Pelivihjeet 26.6. T65-raveihin

Lähtö 01

A) 12,9
B) 10,8,2,3,4,11,5,6,1,7
C) 14,13

Keskiviikkoravien avauslähdössä A-ryhmään nostetaan kaksi takamatkalta matkaan starttaavaa hevosta. (12) SHACKHILLS DRAGON laukkasi uran avauskilpailussaan hylkäykseen, mutta viimeksi Teivossa ori kiri Nuorten Sarjassa 3. ulkoa niin hyvin kolmanneksi, että vastaavilla otteilla uran avausvoittoon on tässä haavereitta takamatkaltakin loistosaumat. (9) TO HAPPEN on avauslähdön toinen A-hevonen. Laukkoja on tullut vielä paljon, sillä uran neljästä kilpailusta ori on laukannut kolmessa. Ainoa rikkeetön kilpailu Lappeenrannassa päättyi kuitenkin tyylikkääseen voittoon, ja sen perusteella To Happen on tässä ravia polkiessaan vakava voitontavoittelija. Santtu Raitala ohjissa vielä nostaa osakkeita entisestään. Myös B-ryhmän kärkirankkaus (10) MIDLIFE CRISIS lähtee liikkeelle takamatkalta. Ruuna iski toissakertaisella Porin vierailullaan kaukaa takajoukoista yhdenneltätoista sijalta 500 jäljellä ja lähdön selvästi vauhdikkain loppukiri nosti ruunan vielä kakkoseksi. Päätöspuolikas sujui ulkoratoja pitkin 15,0-vauhdilla. Viimeksi Kouvolassa Midlife Crisis oli kovin vino ja Tuukka Variksen ajama ruuna aiheutti tototaistosta kolarin viimeisen takasuoran alussa ja menetti samalla pelinsä varusterikkoon. (8) MARGE MATCH aloitti uransa Teivossa hyväksyttävällä nelossijalla 2. sisältä. Startti vei todennäköisesti eteenpäin, mutta vastaavasti lähtöpaikka on nyt selvästi huonompi. Marge Match on hyvä haastaja, eikä voittokaan mikään yllätys olisi. (2) VAPPUNCIO kesti viimeksi Kouvolassa kunnialla juoksupaikkansa johtavan rinnalla, ja ohjastaja vahvistuu nyt tuntuvasti. Perushevosia ovat myös vielä toistaiseksi jatkuvasti laukkoihin pilannut (3) DEADLY EXPRESS, uran avauskilpailussaan alkulaukkansa jälkeen viimeiset 1900 metriä 18,2-vauhtia kulkenut (4) NIGHT SKY MUSTANG sekä tasaisen varmaa työtä tekevä (11) NIGHT SNOWSTORM.

Lähtö 02

A) 4,1,11,8
B) 6,9,3,7,12,13,2,5
C) 15,14

Lämminveristen alokassarjaan oli runsaasti osallistumishalukkuutta, ja niinpä myös lähtö kaksi on avauslähdön tavoin lämminveristen matalimman sarjan lähtö. Siinä rankingin ykköshevoseksi kohoaa (4) BWT ICEMAN. Se saavutti koelähdössään vailla kirittäjiä ihan mukavalla tyylillä tuloksen 19,1, ja nyt kun vielä Santtu Raitala ottaa oriin ohjat, voi ura käynnistyä heti voitolla. (1) PEACE on myös vakava voitontavoittelija. Se oli vielä uran avauksessaan Porissa vain hyväksyttävä kolmas, sillä juoksu luontui varsin sujuvasti, ja lähtö oli tasoltaankin tämänkertaista helpompi. Kolmevuotias Raja Mirchin tytär otti kuitenkin startin oikealla tavalla, ja viimeksi Kouvolassa nähtiin jo ensimmäisen kaarteen laukan jälkeen selvästi vauhdikkaampaa menoa. Hurjasukuinen (11) GRACE EVO sijoittui Kuopiossa Nuorten Sarjassa johtopaikalta kolmanneksi. Takamatkasta huolimatta tehtävä ei ole ainakaan viime kertaa vaikeampi, eikä uran avausvoitto olisi minkäänlainen yllätys. Huomion arvoista on, että Grace Evo on siirtynyt viime startin jälkeen Jukka Hakkaraiselta Rainer Lindbergille. (8) DOLORES COMBO on lähdön neljäs A-hevonen. Koelähdön perusteella on vielä vaikea tehdä johtopäätöksiä. Tamma juoksi koelähtönsä yksin ja kulki päätöskierroksen 18,4-vauhtia. Ei hevosen olemus mitenkään suuremmin säväyttänyt, mutta ei siinä mitään vikaakaan ollut. (6) WILD PEPPER aloitti uransa Mäntän paikallisravien voitolla. Sen perusteella on tosi vaikea arvioida, minkälaiseen suoritukseen tamma pystyy nyt totoraveissa huomattavasti nopeammalla raviradalla. (9) CALLA CORONA PHOTO suoritti viimeksi Teivossa merkittävästi aiempaa paremmin, ja sen perusteella tammalle on jätettävä realistinen yllätysmahdollisuus. (3) DORIAN ei vakuuttanut koelähdössä sekä uran avauskilpailussaan, mutta viimeksi Loviisassa tamma ei päässyt tulemaan 2. sisältä vapaasti, mihin paloi kaksarisijoitus. (7) DANISH JONES, (12) LABOVIC BOKO ja (13) JAMOCHA ovat nekin ihan varteenotettavia yllättäjäehdokkaita, mikäli suosikit epäonnistuvat.

Lähtö 03

A) 1
B) 2,7,8,3,4
C) 5,6

TEOLLISUUSKYMPPI 3V. LIIGA IV/NUORTEN SARJA. Kolmevuotiaiden lämminveristen lähdössä (1) KNIGHT RIDER HOSS kohoaa ainoaksi A-hevoseksi. Scarlet Knightin poika aloitti uransa huhtikuussa Porissa ja voitti 3v. liigan ensimmäisen osalähdön johtopaikalta ylivoimaisesti. Kilometriaika jäi hitaan matkavauhdin jälkeen raskaalla radalla vaatimattomaksi, mutta hevosesta paistoi luokkahevosen leima. Viimeksi ei sujunut yhtä hyvin, sillä Knight Rider Hoss laukkasi johtopaikalta ensimmäisessä kaarteessa. Ruuna kuulutettiin hylätyksi viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa, ja sen jälkeen Olli Koivunen antoi hevosen vain rullailla maaliin. Ruuna ylitti maalilinjan paljon voimia tallella viidentenä. Heikosta lopputuloksesta huolimatta viime kilpailustakin jäi oikein positiivinen vaikutelma. Ei Knight Rider Hossin mikään laukkuri pitäisi olla, ja nyt Harri Koivusen valmennettavalla on hyvä tilaisuus ottaa viime kerran vahinko takaisin. Knight Rider Hoss omaa oikein hyvät saumat koko matkan johtoon. (2) CHARLIE PROUD on selkeä ykköshaastaja. Uransa kahdella voitolla aloittanut Knows Nothingin poika kiri viimeksi Porissa 3. sisältä loppusuoralla terävästi kakkoseksi. Vakuuttava voittaja Neymar Web oli jo siinä vaiheessa mennyt menojaan. (7) SANDS AMANDA ja (8) RANGER ALE muodostavat seuraavan kaksikon. Molemmat esiintyivät viimeksi Lahdessa Tie Suur-Hollolaan karsinnassa sijoitustaan paremmin. Sands Amanda jaksoi johtavan rinnalta hyvin neljänneksi. Ranger Alelle taas jäi 4. sisältä passiivisella taktiikalla selvästi voimia varastoon. Myös (3) SHACKHILLS STORM ja (4) ROXETTE ALE kärkkyvät nappionnistumisella totosijaa.

Lähtö 04

A) 8,1,6,5
B) 4,10,7,2
C) 9

Keskiviikkoillan Toto65-kierros käynnistyy suomenhevosten pitkän matkan tasoitusajolla. A-ryhmään nostetaan neljä hevosta, ja rankingin kärkikaksikko tulee kotiradan Jouni Miettisen tallista. (8) LANDEN VINKKA on varsin epäonnistumisaltis tapaus, mutta ruuna kilpailee huippukunnossa ja on tähän lähtöön onnistuessaan kova tekijä. Sunnuntaina Kokemäellä Landen Vinkka hävisi vain niin hurjille hevosille kuin Julmin ja Kukkarosuon Kurko, eli ruuna otti käytännössä sen, mikä otettavissa oli. Taulussa näkyvä Teivon voitto tuli oikein väkivahvalla suorituksella, sillä juoksunkulku meni melko totaalisesti pieleen. (1) PILETTI PEE on parantanut viime aikoina rajusti otteitaan, ja Rapin Aatoksen tytär tähtää loistoasetelmista tiukasti koko matkan johtoon. Viimekertaisessa Vermon Tammadivisioonakarsinnan keulakakkosessaan Piletti Pee hangoitteli loppuun asti rehdisti 40 metrin takamatkalta voittoon kirinyttä Tähen Lohtua vastaan. Piletti Pee voitti Forssassa 11.5. pitkän matkan lähdön, joten tämänkertainen matka sopii vahvalle tammalle mainiosti. Toki Forssan kilpailu oli tasoltaan monta pykälää tämänkertaista vaatimattomampi, mutta vastaavasti siis myös Piletti Peen suoritustaso on kohentunut viime starteissa valtavasti. (6) VIVAKKA ei ole mikään varsinainen voittajatyyppi, mutta on muuten esittänyt viime aikoina laukkoja lukuun ottamatta mukavaa virettä. (5) SYTTYVÄ hävisi toissakerralla Teivossa Vivakalle, mutta on huomattava, että kakkoseksi sijoittunut Vivakka sai nappireissun johtavan takana kun taas neljänneksi sijoittunut Syttyvä joutui taivaltamaan toista rataa ilman selkää. Alla oleva Kokemäen nelossija tuli ennätysperusteisesta lähdöstä, ja kärkikolmikon muodostivat selvästi Syttyvää enemmän tienanneet Pikku Moskiitto, Briljantti Buugi sekä Harjan Coria. Suuressa Toto65-vihjesysteemissä huomioidaan myös tasavauhtinen (4) PATULAINE sekä Jouni Miettisen tallin kolmas edustaja, kahden kuukauden tauolta palaava ja yksinään 60 metrin takamatkalta lähtevä, (10) STEFFE.

Lähtö 05

A) 2,1,10
B) 6,9,12,5,4,3,11
C) 8,7

KUMEKO KOHTI DIVISIOONIA -LÄHTÖ. Toisessa Toto65-kohteessa A-ryhmään nostetaan kolme hevosta, ja näistä ykkösrankiksi kohoava (2) RUNFORTHEHILLS toimii Toto65-vihjesysteemien ensimmäisenä läpivarmana. Runforthehills on suorittanut tämän kauden starteissaan nousujohteisesti. Toissakerralla Turussa ruuna ei löytänyt 4. sisältä vapaata väylää ja joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Viimeksi Vermossa Runforthehills hyökkäsi kaukaa viimeiseltä sijalta 600 jäljellä ja nousi vielä hyvin kolmanneksi. Viimeiset 600 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin 13,5-vauhdilla. Ruuna ei ole aiemmin kilpaillut näin pitkällä matkalla, mutta oletuksena on, että se on pelkästään plussaa. Kakkosradan lähtöpaikalta on loistava lähteä rakentamaan juoksua, eikä olisi mikään yllätys, vaikka Runforthehills pääsisi etenemään matkalla johtopaikalle. (1) MAGGIE MCCOOL oli viimeksi Vermossa täysin normaali, vaikka totoputki katkesikin. Tamma lähti puurtamaan kaukaa viimeiseltä sijalta 3. rataa 1200 jäljellä ja jaksoi kunniakkaasti viidenneksi. Päätöskierros sujui ulkokautta kilometriajan mukaista 15,2-vauhtia. Huomion arvoista on, että Runforthehills kiri lopussa Maggie Mccoolin edelle. Ykkösradan lähtöpaikka on sekä uhka että mahdollisuus. Tuurien ollessa kohdallaan juoksu voi mennä nappiin, mutta johtopaikan pitäminen edellyttäisi kuitenkin selvästi aiempaa nähtyä parempaa lähtönopeutta. Kolmanneksi A-hevoseksi kohoavan (10) LEOPOLD kohdalla kaarrejuoksu aiheuttaa ongelmia, mutta kyseessä on kuitenkin vahva puurtaja, jolla on selvästi kehityspotentiaalia, mikäli kaarreongelmista päästään joskus eroon. Vaikka Leopold on suorittanut johtavan rinnaltakin rehdisti, niin ylivauhtinen juoksu olisi kuitenkin näistä asetelmista parempi vaihtoehto. (6) CAN’T MISS kiri viimeksi Teivossa näyttävästi ykköseksi. Tätä edeltäneessä Porin kisassa tamma menetti johtopaikalta voiton vasta aivan kalkkiviivoilla. Kunto on siis kohdallaan, mutta vastus on nyt viime kilpailuja kovempi. (9) FLO JO ehti viimeksi Teivossa voittoon, vaikka oli vielä loppusuoralle tultaessa hännillä. Can’t Missin tavoin senkin kohdalla vastus kovenee. Niinpä molempien kohdalla ihan voitto edellyttäisi todellista huippuonnistumista, mutta totosijaan on täysin realistiset mahdollisuudet. (12) IL QUITO on hevosena tähän lähtöön täysin riittävä, ja Santtu Raitala vielä ohjastaa. Alla on kuitenkin tosi pitkä tauko, minkä lisäksi lähtöpaikka on yönmusta.

Lähtö 06

A) 2,7,4
B) 8,9,11,10,5,3,1
C) 6,12

Toto4-avauksessa ykköseksi rankataan sunnuntaina Kokemäellä kauden avauksessaan vahvasti edukseen esiintynyt (2) HEAVY SECRET. Ruuna joutui avaamaan ensimmäisen puolikkaan johtopaikan puolustaakseen 11,0-kyytiä, ja jo kolmannella puolikkaalla tuli taas uutta painetta. Siitä huolimatta Heavy Secret piti suoraan yli seitsemän kuukauden tauolta loppuun asti pintansa ja suosikki Brad Orden joutui tyytymään kakkossijaan. Pienenä kauneusvirheenä ruuna tosin ajautui loppusuoralla monta rataa ulospäin – ketään millään tavoin häiritsemättä. Ratkaisevaa on, miten Heavy Secret otti tauolta kovan startin. Mikäli Heavy Secret säilyttää tasonsa tai menee startti kropassa jopa napsun eteenpäin, on ruunalla hyvät mahdollisuudet keulavoittoon. Toki sellainenkin riski on olemassa, ettei hevonen ole ehtinyt palautua tähän lähtöön täysin kunnolla. (7) DOLLAR COMBO oli jo viimeksi voittanut Kuuma Cupin karsintalähdön vahvalla suorituksella johtavan rinnalta laukatessaan vähän ennen maalia. Se oli uran toistaiseksi kovin suoritus, mutta toki Dollar Combo kilpaili viimeksi ilman etukenkiä, kun nyt kengät ovat taas jalassa. Dollar Combo on vahva puurtaja, joka voi voittaa vaikka johtavan rinnalta, mutta ei tämä lähtö kuitenkaan oriille mikään läpihuutojuttu ole. Varsinkin Heavy Secret on Kokemäen perusteella johtopaikalle päästessään todella kova vastustaja. Lisäksi Dollar Combon kohdalla on huomattava, ettei viime laukka uran ensimmäinen ollut, vaan laukkoja on tullut ennenkin. (4) PRINCESS STAHL on kohonnut kovaan kuntoon ja mahtuu sekin mukaan A-ryhmään. Viimekertainen Riihimäen kakkossija tuli pääosin johtavan rinnalta. Tätä edeltäneessä Forssan Nousijadivisioonakarsinnassa Princess Stahl jäi pussiin. (8) MAX DI QUATTRO oli viimeksi Teivossa johtavan rinnalta väkivahva kakkonen uransa toistaiseksi parhaalla suorituksella vain suursuosikki Up Down Lilylle häviten. Haalarihommia lienee jälleen luvassa, mutta joka tapauksessa kunto on huipussaan. (9) ROCK’N ROLL AX on ottanut kauden molemmat voittonsa Porista. Ruuna pääsee liikkeelle hyvistä tarkkailuasemista, ja lisäksi kengät on tarkoitus riisua ensimmäistä kertaa koko uralla. Neljävuotiskautensa avaava (11) AURELIA’S PEARL KS on huonolla lähtöpaikalla, mutta tamma on voinut tauon aikana kehittyä. (10) COCONUT MATCH voitti viime kaudella peräti kuudesti, mutta ei ole silti tähän paikkaan kuumimpia suosikkeja. (5) MYSTERY FOR EVER on aloittanut Tuomo Ojanperän käsistä kahdella mukavalla loppukirillä, mutta vastus kovenee nyt selvästi.

Lähtö 07

A) 2
B) 15,4,13,10,6,5,12,11,8,3
C) 1,14,7

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMON KOHTI DIVISIOONIA -LÄHTÖ. (2) COSTELINA on illan Toto65-kierroksen todennäköisin voittaja. Olli Lähtisen valmennettava on voittanut kauden kaikki kolme laukatonta kilpailuaan ja kerran tamma on voittanut laukasta huolimatta. Lisäksi kehityskäyrä on osoittanut starttien myötä kaiken aikaa ylöspäin. Viimeksi Teivossa Costelina eteni johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla ja hallitsi jatkossa tapahtumia täysin eleettömästi. Voittotulokseen 31,0 jäi vielä selvästi varaa. Laukan uhka Costelinalla on edelleen olemassa, mutta ravilla tappio yllättäisi. (15) LARSHIL on ollut viime starteissaan mainio, mutta tammahyvityksen turvin Costelina pääsee matkaan 20 metriä edeltä, ja niinpä sen kukistaminen on näistä asetelmista haastavaa. Viimeksi Forssassa Larshil eteni takamatkoilta johtopaikalle 1750 metriä ennen maalia. Voittokone Tuulen Viljoa Larshil ei pystynyt pitämään kirisuoralla takanaan, mutta jätti yhdessä Tuulen Viljon kanssa muut 25-vauhtisessa lopetuksessa Nuorten Sarjassa kauas taakseen. (4) HAJAPUSA palasi kuukausi sitten Suonenjoella pitkältä tauolta Hemmi Florinin valmennukseen siirtyneenä. Tamma laukkasi lähtösuoralla pahoin, mutta kulki jatkossa taustalla ihan mukavasti. Hajapusa on ihan hyvin voinut mennä tuosta kilpailusta vielä hieman eteenpäin, ja tällä kertaa tamma saa myös ammattikuskin ohjiinsa. Hajapusa on selkeä kolmosrankkaus. (13) VIETÄVÄN SIPORI aloittaa viisivuotiskautensa, ja pitkältä tauolta palaava Siporin poika on vaikea arvioitava. Joka tapauksessa kyseessä on kyvykäs menijä, sillä ruuna jäi neljävuotiskaudellaan vain kahdesti ulos kolmen parhaan joukosta, ja nämä lähdöt olivat Kriteriumin finaali sekä Satakunta-ajo. (10) MELEKO KOMMEE kierteli viimeksi Kouvolassa positiivisesti neljänneksi. On mielenkiintoista nähdä mitä ammattikuski saa ruunalla aikaan. (6) OLIVIA PEE riitti kuukausi sitten Turussa johtopaikalta kolmanneksi. Tätä edeltäneessä Kokemäen kisassa loppukaarteen laukka saattoi viedä jopa voiton. Näin kovassa lähdössä voitto yllättäisi, mutta totosija ei. Muita troikkapelissä huomioitavia hevosia ovat huonosti sarjassa sisällä oleva, mutta tuntuvana vahvistuksena Hannu Torvisen kyytiinsä saava (5) SIIRTYVÄ, tasaisen rehdisti puksutteleva (12) HERRA HAUTAMÄKI, viimeksi Loviisassa voittotaistosta vähän ennen maalia laukannut (11) HETVIN KINGI, ravivarma (8) ASIANAJAJA sekä toivottoman epävarma (3) LAURA EVO.

Lähtö 08

A) 5,4,8,9
B) 1,3,6,12,10
C) 11,7

Duo-avauksessa A-ryhmään nousee neljä kovaa voitontavoittelijaa. (5) DREAM COMBO ei ole vielä tänä vuonna voittanut, mutta sen verran hyviä juoksuja neljävuotias EL Titanin poika on tehnyt, että voitonkin luulisi pian irtoavan. Toissakertaisessa Vermon Kuuma Cupin finaalissa takarivistä matkaan lähtenyt Dream Combo iski 5. ulkoa jo ensimmäisen kaarteen lopussa ja eteni johtopaikalle vajaat 1500 jäljellä. Lopputuloksena oli Dream Combon selässä matkanneen Callela Kickoffin jälkeinen kakkossija. Kuuma Cupin karsintakolmosensa Dream Combo otti vahvalla suorituksella johtavan rinnalle jo 1400 metriä ennen maalia kierrettyään. Harri Koivusen tallista tulee kova kaksikko (4) STARDUST COMERY ja (8) KEN’S CARLOS. Stardust Comery ei ole mikään starttiraketti, mutta joka tapauksessa lähtöasetelmat ovat hyvät. Kuukausi sitten Turussa ykkösradalta matkaan lähtenyt Stardust Comery juoksi lopulta 2. ulkona, mistä hyökkäsi vajaat 800 jäljellä, painui kärkeen 500 jäljellä ja jatkoi varmaan voittoon ennen lujaa kakkoseksi kirinyttä One Night Onlya. Ken’s Carlos voitti Kuuma Cupin karsintalähdön johtopaikalta oikein varmasti, mutta finaalissa ajosuoritus ei onnistunut ja tuloksena oli kuudes sija – Dream Combon sijoittuessa siis kakkoseksi. Huono lähtöpaikka laskee osakkeita, mutta juoksun luontuessa suotuisasti kauden kuudes voitto on täysin otettavissa. (9) XET DIABLO oli toukokuussa Seinäjoella johtavan rinnalta vahva kakkonen kierrettyään kaiken lisäksi ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa. Sen jälkeen ruuna on kuitenkin pilannut peräti neljä kertaa peräkkäin laukkaan. Mikäli ravi tällä kertaa maistuisi, olisi Xet Diablo oikein potentiaalinen voitontavoittelija. (1) GALILEO WAY ja (3) NEO SÅNNA pystyvät hyödyntämään ravia lähtiessään lähtöpaikkansa ja aloittavat siksi B-ryhmän.

Lähtö 09

A) 4
B) 1,3,5,10,7,12,11,6,2
C) 9,8

Yhdeksännessä lähdössä (4) COKTAIL CAKE kohoaa etukäteen jonkin verran muiden yläpuolelle, mutta sen jälkeen tuleekin sitten todella tasaista. Coktail Cake on kilpaillut Suomeen palattuaan neljästi ja on menestynyt mainiosti. Ensiksi tuli kolme peräkkäistä voittoa ja viimeksi Turussa keulapaikalta kakkossija Readly Eaglelle häviten. Tuskinpa kuukauden starttivälillä on mitään järin suurta merkitystä suuntaan tai toiseen. Coktail Cake voi hyvinkin päästä etenemään johtopaikalle, minkä jälkeen ei ole normaalina helppo ohitettava. Suosikin jälkeen tulee siis todella tasaista, ja marginaalit rankingissa ovat aika minimaalisia. (1) ARCTIC CROWN olisi johtopaikalta jopa lähdön todennäköisin voittaja, mutta keulapaikan pitäminen ei ole todennäköisin skenaario, ja luultavasti ori ei pääse iskuasemiin johtavan taaksekaan. Takapareissa ori menee laiskasti, eikä oikein tahdo syttyä. Paikka johtavan rinnalla on oriille kelpo vaihtoehto, mutta vaikea siltäkään juoksupaikalta on näin laadukkaita lähtöjä voittaa – ainakin se edellyttäisi ihan huippupäivää. (3) HER CASH esiintyi viimeksi Vermossa todellakin edukseen, sillä tamma jyräsi Toto65-voittoon johtavan rinnalta. Startin jälkeen oli vaikea uskoa, että se oli tammalle vasta uran ensimmäinen ykkössija. Nyt moni asia kuitenkin muuttuu, sillä juostavaa matkaa on kierros viime kertaa enemmän, ja ainakin ennakkoinfon mukaan nyt tehdään paluu normikärryihin sekä kengät jalassa kilpailemiseen. Her Cash napannee ensimmäiset keulat, mutta edellä mainituin tiedoin voisi kuvitella, että Coktail Caken selkä kelpaa suosiolla. Vaikka viime kerran kaltaista hurmostilaa tuskin nyt nähdään, niin kyllä Her Cash suosikin takaa olisi oikein potentiaalinen menestyjä. (5) PRECIOUS ROCK kilpailee huippukunnossa ja kirii hyvän selkäjuoksun jälkeen terävästi. Ruuna oli sunnuntaina Kokemäellä täysin normaali, vaikka totoputki huonolta lähtöpaikalta katkesikin. (10) EAST WARD on jo kuudennen kerran peräkkäin takarivin lähtöpaikalla, joten lähtöratatuuria ei pääse kehumaan. Kunto on kuitenkin kelpo tolalla, ja keskipitkä matkakin on pelkkää plussaa. (7) UTAMARO KEMP on kerännyt tänä vuonna jo yli 20 000 euron tilin, ja samalla sarjat ovat nousseet. (12) EL CHEAPO kiri viimeksi Vermossa vaikeista asemista mukavasti neljänneksi. Asetelmat ovat taas vaikeat, ja lähdön taso vielä Vermoa kovempi. (11) LISTAS MINTTU laukkasi viimeksi Teivossa johtavan takaa totosijan viimeisen kaarteen lopussa. Nyt asetelmat ovat huomattavasti hankalammat, mutta vauhtikestävä tamma on silti yksi monesta mahdollisesta ja mahtuu mukaan revitykseen. (6) GOT TO GOO ja (2) LAIRD HAMILT BOKO kohdalla voitto jo jonkin verran yllättäisi, mutta sen sijaan totosijaa ei voisi pitää tämänkään kaksikon kohdalla kovin suurena yllätyksenä.

Lähtö 10

A) 11,2,8,7
B) 10,4,5,1,6,9,3,12
C) –

HANDIKAAPPARILÄHTÖ. Illan viimeisessä troikkalähdössä A-ryhmään nostetaan neljä hevosta, joista kaksi on Jenkki-tallin omistamia. Ykkösvihjeeksi kohoaa Jenkki-tallin (11) EXPLOSIVE SECRET, joka palasi sunnuntaina Kokemäellä seitsemän kuukauden tauolta hyvässä vireessä. Three Julyn poika nousi kolmanneksi 800 metrin kirillä 3. ulkoa. Kyseessä on hevonen, jolle lyhyt starttiväli on tavannut sopia hyvin, joten nyt voidaan nähdä vieläkin parempaa menoa. Jo sunnuntain kaltainen suoritus riittää tässä lähdössä näistäkin asetelmista aivan kärkeen. Explosive Secret pystyy kyllä tämän tason lähdöissä haalarihommiin. (2) ÖNAS SERVESS on kärsinyt viime aikoina huonosta lähtöratatuurista, ja sitä myöten juoksunkulutkaan eivät ole onnistuneet. Tässä lähdössä lähtöpaikat ovat muodostuneet voittosumman mukaan, ja nyt Önas Servess on päässyt loistopaikalle. Santtu Raitala päässee valitsemaan ajaako Önas Servessillä keulasta vai päästääkö jonkun eteen. Lähtökohtaisesti oletuksena on keulataktiikka. Joka tapauksessa nyt lähtöasetelmat ovat sellaiset, että tammalla on paikka näyttää oikeaa osaamistaan. Totokantaan palaaminen on oikein todennäköistä. (8) LIGHT UP on Jenkki-tallin toinen valttikortti tähän lähtöön. Myös Light UP palasi sunnuntaina Kokemäellä seitsemän kuukauden tauolta hyvässä vireessä. Light Up hehkutti kärkeen ensimmäisessä kaarteessa ja jatkoi 1400 metriä ennen maalia Ferrari Borkin takana 2. sisällä. Ferrari Bork voitti ja Light Up tuikkasi vielä lopussa rinnalle. Explosive Secret kiri sitten kolmanneksi. (7) FARFALLONE on lähdön neljäs A-hevonen, mutta sen kohdalla on A-hevosista eniten kysymysmerkkejä. Alla on taukoa, ja huippusuorituksesta on jo aikaa. Hevosena Farfallone on kuitenkin tällaiseen lähtöön ehdottomasti riittävä. Ruunalta löytyy lähtönopeuttakin, mikäli sitä halutaan käyttää. B-ryhmän aloittava (10) ELECTRIC CHERRY onnistuu harvoin, mutta nappionnistumisella tamma on potentiaalinen yllättäjä. Kengätkin on tarkoitus riisua. (4) LONGFRIDAY LUXI kohdalla ei ole nähty viime aikoina parasta puristusta, joten ruuna jää selkeästi vain haastajaosastolle. (5) LEONORE ADAMS voi kamppailla totosijasta, mikäli juoksu menee ihan nappiin. (1) NARANJAH tuskin pystyy hyödyntämään täysipainoisesti lähtöpaikkaansa. Lisäksi vastus on merkittävästi kovempi kuin alla olevassa Kouvolan kakkossijassa.

Lähtö 11

A) 3,2
B) 1,9,10,7,6,5,8
C) 4

SEASONS MONTÉ CUP. Montélähdössä on mukana useita raviratsastuksessa hyvin pärjänneitä hevosia. Niistä A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (3) UNELMAKO peri viimeksi Forssassa keulahevosen laukattua johtopaikan runsaat 1300 jäljellä. Tamma menetti paikkansa Here Comes Martylle 500 jäljellä, mutta kipusi vielä lopussa uudelleen voittajan tuntumaan. Kauden kaksi ensimmäistä montéstarttiaan Unelmako voitti. Myös (2) RULLEBACKENS GÖSTA on kilpaillut tänä vuonna raviratsastuksessa hyvällä statistiikalla. Neljästä startista on irronnut kaksi voittoa ja yksi kakkossija – nämä kaikki Maija Forsin ohjastamana. Yksi kauden neljästä montéstartista päättyi hylkäykseen pitkästä laukasta, mutta silloin Fors ei ohjastanut. Alla olevien kärrylähtöjen perusteella Rullebackens Gösta kilpailee täysin vastaavassa kunnossa kuin montélähtöjen menestystensä aikoihin. B-ryhmän avaava (1) ELYSEE ARIOSO on kilpaillut tänä vuonna raviratsastuksessa kuudesti ja saldona on ollut kaksi voittoa, kaksi kakkossija sekä kaksi kolmossijaa. Ohjastaja vaihtuu taas uuteen, mutta Elysee Arioso on loistopaikalta hyvä haastaja. (9) ZETAIME laukkasi kauden ja uran montédebyytissään helmikuussa, mutta sen jälkeiset montéstartit toukokuussa toivat ensiksi Porissa kakkossijan ja sitten Jyväskylässä voiton. Alla olevien kärrylähtöjen perusteella kuntokäyrä saattaa osoittaa edelleen ylöspäin. Lähtöpaikka ei kuitenkaan ole paras mahdollinen. (10) LIKE JERRY COTTON on kilpaillut tänä vuonna raviratsastuksessa kahdeksan kertaa saldolla 2-1-2. Like Jerry Cotton on suorittanut käytännössä aina hyvin, mutta laukat ovat jonkin verran sotkeneet. Tässä hektisellä maililla haparointeihin ei ole kymppipaikalta missään tapauksessa varaa. Seuraavina rankingissa tulevat montéssa debytoiva (7) OBAMA ZON sekä neljän kuukauden tauolta palaava, mutta viime vuoden kaikki viisi voittoaan raviratsastuksesta ottanut, (6) LANGEN’S MOTÖRHEAD.

Lähtö 12

A) 2
B) 10,7,4,6,9,12,8
C) 1,3,11,5

Pitkän illan päätöslähdöstä löytyy vain yksi voittajasuosikki. (2) HUIMARI oli etukäteen Kokemäen kaksipäiväisten juhannusravien yksi todennäköisimmistä voittajista. Mikko Huttusen ajama ori kuitenkin epäonnistui laukattuaan loppusuoralla keulasta voittotaistosta yhdessä Vilin Tuulahduksen kanssa. Huimari selviytyi vielä ravilla kakkosena maaliin, mutta laukka jatkui kuitenkin päätössatasen alkuun asti ja näin tuloksena oli hylkäys loppusuoran laukasta. Nyt Huimarilla on paikka ottaa vahinko takaisin, sillä näistä asetelmista oriin kuuluu olla ravilla todella tukevasti kiinni keulavoitossa. (10) AIKA ALVARI aloittaa haastajaryhmän. Se laukkasi viimeksi Teivossa lähtösuoralla, mutta olisi taistellut vielä tiukasti totosijoista, mikäli kirivaihe olisi mennyt sujuvasti. Nyt tuloksena oli viides sija. (7) NASKALIN VEIKKO sijoittui samaisessa Teivon kisassa juuri Aika Alvarin edellä neljänneksi. Aika Alvarilla jäi siis kuitenkin jossiteltavaa. Toki samaan hengenvetoon on todettava, että Naskalin Veikko on positiivisen kehityksen alla oleva viisivuotias. (4) TUUCCA on vielä kilpahevosena aika raakile, mutta hevosessa on hyvä potentiaali, ja on ori saavuttanut jo kolmesta kilpailustaan Porin Nuorten Sarjan kakkossijankin. Siinä kisassa päätöskierros taittui 33,0-vauhdilla. (6) NAURISKYDÖN ORIGON sijoittui viimeksi Teivossa Naskalin Veikon sekä Aika Alvarin jälkeen kuudenneksi. Ruuna palasi pitkältä tauolta, joten se voi nyt startti kropassa parantaa. Hieman huolestuttavaa tosin oli, että ravi ei ollut täysin sulavaa. (9) FELIX A.Y. on vielä kovin epävarma, mutta sillä on ihan mukavat vauhtivarat. Myös (12) TINTTURA ja (8) ROSSAN VILIMA lukeutuvat pelihevosiin.

TOTO65 (lähdöt 4-9)

Pieni systeemi
I 1,5,6,8 (4,10)
II 2 Runforthehills (1,10)
III 2,4,7 (8,9)
IV 2 Costelina (15,4)
V 4,5,8,9 (1,3)
VI 4 Coktail Cake (1,3)
48 riviä*0,10 euroa = 4,80 euroa

Suuri systeemi
I 1,4,5,6,8,10 (7,2)
II 2 Runforthehills (1,10)
III 2,4,7,8,9,11 (10,5)
IV 2 Costelina (15,4)
V 4,5,8,9 (1,3)
VI 1,3,4,5,7,10,11,12 (6,2)
1152 riviä*0,10 euroa = 115,20 euroa

TOTO4 (lähdöt 6-9)

Pieni systeemi
I 2,4,7 (8,9)
II 2 Costelina (15,4)
III 4,5,8,9 (1,3)
IV 4 Coktail Cake (1,3)
12 riviä*1 euro = 12 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11 (6,12)
II 2 Costelina (15,4)
III 1,3,4,5,8,9 (6,12)
IV 1,3,4,5,7,10,11,12 (6,2)
480 riviä*0,20 euroa = 96 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 8-9)

Pieni systeemi
I 4,5,8,9
II 4 Coktail Cake
4 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 4,5,8,9
II 1,3,4,5,7,10,11,12
32 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi
I 2 Runforthehills
II 1,10
III 1,4,5,6,9,10,12
12 yhdistelmää*0,50 euroa = 6 euroa

Suuri systeemi
I 2 Runforthehills
II 1,4,5,6,9,10,12
III 1,3,4,5,6,9,10,11,12
56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 2 Costelina
II 4,15
III 4,15
2 yhdistelmää*2 euroa = 4 euroa

Suuri systeemi
I 2 Costelina
II 4,5,6,10,13,15
III 3,4,5,6,8,10,11,12,13,15
54 yhdistelmää*0,50 euroa = 27 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 4 Coktail Cake
II 1,3,5,7,10
III 1,3,5,7,10,11,12
30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 4 Coktail Cake
II 1,2,3,5,6,7,10,11,12
III 1,2,3,5,6,7,10,11,12
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 10)

Pieni systeemi
I 2,7,8,11
II 2,7,8,11
III 2,7,8,11
24 yhdistelmää*0,50 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 2,7,8,11
II 2,7,8,11
III kaikki
120 yhdistelmää*0,50 euroa = 60 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska