Pelivihjeet 4.6. raveihin

Lähtö 01

A) 9
B) 3,6,5,15,16,2,7,4,8,1,13,10
C) 12,14

Tiistai-illan avauslähdössä ainoaksi A-hevoseksi kohoaa Markku Niemisen tallista tuleva uransa aloittava kolmevuotias (9) PEACE. Se eteni koelähdössä johtavan rinnalta kärkeen vajaat 1500 jäljellä ja kulki päätöskierroksen ilman kirittäjää mukavalla tyylillä 17,7-vauhtia. Ainakin paperilla tehtävä vaikuttaa takarivin lähtöpaikasta huolimatta oikein sopivalta. (3) FANNY AVENUE aloittaa haastajaryhmän. Se ei vielä tammikuisessa koelähdössään suuremmin säväyttänyt, mutta Marjo Lindströmillä on tapana tuoda valmennettavansa radoille kilpailukykyisenä, joten eiköhän hyväsukuiselta tammalta nähdä nyt selvästi letkeämpää menoa. Loppujoukon rankkaaminen onkin sitten aika haastavaa. (6) UNPAID OVERTIME oli Turun koelähdössään kohtalainen, ja nyt kuski vahvistuu. Pitkältä tauolta palaava (5) ARCHIE’S AMARONE ei vielä kolmevuotiaana menestynyt, mutta saavutti kuitenkin parhaimmillaan täyden matkan voltista tuloksen 18,4. (15) GUNS FOR HIRE on Marjo Lindströmin tämän lähdön toinen valmennettava. Laukkoja on tullut paljon, mutta ravilla oriissa on potentiaalia nähtyä parempaan. (16) RIVER BOJAN voi nappilähdöllä edetä takamatkan juoksulangalta nopeasti kärjen tuntumaan. (2) ELSUS DREAM aloitti uransa marraskuussa Seinäjoella, ja neljävuotias ruuna on hyvinkin voinut tauon aikana kehittyä. (7) LIKE A DIAMOND on laukannut hylkäykseen uransa jokaisessa kilpailussa, mutta ravilla ori ei olisi täysin vailla mahdollisuuksia. Myös monella muulla osallistujalla on tässä täysin realistiset totomahdollisuudet.

Lähtö 02

A) 9,2
B) 3,8,6,7,1,4
C) 5,11,10

NUORTEN SARJA. Neljävuotias (9) ALEKSIN LIITO on aloittanut uransa lupaavasti, sillä kolmesta kilpailusta on irronnut kaksi voittoa, ja Kokemäelläkin ruuna olisi otellut totosijoista ilman laukkaansa loppusuoralle tultaessa. Larsin poika on 80 metrin takamatkaltakin selkeä suosikki. (2) RIKSUN WALTIAS nostetaan paalulta sen rinnalle toiseksi A-hevoseksi. Välähdyksen poika laukkasi huhtikuisessa Teivon kisassaan avauspuolikkaan aikana kahdesti, mutta pääsi silti etenemään jälleen johtopaikalle toisessa kaarteessa. Lopputuloksena oli kohtalainen kolmas sija. Oletuksena on, että nyt Riksun Valtias kykenee vielä selvästi viimekertaista parempaan suoritukseen. Laukkariski on konkreettinen, mutta onnistuessaan totosaumat ovat näistä asetelmista väkisinkin korkealla. (3) TUUCCA laukkaili uransa avauskilpailussa Kokemäellä hylkäykseen, ja Porin koelähdöissäkin on nähnyt oriin olevan vielä vähän osaamaton. Caijuksen pojassa on kuitenkin ihan mukavasti potentiaalia, ja eiköhän rutiinin myötä onnistumisiakin ole pian luvassa. Ehkä jo nyt? Ilman laukkojen sotkemista totosijaan on näistä asetelmista hyvät mahdollisuudet. (8) SAPPHIRUS on suorittanut viime starteissaan hyväksyttävästi, ja tässä porukassa tamman suoritustaso voi riittää korkealle. (6) LUMOAVA on aloittanut uransa Ypäjän paikallisravien voitolla sekä Kokemäen totoravien kakkossijalla. Tehtävä tiukkenee, mutta tamma on yksi pelihevosista. (7) ANTERO ROKKA käynnistyi Kokemäellä viitosradalta todella verkkaisesti, mutta kiristi loppua kohden vauhtiaan. Päätöspuolikkaan ruuna kulki hieman alle 1.34-kyytiä. Kun Tuucca laukkaili hylkäykseen, jäi kolmanneksi sijoittuneen Antero Rokan taakse ainoastaan todella heikosti kulkeneita hevosia, mutta silti ruunalla voisi olla tässä täydellisellä nappionnistumisella pienet yllätysmahdollisuudet. (1) VIKKEN AIKAPOMMI oli vielä koelähdössään kovin tasapaksu. Huippuasetelmista huolimatta kaksarisijoitus ei vaikuta kovin todennäköiseltä.

Lähtö 03

A) 6,1,3
B) 7,5
C) 2,4

TEOLLISUUSKYMPPI –LÄHTÖ/3V. LIIGA III/NUORTEN SARJA. Varsinkin sarjamääritys (enintään 3 000 euroa) huomioiden todella kovatasoinen kolmevuotislähtö! A-ryhmään kohoaa kolme hevosta, jotka eivät ole vielä yhtään lähtöä hävinneet. (6) NEYMAR WEB on aloittanut uransa kahdella todella komealla voitolla. Starttiväli on suosikkikolmikosta pisin, sillä ori on kilpaillut viimeksi 6. päivä maaliskuuta. Tyyli on kuitenkin vakuuttanut niin paljon, että Anne Kankaan valmentama Neymar Web kohoaa rankingin ykkösnimeksi. (1) KNIGHT RIDER HOSS voitti huhtikuussa tämän kolmevuotisliigan ensimmäisen osalähdön. Kilometriaika jäi vaatimattomaksi, sillä olosuhteet olivat raskaat, ja lisäksi ruuna sai tehdä johtopaikalla täysin oman juoksunsa. Joka tapauksessa keulavoitto irtosi todella helppoon tyyliin. Lisäksi Hevosurheilu-lehden kevään kolmevuotiskatsastuksessa valmentaja Harri Koivunen nosti nimenomaan Knight Rider Hossin tallinsa sen hetken ykköskolmevuotiaaksi, joten kapasiteettia kyllä löytyy. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama (3) CHARLIE PROUD on aloittanut uransa kahdella hallitulla keulavoitolla ja mahtuu sekin mukaan A-ryhmään. Myös B-ryhmän kaksikolla (7) KOURNIKOVA HOSS ja (5) ROXETTE ALE on voitto alla. A-ryhmän kovaa oria ja kahta ruunaa vastaan tämän tammakaksikon voitto olisi silti pikkuyllätys.

Lähtö 04

A) 5
B) 7,3,4,10,2,6,8
C) 1,9

KIVIKYLÄN KOTIPALVAAMO –LÄHTÖ. Toto5-vihjesysteemien tukipilariksi nostetaan avauskohteen (5) GOODYGOODYTWOSHOES. Tamma on suorittanut koko ajan mukavasti, mutta ihan huippuvire on kuitenkin ollut kateissa. Kolmen viimeisimmän kilpailun perusteella vaikuttaa siltä, että huippuvire on taas vihdoin löytymässä. Perjantaina Turusta irtosi jo voitto, kun Goodygoodytwoshoes ohitti 2. ulkoa loppusuoran mittaisella kirillä johtavan rinnalta vahvan suorituksen tehneen Speedy Norwegianin. Marier Mili sijoittui johtopaikalta kolmanneksi. Goodygoodytwoshoesille on tavattu antaa hyviä selkäjuoksuja, mutta nyt tehtävä on sellainen, että hyvään kuntoon kohonneella tammalla olisi paikka kokeilla keulasta. Tiedä sitten, mikä on Olli Koivusen taktinen ratkaisu, mutta joka tapauksessa Goodygoodytwoshoesin vire on sellainen, että tämä lähtö on asioiden luontuessa ja päivän kilpailuhuumorin ollessa kohdallaan voitettavissa. Myös (7) DOREA FRIDO on hyvä tamma. Viisivuotias Muscle Hillin tytär yrittää tällä kaudella nousua avoimiin tammalähtöihin. Tammaderbyn viides sija oli juoksun tapahtumat huomioiden lievä pettymys, mutta viime startissaan Markku Niemisen suojatti kiri vaikeista asemista aivan joukon hänniltä selvästi paremmin. Toki kärjen vauhtikin oli viime startissa loppua kohden laskeva. Dorea Frido on vakava voitontavoittelija, mutta lähtöasetelmat antavat kuitenkin Goodygoodytwoshoesille etulyöntiaseman. (3) RAHAJAMATCH puursi viimeksi Lahdessa Pronssidivisioonakarsinnassa 2. ulkoa 700 metrin kirillä kuudenneksi. Alla oli kuukauden starttiväli, joten Rahajamatch voi nyt olla pykälän parempi, jolloin se on hyvältä lähtöpaikalta vakava haastaja. (4) FOREVER MELON vaikuttaisi kohonneen ihan huippuiskuun. Se kiri viimeksi Seinäjoella joukon hänniltä loppusuoraa lähdön kovinta kyytiä ja ehti Mr Reddingtonin sekä Just Massiven jälkeen kolmanneksi. Jo Teivon pahan lähtölaukan paikkaus oli oikein lupaava, sillä kirivaiheessa jäi vielä selvästi jossiteltavaakin. (10) REDHOT TAP DANCER oli viimeksi Teivossa johtopaikalta oikein kelpo kakkonen vain Piteraqille häviten, mutta takarivin lähtöpaikka laskee selvästi voittosaumoja. Ruuna on kuitenkin lähdön viides pelihevonen. (2) VINCI POWER parantaa taukonsa jälkeen hiljalleen otteitaan, mutta vielä tässä lähdössä voitto tulisi varsin isona yllätyksenä, kun ohjastajakin vaihtuu tosi kokemattomaan.

Lähtö 05

A) 2
B) 3,6,5,1,9,7,10,12,4,11,8
C) –

Vaikka (2) FORTNITE on voittanut vain kerran urallaan, kohoaa se toisen Toto5-kohteen avainhevoseksi. Kolmevuotiaana Kymenlaakso-ajon finaaliinkin selviytyneen tamman voittosumma on vielä kykyihin nähden varsin matala. Myös kauden avaus runsas kuukausi sitten sujui varsin lupaavissa merkeissä. Fortnite havitteli 5. ulkoa tallikaverinsa Lady Marinetin kantaan 3. radalle 700 jäljellä. Vaikka Fortnite ei täysin pystynyt tallikaveriaan seuraamaan, kulki se itsekin viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 12,7-vauhdilla. Nyt odotuksissa lienee vieläkin parempi suoritus, kun kengätkin on tarkoitus riisua. Lähtöpaikkakin on loistava, ja antaa Olli Koivuselle erilaisia mahdollisuuksia taktisten kuvioiden suhteen. Toto5-vihjesysteemeihin kohoaa myös viisi muuta hevosta. (3) MACHO MATCH vaikuttaa nousuvireiseltä ja pääsee sekin matkaan hyvistä asemista. Viimeksi Seinäjoella Macho Match nousi 2. sisältä johtavan rinnalle jo 1300 metriä ennen maalia. Macho Match ei lopulta pystynyt haastamaan keulasta voittanutta Hotshot Rapidashia, mutta oli oikein varma kakkonen. (6) ROCK’N ROLL AX voi jäädä tässä peleissä aliarvostetuksi, mutta ruuna on ilman muuta yksi lähdön potentiaalisista voittajakandidaateista. Kuukausi sitten Porissa Rock’n Roll Ax hyökkäsi 4. ulkoa 1200 jäljellä ja eteni johtavan rinnalle vajaa kierros matkaa maaliin. Ruuna taipui tototaistosta 300 jäljellä, mutta on syytä ottaa huomioon, että 11,5-vauhtisessa lopetuksessa kärkikolmikon muodostaneet Winter Oak, Lockdown Lady ja Ready For Tomorrow juoksivat keulassa, 2. sisällä ja 3. sisällä. Muut Rock’n Roll Ax pystyi pitämään loppuun asti takanaan. (5) POWER CAT on nostanut tänä vuonna selvästi tasoaan. Viimeksi Vermossa Power Cat johti alun, päästi Dollar Combon suosiolla eteensä hieman ennen avauspuolikkaan täyttymistä ja seuraili paremmalleen häviten kakkoseksi. Jere Kiveinen panostanee nopealla avaajalla nytkin lähtöön mielessään juoksupaikka joko keulassa tai 2. sisällä. (1) YANDERE LEADER tuli Oulun Tammasarjassa säästöreissulla juosten maaliin asti. Nyt kun tammalla on startti kropassa ja lähtöpaikka on loistava, kuuluu Petri Klemolan valmennettava pelihevosiin. (9) RAZZIA voitti viimeksi Suonenjoella lopulta ylivoimaisesti, mutta on kuitenkin noteerattava, että lähtö oli heikkotasoinen. Nyt rima on merkittävästi korkeammalla. Razzia mahtuu kuitenkin kuudentena merkkinä mukaan Toto5-vihjesysteemeihin. (7) SELF TAUGHT ROSIE pääsi etenemään viimeksi Turussa johtopaikalle 400 juostuna ja piti asemistaan varmasti kiinni maaliin asti. Nyt juoksusta tullee haastavampi, joten voiton uusiminen ei ole helppoa.

Lähtö 06

A) 2,6
B) 5,8,4,3
C) 1,7

TOIVO POHJALAN MUISTOAJO/KK-24. Toivo Pohjalan Muistoajossa nähtäneen tuimaa vauhtia heti alusta alkaen, kun viivalla on useampia starttiraketteja. (2) AATSI on starttiraketeista parhaalla paikalla, ja vahvana oletuksena on, että se juoksee keulassa. Aatsi ei ole ollut vielä tänä vuonna parhaimmillaan, mutta nyt moni asia puhuu onnistumisen puolesta; ruuna juossee ensimmäistä kertaa tänä vuonna mielipaikallaan keulassa, tämä on kauden ensimmäinen pikamatka ja lisäksi kengät on tarkoitus riisua ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Mikäli Aatsi intoutuu parhaimpaansa, on se johtopaikalta todella tukevasti kiinni voitossa. (6) CAIJUS tykitti Mikkelissä vakuuttavaan kirivoittoon kovalla volttituloksella. Aatsin tavoin myös Caijukselle tämä pikamatka on ehdottomasti paraatimatka. Niin lujaa kuin Caijus avaakin, niin normaalitapauksessa se ei kuitenkaan pääse näistä asemista Aatsin etupuolelle. Niinpä tässä on iso riski joutua taivaltamaan johtavan rinnallakin. Vaikka Caijuksen tuorein kuntonäyttö on lähdön paras ja hevosen kapasiteettikin on tähän lähtöön todella kovaa valuuttaa, niin näistä asetelmista Aatsi rankataan kuitenkin sen etupuolelle. Caijuksen tallikaveri (5) ELAN aloittaa B-ryhmän. Se siirtyi viimeksi Vermossa 4. sisältä 2. ulos 900 jäljellä, hyökkäsi viimeisen kaarteen lopussa ja punnersi varmaksi kakkoseksi ennen viimeiset 900 metriä 2. rataa ilman selkää juossutta Kuuselan Wiltteriä. Siirin Valtsulle Elan ei kuitenkaan voinut mitään. Pikamatka ei ole Elanin bravuuri, mutta kyseessä on kuitenkin kehittyvä kahdeksanvuotias. Myöskään (8) HURMAN VIESKER ei ole mielimatkallaan, mutta ahkerasti kilpaileva ruuna suorittaa kuitenkin tasaisen vahvasti. On myös mahdollista, että avauspuolikas on tässä lähdössä päätöspuolikasta vauhdikkaampi, mikä olisi Hurman Vieskerin mieleen. (4) KINDERI on kunnossa, mutta taitaa olla vähän huumorihevonen. Voittoa ajatellen tehtävä on nyt muutenkin tiukka. Hurjan hienon uran tehnyt ja yli 400 000 euroa rahaa juossut (3) PYÖRYLÄN PARONI on jo neljäntoista vuoden iässä ja 209 startin myötä vähän jäähdyttelyosastoa. Ruuna voi kuitenkin saada nappireissun 2. sisällä, mistä kauden ensimmäinen totosija ei olisi pikamatkalla mikään varsinainen yllätys.

Lähtö 07

A) 1
B) 6,9,2,10,4,5,11,3,7,8
C) –

Laadukas lähtö, jossa mukana ei ole missään tapauksessa yhtään statistia. (1) HAMLET STAR kohoaa huippupaikalta A-hevoseksi. Ruuna voitti Oulussa vastaavalta lähtöpaikalta koko matkan johdon jälkeen täysin hallitusti. Väliajat olivat 11,0-14,0-(15,0)-13,5. Se oli Hamlet Starille vasta kauden toinen kilpailu, joten kuntokäyrä voi osoittaa edelleen ylöspäin. Mikäli rinnalta niin ikään lujaa avaava River Mirch ei venytä lähtökiihdytystä liian pitkäksi, voi Halmet Star nytkin hallita juoksun jokaista metriä. Laatulähdössä päivän vireenkin on kuitenkin oltava kohdallaan. (6) COUNT MARCEL kukisti Härmän voitossaan kakkoseksi sijoittuneen Hamlet Starin. Ainakin silloin tällainen hieman pidempi starttiväli sopi hyvin. (9) MICO MICK on kohonnut taas huippukuntoon, jolloin spurttaa säästöreissun jälkeen tulisesti. Viimeksi Vermossa Mico Mick pääsi piippuhyllyn lähtöpaikalta 4. sisälle, mistä kiri loppusuoralla terävästi kakkoseksi vain keulasta voittaneelle Yuvarajahille häviten. Nyt Mico Mick juossee joko 2. tai todennäköisemmin 3. sisällä. (2) RIVER MIRCH veti viimeksi Seinäjoella kaukana muiden edellä. Lopussa askel painoi, mutta tamma jaksoi kuitenkin oikein kunniakkaasti kolmanneksi. Väliajat olivat 08,0-10,5-17,0. River Mirchin kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, mutta nyt kun kilpaillaan puoli kierrosta viime kertaa pidemmällä matkalla, ei samanlaiseen riehumiseen ole varaa. River Mirch on aina ollut parhaimmillaan keulasta, mutta Hamlet Starin ulkopuolelta johtopaikalle ei taida olla asiaa. Paikka Hamlet Starin takana 2. sisällä olisi sekin hyvä. Hyvänä päivänään River Mirch pystyy pärjäämään, mutta huonona päivänään tamma ei purista loppusuoralla lainkaan. (10) MAGARRI on menestynyt kahdessa viime startissa Toto75-tasollakin, mutta tämänkertainen lähtö on jopa niitä kovempi. Lisäksi Magarri on juossut molemmissa viime starteissaan keulassa, kun taas nyt ruuna joutuu lähtemään liikkeelle takarivistä. Magarri osaa kyllä kiriä selästä hyvin, mutta toki takarivin lähtöpaikka tuo aina omat juoksunkululliset haasteensa. (4) LAMAR WEB kilpailee nousuvireessä ja on potentiaalinen yllättäjä. (5) JENNY FLEX oli Vermossa 3. sisältä oikein kelpo kolmas, ja nyt tammalla on pikkuhuilin jälkeen starttikin kropassa. (11) STONEISLE SANDRINE kilpailee huippukunnossa, mutta lähtöasetelmat ovat todella haastavat. (3) ZAGAT kohtaa nyt selvästi viime kertoja kovemman vastuksen, eikä kaksariputken jatkaminen ole kovin todennäköistä. Sinänsä hyvästä kolmosradan lähtöpaikasta huolimatta sisäradallekaan ei taida olla tässä asiaa, ja siksi ori on siis tällä kertaa selkeästi vain haastajaosastoa. (7) FANGO JETT ja (8) BLUE OCEAN kohdalla lähtöpaikka tekee sen, että ne jäävät tässä laatulähdössä rankingin hännille. Mitään täysiä statisteja nekään eivät kuitenkaan ole.

Lähtö 08

A) 5,9
B) 2,4,10,6,11,8,3,1
C) 7,12

Toto5-pelin päätöskohteessa A-ryhmään erottuu selvästi kaksi hevosta. (5) QUEEN OF GOLD on aloittanut taukonsa jälkeen kolmella totosijalla. Voittoa ei ole vielä tullut, mutta nyt siihen on hyvä mahdollisuus. Viimeksi Mikkelissä Queen Of Gold joutui taivaltamaan kovavauhtisessa juoksussa johtavan rinnalla. Tamma painui kärkeen 500 jäljellä, mutta lopussa paljon helpomman juoksun saaneet Bachelorette sekä Club Nord Caviar ehtivät edelle. Väliajat olivat 08,5-11,5-14,5. Nyt Queen Of Gold on kiihdytyksen mennessä nappiin todennäköinen keulahevonen, ja sen jälkeen Elina Leinosen suojatti ei olisi tässä helppo ohitettava. (9) LOCKDOWN LADY on kirinyt kahdessa viime startissaan hyvin. Toissakerralla Porissa keulasta vakuuttanut Winter Oak oli pitelemätön, mutta Lockdown Ladykin kiri tosi hyvin. Lockdown Lady siirtyi 3. sisältä 2. ulos 700 jäljellä, mistä hyökkäsi 400 jäljellä. Päätöspuolikas sujui Lockdown Ladyltä 11,0-kyytiä. Mikäli tuurit ovat kohdallaan, voi juoksu mennä ysiradalta nappiinkin, ja sen jälkeen Olli Koivusen ajokki on loppukirissä huippuvaarallinen. Mikäli kumpikaan A-hevosista ei voita, on kenttä aika avoin. (2) ZARA JOSEFINA oli viimeksi Vermossa täysin normaali, vaikka ei kovassa lähdössä kärkipäähän riittänytkään. Kokemäellä Zara Josefina kiri ykköseksi 2. sisältä. (4) ROSIE ROOF on kohdannut Zara Josefinan tänä vuonna muutamaan otteeseen ja kaksikko on suorittanut varsin tasavertaisesti. (10) POR GLAM ROCK pääsi etenemään viime Seinäjoen voitossaan johtopaikalle toisen kaarteen jälkeen. Nyt tehtävä on takarivistä pikamatkalla voittoa ajatellen paljon haastavampi. (6) FANCYNANCYCLANCY sijoittui Seinäjoella Por Glam Rockin voittamassa lähdössä kolmanneksi, ja näistä asetelmista kaksikko vaikuttaa keskenään varsin tasavertaisilta. (11) READY FOR TOMORROW ja (8) BETTERBEGOODTIME kohdalla lähtöpaikka laskee tuntuvasti voittosaumoja. Vastaavasti (3) POLLY TOOMA ja (1) WILLE’S RAINPOWER kohdalla lähtöasetelmat ovat loistavat. Molempien on kuitenkin nostettava alla olevasta kilpailustaan selvästi tasoaan, mikäli mielivät otella aivan parhaista paloista. Se on toki huomattava, että molemmat vasta palailevat pitkältä tauolta, ja lisäksi Polly Toomalta on nyt tarkoitus riisua kengätkin. Niinpä jonkinlaista parannusta molemmilta on lupa odottaakin.

Lähtö 09

A) 8,10,1,4,7
B) 13,2,9,11,14,15
C) 12,3,5,6

SATAKUNNAN RAVINAISTEN MESTARUUSAJO. Illan viimeinen troikkalähtö on vuosittain ajettava Satakunnan Ravinaisten Mestaruusajo. Kokemäellä voittanut (8) VALKEA UNELMA aloittaa rankingin, mutta on silti otettava huomioon, että Kokemäen voitto tuli pieneltä paalulta koko matkan johdon jälkeen, kun taas nyt tamma joutuu lähtemään liikkeelle takamatkalta. Minna Rampa on menestynyt tässä kilpailussa viime vuosina mainiosti, sillä Rampa voitti mestaruuden vuosina 2019 ja 2021, ja viime vuonna tuloksena oli Metkupojan ohjissa kakkossija. (10) METKUPOIKA on nytkin mukana, mutta tällä kertaa Raila Järven ohjastamana. Sekä Rampa että Metkupoika lähtevät tosissaan parantamaan viime vuoden kakkossijaansa, mutta eivät siis tällä kertaa valjakkona. Metkupoika laukkasi viimeksi Kokemäellä viimeisellä takasuoralla Valkea Unelman rinnalta, mitä ennen kamppaili vielä tosissaan voitosta. Laukan myötä Metkupoika putosi kauas taustalle seitsemänneksi, mutta kiri vielä mukavasti kolmanneksi. Ennakkoinfon mukaan takakengät on tarkoitus riisua ensimmäistä kertaa uralla, mikä voi nostaa osakkeita entisestään. (1) SIIRTYVÄ aloitti Sebastian Långströmin valmennuksesta Kokemäellä oikein positiivisesti sijoittumalla omassa lähdössään johtavan rinnalta kakkoseksi. Siirtyvä pääsee matkaan loistoasemista ja on vakava voitontavoittelija. Seija Myllyharju voitti viime vuonna Satakunnan Ravinaisten Mestaruusajon Siirtyvän tallikaverilla sekä sen siskolla Syttyvällä. (4) AIKA ALVARI on aloittanut pitkän taukonsa jälkeen ihan mukavasti. Etuna on sekin, että Tiina Routalammi on ajanut valmennettavansa viime startit, kun taas kaikkien muiden A-hevosten kohdalla ohjastajat ajavat ajokkiaan kilpailutilanteessa ensimmäistä kertaa. Myös (7) HUGO HERMANNI nostetaan mukaan A-ryhmään. Sen kohdalla ravivarmuus voi olla tässä lähdössä iso valttikortti. Myös alla oleva Turun suoritus miellytti, sillä aiemmin seurailijalta vaikuttanut ruuna tsemppasi kalkkiviivoilla totoon ulkokautta kirien. (13) RENOO on voittoa ajatellen 60 metrin takamatkalta kovan tehtävän edessä. Toki ravivarmuus nostaa osakkeita, ja kuntokäyräkin taitaa osoittaa hiljalleen ylöspäin. (2) JUSTJOO ja (9) LAURA EVO ovat tähän lähtöön ravilla oikein kilpailukykyisiä, mutta molempien kohdalla laukkariski on massiivinen. (11) MAININKI kilpailee lohdutonta tulosriviään paremmassa kunnossa, mutta toki ihan voittotaistoon yltäminen edellyttää huippuonnistumista. Ei tammaa kuitenkaan troikkapeleistä kannata kokonaan unohtaa.

Lähtö 10

A) 9
B) 5,7,6,4,1,2,3,8
C) –

SEASONS MONTÉ CUP/MONTÉN SM-KARSINTA. (9) VIESKOFF aloitti montéuransa Turussa tyylikkäästi marssimalla SM-karsinnassa lopulta varmaan voittoon. Kun kuntokäyrä on muutenkin nousussa, on Miisa Pulkkasen ohjastama ori jälleen vahvoilla. Vieskoff olisi taistellut Vermon viime keskiviikon kärrylähdössäkin totosijoista, mikäli olisi päässyt tulemaan kiertelemättä täysin vapaasti. Lähtö oli kovatasoinen, sillä edellä maaliin tulivat Siirin Valtsu, Elan, Kuuselan Wiltteri ja Viisori. (5) UHMAPELI suoritti Mikkelissä lupaavan montédebyytin. Ruuna laukkasi lähtösuoralla pahoin, mutta loppua kohden vauhti kiihtyi ja viimeiset 1200 metriä sujuivat peräti 25,8-vauhdilla. Mikäli ensimmäinen puolikaskin sujuu tässä uran toisessa montéstartissa kunnialla, on Uhmapeli kova haastaja suosikillekin. (7) RALLAN RUHTINAS ja (6) PATE POLLEA ovat mielenkiintoisia montédebytantteja, sillä molemmat ovat esittäneet kärrylähdöissä hyvää kuntoa. Varsinkin Rallan Ruhtinas vaikuttaa ihan huippukuntoiselta. (4) NEVAN LUPAUS sijoittuu jatkuvasti kärkipäähän. Menestyksen myötä Nevan Lupaus on joutunut nyt ensimmäistä kertaa näissä SM-karsinnoissa paalulta 20 metrin takamatkalle, mutta ori on silti oikein potentiaalinen totohevonen. Myös (1) SUVIMYRSKY RAM pystyy ottelemaan onnistuessaan totosijoista, mutta valitettavasti vain laukat ovat jatkuvasti kuvioissa mukana.

Lähtö 11

A) 10,4,2
B) 7,8,12,5,6,9
C) 11,1,3

Lähdössä yksitoista A-ryhmään nostetaan kolme hevosta. Johanna Sianojan valmentama (10) MAGGIE MCCOOL on aloittanut kautensa kahdella totosijalla. Tamma on osoittanut oikein hyvää kirikykyä, sillä niin Seinäjoen voitto kuin Vermon kolmossija tulivat kaukaa 5. ulkoa. Takarivistä hyvä kirikyky on nytkin tarpeen. (4) LUIGI WEB kiri Lahdessa 3. ulkoa loppua mukavasti, muttei aivan ehtinyt Kiikku’s Adelen edelle kakkoseksi. Lähdön voitti Tapio Perttusen Orlando Madrik. Luigi Web palasi tuohon kisaan viiden ja puolen kuukauden tauolta, joten nyt voidaan nähdä vieläkin parempaa. Luigi Web on pelimielessä kiinnostava. (2) OLGA DU RIVE on lähdön kolmas A-hevonen. Se piti kuukausi sitten Forssassa johtopaikalta varmaan voittoon. Lähtö on nyt selvästi kovempi, mutta lähtöpaikka on loistava ja kuuden vuoden iästä huolimatta Olga Du Rivessä on paljon parannuspotentiaalia. (7) WINDHEART on kohonnut elämänsä iskuun ja lähtee haastamaan tosissaan kovia suosikkejakin. Viimeksi Seinäjoella Windheart ajautui takarivistä 2. radalle ilman selkää, mistä kesti vauhtijuoksussa oikein kunniakkaasti viidenneksi parantaen samalla ennätystään 1,5 sekuntia. (8) PEPE BAROSSO oli viimeksi Vermossa 4. sisältä positiivinen neljäs. Kuntokäyrä osoittaa ylöspäin, mutta kasiradalta tarvitaan vähän tuuriakin. (12) VICTORIA’S SECRET otti toissakertaisen Teivon voittonsa 2. radalta ilman selkää. Näistä asetelmista ihan voitto olisi kuitenkin pikkuyllätys. Tamma on nimittäin vähän huono kaarrejuoksija, joten kierteleminen ulkoratoja pitkin ei ole välttämättä yksinkertaista.

Lähtö 12

A) 6,4,7,8,1,10
B) 11,3,9
C) 5,12

Tiistai-ilta päättyy varsin haastavaan pelipähkinään. (6) BRASSIC vakuutti joulukuisessa Seinäjoen voitossaan, mutta tänä vuonna ei ole tullut onnistumisia. Viime Vermon suorituksen perusteella iskukyky voisi kuitenkin taas olla löytymässä. Brassic ylsi rahoille, vaikka menetti lähdön haparoinnissa selvästi asemiaan. Brassic ei ole koskaan kilpaillut autolähdössä, mutta se voi hyvinkin olla ruunalle plussaa. Kahden kuukauden tauolta palaava (4) IVY HOSS on tähän lähtöön riittävä hevonen, ja lähtöasetelmatkin ovat hyvät. Kauden toistaiseksi ainoa voitto on tullut nimenomaan Porista. (7) YPÄJÄ SALTY CHOCO pilasi viimeksi Vermossa pelinsä laukkaan ensimmäisessä kaarteessa. Tätä edeltäneen Porin voittojuoksun kaltaisena tamma ottelee juoksun onnistuessa nytkin kärkisijoista. (8) STONECAPES UNO kiri Seinäjoella kaukaa 6. ulkoa positiivisesti neljänneksi. (1) CAN’T MISS on loistopaikalla, ja kengätkin on tarkoitus riisua, mistä on tuntunut olevan tammalle selvästi hyötyä. Turun välistarttinsa Can’t Miss juoksi kengät jalassa. Pitkältä tauolta palaava (10) AMOR INFINITUS on nyt todella vaikea arvioitava, sillä kolmevuotiskausi päättyi täydelliseen romahtamiseen. Amor Infinitus ehti kuitenkin osoittaa kykyjään, sillä esimerkiksi Teivon Kriterium-kokeessa 9. päivä kesäkuuta ruuna hävisi johtopaikalta ainoastaan Magical Princelle. Kapasiteetiltaan Amor Infinitus on siis tähän lähtöön täysin riittävä hevonen. (11) SCORCHIO, (3) FIREBIRD TAJ ja (9) DISCO INFERNO ovat nekin ihan potentiaalisia menestyjiä.

TOTO5 (lähdöt 4-8)

Pieni systeemi
I 5 Goodygoodytwoshoes (7,3)
II 1,2,3,5,6,9 (7,10)
III 2 Aatsi (6,5)
IV 1,2,4,5,6,9,10 (11,3)
V 5,9 (2,4)
84 riviä*0,10 euroa = 8,40 euroa

Suuri systeemi
I 5 Goodygoodytwoshoes (7,3)
II 1,2,3,5,6,9 (7,10)
III 2,3,4,5,6,8 (1,7)
IV kaikki
V 5,9 (2,4)
792 riviä*0,10 euroa = 79,20 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 7-8)

Pieni systeemi
I 1 Hamlet Star
II 5,9
2 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,2,4,5,6,9,10
II 5,9
14 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 5)

Pieni systeemi
I 2 Fortnite
II 1,3,5,6,9
III 1,3,5,6,9
20 yhdistelmää*0,50 euroa = 10 euroa

Suuri systeemi
I 2 Fortnite
II 1,3,5,6,7,9,10
III kaikki
70 yhdistelmää*0,50 euroa = 35 euroa

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 1 Hamlet Star
II 2,4,5,6,9,10
III 2,4,5,6,9,10
30 yhdistelmää*0,50 euroa = 15 euroa

Suuri systeemi
I 1 Hamlet Star
II kaikki
III kaikki
90 yhdistelmää*0,50 euroa = 45 euroa

TROIKKA (lähtö 8)

Pieni systeemi
I 5,9
II 5,9
III 1,2,3,4,6,8,10,11
16 yhdistelmää*0,50 euroa = 8 euroa

Suuri systeemi
I 5,9
II 2,4,5,6,9,10
III 1,2,3,4,5,6,8,9,10,11
80 yhdistelmää*0,50 euroa = 40 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 8 Valkea Unelma
II 1,4,7,10
III 1,2,4,7,9,10,11,13
28 yhdistelmää*0,50 euroa = 14 euroa

Suuri systeemi
I 8 Valkea Unelma
II 1,2,4,7,9,10,11,13
III 1,2,4,7,9,10,11,13,14,15
72 yhdistelmää*0,50 euroa = 36 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska