Timo Kallista Porin Ravit Oy:n uusi puheenjohtaja

Yksituumainen yhtiökokous valitsi uuden hallituksen ja linjasi tulevaa.

Porin Ravit Oy:n varsinainen yhtiökokous valitsi 30.4.2024 yhtiön uuteen hallitukseen seitsemän jäsentä. Valinnat olivat yksimielisiä ja ne tehtiin pääomistajien asettaman nimitysvaliokunnan esityksen mukaisesti. Hallitukseen tulivat valituksi: Timo Kalli, Jukka Hurrila, Maria Rehula, Nina Skinnari, Tuomo Ojanperä, Kim Huovinlahti ja Matti Lammela.

Yhtiökokouksen jälkeen pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Timo Kalli ja varapuheenjohtajaksi Jukka Hurrila.

Yhtiökokous käsitteli yhtiön viime vuoden tilinpäätöksen. Tilikausi oli yhtiölle raskas ja tilikauden tappio oli 176.000 euroa. Tilikaudelta tavoiteltiin alun perin 20.000 euron voittoa. Suurimmat syyt tappioon löytyvät kasvaneista henkilöstökuluista, tappiollisesta ponitallitoiminnasta ja myyntituottojen romahtamisesta loppuvuonna. Tulosta rasittaa myös 80.000 euron poistot.

Yhtiö on tehnyt jo talouden tasapainottamistoimia ja vuoden 2024 ensimmäinen kvartaali on lievästi voitollinen. Aiemmin omana liiketoimintana tuotettuja oheisliiketoimintoja tuotetaan nyt yhteistyökumppaneiden voimin. Tämä takaa sen, että toiminnot, kuten ponitalli, eSport, kuntonyrkkeily, maastoesteratsastus, ravintola sekä Show&Dinner -tapahtumat, jatkuvat kumppaneiden talousvastuulla ja liiketoiminnat tuottavat Porin Ravit Oy:lle kuitenkin vuokratuottoja. Uuden toimintamallin myötä oheisliiketoiminnat eivät kasaa yhtiön päälle kiinteitä henkilöstökustannuksia.

Yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä kolme henkilöä: toimitusjohtaja, ratamestari ja apulaisratamestari.

Porin Ravit Oy tavoittelee tältä tilikaudelta lievästi voitollista tulosta.

Lisätietoja
Timo Kalli, hallituksen puheenjohtaja, 050 511 3037
Tommi Lähdekorpi, toimitusjohtaja, 044 300 7468