Pelivihjeet 2.8. raveihin


Lähtö 01

  1. 7,5
  2. 1,6,2,10,11,4,9
  3. 8,3


Lämminveristen alokassarjassa A-ryhmään nostetaan kaksi hevosta. (7) THEFIREINYOUREYES laukkasi viimeksi Turussa jo lähtösuoralla hylkäykseen, mutta edellinen Porin suoritus oli oikein positiivinen. Lexus Fontin poika avasi ensin keulaan ja päästi ensimmäisessä kaarteessa suosikki Stonecapes X-filen eteensä. Keulassa juossut suosikki osoittautui kuitenkin pettymykseksi, ja kiriväylät johtavan takaa aukesivat turhan myöhään. Silti Thefireinyoureyes ehti vielä mukaan kärkirintamaan sijoittuen kolmanneksi. Tässä lähdössä keulataktiikka on hyvinkin mahdollinen. (5) MARKIZA kulki huhtikuisessa koelähdössään päätöskierroksen 18,4-vauhtia. Voltin viitosrata on riskitekijä, mutta kapasiteettinsa puolesta Bold Eaglen tytär on heti valmis pärjäämään. (1) MICHELLE HALM aloittaa B-ryhmän. Se tuli uran avauksessaan Vermossa taustalla juosten maaliin. Nyt lähtöasetelmat ovat merkittävästi viime kertaa paremmat, eikä lähdön tasokaan ole yhtä kova. (6) TERESA ARROW on arkisesta tulosrivistään huolimatta oikein potentiaalinen menestyjä. Teresa Arrow olisi erittäin todennäköisesti sijoittunut viimeksi Kokemäellä laadukkaassa aloittelevien nuorten lähdössä neljänneksi, ellei olisi jostain syystä lähtenyt seikkailemaan 4. sisältä pois vetävältä sisäradalta. Nyt tamma saa kyytiinsä maamme huippukuskeihin kuuluvan Ari Moilasen ja on mielenkiintoinen. (2) WALL OF SOUND nappasi kesäkuisen Kouvolan kolmossijansa nappireissulla 3. sisältä häviten selvästi edessään juosseelle kärkikaksikolle. Nyt lisätehoja haetaan etukenkiä riisumalla. Tauolta palaava (10) HAGA’S COMACCHIO ei olisi vailla mahdollisuuksia, mikäli ravi stemmaisi kunnolla. (11) BENJAMIN PEAK aloitti uransa Teivossa kelpo nelossijalla 2. sisältä, mutta laukkasi viimeksi Porissa heti alussa hylkäykseen. Tämänkertainen lähtö on kolmevuotiaana ruunalle sarjana epäedullinen.

Lähtö 02

  1. 1,2
  2. 3,4,5
  3. -


TEOLLISUUSKYMPPI –LÄHTÖ 3V. LIIGA VIII/NUORTEN SARJA. Kolmevuotiaiden lämminveristen liigassa suosikkikaksikko erottuu melko selvästi A-ryhmään ja sitten tätä kaksikkoa lähtee haastamaan keskenään hyvinkin tasavertainen kolmikko. (1) V.G. KING FLASH saa niukan ykkösvihjeen. Uransa viidellä totosijalla aloittanut Maharajahin poika joutui tyytymään viimeksi Turussa johtopaikalta selvänä suosikkina kakkossijaan, kun selässä liftannut vuotta vanhempi Mara Frodo spurttasi lopussa ohitse. V.G. King Flash pystyy kuitenkin parempaankin, ja nyt vastassa on siis vain ikätovereita. Toissakertainen Porin ensimmäisen kaarteen laukan paikkaus ja vielä kolmanneksi kiriminen oli varsin komeaa katseltavaa. Koko matkan johtoon on hyvät mahdollisuudet. (2) CHARMEUR on toinen kova voitontavoittelija. Sillä on allaan uran ehdottomasti toistaiseksi kovin suoritus. Charmeur nousi Porin viimekertaisessa kolmevuotisliigan osalähdössä 3. sisältä 2. radalle ilman selkää kierros juostuna ja jyräsi lopussa varmaan voittoon. Mikäli Charmeur mielii lähdön voittaa, voi se nytkin joutua taivaltamaan valtaosan matkasta 2. rataa ilman selkää, ja sen jälkeen päivän vire ratkaisisi suosikkikaksikon paremmuuden. Toki, mikäli Olli Koivunen päästäisikin yllättäen V.G. King Flashilla Charmeurin eteensä, niin silloin Charmeur olisi tietysti tukevasti kiinni voitossa. (3) CALLELA X-FACTOR on seuraillut viime starteissa tasokkaissa lähdöissä ihan mukavasti. (4) QUICK SWAMP on ottanut voittonsa tätä helpommista lähdöistä. Nyt nähdään ruunan tämän hetken todellinen taso. (5) LEVITATING muodostaa yhdessä Callela X-Factorin sekä Quick Swampin kanssa tasavertaisen haastajakolmikon.

Lähtö 03

  1. 4,1,7,2,6,5
  2. 8,3
  3. -


SEASONS MONTÉ CUP / PRIX DE TEIVO -KARSINTA Illan montélähtö on varsin haastava pelipähkinä. Montéssa debytoiva (4) SANDA MARIAH olkoon niukka ykkösrankkaus, sillä tamma on suorittanut kärrylähdöissä tähän lähtöön suhteutettuna riittävällä tasolla, vaikka ei kärkisijoille ole yltänytkään. (1) CANTINA V.W. on napannut kauden kaikki kolme kolmatta sijaansa montélähdöistä. Nyt vastus on siinä määrin sopiva, että ravilla epävarman tamman kauden avausvoittokin on täysin mahdollinen. (7) MOONLIGHT BLACK on kilpaillut urallaan raviratsastuksessa seitsemän kertaa sijoittumatta kertaakaan kolmen parhaan joukkoon. Alla olevien kärrylähtöjen perusteella kuntokäyrä on nousussa, eikä tämä lähtö ole tasoltaan kovin mahdollinen, joten nyt uran ensimmäiseen montémenestykseen on kaikki mahdollisuudet. (2) ARCTIC FUN nappasi kuukauden takaisen montélähdön viitossijansa tämänkertaista kovemmasta lähdöstä, ja ohjastajakin vahvistuu nyt selvästi kokeneempaan. (6) FINGERBORG pilasi viimeksi Jyväskylässä pelinsä ratkaisevan pahaan lähtölaukkaan. Autolähtö sopii lähetystapana volttilähtöä paremmin, ja lisäksi ruunalla on nyt pitkän tauon jälkeen startti kropassa. Fingerborg on täysin vakava voitontavoittelija siinä missä moni muukin. Myös raviratsastuksessa debytoiva (5) RIVER MIRCH kohoaa mukaan A-ryhmään, vaikka on ollut tänä vuonna kärrylähdöissä kaukana parhaastaan.

Lähtö 04

  1. 4,5,1
  2. 6,2,8
  3. 3,7


Toto5-pelin avauskohteen suosikit (4) PHANTOM OPERA ja (5) JOSHUA B.R. ovat pilanneet viime starteissa juoksujaan paljon laukkoihin, mutta ravilla jompikumpi tästä kaksikosta edennee johtopaikalle. Phantom Operalla on sisemmän lähtöratansa turvin etulyöntiasema. Phantom Opera on voittanut tänä vuonna kolmesti, ja voitoista yksi on tullut johtopaikalta. Teivossa 14. päivä toukokuuta Markku Niemisen valmennettava irrotteli keulasta ylivoimaiseen voittoon ennen Erv Zetiä, Hadesta ja Stonecapes Ulricaa. Joshua B.R. voitti kesäkuun alussa Kajaanissa Toto75-lähdön johtopaikalta täysin hallitusti, mutta sen jälkeen on tullut jo neljä peräkkäistä epäonnistumista. Viimeksi Jyväskylässä taustavoimien odotukset olivat hyvältä lähtöpaikalta korkealla, ja varustevirityksetkin otettiin vahvasti käyttöön. Päivän vire jäi kuitenkin näkemättä, sillä Joshua B.R. laukkasi heti alussa pitkäksi. (1) STONECAPES ULRICA on Toto5-avauskohteen kolmas selkeä A-hevonen. Stonecapes Ulrica hehkutti Jyväskylässä ensimmäisessä kaarteessa keulaan päästääkseen Magazine Matchin takaisin johtopaikalle avauspuolikkaan kohdalla. Lopussa tilaa tuli sen verran myöhään, ettei Stonecapes Ulrica ehtinyt enää totoon. Nyt tamma saanee taas nappireissun 2. sisällä, ja mikäli kirilatu aukeaa sopivasti, on kauden toinen voitto hyvinkin mahdollinen. (6) ERV ZET aloittaa B-ryhmän. Viimeksi Vermossa ajosuoritus ei mennyt nappiin, mutta ei ruuna muutenkaan olisi siinä lähdössä menestynyt. Nyt lähtö ei ole tasoltaan yhtä kova, ja Erv Zet lähtee haastamaan paremmista asemista matkaan pääseviä suosikkeja. (2) GLOBAL DESTINATION ei vakuuttanut Suomen debyytissään, sillä ruuna alkoi väsyä 2. ulkoa jo viimeisellä takasuoralla. Ei hevosta yhden startin perusteella voi tuomita, mutta ei ruunaa toisaalta voi viime startin jälkeen kuumimpien suosikkienkaan joukkoon nostaa. (8) WERNER ORS tuikkasi viimeksi Teivossa 2. ulkoa linjalla totoon vain Global Withdrawlille sekä Caviar Creationille häviten. Esitys kieli nousuvireestä, mutta toki voitto kasiradalta edellyttää täydellistä nappionnistumista.

Lähtö 05

  1. 10
  2. 8,6,3,12,1,7,5,9,4
  3. 13,14,11,2


(10) MATTILAN EEMELI on voitokas hevonen, ja myös tämän kauden statistiikka on mainio; 12 starttia totosijoin 4-1-1. Mattilan Eemeli jäi pois Porista 12.7., koska veriarvoissa oli vähän sanomista. Nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa. Mattilan Eemeli on ollut parhaimmillaan keulapäästä, mutta silti ruuna on tässä 40 metrin takamatkaltakin selkeä suosikki. Mattilan Eemeli on niin nopea hevonen, että se voi päästä pujottelemaan täältäkin nopeasti hyviin asemiin. Suosikin jälkeen tulee sitten todella tasainen haastajaryhmä. (8) VIKKEN TÄHTI suoritti viimeksi Riihimäellä positiivisesti. Ruuna hyökkäsi 3. ulkoa 700 jäljellä, eteni 2. ulos vajaat 500 jäljellä ja oli kelpo kakkonen, vaikkei voittaja Pilehileelle riittänytkään. Vikken Tähti ei ole mikään varsinainen voittajatyyppi, mutta se on ravivarma ja Ari Moilanen jatkaa viime startin tavoin vahvistuksena ruunan ohjissa. Totosijaan on hyvät mahdollisuudet. (6) PILETTI PEE ei ole nopea avaaja, mutta kakkosradalta se on heti valmiiksi toisella radalla. Viimeksi Turussa Piletti Pee käynnistyi oikeinkin hitaasti ja putosi nopeasti viimeiseksi. Tamma lähti kipuamaan kahdeksan hevosen lähdössä viimeiseltä sijalta tyhjää toista rataa pitkin eteenpäin ensimmäisellä takasuoralla, eteni johtavan Costelinan rinnalle kierros ennen maalia ja kiritti keulavoittajaa mukavasti maaliin asti. (3) RENOO nousi viimeksi Porissa 4. sisältä 2. radalle ilman selkää 1400 jäljellä. Ruuna kamppaili voitosta yhdessä Costelinan kanssa ja voitto ratkesi Costelinan loppusuoran laukkaan. Hyvistä asetelmista kaikki on nytkin mahdollista. Renoo on lähdön todennäköisin keulahevonen. (12) LANDEN VINKKA on fyysisesti kunnossa ja pystyy ilman muuta pärjäämään, kunhan keskittyy läpi matkan olennaiseen. Välillä Landen Vinkka on kuitenkin matkan aikana hyvinkin vetämätön, ja lisäksi laukan uhka on aina läsnä. (1) FRAASI on kankea kiihdyttäjä, mutta joka tapauksessa asetelmat ovat silti hyvät. Hevosta on tauon aikana hoidettu. (7) AAMUN KIMALLUS on hevosena tähän lähtöön ehdottomasti riittävä, sillä tammalta löytyy hyvät vauhtivarat. Lopuntuleminen on kuitenkin ollut jo pidemmän aikaa melkoista tervanjuontia. Viimekertainen Riihimäen loppukiri oli pitkästä aikaa lupauksia herättävä. Jokohan vire olisi vihdoin löytymässä? (5) LAMMIN MATIAS palaa pitkältä tauolta, joten iskukyky on arvoitus. (9) KARKKI ROLS on vielä kaukana huippuvireestä, mutta lienee lievässä nousuvireessä kuitenkin.

Lähtö 06

  1. 11
  2. 2,7,3,9,8,1,4,10
  3. 5,6


Lähtöasetelmat eivät ole millään tavoin (11) DAISY NIMBUS puolella, mutta muuten tehtävä on neljävuotiaalle tammalle sen verran sopiva, että omalle tasolle noustessaan Le Monteilin tytär on näistäkin asetelmista lähdön ehdottomasti todennäköisin voittaja. Kyseessä on nopea tamma, jonka kauden kaikki neljä kaksarisijoitusta on tullut hyvillä suorituksilla. Toissakerralla Lahdessa Daisy Nimbus uskaltautui rohkeasti mukaan neljävuotiaiden tammojen Best Princessiin. Oikea osaaminen jäi kuitenkin Sofia Evon voittamassa lähdössä näkemättä, sillä takarivistä hyviin asemiin 3. sisälle päässyt tamma häirittiin viimeisen takasuoran lopussa laukalle. Kuukauden takaisen Vermon väsymisen saa unohtaa, sillä hevonen osoittautui kipeäksi. Nyt treenitiedot lupaavat taas hyvää. (2) FOREVER FIRST LADY laukkasi viimeksi jo lähtösuoralla pahoin, minkä jälkeen tahkosi kulisseissa. Tätä edeltäneen Porin kilpailun perusteella Forever First Lady on kuitenkin tähän lähtöön oikein vaarallinen. Tamma eteni toisessa kaarteessa 4. sisälle, mistä tuikkasi lopussa positiivisesti kolmanneksi Jackie Tielle sekä Il Quitolle häviten. Kengät riisuttiin tuossa kilpailussa ensimmäistä kertaa tamman uralla, ja sillä tuntui olevan merkittävä vaikutus. Nyt kengät on taas tarkoitus riisua, ja lisäksi jälleen kilpaillaan nopean tamman mielimatkalla. Voi hyvin olla, että Forever First Ladyllä kokeillaan tässä lähdössä keulasta. Lähtönopeuden pitäisi kyllä riittää johtopaikan ottamiseen. (7) MACK COMEBACK kiri viimeksi Teivossa voittotaistoon 3. sisältä. Tätä edeltäneessä Porin kisassa Mack Comeback oli johtavan takaa kelpo neljäs. On kuitenkin syytä noteerata, että Forever First Lady ohitti Mack Comebackin lopussa, vaikka lähti silloin matkaan paljon huonommalta lähtöpaikalta. (3) LEEMARK’S LEGEND latasi viimeksi Härmässä kasiradalta lähtöön ja pääsi lopulta 2. sisälle, mistä seuraili maaliin asti kärjen imussa. Nyt lähtöasetelmat ovat paljon paremmat, ja ruunalla on taas hyvät saumat päästä loistoasemiin. Todennäköisin juoksupaikka on 2. sisällä, eikä keulaan pääsykään aivan mahdotonta ole. Kauden ensimmäinen totosija on erittäin realistinen tavoite, eikä edes voitto olisi yllätys. (9) ARGANGEL GARDEN ylsi viimeksi Turussa 4. ulkoa 400 metrin kirillä kolmanneksi. Takarivistä toiveissa on ylivauhtinen juoksu. (8) GREEN BOSS vastaili viimeksi Forssassa johtopaikalta Länsicup-karsinnassa varmaan voittoon. Väliajat olivat 14,5-15,5-(15,0)-16,0. Kuntokäyrä saattaa osoittaa jopa edelleen ylöspäin, ja nyt vielä takakengätkin on tarkoitus riisua. Kasiradan paikalta voittaminen ei ole kuitenkaan tässä pikamatkalla helppoa.

Lähtö 07

  1. 8
  2. 10,6,3,7,4,9,1,5,2
  3. -


(8) HEAVY SECRET on koko Toto5-kierroksen todennäköisin voittaja. Kasiradan lähtöpaikka on vain näennäisesti huono, sillä kaiken järjen mukaan ruuna pääsee etenemään tässä sujuvasti johtopaikalle. Sen jälkeen Heavy Secret on normaalina voiton suhteen erittäin vahvoilla, sillä lähtö on ruunalle tasoltaan oikein sopiva ja myös tuoreet kuntonäytöt ovat lähdön parhaat. Keskipitkä matkakin sopii hyvin, sillä yksi uran viidestä voitosta on peräisin Vermon kolmen kierroksen Teräsmiesliigasta. Viimeksi Porissa piippuhyllyn paikalta matkaan joutunut ruuna iski joukon hänniltä ensimmäisen kaarteen jälkeen, eteni 2. radalle ilman selkää 900 jäljellä ja oli hyvä neljäs. Kärkikolmikko sai paljon säästeliäämmän juoksun. Juhannuksen Kokemäen voitto tuli keulasta kuten myös tämän jälkeinen Porin Toto65-lähdön kakkossija. Porissa selässä liftannut Princess Stahl kiri loppusuoralla edelle, mutta nyt vastassa ei ole likimainkaan yhtä hurjakuntoista menijää. (10) CRAZY FOR YOU iski viimeksi Teivossa 2. ulkoa kärjen kimppuun runsaat 600 jäljellä, muttei lopulta pystynyt kamppailemaan totosijoista ja joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Crazy For You ei ole noussut tänä vuonna neljävuotiaana lainkaan sille tasolle kuin ruunalta on odotettu. Suosikkia lukuun ottamatta vastus on nyt kuitenkin siinä määrin sopiva, että Crazy For You kohoaa silti rankingissa melko selväksikin kakkoshevoseksi. Keskipitkä matka sopii ruunalle hyvin, ja on täysin mahdollista, että Antti Teivainen saa kaivettua ruunasta yhden lisävaihteen. Illan suoritusta odotetaan mielenkiinnolla. (6) LEONORE ADAMS ei saanut viimeksi Teivossa säästöreissun jälkeen lopussa mahdollisuutta. Tätä edeltäneessä Porin kisassa Leonore Adams siirtyi 4. sisältä viimeisellä takasuoralla 3. ulos ja kiri loppusuoralla mukavasti kolmanneksi Light Upille sekä Önas Servessille häviten. (3) READY FOR TOMORROW kirii säästöreissun jälkeen positiivisesti. Viime starteissa juoksunkulut eivät ole menneet putkeen. (7) IT’S MORASIN voitti kuukausi sitten Porissa ja on nytkin oikein realistinen totohevonen. (4) BRAVE SCION on viime sijoituksiaan vaarallisempi, kunhan vain kaarrejuoksu sujuu kunnialla. (9) HULDAMARIE on nostanut tänä vuonna tasoaan, mutta takarivin paikka tuo omat haasteensa. (1) HEY SALLY saanee nappireissun johtavan takana, mutta keskipitkä matka arveluttaa.

Lähtö 08

  1. 11,7,1,8,10
  2. 4,12,9,3,6
  3. 5,2


KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Toto5-pelin päätöskohteessa nousukuntoa uhkuva (11) DOUBLE STRIKE on helppo nostaa suosikiksi, mutta ei menestyminen näistä asetelmista silti mikään itsestäänselvyys ole. Viimeksi Teivossa Double Strike hyökkäsi viimeiseltä sijalta 4. ulkoa 900 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 550 jäljellä ja jyräsi 11,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla oikein varmaan voittoon. Lähtö on nyt kuitenkin kokonaisuudessaan viime kertaa tasokkaampi, juostavaa matkaa on puoli kierrosta vähemmän ja osallistujiakin on viime kertaa enemmän. (7) NU DEL ei ole vielä tämän kesän starteissa onnistunut, mutta ruuna on kuitenkin tähän lähtöön kova hevonen. Nu Del on myös yksi lähdön keulavaihtoehdoista – ja ehkäpä se kaikkein todennäköisin keulahevonen. (1) RIVER KING on vaikea veikattava, sillä suoritustaso on vaihdellut paljon. Toissakerralla ruuna oli johtopaikalta kovin pehmeä, eikä päätöspuolikas sujunut enää kuin 18,7-vauhtia. Sen sijaan viimeksi ruunalta nähtiin huippusuoritus. River King hyökkäsi 6. ulkoa kaukaa viimeiseltä sijalta 700 jäljellä ja nousi vielä hienosti kolmanneksi. Viimeiset 700 metriä sujuivat ulkoratoja pitkin jykevästi 10,4-kyytiä. Vastaavan tason suorituksella otellaan ilman muuta tämän lähdön voitosta, mutta mitään takeita hevosen suoritustasosta ei voi antaa. River King on yksi lähdön keulavaihtoehdoista, mutta nelosradan Grace Pezzon torjuminen alussa ei ole helppo juttu. (8) DODII oli viimeksi Porissa 5. ulkona matkalla vähän vetämätön, mutta loppusuoraa tamma tykitti kuitenkin koko porukan kovinta kyytiä ja nousi River Kingin jälkeen neljänneksi. Vielä loppusuoralle tultaessa Dodii oli yhdentoista hevosen lähdössä tasan viimeisenä. Tämän vuoden Tammaderbyssä Dodii sijoittui hienosti neljänneksi. Etukengät on nyt tarkoitus riisua, ja mikäli tamma pääsee kasiradan lähtöpaikasta huolimatta kunnon asemiin, on kaikki mahdollista. Viidentenä A-ryhmään kohoaa viimeksi Teivossa 2. sisältä loppusuoralla Double Strikea kirittänyt (10) JULIET RAY. Tästä voi hyvinkin tulla reipasvauhtinen juoksu, jolloin takarivin lähtöpaikka ei olisi merkittävä haittatekijä. Esimerkiksi Teivossa 11. päivä kesäkuuta Juliet Ray kiri takarivistä voittoon vauhdinjaoltaan tempoilevassa juoksussa. (4) GRACE PEZZO esiintyi viimeksi Teivossa pitkästä aikaa edukseen. Tamma avasi ensin keulaan, jatkoi ensimmäisen kaarteen lopussa 2. sisällä ja roikkui sieltä ihan laadukkaassa lähdössä Power Lanen sekä Stonecapes Thorin jälkeen kolmanneksi. Mainittakoon, että ykkösradalta liikkeelle lähtenyt Double Strike sijoittui neljänneksi. Grace Pezzo on vauhdikas avaaja, mutta oletuksena on, että sille kelpaa paikka johtavan takana – riippumatta siitä, ohittaako Grace Pezzo River Kingin alussa vai ei. (12) LIGHT UP ei ollut viimeksi Turussa kovatasoisessa lähdössä niin huono kuin sijoitus antaa ymmärtää, mutta ilman selkeää ylivauhtia voittotaistoon nouseminen piippuhyllyn paikalta tuskin onnistuu. (9) GLIDING STAR on tasaisen varma suorittaja. (3) ZEST BOY ja (6) JENNY FLEX ovat lähdön muut henkihevoset, mutta toki voitto olisi yllätys.

Lähtö 09

  1. 1,2,4
  2. 8,7,12,9,6,10
  3. 5,3,11


Illan viimeisessä troikkalähdössä A-ryhmään kohoaa kolme kovaa voitontavoittelijaa, joiden keskinäinen rankingjärjestys voisi olla oikeastaan mikä tahansa. Koko kolmikolla on konkreettinen laukkariski, mutta suosikkien ravatessa muiden tehtävä ei ole todellakaan kadehdittava. (1) SIRULIINARUUTIHAME aloitti uransa kahdella voitolla. Viimeksi tuli epäonnistuminen, mutta kyseinen Turun kilpailu todisti silti vahvan kehityspotentiaalin. Siruliinaruutihame avasi ensimmäiset 500 metriä vauhdikkaasti 32,0-kyytiä, mutta laukkasi pian tämän jälkeen selvästä johtoasemasta ja heti perään uudelleen. Tamma saavutti jatkossa juoksupaikan 3. ulkona 1200 jäljellä. Siruliinaruutihame oli kirimässä vieläkin mukaan kärkikamppailuun laukatessaan loppusuoralla kolmannen kerran. Loppusuoran laukkaan paloi vähintään totosija. Nyt Siruliinaruutihame ylitti maalilinjan neljäntenä. Ravilla Siruliinaruutihame pystynee normaalioloissa ainakin 1.31 – 1.32 –alkuiseen tulokseen, ja Ari Moilasella vahvistuva lahjakas neljävuotias tamma on oikein vahva voitontavoittelija. Myös (2) ALEKSIN LIITO epäonnistui viimeksi samassa Turun kisassa kuin Siruliinaruutihamekin. Aleksin Liito laukkasi 2. sisältä pitkäksi 400 jäljellä. Voimia oli kyllä jäljellä, mutta jostain syystä ravi hukkui. Myös Aleksin Liito on oikein kehityskelpoinen neljävuotias, ja sekin on voittanut urallaan jo kahdesti. Kolmas kova suosikki (4) TEIJAN ROMEO on ehtinyt jo kuuden vuoden ikään. Senkin kehityskäyrä osoittaa kuitenkin tällä hetkellä vahvasti ylöspäin. Viimeksi Härmässä Teijan Romeo kulki Datamaatin kellotuksen mukaan viimeiset 1400 metriä peräti 28,5-vauhtia. (8) NAURISKYDÖN ORIGON on kilpaillut pitkän taukonsa jälkeen neljästi, ja suoritustaso on kohentunut startti startilta. Viimeksi Turussa ruuna peri laukkojen myötä johtopaikan 1500 jäljellä ja piti asemistaan kiinni varmasti maaliin asti, vaikkei loppusuoran tyyli mitenkään sulavinta mahdollista ollutkaan. Mikäli suosikkikolmikon hevoset onnistuvat, niin niiden kukistaminen yllättäisi, mutta Nauriskydön Origon on kuitenkin B-ryhmän kärkinimi. (7) JUSTJOO on kankea kiihdyttäjä, mutta tammalla on tapana parannella loppua kohden asemiaan. Porissa 5.7. Justjoo laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja putosi viimeiseksi, mutta nousi vielä kolmanneksi kirimällä viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 28,4-kyytiä. (12) UKON USKO ja (9) VILIN TUULAHDUS kilpailevat ennätyskunnossa, mutta suosikkien kukistaminen ilman niiden epäonnistumista olisi melkoinen yllätys.

Lähtö 10

  1. 6
  2. 5,3,7,1
  3. 4,2


Illan päätöslähdössä (6) EMPERE’S BATTLE on iso suosikki. Alla on kaksi peräkkäistä voittoa, ja kolmevuotiaan oriin suoritustaso on noussut harppauksin startti startilta. Viimeksi Turussa Empere’s Battle hyökkäsi 2. ulkoa 650 jäljellä, painui kärkeen runsaat 400 jäljellä ja irtosi ylivoimaiseen voittoon. Edellisen ikätoveri (5) ALLURE D’ULAN on selkeä kakkosrankkaus. Ruuna ei riittänyt viimeksi Teivon Kriteriumkokeessa seitsemättä sijaa parempaan, mutta tässä lähdössä vastaavan tason suorituksella ollaan tiukasti kiinni kakkossijassa. Toissakertaisessa Teivon kisassaan Joni-Petteri Irrin suojatti kiri Spyder Wanian voittamassa lähdössä 4. sisältä oikein positiivisesti kolmanneksi. (3) MIRACLE OF LOVE on selkeä kolmosrankkaus. Se kiri viimeksi Teivossa Allure d’Ulanin vanavedessä 5. sisältä positiivisesti kuudenneksi. (7) CREDIT TO SIMBLE on napannut jo kolme peräkkäistä kolmossijaa, eikä totoputken jatkaminen olisi juoksun luontuessa minkäänlainen yllätys. Voitto kyllä yllättäisi. (1) APPOLINA pystyy hyödyntämään hyvän lähtöpaikkansa ja saanee lopulta unelmajuoksun 2. sisällä. Sen jälkeen sijoitus on päivän huumorista kiinni. Mikäli Appolina on yhtä hyvä kuin Teivon viimekertaisessa nelossijassaan 2. sisältä, on kaksarisija hyvinkin mahdollinen. Se oli kuitenkin tamman koko uran toistaiseksi paras suoritus. Toissakerralla Porissa Appolina väsyi 3. sisältä pahoin. Päätöspuolikas sujui ainoastaan 23,5-vauhdilla.


TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi
I 1,4,5 (6,2)
II 10 Mattilan Eemeli (8,6)
III 11 Daisy Nimbus (2,7)
IV 8 Heavy Secret (10,6)
V 1,7,8,10,11 (4,12)
15 riviä*0,50 euroa = 7,50 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,4,5,6,8 (3,7)
II 1,3,4,5,6,7,8,9,10,12 (13,14)
III 11 Daisy Nimbus (2,7)
IV 8 Heavy Secret (10,6)
V 1,3,4,6,7,8,9,10,11,12 (5,2)
600 riviä*0,10 euroa = 60 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi
I 8 Heavy Secret
II 11 Double Strike
1 yhdistelmä

Suuri systeemi
I 8 Heavy Secret
II 1,7,8,10,11
5 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi (SYSTEEMI A)
I 10 Mattilan Eemeli
II 8 Vikken Tähti
III 1,3,4,5,6,7,9,12
8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

Pieni systeemi (SYSTEEMI B)
I 10 Mattilan Eemeli
II 1,3,4,5,6,7,9,12
III 8 Vikken Tähti
8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa (Pieni systeemi on yhteensä 8 euroa)

Suuri systeemi
I 10 Mattilan Eemeli
II 1,3,4,5,6,7,8,9,12
III 1,3,4,5,6,7,8,9,12
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 8 Heavy Secret
II 10 Crazy For You
III 1,3,4,6,7,9
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 8 Heavy Secret
II 1,3,4,6,7,9,10
III kaikki
56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

TROIKKA (lähtö 8)

Pieni systeemi
I 11 Double Strike
II 1,7,8,10
III 1,4,7,8,10
16 yhdistelmää*0,50 euroa = 8 euroa

Suuri systeemi
I 11 Double Strike
II 1,3,4,6,7,8,9,10,12
III 1,3,4,6,7,8,9,10,12
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 1,2,4
II 1,2,4
III 1,2,4
6 yhdistelmää*1 euro = 6 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,4
II 1,2,4,7,8,9,12
III 1,2,4,6,7,8,9,10,12
126 yhdistelmää*0,50 euroa = 63 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska
​​​​​​​