallaan, mutta se on silti suorittanut hyvin sekä nousujohteisesti. Viime perjantain kolmevuotisliigassa Shackhills Storm eteni kakkoseksi 600 metrin kirillä 3. ulkoa. Nyt ruuna voi hyvinkin juosta Here Comes Bertilin takana 2. sisällä. Viime startin tavoin etukengät on taas tarkoitus riisua. (4) CHARLIE PROUD aloitti uransa kolmella kaksarisijoituksella. Vaikka totoputki katkesi edellisellä Porin vierailulla, saa ruuna siitäkin suorituksesta täysin puhtaat paperit. Charlie Proud ei ole vielä esittänyt kovaa lähtönopeutta, mutta on muuten tähän lähtöön täysin kilpailukykyinen. Myös viime Porin kilpailussaan johtopaikalta The Pretenderin sekä Daisy Gardenin jälkeen kolmanneksi sijoittunut (6) CHARMEUR mahtuu mukaan A-ryhmään. Sen kohdalla aika ulkona oleva lähtöpaikka laskee tosin osakkeita. (7) ROXETTE ALE, (5) MUCHACHA ja (8) CALLELA X-FACTOR jäävät tässä kohtaa hyviksi haastajiksi, mutta eivät nekään mitään statisteja ole.

Lähtö 05

  1. 8,7,5,3
  2. 12,11,2,6,9,4,1,10
  3. -


LADYLIIGA-LÄHTÖ. (8) NIGHT SKY EAGLE saa ykkösvihjeen, vaikka on suosikeista huonoimmalla lähtöpaikalla. Elina Leinonen otti hevoseen tuntumaa jo Teivon Martti Keskisen Ajajamestaruudessa, ja valjakon yhteistyö toi tyylikkään voiton. Night Sky Eagle jäi suosikkina 2. radalle ilman selkää, mutta Leinonen ei siitä häkeltynyt, vaan ajoi rauhassa, päästi kolmatta rataa edenneen kanssakilpailijan eteensä kierros ennen maalia, kohottautui 3. radalle 700 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 300 jäljellä ja lipui lopulta eleettömään voittoon. Night Sky Eaglen kauden molemmat voitot ovat tulleet ilman kenkiä, ja kengitysinfon mukaan kengät on taas tarkoitus riisua. (7) IL QUITO on kilpaillut pitkän taukonsa jälkeen kolmesti, ja suoritustaso on noussut startti startilta. Alla on jo kaksi peräkkäistä kakkossijaa, joista viime perjantainen tuli vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. (5) BEA SAVOY ei ymmärrettävästi yltänyt Mikkelissä synkältä lähtöpaikaltaan terävimpään kärkeen, mutta tätä edeltäneessä Porin kisassa tamma hyökkäsi 4. ulkoa 700 jäljellä, pääsi laskeutumaan 2. ulos 400 jäljellä, hyökkäsi loppusuoralle tultaessa uudelleen ja punnersi ykköseksi ennen nytkin vastassa olevia Il Quitoa sekä Amazing Hunteria. Bea Savoy on nopea tamma, joka on parhaimmillaan lyhyellä kirillä. (3) SWEET AMBER mahtuu neljäntenä mukaan A-ryhmään. Se on nopea avaaja, joka juossee joko keulassa tai sisäradalla kärjen imussa. Selkäjuoksu on todennäköisempi vaihtoehto. (12) THYLANE on hakenut tänä vuonna kuntoaan, mutta kuukauden takaisessa Seinäjoen kisassa tamma kyllä paikkasi lähtölaukkansa taustalla positiivisesti. Thylane voisi olla reipasvauhtisessa kisassa potentiaalinen yllättäjä. (11) JOYFUL SWAMP vakuutti alla olevassa Vermon ylivoimavoitossaan, mutta siitä on jo kaksi kuukautta aikaa ja lisäksi se tuli montélähdöstä. Kun vielä lähtöpaikkakin on huono, ei ruuna ole ihan kuumimpia suosikkeja. (2) AMAZING HUNTER ottaa normaalitapauksessa ainakin ensimmäiset keulat, mutta valjakon ensimmäinen yhteinen yritys juhannuksena Kokemäellä ei kyllä onnistunut, sillä tamma laukkasi silloin ratkaisevan pahoin jo ennen lähtölinjaa. Joka tapauksessa voitto edellyttäisi selvää lisäpuristusta ratkaisumetreille. Sijoitus kärjen tuntumassa on kuitenkin täysin mahdollinen. (6) ZANDER H kiri Oulussa 27. päivä kesäkuuta ylivauhtisessa juoksussa joukon hänniltä sen verran positiivisesti kolmanneksi, että ainakin ylivauhtisessa juoksussa ruuna olisi nytkin ihan potentiaalinen totohevonen. (9) FOREVER FIRST LADY spurttasi viimeksi pirteästi kolmanneksi, mutta nyt juostavaa matkaa on puoli kierrosta enemmän ja lisäksi kengät jäävät ennakkoinfon mukaan jalkaan.

Lähtö 06

  1. 6,7,1,9,10,5
  2. 12,2
  3. 8,11,4,3


Tasainen lähtö, missä jo pelkästään ykkössuosikin nimeäminen on hankalaa. Sellainen olkoon (6) LOVE COMES EASY. Zola Bokon tytär kokeili rahkeitaan viime perjantaina Teollisuuskympin kolmevuotisliigan osalähdössä. Todellinen osaaminen jäi kuitenkin tasokkaassa lähdössä näkemättä, sillä tamma laukkasi pääryhmän hänniltä erittäin pahoin 600 metriä ennen maalia. Tätä edeltäneen Porin kilpailun Love Comes Easy voitti johtopaikalta täysin vaivatta, mutta se oli tasoltaan paljon tämänkertaista helpompi lähtö. Joka tapauksessa Love Comes Easy on esittänyt tähän lähtöön kilpailukykyisiä otteita. Saa nähdä, pääseekö tamma etenemään voittojuoksunsa tavoin johtopaikalle. (7) WARRIOR PRINCESS putosi Lahden Tammahambossa 3. ulkoa hännille, mutta ura alkoi kahdella totosijalla sen verran hyvillä suorituksilla, että tähän lähtöön kolmevuotias Raja Mirchin tytär on kova hevonen. (1) SO HOT oli viime perjantaina takamatkalta kelpo neljäs häviten vain kolmelle paalun lahjakkaalle kolmevuotiaalle. Päätöspuolikkaan So Hot kulki 15,3-vauhdilla. Loistavalta ykkösradan lähtöpaikalta uran avausvoittokin on täysin mahdollinen. (9) PEACE pääsi Turussa lähtölaukastaan huolimatta hyviin asemiin 3. sisälle, mihin nähden oli kirivaiheessa pettymys. Ei suoritukseen kuitenkaan kannata liikaa tuijottaa, sillä tosi rauhallinen matkavauhti oli tammaa vastaan, eikä hieman normaalia raskaampi uusi alustakaan tainnut olla hevoselle eduksi. (10) BORUPS BIANCA on napannut kaksi peräkkäistä hienoa kirivoittoa. Vastus kovenee taas, mutta kuntokäyräkin on nousussa. Niukasti A-ryhmään mahtuu myös (5) MAXI PASTIROL. Se aloitti viimeksi Kim Åkerlundin käsistä ja sijoittui heti keulasta voittaneen Love Comes Easyn selästä kakkoseksi. Maxi Pastirol ei saanut koskaan mahdollisuutta ohitukseen, mutta keulavoittajakin oli ajamaton. Vastus kovenee nyt selvästi, mutta joka tapauksessa aloitus uusista käsistä oli positiivinen. Revitysmerkkejä ovat huonolta paikalta matkaan joutuva (12) BILLION CHAMP sekä kaksi starttia tauolta kroppaansa saanut (2) KAT’S HYPE.

Lähtö 07

  1. 3
  2. 4,2,12,6,10,9,11,8,7
  3. 1


(3) WINTER OAK on Toto5-vihjesysteemien varmavalinta. Ruuna täräytti viime perjantaina keulaan kasiradan lähtöpaikasta huolimatta 200 metriä juostuna. Avauspuolikkaan kellotus oli 10,0, ja keulaan edetessään vauhti oli vielä selvästi tuota kovempaa. Lopussa alkurevittely yhdistettynä puolentoista kuukauden starttiväliin maksoi sen verran, että Winter Oakin oli tyydyttävä Princess Stahlin voittamassa lähdössä neljänteen sijaan. Eiköhän tauon jälkeinen startti vienyt kuitenkin hevosta eteenpäin, ja nyt kun lähtöpaikkakin on loistava, on koko matkan johto lähellä. Kannattaa palauttaa mieliin Winter Oakin Porin toukokuinen keulavoitto, missä ruuna latasi pöytään täydellä matkalla tuloksen 14,2 ja kulki koko päätöskierroksen 12,4-vauhtia. B-ryhmän aloittava (4) BETTERBEGOODTOME on kilpaillut tänä vuonna hyvällä statistiikalla, sillä kaksitoista starttia on tuonut kuusi kaksarisijoitusta. Ruuna ei alussa ehdi kaikkein nopeimpien mukaan, mutta voi silti saada hyvät iskuasemat. (2) ZARA JOSEFINA ja (6) PORLA FUTURA tavoittelevat tiukimmin paikkaa Winter Oakin takana 2. sisällä. Toki ykkösradan Finest Aurumistakin on päästävä ohi, mutta oletuksena kuitenkin on, että jompikumpi tästä kaksikosta onnistuisi johtavan selän valtaamaan. Mikäli jompikumpi siinä onnistuu, on totosija pikamatkalla lähellä. (12) HEAVY SECRET aloitti pitkän taukonsa jälkeen kahdella hyvällä keulajuoksulla; Kokemäeltä tuli voitto ja Porista kakkossija. Viimeksi Mikkelissä vaikutti tyylin perusteella vahvasti siltä, ettei etukenkien riisuminen ollut onnistunut ratkaisu. Kuntonsa puolesta Heavy Secret on ehdottomasti Winter Oakin kovin vastustaja, mutta lähtöpaikka on yönmusta. (10) POLLY TOOMA oli viimeksi vielä 500 metriä ennen maalia aivan hännillä, mutta tamma pujotteli päätöspuolikkaalla pirteästi kolmanneksi. Toki ylivauhtinen juoksu auttoi. Polly Tooman päätöspuolikas oli 13,2-vauhtinen. Takarivistä Polly Tooman toiveissa on nytkin ylivauhtinen juoksu. (9) BELLO RAGAZZO palasi viimeksi Porissa pitkältä tauolta. Tamma jäi passiivisen taktiikan jälkeen pussiin, joten jatkoa ajatellen suoritus oli ihan positiivinen. Ruuna on yksi monesta mahdollisesta totohevosesta. (11) MICKAN ei ole vielä onnistunut Harri Koivusen treenistä odotusten mukaisesti, joten näyttöjä odotellaan. Lähtöpaikkakin on nyt huono. (8) IT’S MORASIN pujotteli viime Porin vierailullaan yllätysvoittoon. Vaikealta lähtöpaikalta voitto olisi nytkin melkoinen yllätys. (7) BRAVE SCION on tauluaan paremmassa kunnossa, mutta tässä lähdössä ei ole silti helppo onnistua.

Lähtö 08

  1. 3,4,7
  2. 5,10,11,8,1
  3. 9,6,2


KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Toto5-pelin päätöskohteessa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta, joille kaikille pikamatka sopii loistavasti. Tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että lähtökohtaisesti piikki-selkä –asetelmassa juoksevat (3) MICO MICK ja (4) BOSSAROUND ovat molemmat nykyään parempia hyvällä selkäjuoksulla kuin keulasta. Molemmat ovat kuitenkin huippukunnossa, joten pikamatkan luulisi kyllä sujuvan hyvin keulastakin. Mico Mickin alla oleva voittohan tuli nimenomaan pikamatkalla ja keulasta, mutta tasoitusajossa tilanne oli sikäli erilainen kuin tällä kertaa, että Mico Mick pääsi lipumaan sujuvasti johtopaikalle ilman alkurevittelyä. Tässä avaus on väkisinkin tosi vauhdikas. Bossaroundin Porin voitto tuli 2. sisältä. Ruuna oli kuitenkin täydellä matkalla mukana 09,5-vauhtisessa avauksessa. Ehkäpä todennäköisempi juoksujärjestys on se, että Bossaround on keulassa ja Mico Mick sen takana. (7) FARFALLONE palasi viimeksi vihdoin omalle hyvälle tasolleen. Farfallone ei pystynyt haastamaan Mico Mickiä, mutta oli rehti kakkonen juostuaan viimeiset 1100 metriä 2. rataa ilman selkää. Mikäli startti vei vielä hevosta eteenpäin, niin Farfallone on varteenotettava haastaja edellä mainitulle kaksikolle. Toki lähtökohtaisesti juoksunkululliset asiat ovat näiltä lähtöpaikoilta Mico Mickin ja Bossaroundin puolella, vaikka myös Farfallone on nopea avaaja. Farfallone on myös A-kolmikosta laukkaherkin. (5) MINI PEPPER ei saanut viimeksi Jämsässä johtavan takaa mahdollisuutta, jolloin olisi sijoittunut kakkoseksi. Se oli paljon tämänkertaista helpompi lähtö, mutta eiköhän startti vienyt ruunaa eteenpäin, ja pikamatkakin sopii mainiosti. Mini Pepper lähtee haastamaan suosikkeja tosissaan. (10) DODII on lähdön viides pelihevonen. Dodii sijoittui toukokuussa Tammaderbyssä hienosti neljänneksi, joten kyvyt kyllä riittävät. Takarivin lähtöpaikka ei tee kuitenkaan pikamatkalla asioista helppoa. (11) RIVER KING on ollut viime starteissa kaukana parhaastaan. Niiden perusteella aivan kärkisijat ovat nytkin tiukassa.

Lähtö 09

  1. 5
  2. 1,2,4,7,8,3,6
  3. -


Illan viimeisessä troikkalähdössä (5) COSTELINA on todella tukevasti kiinni voitossa, kunhan vain ravaa koko matkan – eikä edes laukka vie välttämättä voittohaaveita, kuten viimeksikin nähtiin. Costelina laukkasi Porin Toto65-lähdössä kakkossijalta ensimmäisellä puolikkaalla, mutta antoi sen verran nopeasti raville, että menetti vain yhden sijoituksen. Tamma eteni toista rataa pitkin johtavan rinnalle 1200 jäljellä, painui kärkeen 450 jäljellä ja irtosi lopulta ylivoimaiseen voittoon. Tämänkertainen lähtö ei ole yhtään viimekertaista kovempi. (1) TUISKU-TAIKA on nakutellut tänä vuonna pitkän taukonsa jälkeen Olavi Koiviston käsistä pelkästään totosijoja. Kyseessä on nopea ja ravivarma tamma, joten loistoasetelmista totoputken jatkuminen on todennäköistä. Vaikka kauden toistaiseksi ainoa voitto tuli keulasta, niin suorituksista on kuitenkin jäänyt sellainen vaikutelma, että hyvällä selkäjuoksulla Tuisku-Taika on lopussa keulajuoksua terävämpi. Niinpä ainakaan Costelinalle tuskin kannattaa alkaa vastaamaan, mikäli tämä ehtii jo avauskierroksella rinnalle. (2) UKON USKO laukkasi Jämsässä viimeisen kaarteen lopussa johtopaikkaa puolustaessaan. Kovakuntoiset Fiilistä ja Maijan Arska olisivat muutenkin jyränneet edelle, mutta ravilla Ukon Usko olisi sijoittunut tasoitusennätyksellään kolmanneksi, ja näin totoputki olisi saanut jatkoa. Nyt ohjiin palaa Porissa ruunalla voiton narutellut Hannu Hietanen. Ravilla Ukon Uskolla on hyvät totosaumat. (4) RENOO on ravivarma hevonen, mikä on näihin lähtöihin hyvä ominaisuus. Mikään viimeisen päälle leijona ruuna ei kuitenkaan ole, vaikka Kokemäellä voittikin. (7) VALENTINA lähti viimeksi Porissa liikkeelle 40 metriä Ukon Uskon takaa, kun nyt kaksikon välinen etäisyys lähtötilanteessa on vain 20 metriä. Ainakin viime kilpailun perusteella sekin etumatka on Ukon Uskolle ravilla riittävä. (8) KILUN POIKA saa Antti Teivaisen ohjiinsa, mikä luonnollisesti nostaa osakkeita. Ei ruuna silti kuumimpia suosikkeja ole. (3) ISOSALON INTO omaa tähän porukkaan valtavan rutiinin, eikä senkään totosija ravilla mikään jymypaukku olisi. (6) VILLAPPU jää ainakin ennen Vermon välistarttia selkeästi rankingin viimeiseksi hevoseksi.

Lähtö 10

  1. 1
  2. 5,11,6,9,2,8,4,3,10,7
  3. -


SEASONS MONTÉ CUP/PRIX ETOILE. Illan päättävässä montélähdössä ranking aloitetaan kahdella montédebytantilla. (1) KATAPULT AVENGER on vielä kärryt perässäkin kokematon kilpailija, sillä ruuna on kilpaillut vasta neljästi. Vain kerran Katapult Avenger on ravannut koko matkan, ja silloin tuloksena oli heti voitto. Eiköhän ruuna menesty sopivassa tehtävässä satula selässäkin, kunhan vain laukat eivät pilaa peliä. (5) GLADIATOR COMERY oli viimeksi valtava pettymys, sillä etukäteiskommentit olivat positiivisia. Ruuna ei kuitenkaan saanut mitään aikaan. Tähän porukkaan Gladiator Comery on joka tapauksessa kulkenut riittäviä vauhteja, ja lisäksi kyseessä on isokokoinen hevonen, jolle monté voi sopia lajina oikeinkin hyvin. Kun vielä ohjastaja on yksi maamme parhaista, voi montéura käynnistyä menestyksekkäästi. (11) VICOMTE D’INVERNE on napannut montélähdöistä kaksi peräkkäistä kakkossijaa, ja tähän tehtävään ruuna on ravilla kova tekijä 60 metrin takamatkaltakin. (6) TIPTOP AVENGER sijoittui kesäkuussa Riihimäellä montélähdössä kolmanneksi ja omaa sen perusteella täydet totosaumat tässäkin. (9) MIDSUMMER SPEED on nyt kilpaillut montélähdöissä kolmesti peräkkäin, ja suoritustaso on noussut startti startilta. (2) UP WHERE WE BELONG laukkasi viimeksi johtopaikalta Jämsän tiukkaan ensimmäiseen kaarteeseen. Ruuna tuli taustalla maaliin asti ja omaa sen perusteella tässä loistoasetelmista nappionnistumisella pienet yllätyssaumat.


TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi
I 2 Here Comes Bertil (3,1)
II 3,5,7,8 (12,11)
III 1,5,6,7,9,10 (12,2)
IV 3 Winter Oak (4,2)
V 3,4,7 (5,10)
72 riviä*0,10 euroa = 7,20 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,3,4,6 (7,5)
II 3,5,7,8,12 (11,2)
III 1,2,5,6,7,9,10,12 (8,11)
IV 3 Winter Oak (4,2)
V 3,4,5,7,10 (11,8)
1000 riviä*0,10 euroa = 100 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi
I 3 Winter Oak
II 3,4,7
3 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 3 Winter Oak
II 3,4,5,7,10
5 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi
I 3,5,7,8
II 3,5,7,8
III 3,5,7,8
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 3,5,7,8
II 3,5,7,8,12
III 2,3,5,6,7,8,11,12
96 yhdistelmää*0,50 euroa = 48 euroa

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 3 Winter Oak
II 2,4,6,12
III 2,4,6,9,10,11,12
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 3 Winter Oak
II 2,4,6,7,8,9,10,11,12
III 2,4,6,7,8,9,10,11,12
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 8)

Pieni systeemi
I 3,4,7
II 3,4,7
III 3,4,5,7,10
18 yhdistelmää*0,50 euroa = 9 euroa

Suuri systeemi
I 3,4,7
II 3,4,5,7,10
III 1,3,4,5,7,8,10,11
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 5 Costelina
II 1,2,4
III 1,2,4
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 5 Costelina
II 1,2,3,4,7,8
III kaikki
36 yhdistelmää*1 euro = 36 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska
​​​​​​​