Teollisuuskymppi St. Leger & Kivikylän Kotipalvaamo Satakunta-ajo 2024

Porin ravien päätapahtumaan karsittiin finalisteja perjantaina 11.10.

Tämän vuoden Satakunta-Ajo ajetaan yhteistyössä Porin ravien pitkäaikaisen yhteistyökumppani Kivikylän Kotipalvaamon kanssa. Kilpailun ensimmäisen karsintalähdön voittajaksi kiri alkulaukasta huolimatta Henri Bollströmin ohjastama ja Harri Sulun valmentama Caru. Hevosen kasvattaja sekä omistaja on Takter Oy.

Toisessa Satakunta-Ajon karsinnassa voittoon jyräsi johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla keulapaikalle siirtynyt Välkker. Hevosen ohjastajana toimi Ari Moilanen ja sitä valmentaa Juuso Kangas, joka on myös hevosen omistaja ja toinen kasvattaja yhdessä Jaakko Kankaan kanssa.

Satakunta-ajon finaalin selvisi molemmista karsintalähdöistä yhteensä 16 hevosta. Ensimmäisestä karsintalähdöstä finaaliin etenivät Caru, Landen Toivo, Kaukomieli, Anatude, Comistus, Antero Rokka, Aleksin Liito,Armas Suomalainen ja toisesta karsintalähdöstä Välkker, Alarik Huikea, Rokkijätkä, Kukkarosuon Veijo, Pase Kevätön, Kirassi, Toman Tuikku, Villihumu.

Satakunta-ajon karsintojen jälkeen ohjelmassa olivat yhteistyössä Teollisuuskympin kanssa ajettavan St. Legerin karsintalähdöt. Suomessa syntyneiden lämminveristen kilpailujan karsintalähtöjä oli myös kaksi kappaletta ja ensimmäisessä voittajaksi selviytyi matkalla tulleesta laukasta huolimatta Callela Ellen. Tämän 4-vuotiaan tamman ohjastuksesta vastasi Esa Holopainen ja sen valmentaja on Markku Nieminen. Hevosen omistaja on Team Ellen ja kasvattaja Hannu Nivola.

Toisessa Teollisuuskymppi St. Leger karsinnassa paras oli Jukka Hakkaraisen valmentama Massimo Hoist. Ohjastaja Hannu Torvinen käänsi 5-vuotiaan oriin kiriin kierros ennen maalia ja se jyräsi vahvasti varmaan voittoon. Hevosen omistaja ja kasvattaja on Heikki Korhonen.

St. Legerin finaaliin selvisivät ensimmäisestä karsintalähdöstä Callela Ellen, Imperator, Skyfall Shine, An-Dorra, Fortnite, Christine L Garden, God Hyperion ja Ava Di Alessia. Toisesta karsintalähdöstä finaalipaikan nappasivat Massimo Hoist, Main Stage, Odin Orden, Nothingcomes, True Colors, Icella, Sahara Vision sekä Marschall Match.

Samana iltana ajettiin myös SEASONS Monté Cupin viimeinen karsintalähtö, jonka voittajaksi selvisi edellisten ravien tapaan Jenni Kaijan ohjastama Katapult Avenger.

​​​​​​​SEASONS Monté Cupin finaali ajetaan tulevana lauantaina ja sinne paikkansa pisteiden perusteella lunastivat:

Jenni Kaija

Miisa Pulkkanen

Maija Fors

Elina Leinonen

Anette Antti-Roiko

Martta Smura

Susanna Visuri

Suvi Vaittinen

Heta Huuskola

Pia-Maria Moilanen