Pelivihjeet 6.4.2024 Kultaloimiravit

Lähtö 01

A) 5,8,7,6,11,2
B) 4,10,9,12,3,1
C) –

BIOFARM-LÄHTÖ. Lauantairavien avauslähdössä A-ryhmään nostetaan kuusi valjakkoa, eli puolet porukasta. (5) I.P. KISA aloittaa rankingin. Viisivuotias I.P. Lennon poika palaa pitkältä tauolta, joten iskukyky on arvoitus. Kyseessä on kuitenkin näihin sarjoihin oikein kovakapasiteettinen menijä, ja ainakin tallikaveri Välähti aloitti maanantaina Seinäjoella uransa heti voitolla. Viimeisimmässä kilpailussaan heinäkuussa Seinäjoella Nuorten Sarjassa kolmanneksi sijoittunut ori laukkasi 900 metriä ennen maalia, minkä jälkeen kulki viimeiset 700 metriä 29,9-vauhdilla. (8) VIKKEN EEMELI kilpailee suoritusvarmassa vireessä. Kauden yhdeksän kilpailua ei ole tuonut kuin yhden voiton, mutta komeasti peräti seitsemän totosijaa. Vikken Eemeli on ehdottomasti lähdön todennäköisin totohevonen. (7) PILETTI PEE on voittanut urallaan kolmesti, mutta alla oleva Vermon nelossija tuli kuitenkin merkittävästi uran toistaiseksi parhaalla suorituksella. Ainakin sen kilpailun perusteella Piletti Pee on nostanut selvästi tasoaan ja on tähän lähtöön samalla tasolla jatkaessaan tosi vaarallinen, kunhan vain kiihdytysvaihe sujuu ongelmitta. Piletti Pee on nimittäin voltista perin kankea kiihdyttäjä, ja rytmin hakeminen aiheuttaa laukkariskinkin. (6) NATUSAANI epäonnistui viimeksi Vermossa, mutta oli kuitenkin laukkojen lomassa vähintäänkin normaali. Mikäli laukat eivät sotke juoksua, on Natusaani ilman muuta yksi tämän lähdön kovista. (11) VETREE jyräsi helmikuussa Vermossa vahvasti ykköseksi ja on nytkin vakava voitontavoittelija. Rankingin viiden ensimmäisen hevosen kohdalla marginaalit rankingissa ovat todella pieniä. Vetreen kohdalla kahden kuukauden tauko voi olla miinusta, mutta vastaavasti kenkien riisuminen ja keskipitkä matka tuskin ovat ainakaan haitaksi. (2) ESKILS JENTA nousee vielä niukasti A-ryhmän puolelle. Alla on kaksi peräkkäistä kaksarisijoitusta, mutta rima kyllä nousee nyt tuntuvasti. Nyt nähdään paremmin tämän hetken todellinen osaaminen. Alla olevissa kilpailuissa raskas ratakin on ollut tamman mieleen. Keskipitkä matka lienee selkeä plussa.

Lähtö 02

A) 6
B) 4,7,2,5,1
C) 3,8

3V. LIIGA I. (6) KNIGHT RIDER HOSS on todella kyvykäs kolmevuotias, eikä sen maltillisen koelähtötuloksen kannata antaa hämätä. Vaikka aloittelevien nuorten hevosten voimasuhteiden arvioiminen ei ole lähtökohtaisesti helppo tehtävä, niin Knight Rider Hoss kohoaa kyllä vihjaajan papereissa tässä lähdössä ylivoimaiseksi suosikiksi. Haavereitta tämän lähdön pitäisi kyllä olla voitettavissa. (4) LADY LUCA aloittaa B-ryhmän. Se kulki Mikkelin koelähdössään Atupemista jääneenä ihan näppärällä tyylillä. Päätöskierros sujui 19,2-vauhdilla. (7) GORGEOUS suoritti koelähdön jo kaksivuotiskauden lokakuussa, joten eiköhän sen jälkeen ole tapahtunut selvää kehitystä. Kaksarisijaan lienee hyvät mahdollisuudet, ja Gorgeous jää rankingissa vain niukasti Lady Lucan takapuolelle. (2) SHACKHILLS STORM lukeutuu edellä mainitun kaksikon kanssa samaan ryhmään. Ruuna taipui helmikuun Teivon startissaan johtopaikalta turhan helposti, mutta eiköhän nyt nähdä ihan erilaista menoa. Hannu Torvinen ohjissa nostaa sekin osakkeita. (5) SANDS AMANDA aloitti kautensa Kouvolassa kakkossijalla. Ei kaksarisijoitus tässäkään missään tapauksessa yllättäisi, mutta vastus kuitenkin kovenee, eikä voltin viitosratakaan Porin kapealla volttipaikalla asioita helpota. (1) LOVE COMES EASY mahtuu sekin loistopaikalta B-ryhmään, mutta ei koelähdön suoritus vielä suuremmin säväyttänyt.

Lähtö 03

A) 2,7
B) 5,3,4
C) 6,9,8,1

SEASONS MONTÉ CUP/MONTÉ SM-KARSINTA. Montélähdössä A-kaksikko erottuu selvästi. (2) UPPER FACE sijoittui viime lauantaina Vermossa Helsinki-Ajossa viidenneksi, mitä voi pitää takarivin lähtöpaikalta kelpo saavutuksena. Tämä on Upper Facen ensimmäinen montéstartti Suomessa, mutta ruunalla on kyllä jo aiempaa kilpailukokemusta montélähdöistä, ja laji sopii mainiosti. Upper Face on nimittäin nakutellut satula selässä useamman kerran täydellä matkalla 1.12-alkuisia tuloksia. (7) QUITE A LOVER on toinen kova voitontavoittelija. Se aloitti montéuransa viimeksi Teivossa ylivoimaisella voitolla. (5) NARZARIO voitti viime vuonna Mikkelissä montén Suomen mestaruuden. Muutenkin kausi oli raviratsastuksessa loistokas, sillä yhdeksän kilpailua toi viisi voittoa ja kaksi kakkossija sekä lähes 23 000 euron tilin. Siitä huolimatta pitkältä tauolta palaileva ruuna jää tällä kertaa suosikkikaksikkoa vastaan vain hyväksi ykköshaastajaksi, koskapa kauden avauskaan Kaustisen kärrylähdössä ei vakuuttanut. (3) LEADER BRODDE on vielä raviratsastuksessa kääntämätön kortti. Joka tapauksessa ruuna kilpailee oivassa vireessä, ja on rahallisestikin tässä hyvin sarjassa sisällä. Yhdessä Narzarion kanssa Leader Brodde muodostaa suosikkikaksikon jälkeisen haastajakaksikon. Kotiradan (4) REDHOT TAP DANCER mahtuu vielä mukaan B-ryhmään, mutta ruuna ei ole ollut viime aikoina parhaimmillaan, ja lähtökohtaisesti kaksarisijoitus on tällä kertaa liikaa vaadittu.

Lähtö 04

A) 10
B) 13,12,3,8,16,14,2,11,5,15,1,9,7,6,4
C) –

TAMMADIVISIOONAKARSINTA. (10) DIGTHISLASS kohoaa hieman muun porukan yläpuolelle, mutta kokonaisuudessaan Tammadivisioonakarsinta on jälleen kerran erittäin tasainen ja samalla hankala pelipähkinä. Digthislass on suorittanut koko alkukauden Timo Korvenheimon käsistä tasaisen hyvin. Kauden kahdeksan kilpailua on tuonut komeasti viisi totosijaa ja jo yli 17 000 euron tienestit. Vaikka tamman viiden kilpailun totoputki katkesi viimeksi Lahdessa Sähönen Cupin karsintalähdössä, oli suoritus täysin normaali. Digthislass taivalsi viimeiset 1500 metriä 2. rataa ilman selkää ja tuli tasaisessa maaliintulossa maaliin samalla kilometriajalla kuin kakkoseksi sijoittunut. Marginaalit eivät vain tällä kertaa olleet puolella. Mikäli vain juoksunkululliset asiat onnistuvat, on Digthislassilla oiva tilaisuus palata nopeasti takaisin menestyskantaan. (13) CREDIT TO EASY taipui viimeksi Lahdessa keulapaikalta turhan helposti. Tamma on kuitenkin ollut viime aikoina selkäjuoksulla merkittävästi keulajuoksua parempi. Kun vielä kengätkin on tarkoitus riisua, on Credit To Easyyn syytä suhtautua viime kerran vaisuudesta huolimatta erittäin vakavasti. Tamma on nimittäin tehnyt tänä vuonna useita mallikkaita suorituksia. (12) ALMA COTTER tuikkasi Lahdessa kauden avauksessaan 4. sisältä loppumetrit oikein positiivisesti. Nyt tammalla on startti kropassa, joten juoksun onnistuessa kaikki on mahdollista. (3) SAHARA CHERIE on aloittanut neljävuotiskautensa menestyksekkäästi ja on paalun todennäköisin menestyjä. Tosin, edellisestä volttilähdöstä on jo aikaa, ja alussa voi olla pieni laukkariski. (8) ALICE E. nousi viimeksi Vermossa Tammadivisioonakarsinnassa 4. sisältä 2. radalle ilman selkää 900 jäljellä ja oli oikein kelpo kakkonen. Scarlet Hello voitti. Kengät on nytkin tarkoitus riisua. Volttilähdössä ei tosin saa käyttää jenkkikärryjä. (16) CLAIRE DI QUATTRO on 40 metrin takamatkalta täydessä lähdössä haastavan tehtävän edessä, mutta tamma on kyllä kunnossa. (14) DAME LANE on huonolla lähtöpaikalla, mutta muuten tamma on kyllä tähän lähtöön täysin kilpailukykyinen. (2) RIVER MIRCH väsyi kauden avauksessaan johtavan takaa selvästi, mutta silloin olosuhteetkin olivat raskaat. River Mirchiä ei kannata kokonaan unohtaa, sillä parhaimmillaan tamma on keulasta sitkeä. (11) AMAZING MAY on huippukunnossa kilpaileva hyvä kirihevonen. Kyseessä on kuitenkin hidas avaaja, joka jäänee alussa hännille, joten ohitettaviakin riittää.

Lähtö 05

A) 6,7,5
B) 2,1,8,3,4
C) –

KIVIKYLÄN SATAKUNTA SENIOR 2024. Toto75-kierroksen käynnistävässä Satakunta Seniorissa A-ryhmään kohoaa kolme kovaa voitontavoittelijaa. Viime vuoden Derbyn hurja kärkikaksikko (7) WERTTI ja (6) REKILAMMEN SAULI aloittaa tästä kuusivuotiskautensa. Molemmat kilpailivat Derbyn jälkeen vielä syyskuussa Vermossa, ja silloinkin Derbyn voittanut Wertti oli parempi. Itse asiassa Rekilammen Sauli joutui lopulta tyytymään kolmossijaan, kun Ksar ohitti sen loppusuoralla. On pelkkää arvailua arvioida kaksikon välisiä voimasuhteita tässä kauden avauskilpailussa, kun molemmat palaavat siis yli puolen vuoden tauolta. Koska Rekilammen Sauli on joka tapauksessa nopeampi avaaja, niin se olkoon marginaalinen ykkösrankkaus ennen Werttiä. Muutenkin Rekilammen Sauli voi omaan tasoonsa nähden olla tässä hieman Werttiä valmiimpi. Rekilammen Sauli aloitti myös viisivuotiskautensa tästä Satakunta Seniorista, ja vuosi sitten ori sijoittui Pron sekä Zeloksen jälkeen kolmanneksi. (5) TARAORI on kolmas kova voitontavoittelija. Se sijoittui viime vuonna Derbyssä neljänneksi, ja hävisi Wertille sekä Rekilammen Saulille kilometriajassa 1,6 ja 1,5 sekuntia. Ero oli siis merkittävä, mutta nyt Taraorilla on paikka iskeä. Taraori nimittäin kehittyi vielä viime kauden lopussa, ja lisäksi Fransin pojalla on jo edellä mainitusta kaksikosta poiketen startti alla. Siitä tuli helppo voitto, ja myös hevosen olemus miellytti vahvasti. Muiden voitto olisi yllätys. (2) TUHTI-KERSANTTI on etukäteen kovin lenkki lähdön kolmesta viisivuotiaasta. Ruuna ei ole erityisen näyttävä ilmestys, mutta se keräsi kuitenkin neljävuotiaana kovista lähdöistä hienosti yli 30 000 euron tilin. Tauon aikana Tuhti-Kersantti on siirtynyt Christa Packalenin treeniin, joten jatkoa odotellaan entistäkin suuremmalla mielenkiinnolla. (1) HARJAN CORIA on lähdön ainoa tamma. Camrin tytär on kulkenut läpi uransa tasaisen hyvin, ja sijoitus kärjen tuntumassa on loistoasetelmista täysin mahdollinen. (8) LIPASSI voitti neljävuotiaana Kriteriumin, muttei ole nyt kuumimpia suosikkeja, kun ohjastaja-valmentaja Heikki Hoffrenin kommentit 7 oikein –lehdessäkin ovat aika maltilliset.

Lähtö 06

A) 2
B) 3,6,1,7,9,8,5
C) 10,11,4,12

KALLELAN ORIASEMA -LÄHTÖ/NOUSIJADIVISIOONAKARSINTA. (2) IMPRESARIO on ehdottomasti Toto75-kierroksen todennäköisin voittaja. Kristian Lellan valmentama ruuna on voittanut kaikki tämän kauden kuusi kilpailuaan. Voitot ovat olleet helppoja, ja mikä parasta, hevosen tyyli ja käyttäytyminen ovat jykevöityneet kaiken aikaa. Tämä on Impresarion kauden ensimmäinen kilpailu muualla kuin kotiradalla Teivossa. Mikäli se ei sekoita Impresarion pasmoja, vaan ruuna käyttäytyy yhtä hyvin kuin viimeisimmissäkin starteissaan, ei suosikki ole tässä kukistettavissa. Impresario kilpailee tällä hetkellä kykyihinsä ja kuntoonsa nähden vielä ”väärissä sarjoissa”, ja lisäksi keskipitkä matka on vauhtikestävälle ruunalle pelkästään plussaa. Kotiradan (3) CALLA HAT TRICK kärkkyy tiukimmin hurjan suosikin epäonnistumista. Länsicupin finaalissa Teivossa 2. päivä viime kuuta Impresario irrotteli pintakaasulla ylivoimaiseen voittoon ja Calla Hat Trick tykitti joukon hänniltä maaliin lähdön kovinta kyytiä ehtien taustalla kolmanneksi. Grande No Less sijoittui välissä kakkoseksi. (6) FEELING BOLD on selkeä kolmosrankkaus. Kyseessä on vauhtikestävä menijä, jolle keskipitkä matka on plussaa. Viimeksi Seinäjoella Feeling Bold kiri Nousijadivisioonakarsinnassa kaukaa 6. ulkoa hyvin kolmanneksi. Voi olla, että tällä kertaa luvassa on lopulta haalarihommia 2. radan vetojuhtana. (1) RUDY RAY ja (7) BLACKY LUCA muodostavat seuraavan kaksikon. Todennäköisesti tämä kaksikko ratkaisee ensimmäisen keulapaikan kohtalon. Jatkossa ainakin Impresarion selkä kelpaa molemmille, Calla Hat Trickin selän kelpaamisesta on vaikeampi sanoa. (9) VIKENS ULTRA aloitti kautensa Turussa kelpo kakkossijalla, joskin selvästi nytkin vastassa olevalle Rudy Raylle häviten. Startti saattoi viedä paljonkin eteenpäin, mutta kaksarisijoituksen uusiminen tässä lähdössä olisi kuitenkin pikkuyllätys. (8) THE GREEK SOX kohdalla lähtöpaikka laskee osakkeita.

Lähtö 07

A) 12,14,9,11,4
B) 15,8,10,3,7,16,6,1,2,13
C) 5

SPEEDEX–LÄHTÖ/NOUSIJA- VS. HAASTAJA- VS. PRONSSIDIVISIOONAKARSINTA. A-ryhmään kohoaa viisi hevosta. (12) RALLAN RUHTINAS aloittaa rankingin. Se voitti viimeksi Kaustisella Pronssidivisioonakarsinnan keulapaikalta, ja tämä puoli kierrosta lyhyempi matka on ruunalle ilman muuta pelkästään plussaa. Heti lähtökiihdytys ratkaisee paljon. Mikäli Rallan Ruhtinas selvittää voltin viitosradan kunnialla, se myös lähtee lujaa. Edessä on pieniä paaluja ja sellaisia hevosia, että Rallan Ruhtinas edennee kiihdytyksen onnistuessa tosi nopeasti kärjen tuntumaan. Ei olisi itse asiassa mikään ihme, vaikka Niko Jokelan ajokki keikkuisi jo avauskierroksella keulassa. (14) PATE POLLEA on edelleen normaalikunnossa, vaikka taulu ei nyt ihan niin hyvällä mallilla olekaan kuin vielä hetki sitten. Lähtöasetelmat ovat sellaiset, että tästä on hyvä lähteä ajamaan heti eteenpäin. Pate Pollea jaksaa tehdä haalarihommia, ja ravilla ruunalla on täydet saumat otella tämän lähdön voitosta. (9) OHIHEITTÄJÄ laukkasi viime lauantaina Vermossa loppukaarteessa kesken vahvan nousun. Ori kilpailee nousuvireessä ja tavoittelee tiukasti voittoa. Myös (11) BRILJANTTI BUUGI laukkasi viimeksi Vermossa loppukaarteessa menestystään. Ori kilpailee huippukunnossa, mutta on kuitenkin otettava huomioon, että lähtönopeus voltista on suhteellisesti heikompi kuin auton takaa. Briljantti Buugi jäänee alussa hännille, joten haalarihommia on todellakin luvassa. (4) NEVAN HURMURI voi ravilla laittaa paalulta kovat takamatkalaiset ahtaalle. Onnistumisia tulee todella harvoin, mutta taulussa näkyvä Lahden kakkossija tuli vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. Viime Vermon startissaan Nevan Hurmuri kulki päätöspuolikkaan 25,3-kyytiä ja ehti kaukaa taustalta totohevosten tuntumaan neljänneksi. (15) JOSTOIS kilpailee nousuvireessä, mutta ihan voitto 40 metrin takamatkan takarivistä edellyttää todellista huippuonnistumista ja todennäköisesti vähän suosikkien epäonnistumistakin. Ruuna on kuitenkin vahvasti tuloillaan. (8) SALALIITTO ei saanut viimeksi Kaustisella 2. sisältä mahdollisuutta Rallan Ruhtinaan keulasta voittamassa lähdössä, mutta sijoitus kärjen tuntumassa on huomattavasti voittoa todennäköisempi.

Lähtö 08

A) 7,8
B) 3,1,2,4,6,12,5,11,9,10
C) –

SATAKUNNAN HINAUSPALVELU OY -LÄHTÖ/ PRONSSIDIVISIOONAKARSINTA. Toto4-avauksessa A-kaksikko on periaatteessa helppo löytää, mutta molempien kohdalla lähtöasetelmat ovat sellaiset, että tässä lähdössä isokin yllätys on mahdollinen. (7) SHOW MUST GO ON ei ollut maanantaina Seinäjoella parhaimmillaan ja joutui tyytymään viidenteen sijaan. Ei suoritus kuitenkaan missään tapauksessa huono ollut. Show Must Go On kiertyi Pronssidivisioonakarsinnassa johtavan rinnalle 1300 jäljellä, eikä totosijakaan jäänyt kilometriajassa kuin kymmenyksen päähän. Show Must Go On on aina ollut parhaimmillaan lyhyellä starttivälillä, joten eiköhän nyt taas nähdä huomattavasti maanantaita jykevämpää menoa. Etukengätkin on tarkoitus riisua. Show Must Go On voi otella voitosta vaativallakin juoksulla. (8) KING OF THE NORTH kohdalla alkukausi on ollut melkoista juhlaa, ja Tiina Koskisen valmentama ruuna on nostanut suoritustasoaan merkittävästi. Toissakertaisessa Joensuun voittojuoksussa King Of The North jätti Show Must Go Onin kakkoseksi takarivin lähtöpaikasta huolimatta. Fyysinen vire edellyttää ilman muuta voitosta ottelemista, mutta kasiradan lähtöpaikka lyhyessä ryhmässä tuo omat haasteensa, minkä johdosta menestysputken jatkuminen ei ole itsestään selvä asia. B-ryhmän käynnistävä (3) CAVIAR CREATION on todellinen starttiraketti, ja se voi täräyttää alussa keulaan, vaikka sisäpuolellakin on nopeat avaajat. Caviar Creationilla on usein tyydytty suosiolla selkäjuoksuun, mutta tässä pikamatkalla ruunalla ajettaneen keulasta, mikäli vain hevonen sinne pääsee. Caviar Creation hävisi viimeksi Vermossa vain Al’s Boozy Suzylle, ja ruunaan on syytä suhtautua vakavasti. (1) BOND EAGLE kiri viimeksi Seinäjoella vaikeista asemista 4. ulkoa sijoitustaan paremmin. Myös hevosen olemus miellytti. Ori on näistä asetelmista huomioitava ajoissa. (2) RONALDO MALIBU väsyi viimeksi Teivossa keulasta yhdeksänneksi, mutta nyt kilpaillaan pikamatkalla ja kengätkin on tarkoitus riisua. Voittokaan ei yllättäisi. Antti Ojanperän tallista tulee kaksi hyvää haastajaa, jotka molemmat jatkanevat nousuvireessä. (4) GLOBAL CROSSOVER voitti Kuopiossa tämänkertaista helpomman lähdön ihan hyvällä tyylillä. (6) GLOBAL DEPUTY on hakenut vielä huippukuntoa, ja lähtöpaikkakin on aika ulkona. Hevosessa on kuitenkin potentiaalia nähtyä parempaan. (12) RAY BOY toivoo hurjaa ylivauhtia.

Lähtö 09

A) 1,11,4
B) 10,8,5,6,7,12,3
C) 2,9

KUMEKO GROUP OY –LÄHTÖ/HAASTAJADIVISIOONAKARSINTA. (1) ELVIS TRAVIAN on ollut kaikissa taulun starteissaan todella vakuuttava. Ruuna oli rata-arvonnassa onnekas, ja näistä asetelmista koko matkan johto on lähellä. Elvis Travian on ilman muuta selkeä suosikki ja periaatteessa sen pitäisi olla ainoa A-hevonen. Myös rankingin kakkos- ja kolmoshevonen halutaan kuitenkin nostaa selvästi muun ryhmän yläpuolelle, ja siksi A-ryhmä sisältää lopulta nämä kaikki kolme hevosta. (11) XEVEN LEADER on voittanut kauden kaikki viisi kilpailuaan, ja muutenkin kyseessä on todella voitokas hevonen. Kapasiteetiltaan Xeven Leader on vielä ikätoveri Elvis Travianiakin parempi, mutta hurjavireisen Elvis Travianin kukistaminen näistä asetelmista ei tule todellakaan olemaan helppoa. Niin hevonen kuin ohjastaja joutuvat venymään tässä aivan parhaimpaansa, mikäli Elvis Travian jatkaa viime starttien kaltaisena. (4) DONT TOUCH ME on epäonnistumisaltis tapaus, sillä laukkoja on tullut ja varsinkin kaarteissa on ollut vinoutta. Hevosessa on kuitenkin paljon kapasiteettia, ja jo kauden avaus helmikuussa Vermossa oli lupaava, kun ruuna sijoittui johtavan rinnalta kakkoseksi vain Ken’s Carlokselle häviten. Kunhan palaset loksahtavat kohdalleen, on Dont Touch Me kova peli näihin lähtöihin. Edes paikka johtavan rinnalla ei vie menestymismahdollisuuksia. Antti Ala-Rantalan suojatti on lähdön kolmas potentiaalinen voitontavoittelija ja samalla kiinnostava yllättäjäkandidaatti. Toki Xeven Leader ja erityisesti Elvis Travian ovat vielä selvästi todennäköisempiä voittajia. (10) LAKE’S ELMER on varsin suoritusvarma menijä. Vaikka ruuna on voittanut usein keulastakin, niin varsinkin kovissa/kovavauhtisissa lähdöissä selkäjuoksu taitaa sopia kuitenkin keulajuoksua paremmin. Totosijaan on täydet mahdollisuudet, mutta voitto yllättäisi. (8) CAPRICCIO D’AMORE jäi viime lauantaina Vermossa keulasta voittaneen La Couraboun taakse pussiin. Totosijaan on juoksun luontuessa täydet mahdollisuudet. (5) THE GREAT KEMP voitti viimeksi selvästi tätä helpomman lähdön. Näin kovassa lähdössä ruuna ei ole kuumimpia suosikkeja, vaikka onkin kunnossa. (6) ZACAPA U.S. on parantanut merkittävästi menoaan, kun kenkiä on päästy riisumaan. Myös alla oleva Vermon suoritus oli vaatimattomasta sijoituksesta huolimatta oikein positiivinen.

Lähtö 10

A) 1,10
B) 7,9,8,2,4,11,6,3,5
C) –

LOGISTINEN.FI –LÄHTÖ/KYLMÄVERISTEN KULTALOIMI 2024. Kylmäveristen Kultaloimi vaikuttaa etukäteen voiton suhteen vahvasti kahden kaupalta, vaikka haastajatkin ovat hyviä. (1) ISSAKAN VALO on ollut jo pitkään hyvässä kehityskaaressa, ja suuntaus on jatkunut myös tänä vuonna uuden valmentajan Antti Tupamäen käsistä. Viimeksi Kaustisen Pelimanni-ajossa Issakan Valo painui kärkeen ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja voitti täysin hallitusti. Todennäköisesti Issakan Valo pystyy puolustamaan ykkösradalta keulapaikan, minkä jälkeen ei todellakaan ole helppo ohitettava. Myös (10) MORISON on kuitenkin asetelmista huolimatta oikein vakava voitontavoittelija. Kyseessä on väkivahva työmyyrä, joka tekee aina parhaansa. Viime lauantaina Vermossa Morison iski taustalta johtavan H.V. Tuurin rinnalle 1400 metriä ennen maalia ja jyräsi loppusuoralla oikein varmaan voittoon. Myös Joensuun Sanomalehti Karjalainen ajon voitto tuli johtavan rinnalta ennen 2. ulkoa kakkoseksi sijoittunutta Issakan Valoa. Juha Utala on varmasti nytkin valmis kierrättämään Morisonin johtavan rinnalle, mikäli tilanne sitä edellyttää. Morison sijoittui viime vuoden Kultaloimessa kakkoseksi. B-ryhmän käynnistävä (7) HISSUN FEENIKS on aloittanut kautensa mukavasti. Vielä kauden avauksessa ori jäi passiivisella taktiikalla pussiin, mutta viimeksi Kaustisen Pelimanni-ajosta irtosi jo kakkossija keulasta voittaneen Issakan Valon selästä. Tässä lähdössä on mukana niin hitaita avaajia, että Hissun Feeniks päässee seiskaradaltakin taas hyviin iskuasemiin. (9) HAVGLIMT sai Joensuun Sanomalehti Karjalainen ajossa yliraskaan ja liian vaikean reissun. Ruuna oli silloinkin sijoitustaan parempi. Totosijaan on taas täydet mahdollisuudet. (8) VEERAN POIKA kiri viime lauantaina Vermossa kengittä hyvin kolmanneksi vain Morisonille sekä H.V. Tuurille häviten. Ennakkografiikan mukaan tällä kertaa kenkiä ei riisuta, mutta mikäli kengät sittenkin riisuttaisiin, olisi ori ihan varteenotettava haastaja. Veeran Poika voitti viime vuonna Kultaloimen yllättäjänä ilman kenkiä. (2) SHEIKKI juoksee nyt toisen starttinsa Jussi Suomisen valmennuksesta. (4) KARLO sijoittui viime vuonna Kultaloimessa kolmanneksi.

Lähtö 11

A) 1,11
B) 3,9,6,4,8,2,12,5,7,10
C) –

MARSTALL-LÄHTÖ/LÄMMINVERISTEN KULTALOIMI 2024. Lämminveristen Kultaloimessa ykkösvihjeen saa (1) JASON’S CAMDEN. Se voitti viimeisen kilpailunsa Matias Salon valmennuksesta Lahdessa 15. päivä helmikuuta. Christa Packalenin käsistä ruuna on nyt startannut kahdesti, ja on esiintynyt molemmilla kerroilla edukseen. Ensiksi Teivon Kultadivisioonafinaalissa tilaa 2. sisältä tuli niin myöhään, ettei ruuna enää ehtinyt totosijoille. Viimeksi Vermossa Jason’s Camden taivalsi lopulta 2. rataa ilman selkää, mistä jyräsi varmaan voittoon ennen Global Withdrawlia sekä Le Gros Billiä. Tällä kertaa lähtökohtaisena oletuksena on keulajuoksu. (11) HIERRO BOKO jäi viimeksi Vermossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ulos kaksarista ja samalla ulos totostakin. Terävyys puuttui, mutta kyllä ruuna haastavan juoksunsa puursi ihan rehdisti maaliin asti. Hierro Bokoa ei ollut millään tavoin matsattu viime lähtöön, joten se saa suorituksestaan täysin puhtaat paperit. Nyt ruunalla on taas startti kropassa, ja ilman muuta odotuksissa on paljon jykevämpää menoa. Kengätkin on tarkoitus riisua. Asetelmien vuoksi Jason’s Camden rankataan ykköseksi, mutta toki Hierro Boko on näistäkin asetelmista tiukka voitontavoittelija. On mielenkiintoista nähdä kuinka aggressiivisella taktiikalla Hannu Korpi on tässä liikkeellä. Hierro Boko voitti Kultaloimen viime vuonna, silloin Jarmo Saarelan ajamana. (3) DOZEN OF OYSTERS aloitti kautensa kahdella hyvällä suorituksella, mutta viime lauantaina Vermossa ruuna laukkasi ensimmäisessä kaarteessa päälleajettuna hylkäykseen. Nyt asetelmat ovat mielenkiintoiset, ja ruuna voi saada unelmajuoksun 2. sisällä. (9) PAYET sijoittui viime lauantaina Helsinki-Ajossa kolmanneksi. Lähtöpaikka ei ole optimaalinen, mutta Juha Utalan suojatti on hyvä haastaja. (6) KYLE WEB on yksi Timo Korvenheimon tämän lähdön kolmesta valmennettavasta ja on etukäteen Korvenheimon vahvin valttikortti, vaikka voittosumma onkin kolmikon pienin. (4) CONSALVO voitti viime vuonna St. Legerin. Nämä tavallista pidemmät matkat ovat oriin mieleen, mutta suoraan tauolta tuskin nähdään heti parasta osaamista. Consalvo aloitti myös viime vuonna kautensa Porin Kultaloimesta. Silloin tuloksena oli viides sija nappireissulla 2. ulkoa.

TOTO75 (lähdöt 5-11)

Pieni systeemi
I 5,6,7 (2,1)
II 2 Impresario (3,6)
III 4,9,11,12,14 (15,8)
IV 7,8 (3,1)
V 1,4 (11,10)
VI 1,10 (7,9)
VII 1,11 (3,9)
240 riviä*0,05 euroa = 12 euroa

Suuri systeemi
I 5,6,7 (2,1)
II 2 Impresario (3,6)
III 4,9,11,12,14,15 (8,10)
IV 1,2,3,4,5,6,7,8,11,12 (9,10)
V 1,4,11 (10,8)
VI 1,10 (7,9)
VII 1,3,11 (9,6)
3240 riviä*0,05 euroa = 162 euroa

TOTO4 (lähdöt 8-11)

Pieni systeemi
I 7,8 (3,1)
II 1 Elvis Travian (4,11)
III 1,10 (7,9)
IV 1,11 (3,9)
8 riviä*1 euro = 8 euroa

Suuri systeemi
I 1,2,3,4,5,6,7,8,11,12 (9,10)
II 1,4,11 (10,8)
III 1,10 (7,9)
IV 1,3,11 (9,6)
180 riviä*0,20 euroa = 36 euroa

PÄIVÄN DUO (lähdöt 10-11)

Pieni systeemi
I 1,10
II 1 Jason’s Camden
2 yhdistelmää

Suuri systeemi
I 1,10
II 1,3,11
6 yhdistelmää

TROIKKA (lähtö 4)

Pieni systeemi
I 10 Digthislass
II 2,3,8,11,12,13,14,16
III 2,3,8,11,12,13,14,16
56 yhdistelmää*0,50 euroa = 28 euroa

Suuri systeemi
I 10 Digthislass
II 1,2,3,5,8,9,11,12,13,14,15,16
III kaikki
168 yhdistelmää*0,50 euroa = 84 euroa

TROIKKA (lähtö 7)

Pieni systeemi
I 9,12,14
II 4,9,11,12,14
III 4,9,11,12,14
36 yhdistelmää*0,50 euroa = 18 euroa

Suuri systeemi
I 4,9,11,12,14
II 4,9,11,12,14,15
III 3,4,8,9,10,11,12,14,15
175 yhdistelmää*0,50 euroa = 87,50 euroa

TROIKKA (lähtö 9)

Pieni systeemi
I 1 Elvis Travian
II 4,11
III 3,4,5,6,7,8,10,11,12
16 yhdistelmää*0,50 euroa = 8 euroa

Suuri systeemi
I 1,4
II 1,4,5,6,8,10,11
III 1,3,4,5,6,7,8,10,11,12
96 yhdistelmää*0,50 euroa = 48 euroa

TROIKKA (lähtö 11)

Pieni systeemi
I 1 Jason’s Camden
II 3,11
III 3,4,6,9,11
8 yhdistelmää*0,50 euroa = 4 euroa

Suuri systeemi
I 1 Jason’s Camden
II 3,4,6,9,11
III kaikki
50 yhdistelmää*1 euro = 50 euroa

Vihjeet laati Jouni Toroska