Harjoitusravit

Harjoitusraveja ajetaan Porissa alla olevan aikataulun mukaisesti.

Ilmoittautuminen päättyy aina edellisenä päivänä klo 10.00. Kaikki ilmoittautumiset tulee tehdä Heppa-järjestelmän kautta. Minimimäärä, että harjoitusravit järjestetään, on 20 ilmoittautunutta hevosta.

Harjoitusravimaksu on 10 €/hevonen, joka maksetaan sisäänkirjoituksessa.

Ohjastajalla on oltava ajolupa, turvaliivi ja kypärä. Toistuvasta ylivauhtisesta ajosta, vaarallisesta ajotavasta tai epäurheilijamaisesta käytöksestä johtuen, voidaan antaa ohjastajille varoituksia ja kahdesta varoituksesta voidaan evätä osallistumisoikeus Porin harjoitusraveihin. Tavoitteena on varmistaa tavoiteaikojen noudattaminen. Mikäli sarjojen tavoiteajoilla ei ole mitään merkitystä, valmentajien on mahdotonta valita hevosilleen sopivaa hiittiporukkaa. Tämä on kuitenkin harjoituslähtöjen järjestämisen pääasiallinen tarkoitus.

Harjoitusraveissa noudatetaan Suomen Hippos ry:n sääntöjen pykälää 23.4.

Harjoitusravit Porissa järjestää Satakunnan alueen hevosjalostusliitto.

Harjoitusraveja koskevissa asioissa ota yhteyttä Satakunnan hevosjalostusliittoon:

Maria Rehula p. 040 708 5140 / satakunnanalueenhjl@gmail.com

Harjoitusravipäivät

10.2.
24.2.
16.3.
30.3.
13.4.
27.4.
11.5.
25.5. (ehkä)

Hippos ravikilpailusäännöt

Harjoituslähtöjä tai -raveja voidaan järjestää kaikilla radoilla.

Kutsussa tai ilmoituksessa voidaan osanottajille asettaa vaatimuksia ja rajoituksia. Sarjajako suoritetaan paikan päällä ellei kutsussa tai ilmoituksessa ole
muuta mainittu.

Harjoituslähdöissä voi järjestävä yhteisö määrätä ajettavaksi tiettyä kilometriaikaa.
Kun harjoitusravitapahtuma kuuluu ravikilpailujen vakuutusjärjestelmän piiriin, järjestäjän tulee olla Suomen Hippoksen tai hevosjalostusliiton jäsen.

Harjoituslähtöön osallistuvalta valjakolta vaaditaan silloin:

  • pakollinen kilpailuvakuutus
  • ajajalla ajolupa ja voimassa oleva kilpailulisenssi
  • hevoselta pykälän 19 määrittelemät kilpailukriteerit


Silloin, kun harjoituslähtö kuuluu ravikilpailujen vakuutusjärjestelmän piiriin, kilpailupaikalla tulee olla varikkoalueen valvoja ja valvojaoikeudet omaava henkilö, joka vastaa järjestäjän puolesta sääntöjen noudattamisesta. Valvojanoikeudet omaavan ravikilpailutuomarin voi harjoitusraveissa poikkeuksellisissa tapauksissa korvata vain kokenut kilpailutuomari. Suomen Hippoksen Raviurheilupalvelut-osasto voi myöntää poikkeusluvan.